22.12.12
03:46
21.12.2012 Почиващият петък
~Обяд (14:30):
Изчистено печено свинско месо ; салата Ъндърграунд:домат,зеле,царевица,копър,съвсем мъничко кашкавал [с оригиналната рецепта има и краставица и някакъв сос,но краставица нямаше,а заливката я пропускам обикновено] ; малко сурови бадеми ; 1 чаша прясно мляко ; 3-4 хапки домашен многозърнест хляб
~Някаква закуска (18:00):
1 банан
~Вечеря (20:30):
Бъркани яйца с месо и сирене ; 1 домат ; 1 парче сирене ; 3-4 маслини ; 1 филийка домашен многозърнест хляб
ВОДА:1,5 л.
Тъкмо сънят ми тръгна да става готин и се събудих.Късно ставане,поради което е отсъствието на закуската.Поне се наспах хубаво.Тръгнах да организирам задачките за днес,но после се оказа,че свърших само една от тях.Доста лежерен ден беше.Не ми се правеше почти нищо.Украсих си стаята с едни много сладурски червени лампички,стана разкошна (sun) Може да се каже,че не съм доволна много от днешното представяне.Бройката е под четири (старая се да не падам под това число),водата можеше да е повече като количество.Поне качеството на храната беше добро.Салатата не бях яла от доста време насам и ми хареса.Последните дни са ми някак много тъпи и объркани.Днес успях поне да си почина.Надявам се предстоящите дни да са хубави и скапаното време да се пооправи. (F)
23.12.12
16:05
;)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 23.12.12 16:08.
24.12.12
04:26
ЗНачи :Д Аз май не биваше да пия 3 черни чая в 8 вечерта и сън не ме ловиии. Та тръгнах да ровя из дневниците, така и така чета само 3-5, да разширя кръгозора :Д
Твоето интро ме разби. :Д Като цяло добро четиво се заформя, напълно некомерсиално :Д
Поздравявам те за мъдрото решение да се заемеш със здравето си! Малко глупаво е било да качиш 20 кг без спорт и с тъпкане, но пък имаш достатъчно време да вземеш поука и да обърнеш посоката.
Като си говорим за посока, аз бая се обърках с твоята :Д Някакви писания за жени имаше , после срещи с мъже, после пък една дама тръгна да говори за изневери. Интриги да искаш :Д :Д :Д
Успех ! Ким Кардашиян е прилична цел, одобрявам ;)
Определено те следя :Д
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 24.12.12 04:27.
27.12.12
16:43
Благодаря :D Мм може би е било глупаво,ама така се е случило xD Има от всичко по малко общо взето.Тия дни ме няма много,като се върна във Варна ще попълвам.Весели празници народе!! (sun)
27.12.12
16:46
Е чак от всичко :)
Позачетох ти представянето. Идеалното женско тяло е пясъчен часовник, предполагам много дами искат такова, но ако нямаш големи гърди не седи особено хубаво голям задник особено ако е мазен. На 150 65 килограма ако си нямала големи гърди, пък и да си имала си представям нещо напомнящо таборетка. На теб ти трябва едно чипо дупенце тип детско барабанче, тънка талиика и си пушка, миньончетата са много сладки, няма защо да се правиш на гюленце.
Айде, айде, много зависи какъв е задника. Може да нямам гърди, ама задникът си ми е екстра - голям и прави баунс :D
казано от Заболотная на 27.12.12, 17:50:
...ама задникът си ми е екстра - голям и прави баунс :D
Хаха, направо плаче да му залепиш някой як шамар. :D :D :D
казано от Jon Snow на 27.12.12, 18:01:
Абе и ти ако поизчистиш малко дупето ще стане по-бясно.
Че ти виждал ли си ми задника :D
04.01.13
10:50
Нещо не си редовна, Триумфче (grin)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 04.01.13 10:51.
04.01.13
11:41
Малко трудно да съм редовна в предвид,че бях в София,където нямах интернет,на 2ри се прибрах,на 3ти вече бях болна и определено нямам сили на този етап с това да се занимавам.В най-скоро време ще обновя за пропуснатите дни :D
04.01.13
13:49
Просто човека го е яд, че прекара времето си с мен, а не с него. :D
04.01.13
19:23
22.12.2012 Скапаната събота
~Закуска (12:20):
1 чаша биотинов шейк
~Обяд (15:20):
Пилешко месо със сусам ; салата от зеле,червено зеле,морков,копър,ленено масло и лимонов сок ; 1 чаша прясно мляко ; малко бадеми
~Вечеря (20:30):
Бъркани яйца със сирене и месо ; 1 парче сирене ; 3-4 маслини ; 1 печена чушка ; малко пилешко месо със сусам ; кисело мляко 500 гр. 2,9%
ВОДА:1.5 л.
Денят беше скапан като цяло.Много притеснения и разправии за глупости.Бройката на храненията можеше да е повече,но все пак като качество храната не беше лоша.Водата що годе добре.Очаквам следващите дни да са по-добри.
04.01.13
19:33
23.12.2012 Интересната неделя
** В заведението:250 гр. пържени картофки със сирене ; 2 малки водки ; 1 кола **
ВОДА:не знам дори дали им 200 мл...
