20.11.12
00:12
Здравейте прекрасници ^__^ Наскоро се запознах със задружното “семейство” на BB-Team.Вдъхновена,от това да направя нещо полезно за себе си,реших да създам този дневник.Целта му е да ме направи по-редовна в грижите за здравето и да виждам резултатите черно на бяло :)
Да се представя-казвам се Ани,на 18 години,зодия дева.
INTRODUCTION
Или как започна всичко.
Харесвам по-пищни и женствени форми ала Ким Кардашиян и тази ми страст ми докара не един проблем.Един слънчев ден реших ,че искам и аз да съм с такива форми.В началото бях 42 кг.-здрава,добре изглеждаща за ръста си и енергична.Хранех се добре (доколкото беше възможно,предвид моите капризи около храната)и спортувах.Желанието ми прерасна почти във фикс идея.Стараех се да напълнея и понеже бях сравнително малка (на години и акъл),реших,че нездравословния начин ще е най-лесен.Вкарах в менюто си храни,които преди не са присъствали толкова-като Макдоналдс,вафли,чипс,торти,тестени изделия и като цяло все достатъчно вредни и калорични неща.До тук добре,качих кило-две,но не бях удовлетворена от резултата.Порциите ми бяха малки (на каквито бях свикнала,между другото никога преди не съм имала проблеми с килограмите,да речем че тези аз си ги създадох :D) и трябваше да ги увеличава,което за мен се оказа предизвикателство.Беше ми неприятно,че трябва буквално да се тъпча,но целта изискваше жертви.Хранех се с боклуци,хранех се когато бях гладна и се тъпчех,когато не бях.С триста зора достигнах заветните 47 кг. Харесах се,формите ми станаха по-меки и приятни на докосване.Но реших ,че искам още.Действах по плана „Кардашиянски форми”.Уви,обаче ги ковнах тези 47 кг и нямаше мърдане.Трудно ми беше с по-големите количествата храна и търсех алтернатива.На помощ се притекоха газираните напитки.Намалих храната до обичайните си по-малки порции и заложих на безалкохолното (както знаете вредно и калорично).В началото не бяха нищо особено за моя вкус,но в последствие се превърнаха в „смъртния ми грях”.Фанта и Кола-това бяха двата вкуса,съпътсващи ме през целия ден.Пиех ги в промишлени количества редовно.Четири-пет литра на ден,понякога се стигаше до 5-6л.Обожавах усещането,което ми носи газирана напитка.Харесваше ми толкова много,че несъзнателно започнах да заменям някои хранения с тях.
Не след дълго качих до 50-51 кг.Тренирах спортна гимнастика,но в името на „каузата” я прекратих,обездвижих се.Не се чувствах особено добре,но нали имах по-закръглени форми,тази мисъл трябваше да ме успокоява.В 8-9 клас,достигнах 58 кг. И тук реално започнаха проблемите.В един момент се оказа,че имам анемия.Не го приех твърде на сериозно и не положих грижи ,за да я лекувам.С напредване на времето тя се усложняваше и ставаше все по-тежка.Страдах много от нея.Нямах почти никаква енергия,задъхвах се лесно,постоянно ми беше студено,косата ми започна да капе,изглеждах уморена и болна,повръщах ненормално много за един ден,често това беше кръв и стомашни сокове.Имаше период,в който ми беше трудно да се храня-повръщах почти всяко нещо,което хапна (не нарочно).Продължих да живея нездравословно,донякъде игнорирайки всичко това,защото на приоритет ми беше пищната фигура.Свикнах някак да живея по този начин.Не мина много време и достигнах максималното си тегло от 65 килограма (това се случи някъде към 9-10 клас).Започнах да имам болки в гръбнака (попринцип имам леко гръбначно изкривяване,което не ми създаваше проблем до този момент[между другото напълно поправимо с упражнения и масажи]),разболявах се често,беше ми трудно да се справям с рутинни задачки.Не правих опити да се лекувам,т.е. да се храня добре и да правя упражнения,защото не исках да отслабна,а знаех че това ще се случи ,ако го направя (звучи малоумно предполагам,но не исках да губя „постигнатите извивки” + ми беше трудно да задържам новите кг.).И така,донякъде получих това,което желая,но с цената на нещо по-важно,здравето ми.
