Cveti's diary

Темата е заключена.
Прескочи до:

И аз като теб имам проблеми с рамената все си седях подгърбена със спуснати рамена. Не се напрягай да седиш изравена защото боли и се получава едно напрежение. В стремежа си да правя упражненията правилно без да се усещам почнах да ходя с дръпнати назад рамена и нямаше болка. Наще  ми купиха някакъв колан носих го броени пъти и сега дори не знам къде е. Наблягай на техниката на упражненията и резултата няма да закъсне.  Успех с целите ;)

Т. Тодорова

22.11.12
17:08

Отпуснатите рамене и прегърбената стойка ги ликвидирах,когато започнах да правя упражнения с тежести за раменните и гръбните мускули.Сега съм занемарила малко гирите,но скоро пак ще ги включа,защото най-добрите резултати съм получавала именно от тях.

Разбира се,не те съветвам да награбиш дъмбелите и да почнеш да ги мяткаш,без да се консултираш с компетентно лице.

И ако правиш такива неща,наблюдавай си техниката,както ти е казала Ива,ама не в огледалото,ами най-добре намери някой,на когото може да се има доверие,да ти обясни,за да не се потрошиш. :)

Съвет - разкарай Шон-Т на тоя етап,чини ми се,че е доста тежка програма за човек,който не може да стои от болки,в която и да е част на тялото.
:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.11.12 17:11.

22.11.12
22:09

Ивчето Пивчето Благодаря ти. Браво, че си успяла да се оправиш. Аз днес ходих да гледам един колан. Пробвах го и беше удобен. Утре имам записан час при ортопед и ще видя какво ще каже и той. Ако каже, че е хубав, мисля да си го взема. Упражнения правя и дано да има някакъв резултат.

Т.Тодорова Няма на кого да разчитам за правилното изпълнение на упражненията. Нямам възможност да ходя на фитнес и да говоря с инструктор. Аз си тренирам вкъщи, а никой от нашите не се занимава по-така със спорт, за да ми следи движенията. За Шон-Т в момента нямам проблем. Ако си взема такъв колан може да имам някакъв проблем с изпълненията, защото гърбът ми ще е много изпънат, но тогава ще му мисля.

22.11.12
22:19

22 Ноември 2012

Тренировка: Inanity - Pure Cardio

Меню:
Закуска: Филия с пастет, Nescafe 2in1
Междинно: Ябълка, около 30 гр. сирене
Обяд: Пиле с ориз и зеленчуци
Междинно: Една ябълка гигант (305 гр.) :D
Вечеря: Две яйца на очи, филия хляб, салата със сирене и около 60 гр. сурови бадеми

23.11.12
09:37

23 Ноември 2012

Тренировка: 3 кръга
- One-Arm Kettlebell Swings - 5кг. х 10 (за едната ръка)
- Dumbbells renegade row - 2х5кг. х 10
- Russian Twist - 5кг. х 10 (на едната страна)
- Bulgarian Squat - 2х5кг. х 10 (единия крак)
- Dumbbells DeadLift - 2х5кг.
- Dumbbell Lunge - 2х5кг. х 10 (единия крак)
- Dumbbell Shoulder Press - 2х5кг.
- Dumbbell squat - 2х5кг.

23.11.12
12:22

Днес ходих на ортопед, заради гърба. Прегледа ме и каза, че прекалявам с тренировките и че това може да доведе до по-голямо изкривяване. Обясни ми, че трябва да ги намаля и след 3 седмици да отида за още един преглед, за да види след намаляване на натоварването дали има някаква промяна в прешлените ми. Също ми предложи да ходя на лечебно плуване. То помага ли и за горене на мазнини и стягане? Сега ще правя по две-три тренировки през работната седмица и събота и неделя ще си ходя на хип-хоп. Но въпроса ми е да тръгвам ли на лечебно плуване, защото ако ходя трябва съвсем да съкратя тренировките вкъщи. Ще ми помогне ли и за постигането на поставените ми цели, освен за гърба?