Неделята започна добре.Очертаваше се среща с един момък към 15:00.Излязохме и си прекарахме супер.Разходка,кафе..и точно когато си дърпах цигарата и си говорихме с момчето на една пейка,една жена дойде и рече „Младежи,ще отидете ли да вдигнете оня господин от снега”.А ние сме с физиономии “WTF”.Отидохме да видим за какво става въпрос.Човекът беше пиян,оказа се болен от бронхопневмония и не си усещал крайниците.Искаше да го оставим да умира.Носихме го като луди до адреса,на който твърдеше,че живее.После още разправии с щерка му,която твърдо държеше на тезата,че не го познава,а по едно време ми каза да изчакам и подочух разговор между нея и майка и „майко,какво да го правим тоя пак?”..Just bitch -__- Накрая след още висене и чудене,викнахме линейка.Недружелюбният екип прибра човечеца и ние си тръгнахме.Бях мокра,измръзнала и е цяло чудо,че не се разболях.След няколко дни все пак въпросната дъщеря звъннала на приятеля ми (обадих и се от неговия телефон) да пита в коя болница бил.Храненето днес го няма почти.Лошо представяне като цяло.Очаква ме дълъг път на сутринта.Уморено ми е и имам багаж за оправяне.Fuck this shit..Очаквам ваканцията в София да мине прекрасно. (F)
05.01.13
01:50
Ваканцията в София
Понеже след занимаването ми в София нямах интернет (не работели и нямаше как да си го платя,за да го пуснат) сега ще обновя накратко за дните,прекарани там.
24.12.2012 Гадният понеделник
В 7:30 вече бях в автобуса за София.Успях да хапна някакъв сандвич,който едва не повърнах.Беше ми лошо,пак трябваше да се разправям с глупости.Проспах почти цялото пътуване.Времето в столицата ме изненада много приятно,нямаше нито сняг,нито вода,с една дума перфектно.Видях се с жена ми,постояхме заедно и после се прибрах.Бъдни вечер не мина така както очаквах,даже хич.Не бях доволна и не го чувствах никак празнично.Настроението ми почти през целия ден беше скапано..От баницата с късметите ми се падна здраве.Надеждите за следващия ден са по-големи.
25.12.2012 Вълшебният вторник
Събудих се с настроение,само което софийския нередовен празничен транспорт може да скапе.Пътувам около 3 часа до централна гара.Накрая се вбесих и си хванах такси.Пича беше много готин и си говорихме.Даже и номера си даде.Накрая стигнах до желаната дестинация-Bulgaria Mall,където имах среща с мойта.Днес правим една година с жената.Почти целия ден прекарахме в мола.Беше забавно и готино.Случиха се ъм..неочаквани неща.Отново се изгубихме в мола (както на предния 25ти,само дето мола беше различен).Голяма играчка беше докато излезем.Сдобих се с голям мечо,много е сладък.Всичко мина страхотно на пук на всички дето искаха да скапят тази дата.Ядохме KFC-някакъв сандвич,картофки и кола.После пихме кафе.
26.12.2012 и 27.12.2012 Хубавата сряда и Лудият четвъртък
Тези два дни бях с жената,спа вкъщи.Прекрахаме си много готино.Тя дойде на 26ти вечерта.Имаше леки разправии с техните,но умелото извъртане на нещата оправя всичко.Храната беше:пица с шунка,кашкавал и гъби,салата снежанка,чеснов сос.Пих и някакви сокове.После 1-2 чаши червевено вино.Получих като подарък много сладурска игра с името „Страст”.
На 27ми бяхме заедно в Младост при Дарето (заради вчерашното недоразумение с техните трябваше да направим една врътка).Много хубаво мина.Не се бях виждала отдавна с нея.Отидохме да вземем едно девойче от тях и излязохме на кафе.После дойдоха още двама човека при нас.Вечерта към 21:00 отидохме в Дарето,свършихме работата с родителите на мойта и си тръгнахме с метрото.Отдавна не се бях возила.Към 00:00 си бяхме вкъщи.Изпих 1 малка водка и 1 кола.Храната беше:2 малки парчета баница,няколко хапки кекс,1 кроасан със шоколад и 1 кебапче.
28.12.2012 Теоритичният петък
Отново цял ден прекаран в решаване на листовки и учене на грешки.Храната не помня каква точно беше,но се сещам,че имаше свинска пържола,другото беше все нездравословно.Водата беше към 2 л.
29.12.2012 Намусената събота
Днес жената дойде да ми оправя компа.Имаше ядове покрай него.Нещо хич не бях в настроение.Видяхме се за около 2-3 часа.После пак решавах листовки.Прилично тъп ден като цяло.Храна:2 сандвича с кайма,свинска пържола,домашна лютеница,колаче..за другото нямам спомен.Водата не е падала под 1,5 л.
30.12.2012 Неопределената неделя
Трябваше да се видя с жената,но така и не се уговорихме.Не ми звъннала за да ме остави да поспя.Листовките отново погубиха по-голяма част от деня ми.Храна:печени кренвиршчета с кашкавал,домашна лютеница,колаче и някакви вредни неща.Водата не е била под 1,5 л.Очаквам следващият ден с нетърпение.