Харесвам сегашното си тяло и не ми се иска да отслабвам попринцип.Но лекарят ми каза,че килограмите,които съм в момента ми тежат много,не са подходящи за мен и от там идват повечето проблеми.Висока съм 1,53 ,с малки кости,като цяло непредразположена към трупане на килограми.Към днешна дата тежа 62 кг (а бях 65-3 нежелано свалени кг. през лятото,забележете само с джънк фууд,но повече разходки *__*).Взех решение,че е време да започна лечение,включващо полезна храна ,спорт и в началото лекарства за анемията.За жалост стартирайки го,ще сваля килограми (нещо,което попринцип не искам много да се случва),но здравето сега ще е на първо място. Не съм се отказала от „Кардашиянските форми”, както ги наричам аз ,но тях ще ги постигна някой ден в бъдеще,но този път по правилния начин-с добра храна и подходящи тренировки.
Цел: Да се излекувам от анемията и гръбначното изкривяване.Да възстановя здравето си,за да съм енергична и жизнена както преди.Да сваля до килограми,подходящи за структурата и ръста ми,така че да нямам здравословни проблеми.
Не спазвам някакъв определен режим,старая се да се храня здравословно,сладко хапвам,когато ми се дояде (не се случва твърде често).Ще се опитам да увелича приема на течности (основно вода,чайове и сокове).
Относно тренировките първоначално ще ги правя вкъщи поради липса на време заради належащи ангажименти,но след като те поотминат ще се запътя и към фитнеса ^^
Бих се радвала да получа подкрепа,градивна критика и ценни съвети :)
Темата беше редактирана от Triumph на 29.09.13 02:07.
20.11.12
00:19
Сериозни цели си си поставила. Успех (F)
20.11.12
00:31
Благодаря (sun)
20.11.12
00:50
19.11.2012.
~Закуска (7:30)
Овесени трици+ленено семе+кисело мляко
~Втора закуска (11:00):
Кисело мляко 400 гр. 2% ;1 банан
~Обяд (14:00):
Изчистено печено свинско месо;салата от домати,краставица и сирене;1 филийка домашен хляб
~Трета закуска (18:00):
Бадеми
~Вечеря (20:30):
Салата от маруля,риба тон,краставичка,лимонов сок;2 варена яйца
ВОДА:2 л.
ТРЕНИРОВКА:1 час каланетика
Понеделникът беше готин,всичко вървеше по план,успях да се справя с всичките задачки за деня и съм доволна (sun).Тази седмица е последната по теория (ходя на шофьорски курсове) и се надявам да приключи бързо и сполучливо.Курсът ме измаря доста и ми създава някои пречки относно спазването на времето за хранене (гледам да се храня през определен час,навивам си аларма докато свикна).Приема на течности днес ми беше най-труден.Изградих си схема ,за да ми е по-лесно.Сутрин след закуската изпивам по 2 чаши (200-250 мл.) вода.В училище едно шише от 500 мл.,след обяда отново 2 чаши,по време на курса се пробвах с още 1 шише от 500 мл.,но не успях цялото.Прибрах се и след вечеря още 2 чаши.И така криво ляво го докарах.Най-неприятният момент днес беше е ,че постоянно ми се пишкаше,идеше ми да се гръмна...Знам,че организмът ми се прочиства и тн.,ама си беше много досадно и изнервящо (dull) .Относно тренировката - разгря ме добре,почувствах прилив на енергия след нея,но и ме отпусна приятно.Беше ми първата от доста време насам.Мина добре,надявам се утре да не съм с мускулна треска и болки.С първият ден мисля,че се справих прилично,следващите ще са по-добри :)
Мнението беше редактирано от Triumph на 20.11.12 01:22.
Леле, ти си сигурно единствената жена тук, която не иска да отслабва :D
Това в кръга на шегата. Мисля, че си се насочила правилно към добро хранене и леки тренировки. Ще си здрава, ще изглеждаш добре (независимо от килограмите) и ще се чувстваш добре, а това е най-важното.
За анемията можеш да включваш червени храни: месо, дроб, червено цвекло, нар...
20.11.12
14:50
Welcome Кимчи!
Най-накрая дочаках да си пуснеш дневника и да го следя с интерес. Знаеш, че ще помагам и аз с каквото могаи те подкрепям в целите ти!
Успех слънчице!
