10.05.05
15:44
кои мускулни друпи участват най-много при правия удър и съответно при крушето. Кои упражнения са най-ефективни за повишаване на силата.
10.05.05
16:04
В силата на удара участва цялото тяло не само определени мускули,За да е силен ударът трябва и да е експлозивен,бърз.Не се определя само от силата на самия мускул.Иначе наи много полза ще имаш от силни рамене,гърди,трицепси.Но за бързината са важни и мускулите антагонисти-бицепс,гръб.Абе най’добре за силен удар е да блъскаш всеки ден по боксов чувал или да се запишеш да тренираш нещо,не е само от мускулите. 8)
10.05.05
16:27
мда след 1 седмица ще почвам кикбокс :) просто от лубопитство значи според мен най-полезното упражнение е лицеви опори на юмруци :)
тяга,клек,лег най-базовите
трябва ти яка стабилност и сила в цялото тяло
удряш с юмруците ама участва цялото тяло
а пък и по-трудно ще падаш,въпреки че мозакът не може да го тренираш да “пада” по-трудно :wink:
11.05.05
21:19
силата на удара освен че включва всички мускулни групи ами и зависи от засилката на тялото,а иначе,като запишеш кикбокс, кажи на какво ви учат за силен и бърз удар, за да знаят всички :)
[quote author=“freakster”]удряй с гирички в ръце,ама лекички,и то бързо
Това не го прави най-добре ИЗОБЩО, защото се съсипват ставите, при неодбра тренировка, а ти нямаш опита да я правиш.
Сила на удър се тренира като се изчисти техниката му траектория и въртене на умрука. Това колко тласкаш от мег няма абсолютно нищо общо с това колко кг ти е удъра и на каква площ го нанасяш.
ИДеята е да удариш макс. бързо с макс. сила, на мин. площ. За това се искат години труд.
Чети: daobg.com
п.п. Да освен всичко гореспоменато за добрия удър ти трябва и добро закаляване, ако удариш с голяма сила и бързина, много е възможно да си изкъртиш нещо поради незакаленост.
12.05.05
14:16
Според мен трябва също да наблегнеш на предмишниците и рамената
15.05.05
17:07
[quote author=“tpd”][quote author=“freakster”]удряй с гирички в ръце,ама лекички,и то бързо
Това не го прави най-добре ИЗОБЩО, защото се съсипват ставите, при неодбра тренировка, а ти нямаш опита да я правиш.
Сила на удър се тренира като се изчисти техниката му траектория и въртене на умрука. Това колко тласкаш от мег няма абсолютно нищо общо с това колко кг ти е удъра и на каква площ го нанасяш.
ИДеята е да удариш макс. бързо с макс. сила, на мин. площ. За това се искат години труд.
Чети: daobg.com
п.п. Да освен всичко гореспоменато за добрия удър ти трябва и добро закаляване, ако удариш с голяма сила и бързина, много е възможно да си изкъртиш нещо поради незакаленост.
Нали затова питам :) иначе тренирам фитнес от близо 4 години кога сериозно кога го спирам но вече знам как се тренира и имам изградена мусколатура. Сега съм в период на изчистване но понеже реших да ходя малко на кардио - кикбокс и мистана любопитно как се ‘изгазаря ’ малко пред другите като нямам никакъв опит в кикбокса :) Мерси на всички които писахте