31.12.2012 Дългоочакваният понеделник
Събудих се в повече от прекрасно настроение.Имах уговорена среща с жената,след която сме на купон.Днешният ден го чаках от няколко месеца с огромно нетърпение.Всичко вървеше по план.Оправях се,успях да се изкъпя с три бойлера,наконтих се и към 16:30 излязох.Дълго висях по спирките и мръзнех,но и това не успя да ми помрачи настроението.Видяхме се с нея,чакахме автобуса.Дестинацията-Красна поляна.Въобще не бях впечатлена от квартала,особено като ми казаха,че хората се разхождат въоръжени.Майната му на него,всичко беше готино.Отидохме с жена ми и Красчо да пазарувахме,станаха едни гафове с един кекс и пълна разкарвация.Качихме се в апартамента,запознах се с другите.Купона набираше скорост.Към по-късните часове направо се разбихме.Водката свърши за нула време.Компанията на брата на Краси се нанесе при нас,стана още по-забавно.Толкова чалга не бях слушала през живота си.Обявявам този ден за най-чалгарската ми нова година ever!Супер купон се очерта,мина по-добре отколкото си представях.Определено запомнящо се изпращане на 2012-та.Храна:няколко малки сандвича с лютеница и салам,1 кюфте,много водка,кола..за друго нямам спомен.Вода май не съм пила.
1.1.2013 Тежкият вторник
Добрюююютрю пияницееее..Така започна денят за повече от компанията.Интересно само мен не ме цепеше главата,въпреки не малкото погълнат алкохол.Lucky me :D Всеки се оплакваше,че му е зле и му се спи.Компанията на Дейвид (брата на Краси) реанимираха с домашна ракийка.Май бях единственият човек от мойта компания,който питаше за алкохол.Тежък ден като цяло.Пихме по едно кафе,малко разговори и после кратко разчистване на апартамента.Запознах се с майката на Краси,пич е.След това си тръгнахме с жената и отидохме у нас,при баба ми,която беше именничка.От баницата с късметите ми се падна нова кола и пари.Беше последната ни вечер заедно и трябваше да я прекараме подобаващо.Утре на път към Варна.
2.1.2012 Уморителната сряда
През нощта си стягах багажа,нямах особено време да спя.После се погушках с мойта преди да тръгна към банята.Оправих се,закусихме и тръгнахме към гарата.Нямах никакво натроение,беше ми лошо,а и като се сетя за дългия път и...Тръгнах си с повече багаж отколкото дойдох.Надявам се в автобуса да няма никой до мен,но уви.Пътуването не беше впечатляващо,през по-голямата част се опитах да спя,на няколко пъти ми стана зле от топлината.Накрая пристигнах във Варна.Автобусът пристигна с около 20 минутки по-рано,което беше приятна изненада.Наще ме чакаха,имаше кой да ми носи багажа и бях доволна.Прибрах се вкъщи и започнаха подаръци,сурвакания,парички...От баницата с късмети ми се паднаха отново здраве,кола и пари..и ако това не е съдба :D Харесаха ми късметчетата,а дано се случат.После се къпах и цяла нощ се занимавах с компа до към 04:00-05:00,поне го оправих.Легнах си с очаквания остатъка от ваканцията да мине добре.Храна:свинска пържола,3-4 маслини,салата от зеле,червено зеле,морков,копър,ленено масло и лимонов сок,няколко домашни соленки,сандвич и не помня още какво.
Накратко ваканцията в София мина доста нездравословно откъм хранене,водата не беше хич на ниво.Като цяло нищо не вървеше.Поне си прекарах весело.От скоро отново започвам да съм редовна.
Мнението беше редактирано от Triumph на 05.01.13 02:12.
05.01.13
02:00
Че не исках да виждам алкохол, не исках ама нямах махморлук!! :D :D
05.01.13
02:20
3.1.2013 Ужасният четвъртък
Събуждане към 11:30,придружено от чувство сякаш умирам.Беше ми адски лошо.Цял ден лежах.По-късно се оказа,че имам температура 38,7 май беше.Веднага започнах с лекарства.Не можах да хапна нищо първоначално,драйфаше ми се.Много кофти като цяло.Всичко ме болеше.Някакъв грип имало сега и аз нямаше просто как да го прупусна..После се сетих,че една идиотка до мен в автобуса беше болна и ми идеше да се гръмна..Храна:бекон,кашкавал,банан,два бадема.Водата беше около литър.
4.1.2013 Биващият петък
Събудих се още през нощта към 02:30 с идеята да закусвам.Ядох препечени колачета със сирене.Стана ми малко по-добре,отново пих лекарства и легнах.На сутринта станах и се чувствах по-добре.С изключение на това,че се схванах от лежане и сега ме боли жестоко гръбнака цял ден.За легло не искам и да чувам.Днес всичко поотмина,нито гърло ме заболя,температурата не се качваше повече от 36,4 градуса.Само тъпата болка в гръбнака ми ебаваше деня.Храна:пилешко месо със сусам,1 вафла,3-4 соленки.За количеството на водата нямам представа.Надявам се следващите дни да ми няма нищо.