СИ

25.11.12
21:09

Ми то плуването според мен си е доста добър спорт. :) Тренира се цялото тяло. Аз лично обожавам да плувам! Запиши се, няма да сгрешиш! :)

04.12.12
21:52

Баща ми ми каза да спра да влизам в сайта за един месец, но аз издържах само десет дена. :D

04.12.2012 Нетренировъчен:

Меню:
Закуска: Пфх с масло и луканка, чаша Nescafe с мляко
Междинно: Ябълка
Обяд: Свинско с ориз и зеле, 2/3 кебапче, филия хляб и малко сирене
Междинно: Ябълка и от тези десертчета с кокос (много ми се ядеше нещо сладко)
Вечеря: Омлет с кашкавал и луканка, пфх, салата със сирене

Можете ли да ми предложите някакви тренировки, в които не се натоварва гърба и рамената?

05.12.12
21:21

05 Декември 2012

Тренировка: Insanity Plyometric Cardio Circuit (без частта с лицевите)

Меню:
Закуска: Мляко с мюсли, малко кафе с мед
Междинно: Една огромна ябълка - 300 гр.
Обяд: Кренвирш с кашкавал, филия хляб и лютеница
Вечеря: Пиле фрикасе, филия хляб, салата от зеле и моркови
Вода: от няколко дни приема ми на вода е много зле - няма и литър.

08.12.12
18:18

08 Декември 2012

Меню:
Закуска: Мялко с мюсли, Nescafe 3in1 (половин пакетче)
Обяд: Сатленка, филия хляб и лютеница
Междинно: Горещ шоколад с малко сметана отгоре, половината от някакво десертче
Вечеря: Сигурно ще е пилешка пържола, салата и филия хляб
Вода: Малко - няма и литър.

Тренировка: 1 час хип-хоп

Вече нямам особено много време да попълвам дневника, защото си наумих поредното нещо. Реших да свиря на китара и нали съм упорита, взех старата китара на тати, купих и струни и вчера той ми показа основните акорди, как да я държа и т.н. Имам напредък - успях да науча вече акродите на нотната стълбичка. Обичам, когато напредвам в дадено нещо.

09.12.12
21:20

09 Декември 2012

Меню:
Закуска: Пържена филия и половина с мед, Nescafe 2in1
Обяд: Супа топчета, филия хляб и сирене
Междинно: 2/3 сладолед Eskimo Gold, няколко фъстъка
Вечеря: Мусака, салата със сирене (след малко може да хапна още няколко фъстъка)
Вода: Не мога да пия много. Пак е около литър.

Тренировка: Около час хип-хоп

10.12.12
21:34

10 Декември 2012

Меню:
Закуска: Две филии с лютеница и кашкавал
Обяд: Мусака и сирене, парченце шоколад 70+ % какао, няколко фъстъка
Междинно: Две ябълки, няколко бисквитки
Вечеря: Мусака, салата от кисели краставички и цедено кисело мляко, парче шоколад
Вода: Около литър

Тренировка: Няма

Щях да тренирам, но имах прекалено много домашни. В 15:30 седнах да решавам задачи и в 20:00 още не бях приключила, но майка ми ми каза да ги зарязвам вече. Лошото е, че цял следобяд седях на едно място и постоянно ми се хрупаше нещо ... Водата ми пак е малко, но не мога да свикна да пия. :( От няколко дни се чувствам и подута и не знам на какво се дължи. Хммм, утре ще ходя да ми правят снимка на гръбнака и ще видя какъв е проблема. Дано да не е нищо сериозно.

11.12.12
21:14

11 Декември 2012

Меню:
Закуска: Кроасан 7days double с какао и ванилия, 1/2 Nescafe 2in1
Обяд: Половин парче руло стефани (без яйце), половин кюфте от булгур, малко картофено пюре и някакъв ориз
Междинно: Ябълка, 9 бисквитки с Фибри :D, парченце шоколад
Вечеря: Някаква торта
Вода: Няма литър.