20.11.12
15:11
Благодаря Ани :D ;месо обожавам,нар не съм опитвала,обаче с червеното цвекло не можахме да се разберем нещо :D Веднъж реших да си направя цяла чаша сок и след като го изстисках,веднага го изпих.Не минаха и 2 минути и започнах да повръщам на поразия.Като вкус не ми допада нещо,ама ще се опитвам да го включвам от време на време.Таа извода относно сока от червено цвекло:Преди употреба го оставете в хладилните за около 30 минутки до час,защото не е добре се пие непосредствено след приготвянето му.Понеже съдържа специфични вещества предизвикващи силна очистителна реакция, която се изразява в прилошаване, повръщане и разстройство.И ако мислите да започвате да пиете такъв сок нека първите пъти да е с рамките на няколко супени лъжици и винаги в смес с друг сок/сокове.Постепенно увеличавайте дозата.
Благодаря Елчо,много успех и на теб както и на всички в този форум! (sun)
Здравей,
трудно ми е да повярвам, че наистина доброволно и дори насилствено си качила 23 килограма. Килограми от излишно тегло телесни мазнини. Няма да коментирам чудовищните количества боклуци и газирани напитки, които си погълнала. 5-6 литра на ден?? Всъщност трудно ми е да не го коментирам...потресаващо е!
Надявам се да осъзнаеш какво си си причинила и, че вредата от това не се “прочиства” с две чаши към вече изпитите 500 мл вода. Всичко това е съкрушително за организма, стотиците му механизми и функции. Премисли наистина хубаво нещата и се постарай да достигнеш оптималното за теб, здравословно тегло. Спортувай и набави всичко онова, което си отнела на тялото си. Освен това анемията не се лекува ей така просто - пишеш си го за цел в дневника и всичко е шест.
Всичко това е обратната страна на медала. Подобно е на онези девойки, които гладуват до изнемога. И в двата случая е хранително разстройство, вървене срещу индивидуалната ти природа, ген или както искаш го наречи.
Не знам дали ще намериш своите „Кардашиянски форми”, но спешно имаш нужда от намиране на здрав разум.
Мнението беше редактирано от Мари А. на 20.11.12 15:42.
21.11.12
11:06
Потресен съм от прочетеното... Обърни много,ама много сериозно внимание на правилното хранене и тренировки.Води си и дневник,за да те следим как се храниш най-вече
Леле, ти си сигурно единствената жена тук, която не иска да отслабва :D
На мен пък ми се струва, че е единственото МОМИЧЕ, което иска да е с наднормено тегло и да си го поддържа. (tmi)
ПП: Въпреки, че от положителната страна на нещата, примера и показва реалното въздействие на безразборното нариване на джънк храни и също така допринася за естествения подбор. (wasntme)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.11.12 11:20.
Басии, човече, ти ме разби.
Би ли си качила някоя снимка, отзад -отпред, смисъл.. просто защото качане на кила без спорт си е.. тегава работа, имам предвид, че си качила 20 кила, ама ми е интересно къде си ги натрупала.
Наистина ми е любопитно, защото Ким тренира доста за ДАТ АССС... и има тънка талия. Обикновено като не спортуваш всичко се трупа под гъз, в бедър и около ханша.
Иначе ти пожелавам да се излекуваш и ако искаш да ти издам моята ‘тайна за голям задник’ просто кажи 8-)
П.П. И после целта ми да бъда Заболотная била невъзвможна :D
21.11.12
11:38
Аз също знам как се прави голям задник.С Блага можем да те тренираме онлайн за тази ти цел срещу скромната награда от по едно агънцИ на човек ;)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 21.11.12 11:40.