Мнението беше редактирано от Triumph на 05.01.13 02:21.
05.01.13
11:52
Дълго висях по спирките и мръзнех,но и това не успя да ми помрачи настроението.Видяхме се с нея,чакахме автобуса.Дестинацията-Красна поляна.Въобще не бях впечатлена от квартала,особено като ми казаха,че хората се разхождат въоръжени.Майната му на него,всичко беше готино.[/color]
5минути не мога да спра да се смея :D
Изостанала съм от модата с оръжията, трябва да се запася:))
Сериозно сега, това е глупост за въоражените хора в Красна:)))
Мнението беше редактирано от Мила на 05.01.13 11:53.
05.01.13
15:28
Много силно се надявам да са ми дали грешно инфо :D Една приятелка каза,че се разхождала с тухла в ръка,разказаха ми доста екшън впечатляващи истории и,че като цяло проблема бил заради етническо разделение :D
05.01.13
17:47
Слънчице ставаше въпрос за късните часове на ноща, че е възможно да има конфликти и за това Краси си носи тухла 4ка в нея за всеки случай. :D
08.01.13
17:40
5.1.2013 и 6.1.2013
През тези дни не се чувствах добре,почти не съм се хранила.Водата беше около 2 л. на ден.Следващите дни очаквам да съм по-добре и да ме размине болестта.
08.01.13
18:04
7.1.2013 Еуфоричният понеделник
~Закуска (8:22):
1 чаша биотинов шейк ; 1 купичка овесени ядки+овесени трици+ленено семе и кисело мляко
~Втора закуска (9:15):
2 кебапчета на скара
** В кафенето (10:00):1 парче торта с боровинки ; 1 чаша кола **
~Вечеря (18:30):
1 купичка салата Чезаре:маруля,варено яйце,шунка,печени крутони,пармезан,ленено масло,лимонов сок ; 1 сърмичка (само вътрешното) ; малко домашна питка със сусам ; половин свинска пържола ; 2 шоколадови бонбона
ВОДА:2 л.
3х1 таблетка Maxcal (калций)
Денят започна очудващо добре.Новата песничка,която сложих за аларма ме събуди много нежно.Въпреки малкото часове сън,се чувствах сравнителни отпочинала.Станах,оправях се за даскало.Отидох към средата на втория час,оказа се,че учителят го няма и решихме да отидем да ядем.После пак се върнахме в училището да проверим ще имаме ли някакви часове въобще.Чакахме излишно,ядосахме се и с мойте дружки отидохме на кафе в мола.Останалите часове ги пропуснахме.Прекарахме си готино.Не бяхме се виждали цяла ваканция.За малко се прибрах у нас,после имах среща с приятел.Направихме си една дълга хубава разходка.След това търсих цветя за мамчето,днес е именничка,да ми е жива и здрава (брат ми също) (sun) Прибрах се вкъщи..отрупани маси,тонове храна и пиене,чак лошо ми стана.Имахме гости.Доста се беше постарала жената.Полафих си с две девойки от гостите,яка компания бяха.И после пак обичайното занимание за тези дни-решаване на листовки.Отделих малко време и за компютъра.Легнах си сравнително късничко.Накратко денят мина много по-добре отколкото предполагах,че ще е.Нямам големи надежди за вторника,но се надявам да ме изненада приятно (F)
Мнението беше редактирано от Triumph на 08.01.13 18:09.
08.01.13
22:15
8.1.2013 Мъчителният вторник
~Закуска (7:05):
1 чаша биотинов шейк ; 1 ч.л. смес от овесени ядки+овесени трици+ленено семе и кисело мляко
~Втора закуска (10:40):
2 кебапчета на скара ; 1 пакетче солети Хрус-хрус
~Обяд (15:00):
Салата Чезаре:маруля,варено яйце,шунка,печени крутони,пармезан,ленено масло,лимонов сок ; едно парченце от свинска пържола
~Вечеря (21:15):
1 сърмичка (само вътрешното) ; 1 краставичка ; 1 парче сирене ; печени крутони
ВОДА:3,5 л.
3х1 таблетка Maxcal (калций)
Ранно ставане и малко сън не е особено добра комбинация.Нежната мелодия на алармата поне ме успокои малко.Оправих се,но не остана време да си доям закуската изцяло.Бях на време за ЧЕП-а както никога до сега.Totally amazed.Госпожата се опита да се възползва от това,че съм там и искаше да ме изпитва,но по-резкият ми убедителен тон я отказа,за моя радост,защото хич не бях в настроение.Следващ час при “любимеца” по БК,човека по стара традиция изнерви по-голямата част от класа,as always.Стоях до шести час,три от които бяха напълно пропилени в разговори и бездействие.Прибрах се доста уморена,изкъпах се и се заех с листовките отново.Предстоящото ми класно по математика утре ме “разсейва” леко от шофьорските въпроси,опитвам се да реша някоя задача.Получих помощ от приятел (God bless Борко!) :D След това продължавам с листовките..Денят беше уморителен и доволно скучен.Нямам търпение дните до четвъртък да минат и да ми се разкарат някои грижи от главата.От храната,най-много ми хареса салатата Чезаре,доста ми допада на вкус.Като цяло не съм и много гладна днес.Протаквам храненията с повече от час (с изключение на вечерята).Оказа се,че обичам крутони :D Много съм доволна от количеството на водата обаче,изпих го без да си давам зор.Прогнозите са утре не са впечатляващи,продължавам да се надявам на приятна изненада. (F)
Мнението беше редактирано от Triumph на 08.01.13 22:23.
