Мнения липсват от лентата вдясно

От няколко дни забелязвам, че някои мнения не излизат в лентата вдясно, която показва “последните”. Демонстрирам и със скрийншот.

23.11.12
10:47

От вчера по обяд е така.

Принципно в тази лента не излизат публикуваните мнения във всички раздели. В случая, обаче, посоченото от теб би трябвало да присъства в лентата отдясно. Митко би трябвало да има идея по въпроса.

Ами, от “спам” раздела знам, че не излизат. Проблема е, че от мъжки/женски дневници не излизат(и то не всички, на някакъв много странен принцип липсват), а май и от раздела за добавки имаше вчера липсващи :)

Включително мнението на James Hinks горе - то също липсва.

Мненията в раздел ЧЗВ също не излизат по подразбиране.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.11.12 10:54.

Не излиза цялата активност в тези карета, като има няколко причини, заради които би могло да бъде така (настройки и прочие). Възможно е и да сте засекли временен кеш на записите.

А ще се оправи ли? :)

Това е целева функционалност, която търпи подобрения, разбира се.

Правим така, че да са доволни всички групи потребители, доколкото е възможно (от такива, които искат да са напълно скрити, до такива, които нямат против профилът им да е публичен). И разбира се, активността да не събори машините. :)

Въпросът е - не трябва ли АЗ да реша какво искам да ми излиза отстрани? :) Смисъл, ако игнорирам потребител - окей, нека му се крият мненията и отдясно..също така, според :

казано от Димитър Михайлов на 23.11.12, 11:01:

Не излиза цялата активност в тези карета, като има няколко причини, заради които би могло да бъде така (настройки и прочие). Възможно е и да сте засекли временен кеш на записите.

аз разбирам, че това не е търсен ефект.

Та, директно на въпроса ми - ще се оправи ли, тоест, ще виждам ли пак всички мнения отдясно ? :)

казано от Херцог Трън на 23.11.12, 11:16:

Та, директно на въпроса ми - ще се оправи ли, тоест, ще виждам ли пак всички мнения отдясно ? :)

Това не се е променило. Виждаш всички мнения, до които имаш достъп. Ако потребител е преценил да ограничи достъпа до профила си, няма да се вижда в публичния поток.

Още няколко подобрения ще пуснем, с които всеки потребител ще определи до кои други потребители да достига профила му, най-общо казано.

Добре, за да дам пример - очевидно Джеймс е ограничил достъпа до профила си и когато го отвориш в Шейпи - не виждаш нищо. Но аз все още мога да чета мненията му ако вляза в определена тема. Къде е логиката да не ги виждам отдясно?! Това не е въпрос на “достъп до профила”, а до мненията, които така или иначе са видими из темите, лентата отдясно е удобство, ако рефрешваш през 20-30 минути - спестява ти времето да минаваш през форумите, а просто виждаш къде/от кого е коментирано и четеш това, което те интересува. Има разлика между личната информация(профил) и това, което споделяш публично (мнения).

Това е добър казус, върху който мислим и ние как да функционира оптимално, а и да няма неразбиране в смисъла на настройките за достъп.

Както казах и по-горе, системата търпи подобрения, търпи и разширения на функционалността.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 23.11.12 11:40.

Оптимизирахме тук-там и мисля, че сега функционира по-близо до това, което предложи.

Мила

23.11.12
14:15

Тази нова опция е лишена от всякаква функционалност.  Моите постове не излизат в колнката вдясно - аз не ги виждам. Функционално е да се изключи възможността в дневниците да се подкрепят постовете. Ако технически е възможно ще е добре. Лично мен започва да ме дразни това светене на страницата, наистина.

P.P Вече ги виждам...

Мнението беше редактирано от Мила на 23.11.12 14:27.

26.11.12
10:54

А аз на мен не ми излиз в “Какво става” раздела, когато James Hinks коментира или подкрепи някое мнение.
Това ме убива! (headbang)

Мила

26.11.12
11:09

казано от Блага на 26.11.12, 10:54:

А аз на мен не ми излиз в “Какво става” раздела, когато James Hinks коментира или подкрепи някое мнение.
Това ме убива! (headbang)

Най-вероятно те е игнорирал, че му е писнало да се налива с кафе покрай теб :D (F)

Мнението беше редактирано от Мила на 26.11.12 11:09.

26.11.12
11:12

Не, не е възможно това, няма начин, не и той :D

21.06.16
10:50

Мислих да пусна нова тема , но и съживяването на тази би могло да свърши работа.
На въпроса:
От известно време се чудя какъв е смисълът да имаш опция да следваш определен участник във форума ако той може да скрие активността си. В момента голяма част от участниците във форума, които следвам са избрали да скрият активността си. Не ги упреквам и уважавам решението им, но по този начин ми е трудно да ги следя и пропускам много мнения. Нямам за цел да критикувам, а да започна дискусия. Съгласен съм да има възможност за ограничаване на достъпа до активността или профила на всеки, но все пак, ако двама участници взаимно се следват (приятели са), то би било редно да виждат и активността си.
Когато аз следвам някой, а той не ме е добавил като приятел, някак си има логика да не виждам активността му. Тогава си е мой проблем как да намирам и чета мненията му. При положение, че и двамата участници са се добавили един друг, според мен означава, че и двамата са съгласни да споделят един с друг. Идеята ми е, ако може приятелството да играе ролята на запитване/покана и ако другият участник приеме, то активността му да е видима за първия.

21.06.16
14:14

Не съм чела темата нагоре, може и да го има обсъдено и изяснено, но...точно днес и аз си мислех това, което си засегнал.

Всъщност, доста хора дори не са го направили нарочно, т.е. дори не знаят, че ти не им виждаш активността. Лично според мен, както установих напоследък, много удобно и достатъчно е просто аз да игнорирам даден потребител, когото не искам да чета. А дали той ще чете мен, това не ме интересува, след като дори да ме чете, аз не го виждам. Така че и аз смятам, че тази функционалност да ти е скрит профила общо взето е излишна. Ообено пък когато взаимно са се добавили хората. А и в крайна сметка нали затова си активен във форума, за да ти се вижда активността. Естествено, може да има и други гледни точки.

21.06.16
15:18

Като има отворена тема за въпроси- защо не може да се види кой ни е харесал /препоръчал дневника?

25.06.16
14:11

Доста интересна дискусия се заформи и както се вижда, с много и активни участници.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1