21.11.12
14:50
Да,меко казано си е потресаващо и странно,но уви и това се случвало.Тялото ми е увредено и болно,но може да се излекува,трябва само време и постоянство.Мари А.целта ми не е била да достигна 23 кг отгоре,а да направя формите си по-пищни.Знам,че не мога да изкопирам тялото на Кардашиянката,просто ми харесват извивките и и аз искам такива.Тя е висока,с различна от моята структура-това ми е ясно.Аз съм ниска и костите ми са малки,трудно ми е с тези килограми,създават ми проблеми.Тогава наистина не съм знаела как да си направя хубави заоблени форми.Бях по-малка,направих глупост и се разболях.От няколко месеца се храня по-човешки и се чувствам значително по-добре.Сега не ми става така лошо както преди,рядко се случва да повръщам.Нещата се промениха доста от началото насам.Но аз още съм си с анемия,трудно ми е да я лекувам,защото не харесвам повечето храни.Ям 3 манджи на кръст и това,не съм научена да се храня добре и това трябва да се промени.Повечето храни са ми безвкусни и гадни.Но вече се старая да ги включвам в храненията си.Лечението е бавно и продължително,фактора време играе тук основно.Газирано не съм пила от около 2 месеца някъде.Гледах да имам поне 2-3хранения за деня (като се има предвид ,че преди 1-2 си бяха абсолютно достатъчни).Сега се опитвам да ги направя 5,тегаво ми е и ще ми е нужно време да свикна.Хубавото е,че поне всичко е поправимо :)
21.11.12
15:00
Велико Иванов,благодаря ще те послушам :) Маргарита Манева,желание да съм с наднормено тегло-нямам.Искам само по-пищни извивки (което не смятам,че трябва да е еквивалент на наднормено тегло).Като цяло не искам да изглеждам като преди (очертаваха ми се кокалите и ми изглеждаше противно).Надявам се да постигна такова тегло,на което хем ще съм здрава и няма да имам проблеми,хем ще имам въпросните форми.Блага,килата съм се опитала да ги разпределя равномерно,но тенденцията е повечко в дупето и краката :D.Аз съм круша.Не се качват лесно толко кила,тегаво е.Ким Кардашиян си е по рождение по заформена и тренира за стягане основно.Оказа се ,че без спорт наистина нищо не става,това ми беше също основна грешка,защото тренирах,а спрях :).Тайната за голям задник силно ме заинтригува,ще се радвам да я споделиш :D Велико Иванов ,давам каквото пожелаете за такова дупе :D
Разбираемо е, че тези храни са ти безвкусни, но ще дойде моментът, когато това ще се промени и истински гадните и вредни храни ще ти станат безвкусни и противни. Не се отказвай и цялата тази упоритост, която си вложила в постигането на това, което искаш я насочи в посока по-активен и здравословен начин на живот. Сега си мъничка, а си успяла да разрушиш много, какво става, когато и годините ти напреднат?
Що се отнася до анемията, доста добре ми е позната. С много упорство и постоянство нещата се подобряват. Както и всичко останало.
:)
Мнението беше редактирано от Мари А. на 21.11.12 15:13.
21.11.12
15:16
Сега ще попълня вчерашния ден,понеже снощи не можах да сваря.
20.11.2012 [Нетренировъчен ден]
~Закуска (7:30):
Овесени трици+ленено семе+кисело мляко
~Втора закуска (10:40):
1 кебапче;кисело мляко 400 гр. 2%;малко шоколадче (за жалост не беше натурален,понеже нямаше малки разфасовки)
~Обяд (14:30):
Изчистено печено свинско месо;салата от домати,краставица и сирене;1 филийка препечен домашен хляб;1 чаша прясно мляко
~Третата закуска бе пропусната,защото не можах да я синхронизирам с курса и не бях си взела нищо
~Вечеря (не помня точен час,но беше късничко и я ядох в продължение на около почти 3 часа >.<)
2 варени яйца;грозде;парче краве сирене
ВОДА:пълна излагация едвам стигнах литър..Реших да не се насилвам понеже ми ставаше лошо като пиех.
Вчерашният ден мина сравнително добре,ако изключим скапана сутрин и това ,че се успах.Гледах да си следвам всички хранения,но третата закуска се издъних яко.Трудно ми е ,но ще свикна все някога.Теорията мина успешно,запознах се с един пич от курса,което в голяма част уби скуката.После вечерта беше хубава.Легнах си по ненормално време,за което яко съжалих на сутринта :D Силно се надявам днес да е различно.С нетърпение очаквам края на теорията,за да мога да се погрижа подобаващо за себе си:)
21.11.12
15:38
Надявам се всичко от въведението да спада към “грешки на младостта”, макар че съсипаното здраве трудно се възстановява, за съжаление... За анемията мога да ти препоръчам това, ако е желязодефицитна - Топ 10 на най-богатите на желязо храни и как да се предпазим от желязнодефицитна анемия (копи-пейстни си заглавието в Гугъл и предполагам, че ще ти излезе материала, тук нещо линкването е забранено :).Вътре си пише кое пречи и кое помага за усвояването на желязото.