12.01.13
00:37
9.1.2013 Уморителната сряда
~Закуска (8:20):
1 чаша биотинов шейк ; 1 купичка овесени ядки+овесени трици+ленено семе и кисело мляко
~Втора закуска (10:45):
2 кебапчета
~Обяд (15:40):
Бъркани яйца със сирене и месо ; 1 домат ; печени крутони ; няколко вилички пилешка каша
~Вечеря (18:30):
Половин геврек ; 2 чаши боза
ВОДА: 2л.
3х1 Maxcal (калций)
Ранно ставане и късно излизане.Бях решила да отида на даскало за втори час,уви се случи така,че бях там за четвърти.Прекарах два часа само.Последният,от коИто беше математика.По програма днес трябваше да правим класно.Момчетата обаче я разубедиха и тя го отложи.Прибрах се вкъщи и се заех веднага с учене на правилника и решаване на листовки,утре ми предстои вътрешен листовки.Храната до обяд ми допада,само не знам защо сметнах,че вечерята трябва да изглежда така.Количеството на водата беше добро.Tomorrow,please be awesome (F)
Мнението беше редактирано от Triumph на 12.01.13 23:31.
12.01.13
01:19
10.1.2013 Вълнуващият четвъртък
~Закуска (9:24):
1 чаша биотинов шейк ; малко сушени кайсии ; 1 листче филе
~Вечеря (19:00):
4 малки парченца пица с шунка,кашкавал,сирене,риган,маслини ; 2 чаши айрян
ВОДА: 2 л.
3х1 Maxcal (калций)
Събудих се с чувството,че почти със се наспала.Веднага взех да решавам листовките и да си уча грешките.В 14:00 ми беше изпита.Учих,учих..пак решавах..Дойде време да излизам.Отидох с един приятел до школата,помотахме се малко и се качих в кабинета.С изненада открих,че Кателиев (преподавателя ми по теория) ме помнеше.Четох внимателно въпросите,отбелязвах,имах колебания за някои,но се оказа,че съм маркирала верните отговори.Така де,преминах успешно вътрешния листовки само с една грешка (която беше ултра глупава).Доволна съм (sun) Слязох долу,приятелят ми ме чакаше и отидохме в близкия парк,поговорихме си,поседяхме и към 17:00 си тръгнахме.Прибрах се до 18:00,изкъпах се и после на компютъра.Трябваше ми почивка,чувствах голяма умора,в предвид липсата на достатъчно сън последните няколко дни.От храненията и особено бройката им съм разочарована.Но в интерес на истина въобще не чувствах глад.Пицата за вечеря ми дойде леко на нагорно..За сметка на това ми допада количеството на водата.Поуспокоих се малко след като минах успешно изпита,сега ми предстои външен другата седмица,надявам се,че и него ще взема от първия път,продължавам с листовките.Петъкът предполагам ще е спокоен.(F)
12.01.13
01:42
11.1.2013 Пропиляният петък
~Закуска (8:20):
Сушени кайсии
~Втора закуска (9:10):
2 кебапчета ; 250 мл. сок Cappy портокал
~Обяд (14:10):
1 филийка домашен многозърнест хляб ; 1 кренвирш [истински по стандарти] ; 1 чаша прясно мляко
~Трета закуска (16:20):
Кисело мляко 400 гр. 2% ; 6-7 фъстъка
~Вечеря (23:30):
1 филийка домашен типов хляб ; 1 кренвирш [истински по стандарти] ; топено сирене ; 2 чаши прясно мляко
ВОДА:1,5 л.
3х1 Maxcal (калций)
Денят стартира с успиване (донякъде умишлено).Хич не ми се ходеше на даскало и се оправих с триста зора.Към средата на вторият час вече бях там.Даскалото мина сравнително леко.Последните два часа ги пропуснах,нямах нерви за досадният господин по практика,пък и класа реши да не влиза.Ходих до затвора,върших малко работа.Най-накрая отидох да си извадя снимки за школата (обещала съм на инструктора от около две седмици :D ) Щях да излизам,но реших да го отложа,а и ми се отвориха малко ангажименти.Доста ми е уморено като цяло,надявам се тази нощ поне да се наспя хубаво.От храната сигурно не може да съм по-недоволна.Бройката е добре,ама качеството и..Днес никой не ми сготви/направи нищо и разчитах на себе си (кофти момент).Водата донякъде крепи положението,но всичко можеше да е много по-добре,шанс както се казва.Ще се радвам много,ако този ден не се повтори откъм хранения.Като цяло настроението ми за деня е прилично скапано с нотка умора.Чувствам някак денят пропилян,въпреки че посвърших някои задачки.Съботата ще е време за релакс.