Днес менюто ми е под всякаква критика. Следобяд пак ми се гризеше нещо и затова ядох бисквити. Тортата беше след участието ни, за подарък и реших да я уважа. Ако можете да ми кажете как да направя така, че да не ми се дъвчи постоянно нещо. Това става главно, когато съм вкъщи. От скука ли, от какво е и аз не знам.

СИ

11.12.12
21:25

Аз дъвча дъвки :D Е споко не е станало нищо, аз също омазах менюто ти си знаеш! :)

11.12.12
21:31

Сиси и аз дъвча дъвки. Като пристрастена съм към тях, но пак по добре към тях отколкото към други неща ... Както и да е. Макар че и те не са полезни.

12.12.12
14:47

Днес отидохме да ми направят рентгенова снимка на гръбнака. От няколко дни обикаляме постоянно по доктори. Дано утре да е за последно, поне в скоро време. Ще отидем да представим резултатите на оропеда и ще видим какво ще каже. Резултатите от снимката бяха, че имам сколиоза. Мисля че беше на левите прежлени и основата й е на 11-тия прешлен. Беше написано по много сложен начин и не съм абсолютно сигурна. Не знам сега какво ще става. Чувствам се ужасно, затова че имам изкривяване. Малко ме е страх какво ще става нататъка. Не трябва да се притеснявам толкова, но все пак е свързано със здравето ми. Няма как. Дано поне да не е сериозно и да мога да го поправя без намеса на корсет. ;(
П.С. Отивам да се тормозя с есета за класното по литература утре.

12.12.12
21:10

12 Декември 2012

Меню:
Закуска: Две филии с масло, кашкавал и половин кренвирш, 1/2 Nescafe 2in1
Обяд: Плънката от дюнер в питка (без пържени къртофи) - не я изядох цялата
Вечеря: Омлет с кашкавал и пушено месо, салата от зеле и моркови и филия хляб

Тренировки: Заради тези ходения по доктори нямам време за никакви тренировки. Имаме и класно утре ... Да минава тази седмица, че да мога да си тренирам пак.

14.12.12
20:53

14 Декември 2012

Меню:
Закуска: Две филии с масло, кашкавал и пушено месо, 1/2 Nescafe 2in1
Обяд: Пиле с ориз, малко сиренце
Вечеря: Салата, лионска наденица, филия хляб и малко лютеница
Вода: Около 1,5 л.

Тренировка: Hip Hop Abs на Shaun T - първия диск

Днес имах ужасен ден. Снощи спах много неспокойно. Събудих се в 1:30, заспах и после се събудих в 4:45 и дотам бях със съня. Издъних се на контролното по математика, а вчера цял ден решавах задачи ... . После в следващите няколко часа ми беше лошо. Като се прибрах пък ме заболя главата. Направо не знам какво става днес. Поне най-после ми остана време за тренировка (party). Пуснах си и малко коледни песнички и си пооправих малко настроението.

СИ

14.12.12
21:21

Днес имах ужасен ден. Снощи спах много неспокойно. Събудих се в 1:30, заспах и после се събудих в 4:45 и дотам бях със съня. ... . После в следващите няколко часа ми беше лошо. Като се прибрах пък ме заболя главата. Направо не знам какво става днес.

Напрежение... И аз бях така до скоро. :)

Мнението беше редактирано от Сиси на 14.12.12 21:22.

14.12.12
21:47

На мен скоро не ми се беше случвало. Бях забравила, какво е да имаш такива дни, в които всичко да става наобратно. А иначе обикновено, ми става лошо, ако се притесня, а тази контролна направо ми взе душичката. :( Утре всичко ще е наред. Сигурна съм.

