02.12.12
11:55
Здравейте,
Може на някой да се стори странно, но перките са ми ужасно не-естетичен мускул и предпочитам прав гръб, а не V-образен.
Моля да споделите според вас, кои са упражненията за гръб, които най-много ги развиват и респективно тези, които най-много
ги задържат статични?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим02.12.12
13:01
ВВД качваш яко , паласки , шкембе и гърба ти няма да личи изобщо :П
02.12.12
13:34
Те такова животно нема.
Поздрави !!!
Искрено се надявам да ни тролва пича.Иначе не ми се мисли след 20 години какви културисти ще се пръкнат.И без това,в момента масово крака не се тренират или ги тренират с бягане :D,сега ако и гръб спре да се тренира не ми се мисли.
казано от dst на 02.12.12, 11:55:
Здравейте,
Може на някой да се стори странно, но перките са ми ужасно не-естетичен мускул и предпочитам прав гръб, а не V-образен.
Моля да споделите според вас, кои са упражненията за гръб, които най-много ги развиват и респективно тези, които най-много
ги задържат статични?
Не тренирай гръб и ще имаш мечтания прав гръб :D
Не ви “тролвам”, въпроса ми беше съвсем нормален. Не казвам, че ми харесва тесен гръб - напротив, просто не ми харесва да приличам на кубче. Не ми се търсят снимки, за да ви покажа, че има билдъри, или по-скоро спортисти с не по-малко яки гърбове, без те да бъдат V-образни. Не казвам, че не трябва да се тренира гръб, нито пък крака. Може би всичко опира и до генетика в крайна сметка.
Явно обаче, като гледам и други теми, тук хората не са, за да си помагат, а за да се мислят за много напреднали и знаещи и да се подиграват на съвсем нормални въпроси - нещо, което виждам и в други теми.
Хитри сте, забавни, също...но все пак ако може да отговори някой, който има наистина мнение по въпроса. Мисля, че в зависимост от широчината на хвата, има вариант за това, за което говоря..
Няма упражнение за гръб,което да не натоварва перките.А това дали гърба ти ще е V-образен зависи от:
1.Ширината му в горната част
2.Ширината на талията
3.гена
Ако гена не ти е да си с равен гръб,то няма начин да тренираш,да не си яко мазен с шкембе и да не добиеш V-образна форма
Благодаря за нормалното мнение. Аз също мисля, че е така, но все се надявах някой да ме опровергае.
02.12.12
18:10
“Перките” всъщност са мускулът latissimus dorsi.
При всяко едно набиране или гребане в различни вариации, този мускул със сигурност ще бъде активен. От него идва основната сила.
Ако генът ти е такъв, че този мускул да не е податлив към растеж - няма да имаш проблем. Но също така бъди сигурен, че с редовни тренировки няма да седи малък. Тренираш го - расте (дори малко), орефлява се, заяква. Не тренираш - не расте. :)
Мнението беше редактирано от Иван Попов на 04.12.12 00:03.
Гърди, бицепс и преса три пъти в седмицата и до лятото си готов за плажа. :D
[quote author=”Иван Попов” date=“1354464656” Но също така бъди сигурен, че с редовни тренировки ще седи малък.
Тук нещо се обърка, или аз не разбрах?
А иначе, не не съм “плажен билдър” :)
02.12.12
20:56
Не мисли само за естетичност, мисли за функционалност и здраве. Перките не са само, да закриват слънцето на гаджето, доста са важни за много функции
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/lats_not_just_for_pulldowns
04.12.12
00:03
казано от dst на 02.12.12, 18:59:
[quote author=”Иван Попов” date=“1354464656” Но също така бъди сигурен, че с редовни тренировки ще седи малък.
Тук нещо се обърка, или аз не разбрах?
А иначе, не не съм “плажен билдър” :)
Правилно - да. Оправено е.
Ако провеждаш тренировки за мускулите на гърба, няма как да си седи същият.
Мнението беше редактирано от Иван Попов на 04.12.12 00:04.