12.01.13
12:10
Да се включа сега малко по лелински...Чета ти аз дневника чат-пат и все се чудя - какво толкова ти направиха тия учители,какво толкова ти е взело това училище ?
Не мислих да коментирам някога по въпроса,ама не се сдържам,трябва поне да те попитам,за да чуя поне един правдоподобен аргумент.Хубаво преценявай плюсовете и минусите,за да не съжаляваш някой ден за отношението си :)
12.01.13
12:47
казано от Т. Тодорова на 12.01.13, 12:10:
Да се включа сега малко по лелински...
Мислех, че само аз съм безвъзвратно остаряла и тия неща ми се струват меко казано странни, но вече се успокоих! :)
12.01.13
13:14
И преди да “остарея” не съм разсъждавала така.Никога.А не съм била от т.нар. “зубъри” (може би за съжаление) , примерно.Странна работа,може да съм old soul (giggle)
Triumph , извини ни за спаменето.
казано от Triumph на 12.01.13, 00:37:
Прекарах два часа само.Последният,от който беше математика.
Може би трябва да посещаваш и часовете по български език. ;)
ПП: Вечерята ти с боза и геврек просто кръти. :D
12.01.13
17:15
Намерили сте на кого точно от форума да казвате, че има нужда да посещава часове по български език. Човек ако направи 1 грешка го изкарвате неграмотен и тъп или целите да се заяждате... И на мен училището не ми е приоритет и преди да я нападате, може да я попитате. Все едно и на вас училището ви е било много забавно и все едно не е имало учители, които като ги видите и вече ви вдигат кръвното. Не я защитавам, защото сме двойка, а защото забелязвам, че само я нападате и то без да я питате защо може да е така. Не случайно е казано “За всичко си има причина!”.
Мнението беше редактирано от Елеонора Матеева на 12.01.13 17:30.
12.01.13
17:43
казано от Елеонора Матеева на 12.01.13, 17:15:
Намерили сте на кого точно от форума да казвате, че има нужда да посещава часове по български език. Човек ако направи 1 грешка го изкарвате неграмотен и тъп или целите да се заяждате... И на мен училището ми не е приоритет и преди да я нападате, може да я попитате. Все едно и на вас училището ви е било много забавно и все едно не е имало учители, които като ги видите и вече ви вдигат кръвното. Не я защитавам, защото сме двойка, а защото забелязвам, че само я нападате и то без да я питате защо може да е така. Не случайно е казано “За всичко си има причина!”.
1) Ако грешките , които откриваш в писанията й , се свеждат до една , мисля ,че трябва да се хванете под ръчичка и заедно да посещавате споменатите от Маргарита часове. :)
2) Моята гледна точка е различна от твоята.На възрастта,на която съм,въпреки,че все още се отбелязва със скромно число,съжалявам за редица неща,които съм направила и за такива,които не съм.От тази ми вече позиция,лично аз смятам,че на възрастта,на която сте,не би трябвало училището да не присъства в Топ 3 на приоритетите ви,за да не съжалявате и вие съвсем скоро.
3) Не,не съм имала учители,които да ми “вдигат кръвното” ,защото майка ми ме е възпитала да уважавам чуждия труд и факта , че учителят е един най-обикновен човек,който осакатява психиката и емоциите си,за да спечели парче хляб,опитвайки се да подготви за живота маса дезориентирани,а често и интелектуално осакатени (както скоро един от доцентите в университета ги нарече) бъдещи пълноправни граждани на държавата ни,а и на света,в който живеем.Да не говорим,че всички са и потенциални бъдещи родители.
4) Много под нивото ми е да обикалям разни виртуални теми и да се заяждам,нападам или както там го възприемаш.Трябва много да изпадна , за да започна да влагам такива силни емоции и лично отношение в подобен тип кореспонденция.Ако беше приложила 0,5% от наученото (или не?) в часовете по литература,щеше да си успяла да разчетеш поста ми правилно => щеше да знаеш,че съм задала най-елементарен въпрос,придружен с добронамерен съвет.
5) Ако има нещо , което повечето от нас тук са научили , то е , че за всичко си има оправдание.Цитатът ,който ти си използвала,важи за съвсем различни житейски ситуации.
Поздрави ! :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.01.13 17:45.
12.01.13
18:02
1) Това е виртуално и не смятам, че тук трябва да показваме уменията си по грамотност и го казвам, защото мен лично грам не ме интересува дали тук правя грешки или не. Важно е да показвам знанията си там, където е нужно. И да, понякога от бързане или невнимание се допускат грешки.
2) Аз съм на мнение, че не бива да се съжалява за това, което ти се е случило и това, което си направил, защото тези неща ако имаш малко повече акъл и ги разбираш, те поучават. На мен училището ми е в ТОП 3, но това не значи, че трябва да ми е приоритет. За мен по-важно е какво ще направиш в университета и там поне ще уча, това което ме влече и няма да ме отегчава. На мнение съм, че училището до някъде те насочва и виждаш там кое те влече, за да разбереш с какво искаш да се занимаваш. А останалите предмети да са ти за обща култура.
3) И аз съм възпитана да уважавам тези хора, но има такива, които влизат в сградата само за да изкарат пари, които не ги интересува дали ще те научат на нещо и ако мислиш, че просто така си говоря ще те заведа в училището ми.