Иначе за извивките - ако още държиш на тях, наддавай със здравословна храна, а за тренировките - понеже кросфита и особено заниманията с тежести изграждат мускулен релеф и “растеш” за сметка на мускулите, вместо това мога да ти препоръчам плуване отвреме-навреме. Мисля, че и за гръбнака ти ще е добре. И аз ще следвам и ще помагам с каквото мога, успех! :)
а за тренировките - понеже кросфита и особено заниманията с тежести изграждат мускулен релеф и ”растеш” за сметка на мускулите, вместо това мога да ти препоръчам плуване отвреме-навреме.
Ей това болднатото, би ли обяснил, че нещо не схващам :D
21.11.12
15:54
Тренираш мускулите, растеш на мускули :) В кросфита не се получава този ефект, може да си хареса програмки и да опита. Неща със собствено тегло, примерно :)
Мнението беше редактирано от The Chief Ясенов на 21.11.12 15:57.
Ахахахахаах ех, отдавна никой не беше писал подобна глупост - The Chief Ясенов.. ти май сериозно си се объркал и с кросфита, и с тежестите, тя иска да има задник, а не гръб, че да и предлагаш плуване...
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.11.12 15:56.
21.11.12
16:00
Ахахахахаах ех, отдавна никой не беше писал подобна глупост - The Chief Ясенов.. ти май сериозно си се объркал и с кросфита, и с тежестите, тя иска да има задник, а не гръб, че да и предлагаш плуване...
Може, Блага, може, но едва ли :) За дупето, което иска няма да й помогнат, нали?
Тя иска бразилски задник човече, а не лекоатлетически, за такъв задник си е нужно да покляка с тежичко, говоря от личен опит.
21.11.12
16:02
Тренираш мускулите, растеш на мускули :) В кросфита не се получава този ефект, може да си хареса програмки и да опита. Неща със собствено тегло, примерно :)
И на какво растеш в кросфита ??? На косми ли ?
Иначе за пищни форми - клек и тяга и за една година ги има ;)
Маргарита Манева,желание да съм с наднормено тегло-нямам.Искам само по-пищни извивки (което не смятам,че трябва да е еквивалент на наднормено тегло).Като цяло не искам да изглеждам като преди (очертаваха ми се кокалите и ми изглеждаше противно).Надявам се да постигна такова тегло,на което хем ще съм здрава и няма да имам проблеми,хем ще имам въпросните форми.
Ти сама беше написала по-горе, че доктор ти е препоръчал като здравословно за теб да намалиш теглото, а ти не искаш...
За това, което си писала като цел доста ще трябва да се потрудиш, да не говорим, че ако генетично си с по-дребен скелет, и по-тънки стави ще ти е доста трудно да го постигнеш и съм почти сигурна, че ще е отново за сметка на здравето.
21.11.12
16:10
Тежичкият клек и тягата не са много съвместими с гръбначното изкривяване.
21.11.12
16:13
Тежичкият клек и тягата не са много съвместими с гръбначното изкривяване.
Да, тя щото ще почне със 180 клек и 220 тяга в серии...;)
Точно подбрани протоколи и варинати доста ще помогнат за гръбнака. ЛФК :)
21.11.12
16:14
The Chief Ясенов нещо сериозно си изплискал майче...
21.11.12
16:22
За ЛФК ме съгласи :)
Тренираш мускулите, растеш на мускули :) В кросфита не се получава този ефект,
Ти тренирал ли си по методиката на кросфит и колко стаж имаш, та твърдиш това ? Щото аз от 8 месеца грубо се старая да тренирам по методите на КФ, и смея да твърдя, че тялото ми доста се промени, ама доста. Щом собствения ми мъж, който ме вижда всеки ден казва, чв доста съм се оформила и стегнала, смятай.....и нищо никъде не ми е пораснало :D , за сметка на мускулите, повярвай ми.
Сериозно ли не са ти порастнали косми?! Ужас... постарай се малко повече, де :D
Sorry, не се сдържах.
Ким, извинявай за спама, честно, но си на такава крехка възраст, а в такова състояние, крайно време е да се погрижиш за здравето си. Достатъчно си навредила на тялото си. Обърни внимание на заболяването си, не е шега, неспомена нищо за родители, но явно нямат влияние над това което правиш.....