15.12.12
22:34

15 Декември 2012

Меню:
Закуска: 1 филия с масло и настъргано яйце и 1 със лютеница и сирене, 1/2 Nescafe 2in1
Обяд: Пиле с ориз, сирене
Вечеря: Около 200гр. пиле, салата, някакво чудо като тънка питка към пилето (заедно ги продават) и сос, който също е към тях

За разлика от вчера, днес мина страхотно. Денят беше изпълнен с хубави емоции. Имахме коледен концерт, така че не съм останала без движение. Два пъти ми се налагаше да бягам до някъде и да се връщам пак на бегом. Обаче мога да кажа, че всички групи се справиха много добре. :)

16.12.12
21:28

16 Декември 2012

Меню:
Закуска: Две палачинки със сладко от сливи, 1/2 Nescafe 2in1
Обяд: Телешко варено, филия хляб, сирене
Междинно1: Ябълка
Междинно2: 250гр. кисело мляко и няколко хапки от плънката за тиквениk (сурова)
Вечеря: Свинска пържола, салата с печени чушки и сирене, филия хляб, няколко резенчета задушени моркови
Вода: В момента е около 1,250л., но се надявам да стане 1,5л.

Днес бях наказана да не излизам и се застоях прекалено много на едно място. Вече направо не издържам, а всички си бяха вкъщи и нямаше къде да тренирам и да изразходя малко енергия. Поне най-после сложихме украса в къщи. Вече се усеща коледния дух вкъщи. ^^

18.12.12
14:30

17 Декември 2012

Меню:
Закуска: Тиквеник, 1/2 Nescafe 2in1
Обяд: Телешко варено, филия хляб, сирене
Междинно: Две бисквитки, ябълка
Вечеря: Грах с картофи, филия хляб и салата от цедено кисело мляко и кис. краставички
Вода: 1,5л.

Тренировка: Beachbody Hip Hop Abs: Ab Sculpt и Learn to dance (take it to the dancefloor)
Това е за вчера, а за днес ще напиша довечера. :)

18.12.12
22:03

18 Декември 2012

Меню:
Закуска: Две фпх с  масло и кашкавал, 2/1 Nescafe 2in1
Обяд: Грах с картофи, филия хляб, сирене
Междинно: Ябълка, 4 бисвити
Вечеря: Лионска наденица, салата от печени чушки, домати и сирене и филия хляб
Вода: Малко над 1,5л.

19.12.12
21:17

19 Декември 2012

Меню:
Закуска: Две фпх с масло и сирене, 2/1 Nescafe 2in1
Обяд: Две яйца, филия хляб, около 50гр. кисело мляко 4,5%
Вечеря: Пиле с ориз, гъбки и сърчица, салата от зеле и моркови, пълнен домат със сирене, малко мартини (няма и пръст), бисквитена торта
Вода: Около 1,5л.

Тренировка: Beachbody Hip Hop Abs - Total Body Burn

Днес тати имаше рожден ден и цял следобяд се въртя в кухнята. Реших за подарък да му направя бисквитена торта. Получи се страхотно, както на външен вид, така и на вкус. Опитах я, все пак си е мое творение, нямаше как да не изям едно парче. Щастлива съм, че успях да го зарадвам. Деня, като цяло мина страхотно. :)

20.12.12
22:21

21 Декември 2012

Меню:
Закуска: Две фпх с масло, пушено месо и кашкавал, 1/2 Nescafe 2in1
Обяд: Пиле с ориз, гъбки и сърчица или дробчета (не съм сигурна)
Междинно: Ябълка, редче шоколад
Вечеря: Същото като на обяд + сирене, кисела краставичка, фпх

Днес ходих да гледам Хобит. Този филм беше 3 часа и на всичкото отгоре свърши с отворен край. :D Иначе като цяло беше хубав, с изключение на края. Обаче повече няма да ходя на 3-часов 3D филм, защото после много ме боляха очите.