12.01.13
18:20
казано от Елеонора Матеева на 12.01.13, 18:02:
1) Това е виртуално и не смятам, че тук трябва да показваме уменията си по грамотност и го казвам, защото мен лично грам не ме интересува дали тук правя грешки или не. Важно е да показвам знанията си там, където е нужно. И да, понякога от бързане или невнимание се допускат грешки.
2) Аз съм на мнение, че не бива да се съжалява за това, което ти се е случило и това, което си направил, защото тези неща ако имаш малко повече акъл и ги разбираш, те поучават. На мен училището ми е в ТОП 3, но това не значи, че трябва да ми е приоритет. За мен по-важно е какво ще направиш в университета и там поне ще уча, това което ме влече и няма да ме отегчава. На мнение съм, че училището до някъде те насочва и виждаш там кое те влече, за да разбереш с какво искаш да се занимаваш. А останалите предмети да са ти за обща култура.
3) И аз съм възпитана да уважавам тези хора, но има такива, които влизат в сградата само за да изкарат пари, които не ги интересува дали ще те научат на нещо и ако мислиш, че просто така си говоря ще те заведа в училището ми.
- Грамотността си е грамотност.Нямаш копче за писане на дисертация и копче за форумно писане,което можеш да цъкаш според ситуацията.Механичните грешки си личат,не се безпокой.
- Да,всеки адекватен човек се учи от грешките си.Това не значи,че не ги отчита като факти,променили развоя на живота му или просто изконсумирали неповторим период от време.
- На мнение съм , че училището не само те насочва към пътя , по който ще тръгнеш , но ти дава една богата обща култура , която , вярвай ми , винаги ще ти бъде необходима , винаги е приложима , а и ще те предпази от обидните ситуации (които ще прецениш като такива,ако все пак имаш нещо там горе) , в които ще се чувстваш като зеленчук сред образовани и ерудирани хора.
- Ако влезеш в университет (вярвам,че ще,особено ако кандидатстваш в някой от родните ВУЗ-ове),ще се убедиш,че във висшето образование има много повече плява,99% от преподавателите са там единствено и само за пари,и това ,което реално си искала да учиш,ще бъде около 30-40% от задължителния материал.
- Предвид заинтересоваността , която учениците демонстрират към това , което училището им дава (по-скоро би могло да им даде) ,наистина ли мислиш,че на учителите трябва да им пука дали ще научат нещо?Естествено,че ще предпочетат да си нахранят семействата,без да влагат усилия и емоции в една загубена кауза.
Дисциплина липсва - и вкъщи,и в учебните заведения.И самосъзнание липсва.
Но нека не продължаваме темата - нито аз ще ти променя мирогледа,нито ти моя.Нека спрем до тук,за да не се развие дискусия,която ще трябва да бъде почистена от някой от администраторите.
:)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.01.13 21:36.
12.01.13
23:27
казано от Т. Тодорова на 12.01.13, 12:10:
Да се включа сега малко по лелински...Чета ти аз дневника чат-пат и все се чудя - какво толкова ти направиха тия учители,какво толкова ти е взело това училище ?
Не мислих да коментирам някога по въпроса,ама не се сдържам,трябва поне да те попитам,за да чуя поне един правдоподобен аргумент.Хубаво преценявай плюсовете и минусите,за да не съжаляваш някой ден за отношението си :)
казано от Маргарита Манева на 12.01.13, 14:45:
казано от Triumph на 12.01.13, 00:37:
Прекарах два часа само.Последният,от който беше математика.
Може би трябва да посещаваш и часовете по български език. ;)
ПП: Вечерята ти с боза и геврек просто кръти. :D
С риск да ви прозвучи нелепо съм една от най-редовните в училище.Случва ми се често напоследък да закъснявам за някой час,но като цяло избягвам да пропускам часове(изключение прави тази седмица,но ще е глупаво ако остана,а всички други са си заминали,което значи,че автоматично и мен ще отпратят).Часовете по български са ми най-посещаваният предмет :) Също така благодаря ти Маргарита,че ме светна за тази грешка.Наистина изключително глупава,но по невнимание.Ще я поправя.Винаги обикновено преди да постна нещо го проверявам,но явно тук не съм гледала достатъчно добре.Не мога да твърдя,че съм на академично ниво на грамотност,но се старая да пиша сравнително правилно.
Т. Тодорова,сега да отговоря и на твоят въпрос.Повечето от учителите,които ми преподават ми допадат.Има няколко малки изключения,които обаче ми късат здраво нервите.Когато имам възможност пропускам техните часове.Не намирам за нормално да имаш занятия по практика и да те карат да правиш нещо,което вече си правил в продължение на цели шест часа или накратко да те карат да правиш еднакво нещо шест пъти и то безрезултатно.Другото нещо е,че ми предстоят матури,държавни изпити по специалността и никой не се заема с подготовката ми за това.Ето защо аз предпочитам да не вляза в някой (не толкова важен час) и да се подготвя самостоятелно за даденото нещо.Защото времето минава бързо и ей го утре май и юни месец и аз оставам с пръст в уста.Не мога да разчитам на 100% на учителите,затова намирам за нужно да се самоподготвя,понеже това е моето бъдеще и ако аз не гледам за него,няма кой друг.Повече учители днес не се интересуват от това какво си научил,за тях е важно да мине часа и да получат заплата.Не отричам,че днешната младеж е станала ужасна,но липсата на занимание и интерес от страна на преподавателите към децата,прави положението в цялата страна толкова лошо.