Погрижи се за себе си (F) и УСПЕХ (y)
Мнението беше редактирано от Vess на 21.11.12 16:39.
21.11.12
16:42
Ще си позволя да коментирам в момента от името на Ким понеже тя е на курс (приятелки сме). Родителите и й говореха по темата и по-точно баща и, но нали знаете...когато някой си е наумил нещо е все тая дали му се влива акъл. Виждам, че много ви е шашнала :D ... но има и защо. Нещата, които е правила като по-малка наистина са потресаващи, но тогава се е получило от един вид невежество по темите. Радвам се, че тя се ентусиазира след като аз започнах да си водя дневник тук и й стискам палци да постигне целите си.
Сериозно ли не са ти порастнали косми?! Ужас... постарай се малко повече, де :D
Sorry, не се сдържах.
Не мога......малко смях: :D :D :D :D
И ако тръгна да съветвам, бих казала - кросфита е нещо невероятно, но се съмнявам от каланетика да мине доброволно на кросфит?? А и не виждам да е необходимо...но пък има нужда от сериозна промяна - няма смисъл да казвам каква, хората вече са обяснили.
И лично обръщение към Triumph: Лекувай се, спортувай, храни се правилно, но на първо място гледай да си щастлива от това, което правиш. “На сила хубост не става”, всичко го знаем. Много, много успех ти пожелавам!
Маргарита Манева,желание да съм с наднормено тегло-нямам.Искам само по-пищни извивки (което не смятам,че трябва да е еквивалент на наднормено тегло).Като цяло не искам да изглеждам като преди (очертаваха ми се кокалите и ми изглеждаше противно).Надявам се да постигна такова тегло,на което хем ще съм здрава и няма да имам проблеми,хем ще имам въпросните форми.
Ти сама беше написала по-горе, че доктор ти е препоръчал като здравословно за теб да намалиш теглото, а ти не искаш...
За това, което си писала като цел доста ще трябва да се потрудиш, да не говорим, че ако генетично си с по-дребен скелет, и по-тънки стави ще ти е доста трудно да го постигнеш и съм почти сигурна, че ще е отново за сметка на здравето.
Нали уж е написала (това в зелено):
Цел: Да се излекувам от анемията и гръбначното изкривяване.Да възстановя здравето си,за да съм енергична и жизнена както преди.Да сваля до килограми,подходящи за структурата и ръста ми,така че да нямам здравословни проблеми.
Мнението беше редактирано от Kath на 21.11.12 18:24.
21.11.12
23:43
Мари А.,да ти кажа честно и джънка не ми е особено вкусен,малко са храните,които наистина ми допадат,което е лошо в моя случай.Благодаря за съветите :) The Chief Ясенов,може да се каже,че начина,по който реших да сътворя целия процес бе грешен.Мерси за статията,чела съм доста такива,полезни са,чела съм книги по темата,имала съм консултация с лекари,като цял знам как да се справя.Време и желание са нужни само,процеса е бавен :) Благодаря ти ^^ Маргарита Манева,реално нямам особено желание,но ми се налага.Обаче в името на доброто здраве,ще го направя,защото наистина имам желание да оздравея.Аз с резултати не бързам,затова няма да се престаравам и без това знам че ще сваля,но искам да е мазнина,а не мускул,затова ми трябват тренировките.Пък после по правилния начин ще си правя “Кардашиянските форми”.Благодаря Vessi-barabesi и на теб Kath :) Оценявам подкрепата и желанието да ми помогнете (F)
22.11.12
00:45
21.11.2012
~Закуска (7:30):
Биотинов шейк** (пия го с определена цел);овесени ядки+ленено семе+кисело мляко
~Втора закуска (10:40):
1 банан;400 гр. кисело мляко 2%;1 кебапче
~Обяд (към 15:30):
Изчистено печено свинско;салата от зеле+морков+копър+лимонов сок;няколко хапки домашен хляб
~Трета закуска отново няма..
~Вечеря (към 21:00 и нещо,ако не се лъжа,но продължи 3 часа):
1 домат;парче сирене;кисело мляко 400 гр. 2%
ВОДА:1,5 л.