22.12.12
00:52

21 Декември 2012

Меню:
Закуска: Две фпх с масло, свинска шунка и кашкавал, 1/2 Nescafe 2in1
Обяд: Омлет със свинска шунка и кашкавал, филия хляб, 6 сурови бадема
Междинно: Ябълка и чисто Nescafe
Вечеря: Кренвирш с кашкавал, салата, фпх, слънчоглед
Вода: около 2 литра и една чаша плодов чай

Тренировка: Beachbody Hip Hop Abs - Hips, Buns & Thighs, започнах и Learn to dance, което е на същия диск, но ми се видяха много трудни движенията и спрях донякъде.

Независимо, че деня се смяташе за фатален, защото ще настъпи края на света, при мен мина страхотно. Храната ми беше с доста протеини, но не бяха качествени. Тоест, кой знае с колко Е-та са натъпкани месата, дето ги ядох. Утре ще имаме коледна дискотека и може да прегреша вечерта, но ще се опитам да внимавам с храната.

23.12.12
00:49

23 Декември 2012

Меню:
Закуска: Две пържени филии със сладко от сливи
Междинно: Няколко парченца плодове
Обяд: Subway 15см. с пуешко и шунка
Вечеря: Парче пица, половин шоколадов шейк, бисквитка и няколко от тези най-мъничките соленки

Как може в един ден да ми се събере само джънк храна. Просто нямам думи. Вечерта бях на караоке и там вечерях. Самото мероприятие обаче не беше сполучливо.

23.12.12
11:12

Какво ви е мнението за Subway? Знам, че е бърза храна, но когато си взимаш те я правят пред теб. Тоест, ти си избираш продуктите и виждаш какво слагат в него. Няма и пържено вътре, а само запичат хляба и кашкавала. Мисля, че не е толкова вредна храна, но вие ги разбирате повече нещата, така че кажете какво мислите по този въпрос. :)

23.12.12
12:12

Със сигурност трябва да избягваш сосовете които слагат, но и месото им едва ли е най-качественото. Аз съм работила в Събуей в САЩ и ми направи впечатление килограми със супер еднаквите резени месо - подозрително е. Тогава ядях сандвич с риба тон - тя е от консерва. В България не съм яла, но предполагам, че положението е същото.

23.12.12
12:30

Хах, и аз работих в щастите в събуей. Аз ядях само салатата, щото всичко друго не е много добре.
Всичко е от консерви, няма нищо прясно. Прави се пред теб кое—само аранжирането на сандвича.
Хлебчетата и те идват замръзени,полу-готови, запичат се само. На всичкото отгоре, понеже е скъпо
и няма такъв оборот, както при МакДоналдс - нещата се застояват. Радост е права за изкуствените
съставки, не само на месото. За месото—известно е че е преработена смеска от меса, която се оформя и “залепва” със соя и разни соеви концентрати и после се добавят изкуствени овкусители. За мен най-гадното е: СПЕЦИФИЧНАТА за ВСЕКИ събуей клон
миризма. Не съм влизала в България, но в събуей в Германия е абсолютно същата миризма, даже
и пред магазина. Това е най-вече заради печенето на хляба, който е фрашкан с химикали, да не
говорим пък за месото. Аз даже мисля, ше събуей е по-зле и от мкдоналдс, защото в мкдоналдс
сандвичите са по-малки. :D

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 23.12.12 12:33.

24.12.12
11:31

Тъй като бях навън, нямах какво да обядвам и това ми се видя най-добра алтернатива. Реших да спра да си слагам от сосовете, защото нямам представа какво съдържат. Мерси за включването. Вчера забравих да пиша, но като се замисля сега сигурно ще следват няколко дни омазване, но какво да се прави. Празници са.

Така, за вчера: 23 Декември 2012
Закуска: Две фпх с масло, кашкавал и пушено филе
Обяд: Subway 15см с пуешко филе
Междинно: Red Bull, ябълка
Вечеря: Винен кебап със ориз за гарнитура, фпх и една купичка пуканки

Тренировки: Няма, но вървях много през деня.