Плюсовете и минусите на даскалото ги знам,наясно съм с това какво ми дава и какво ми взима.Намирам училището за необходимо.Имам самосъзнание,което ми подсказва,че трябва да уча и да се развивам,ако не искам да бъда клошар.Имам желания и цели,които искам да постигна.Училището ми дава старта,другото зависи от мен.
Относно грешките,които допускам във форума,ако мога така да ги нарека,ги използвам за да звучи по-разговорно.Например:мойте,наще..Относно грешката,която ми посочи Маргарита е неволна и от разсеяност.Не съм от най-грамотните,но съм наясно поне с основните неща.Ако и в другите ми писания има грешки,които не съм видяла,моля да ме уведомите.Ще се радвам да ме поправите,за да се науча занапред.
казано от Елеонора Матеева на 12.01.13, 18:02:
Тук съм много НЕсъгласна.Грамотността трябва да я показваме навсякъде,не само по специални поводи и пред определени хора/институции/ситуации.Няма такова нещо като делене на виртуално и реално.Ако знаеш как да говориш/пишеш,това се вижда навсякъде.Не смятам,че е хубаво в очите на някой да изглеждаш като знаеща и уважаваща себе си личност,а пред други (особено виртуални ситуации,където начина ти на израз показва колко акъл имаш) да се представяш като тъпа кифла,нуждаеща се от стабилен бой с дебела граматика.Да не става куриоза ” аз съм българче и сричам как се българче наричам “.
13.01.13
01:17
12.1.2013 Пазаруващата събота
~Обяд (13:10):
Свинска пържола ; 1 кебапче ; 1 домат ; домашна лютеница ; 1 филийка домашен типов хляб ; 1 чаша кола
~Вечеря (21:00):
Риба в пликче ; салата от зеле,червено зеле,морков,копър,ленено олио и лимонов сок ; 1 филийка домашен многозърнест хляб ; малко чесън ; 1 шоколадче Merci
ВОДА:2 л.
3х1 Maxcall (калций)
Събуждане към 12:00.Днес се очакваше да е ден за релакс.Уви,нищо не мина по план.Майка ме завлече на шопинг.Обиколихме цели два мола и ми идеше да се гръмна.Новите ми придобивки ми харесват,поне от това съм доволна.Отново бях разочарована като цяло от колекциите по всички магазини.На моменти се замислях аз ли нямам вкус или се намирам на грешното място..Прибрахме се чак към 20:30.Качеството на днешната храна ми допада,но количеството леко ме разочарова.Но пък в предвид,че се събудих късно и цялата разходка из моловете,не ми остана много време(гледах да свършим бързо) и желание (не чувствах глад),е донякъде разбираемо.Водата е добре.Не успях да си почина както исках.Ще се радвам да имам поне малка възможност утре да го направя,но ме обгръщат леки съмнения като се сетя,че ще трябва да уча и да решавам листовки.Да видим какво ще стане.Надявам се на приятно спокойна неделя (F)
Мнението беше редактирано от Triumph на 13.01.13 01:18.
13.01.13
08:57
Можеш да наблегнеш на пунктуацията и лексиката с всичките й характеристики , което също казвам най-добронамерено - надали има някой , който да няма нужда от няколко опреснителни часа , а теб те чакат сума ти изпити.
За останалото - нямах предвид само отсъствията , а цялостното отношение - последно много се смях на това,че резкият ти тон отказал госпожата да те изпитва (?!?!) - как изобщо е възможно - къде е респектът към човека срещу теб , а и към институцията (той я представлява) . И казах ,че се смях,защото си представих какво би последвало,ако аз ти преподавам,вместо тая мила женица.
И с теб спирам диалогра (видях го в последствие и няма да го оправя,за да дам чуден пример за механична грешка ;) ) до тук (а тази грешка не е механична - направила съм я,защото не бях сигурна как е правилно - пише се заедно ;) ) , защото много се измести центърът на тежестта от хранителните ти навици , нека си остане фитнес-дневник (за който Кольо е прав в следващия пост). Бях любопитна и си получих отговора , който исках - нормален,без агресия,адекватен,за което благодаря :)
Успех в начинанията ! :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.01.13 15:00.
13.01.13
10:37
За грамотността тактично ще пропусна да дам мнение, защото ще трябва да кажа острички думи към Триумф и адвокатката й... съвсем заслужено и аргументирано, но просто отдавна спрях да се надявам, че ще успея да изправя всички криви пръчки в гората.
Дневникът по смисъла на идеята, с която е създаден, е безсмислен. Той съдържа предимно житейски истории, което принципно не е проблем и никога не е бил такъв. Промяна към по-здравословен начин на живот аз не виждам. Нито пък старание да се върви към такава. Затова и говоря за липса на смисъл.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.01.13 13:30.