Относно тренировките-тази седмица няма да мога да провеждам никакви,понеже не намирам време и сили (второто каче ли повече..) и имам страшно много за учене и трябва да наваксам.Идната седмица се очаква да ми е по-свободна и тогава ще мога да ги правя.Кофти ми е ,че се получава така,но сега приоритет са ми изпитите >.
<
Днескашния ден беше напрегнат.Отново се успах,не успявам да си почивам качествено и това ми се отразява зле.В училище беше сравнително добре.Но после нещата се сбъгясаха.Не успях да си разчета времето,вършех задачки и забравих да се храня...От целия обяд,който майка приготви съм хапнала да речем 1/3.Много кофти се получи.Закъснявах за курса и нямаше кога да ям,да не говорим за третата закуска.Работата с приема на течности пак зацепи,наваксвам цяла вечер,въпреки,че е добре да се пие през целия ден.Тия дни усещам,че с каквото и да се захвана не върви добре.Ако щете вярвайте,ама тия часове теория ме съсипват,целия ми ден е зает и нямам място за почивка и да се погрижа качествено за себе си,отвратително е просто.Тази е последната седмица,с нетърпение очаквам да приключи,тогава очаквам и промяна в цялостния режим :)
** Повече инфо за Биотиновият шейк => (не ми дава да сложа линк,затова paste-вам текста,източник:tialoto.bg)
Добре ви е известно, че разкошната, здрава и плътна коса е въпрос на грижа и внимание.
Необходимо е не само външно третиране с маски, ампули и ограничена употреба на сешоар и маша, но и витаминозно зареждане отвътре.
Веществото, което е основен отговорник за красивата коса, се нарича биотин и е познат също като Витамин Н или витамин В7.
Богати на биотин храни са зелен грах, мая, млечни продукти, соя, овесени ядки, слънчоглед, булгур, кафяв ориз, черен дроб, риба, яйчен жълтък, чесън, зеле и банани.
Според много изследвания редовният прием на храни, напитки и добавки, богати на биотин, предпазва ноктите от чупене, заздравява косъма в дълбочина и намалява загубата на коса.
Според нас лятото е прекрасен повод обилно да се заредите с толкова полезно вещество.
Един от вкусните варианти за целта е млечно-банановия шейк.
Всяка сутрин, в продължение на месец, месец и половина, изпивайте по една водна чаша от него и ще забележите промяна в здравината и количеството на косата си.
Приготвянето му е много просто. Намачкват се банан и колкото искате лъжички мед, след което се добавят кисело и прясно мляко (отново на око) и всичко това се блендира хубаво.
Мнението беше редактирано от Triumph на 22.11.12 00:47.
22.11.12
08:06
Относно тренировките-тази седмица няма да мога да провеждам никакви,понеже не намирам време и сили (второто каче ли повече..)
Независимо от закачливия цвят на шрифта - с тази храна силите ще са ти толкова. Въпрос на избор... пък ти иначе си търси извиненията при ученето. Когато бях студент, сесиите бяха периоди с особено стриктни и ползотворни тренировки... а не е като да не съм сядал да чета. Може би на изпитите съм минавал на късмет, нали? :)
22.11.12
11:38
Вярно е,натоварена съм последните две седмици много,но не е извинение да не правя тренировки,прав си.Но цял ден съм на крак и вечер като се прибера към 20:00-20:30 и се оправя да речем до 21:30 вече нямам никакви сили за каквото и да е,а тепърва имам да уча.С учебния процес да речем се занимавам до 01:00-01:30,че и 02:00 понякога.Вече съм напълно скапана и умирам за сън.Сутринта трябва да стана към 5:45,но тази седмица това е изключително трудно-,не ми се става,шитаво ми е и така закъснявам за даскало,свърша към 13:30-14:30 (само понеделник имам 6 часа),след това се прибирам до нас да си взема нещата за курса и да оставя тетрадките от училище и отивам в школата.Не мога да се справя с всички задачи за деня и това се повтаря всеки ден от известно време насам.Това,че съм болна прави нещата по 2.Надявам се с утрешният ден всичко това да приключи до тук,защото на мен яко ми писва.Събота и неделя най-вероятно ще мога да проведа някаква тренировка.