24.12.12
12:38

Ами щом ти е вкусно, вземай си от време на време, за щастие събуей е достатъчно скъп, за да не прекаляваме с него пък за разлика от макдоналдс.
Весели празници!

25.12.12
22:00

Благодаря, весели празници и на теб и на всички съфорумници! :)

Тези два дни не са особено за описване. На 24.12 не помня какво ядох, знам само, че вечерта преядох много. :D

25 Декември 2012
Закуска: 1/2 Nescafe 2in1
Обяд: Три сармички, половин парче питка, малко кьопоолу
Междинно: Сладолед
Вечеря: Свинска пържола, другата половина от парчето питка, салата от зеле и моркови, малко солетки и ябълка

Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 25.12.12 22:01.

26.12.12
19:08

26 Декември 2012

Меню:
Закуска: Фпх с масло, кашкавал и някакво филе
Обяд: Домати с ориз, пак от филето и фпх
Вечеря: Около 100 гр. кис. мляко, домати с ориз, фпх и сирене
Вода: Засега литър

Миналите два дни правех някакви йога упражнения за дишане. Баба реши, че ще са добре за гърба ми и за мен като цяло и ми ги показа. Утре заминавам за Ямбол до края на ваканцията и няма да имам интернет. Там няма да има изкушения, защото баба има много ограничения за това, какво трябва и какво не трябва да яде. Ще си продължа с йога упражненията и ще си правя тренировките. Единствено сигурно на Нова Година пак ще попрекаля, но не мисля, че ще съм само аз. :)

05.01.13
14:33

Честита нова година!

Най-после се прибрах в Бургас и вече имам интернет. Храната тези дни не беше особено добра, но се надявам пак да си изчистя менюто. Тренировките ми бяха йога упражнения. Действат ми много добре, като се надявам да продължа да ги правя и сега, когато нямам с кого да ги правя. Даже мислех да започна да включвам и по-трудни неща. Знам, че в форума има момичета, които играят йога, така че не бих отказала съвети. Например откъде да намеря упражнения или направо цели комплекси? Как да ги съчетая с другите тренировки, като се има впредвид, че имам проблем с гърба и трябва да внимавам с натоварването?

Меню: (05.01.2013)
Закуска: 1/2 Nescafe 2in1, 1 филия с топ. сирене и 1 с масло и кашкавал
Обяд: Крем супа с крутон, около 100 гр. сладолед Милка
Вечеря:
Вода: Засега около 500 мл.

Тренировка: йога

Довечера ще дописвам. :)

СИ

05.01.13
16:04

Охооо, завърна се! Честита Нова година и на теб! Много успехчета за напред и всичко най-хубаво!

06.01.13
00:14

Благодаря ти, Сиси. Пожелавам и на теб много успехи във всяко начинание!

Ще допълня менюто от днес:
Вечеря: Пиле със съвсем малко ризото, 3 мини гъбки, малко питка, много картофена салата със царевица и кис. краставички
Вода: Май стана около литър

06.01.13
21:01

06 Януари 2012

Меню:
Закуска: 1/2 Nescafe 2in1, пържена филия и половина със сладко от праскови и сливи
Обяд: Миш-маш (малко), пиле на грил, кошничка с шоколад, филия хляб
Междинно: Няколко парченца шоколад и 3 резенчета портокал
Вечеря: Свинско с зеле, салата с печени чушки и сирене, фпх
Вода: Малко беше

Тренировка: Час и половина хип-хоп

Честито на всички, които имат имен ден днес. Утре започваме училище и трябва да се връщам към стария ритъм на живот. Свършиха мързеливите дни. :D Оххх, днес ни се развали бойлера, следователно утре няма как да тренирам. Не е честно ...Btw никой не ми даде съвет за йогата. Явно ще се оправям сама.

Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 06.01.13 21:02.

СИ

06.01.13
21:25

И аз се интересувам от йога-та! Ако може съвети и от теб! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1