Независимо от закачливия цвят на шрифта - с тази храна силите ще са ти толкова. Въпрос на избор... пък ти иначе си търси извиненията при ученето. Когато бях студент, сесиите бяха периоди с особено стриктни и ползотворни тренировки... а не е като да не съм сядал да чета. Може би на изпитите съм минавал на късмет, нали? :)
Относно това ти какво би ми препоръчал?Честно казано имам идея какво трябва да правя,но ми е трудно да го приложа на практика върху себе си това с разнообразното и полезно хранене,поради това,че не ям доста храни (и май ще ми се наложи да го променя).Сегашното ми хранене знам,че не е перфектно,старая се все пак.Обаче след втората закуска или обяда,мен вече ми се отяжда всичко.Следващите ми хранения са си едва ли не мъчения.Предполагам си забелязал 3 часовата вечеря и,че тя все се случва в неподходящи часове.Вчера въобще не бях гладно и ядох насила.А третата закуска отново е пропусната.Чудя се колко време ще ми отнеме за да се приспособя към такъв режим на хранене,сега ми е трудно и гледам горе долу да ям през определени часове (навивам си аларми да не забравям),но не винаги ми се получава номера,може би трябва повече старание от моя страна.Ти какво мислиш по въпроса?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.12 11:41.
22.11.12
12:00
Това, че имаш проблем с апетита, е знак за вече възникнал проблем с метаболизма като цяло. Не е нормално да не огладняваш. Решението - воля, търпение и постоянство. Храната ти не е качествена и е недостатъчна като количество. Няма от къде да дойде силата, няма от къде да дойде и добрият тонус. Какво може да се направи:
(1) Опитай се да опростиш и подредиш ежедневието си, до колкото е възможно това
(2) Намери начин да спиш повече
(3) Подобри качеството на храната
- намали въглехидратите (които доминират стабилно при теб)
- увеличи качествените белтъчини и мазнини
- не забравяй салатите
(4) Опитвай се да увеличиш храната (разбира се - на малки стъпки и постепенно)
(5) Тренирай разумно, а не до припадък. Постепенно ще увеличаваш темпото там.
Ще се наложи да хапваш разнообразно, няма друг начин да си върнеш здравето и да се чувстваш добре.
22.11.12
12:28
Това, че имаш проблем с апетита, е знак за вече възникнал проблем с метаболизма като цяло. Не е нормално да не огладняваш. Решението - воля, търпение и постоянство. Храната ти не е качествена и е недостатъчна като количество. Няма от къде да дойде силата, няма от къде да дойде и добрият тонус. Какво може да се направи:
(1) Опитай се да опростиш и подредиш ежедневието си, до колкото е възможно това
(2) Намери начин да спиш повече
(3) Подобри качеството на храната
- намали въглехидратите (които доминират стабилно при теб)
- увеличи качествените белтъчини и мазнини
- не забравяй салатите
(4) Опитвай се да увеличиш храната (разбира се - на малки стъпки и постепенно)Ще се наложи да хапваш разнообразно, няма друг начин да си върнеш здравето и да се чувстваш добре.
Благодаря за бързия отговор :) Имам няколко въпроса.Относно въглехидратите-казваш,че доминират при мен,може ли да ми посочиш кои храни визираш?Като цяло се старая да ям повече белтъци-кисело мляко,прясно мляко,сирене,(кашкавал рядко),яйца,различни видове меса,овесени трици,но до тук се изчерпвам.Ще се радвам ако споделиш какво мога да направя по въпроса,да добавя или премахна примерно.Тия дни забелязвам,че основно на кисело мляко го карам,имам чувството,че цял ден го ям от закуската,чак до вчерашната вечеря.Нуждая се от някакво разнообразие,защото ако ми писне дадена храна,шанса да не я ям повече е голям.Но сякаш това ми е най-лесно да хапвам.Когато съм на даскало си взимам кисело мляко+ още нещо попринцип (обикновено банан или кебапче).Нямам особено голямо разнообразие от полезни храни,които мога да си купя там.Другият вариант,за който се сещам е да си нося нещо от вкъщи,но тези дни ми е сложно,но ще се замисля добре по въпроса занапред.Има няколко вида салати,които ям(като цяло или на обяд или на вечеря).А сега относно увеличаването на храната,на теория го знам горе долу,но практиката ми куца много жестоко в този аспект.Не ми е силата в това и ще ми е полезно да получа насоки как се случват нещата :)