И аз избягвам упражнения за разширяване на гръб ... също не искам да изглеждам като жаба. :) Но не смятам, че съм хърбав ... при мен се е развил такъв какъвто го искам с пуловър ... и правя едно упражнение за рамената което включва задно рамо и малко гръбни мускули на които не им знам имената и не ми се рови ... но не са перките. :)
казано от MaXo на 04.01.13, 19:06:
И аз избягвам упражнения за разширяване на гръб ... също не искам да изглеждам като жаба. :)
Абе ти нормален ли си бе!? :D (wasntme)
По-отвратителна физика от големи грозни гърди и малък тесен гръб няма! (puke)
И аз избягвам упражнения за разширяване на гръб ... също не искам да изглеждам като жаба. :) Но не смятам, че съм хърбав ... при мен се е развил такъв какъвто го искам с пуловър ... и правя едно упражнение за рамената което включва задно рамо и малко гръбни мускули на които не им знам имената и не ми се рови ... но не са перките. :)
Качи някоя снимка да го видим този гръб, че ми е интересно.
казано от Old Timer на 02.12.12, 18:17:
Гърди, бицепс и преса три пъти в седмицата и до лятото си готов за плажа. :D
И в други теми съм го забелязал - как се дразниш с хората. Човекът не е питал нищо от сорта на това, което ти му отговаряш. Не всеки, който прави тема, различна от това “как да клякам с 5 тона щанга” е “плажен билдър” . Разбрахме, че форумът не толерира такива, но това, във всяка тема да има поне по 1 такъв отговор не е ли малко прекалено ? Още повече, че тук изобщо не се засяга въпросната тема ...
казано от Петър Стоянов на 04.01.13, 19:46:
Не съм си правил снимки на гърба ... като изчистя след 2-3 месеца ще си направя ... но мога да покажа примерно гръб за какъвто може би говори момчето.Просто е грозно и излишно да имаш широки перки и ръцете да не могат да ти се приберат до тялото хаха А и пример са много боксьори ... кикбоксьори и ММА бойци ... те много много не наблягат на перките ... излишно и неизползваемо тегло... набляга се за сила на удара на гърди, трицепс и бицепс... корем... но гръб не!Значи сега може да обсъдим как ви се струва физиката на хората от бойните спортове ... смешни ли са или не са. :) Там жаби няма ... ааа има един Боб Сап муахахаха
казано от PhoenixH на 09.01.13, 19:03:
И в други теми съм го забелязал - как се дразниш с хората. Човекът не е питал нищо от сорта на това, което ти му отговаряш. Не всеки, който прави тема, различна от това “как да клякам с 5 тона щанга” е “плажен билдър” . Разбрахме, че форумът не толерира такива, но това, във всяка тема да има поне по 1 такъв отговор не е ли малко прекалено ? Още повече, че тук изобщо не се засяга въпросната тема ...
Не се “дразня” с хората. На подобни въпроси, подобни отговори. Пък и културизма като цяло е “плажен спорт”, а и моя съвет ще му е от полза, гърба ще му остане тесен и неразвит какъвто го иска. ;)
Много интересна тенденция, ясно е че краката отдавна не се тренират от повечето билдЕри, сега вече дойде времето и на гърба да отпадне... :D
09.01.13
19:37
Това е тяло на лостаджия! На мен ми харесва. Прави набирания и кофички, преси от стойка на ръце, лицеви с ръце да кръста....
09.01.13
19:56
казано от MaXo на 09.01.13, 19:17:
казано от Петър Стоянов на 04.01.13, 19:46:
Не съм си правил снимки на гърба ... като изчистя след 2-3 месеца ще си направя ... но мога да покажа примерно гръб за какъвто може би говори момчето.Просто е грозно и излишно да имаш широки перки и ръцете да не могат да ти се приберат до тялото хаха А и пример са много боксьори ... кикбоксьори и ММА бойци ... те много много не наблягат на перките ... излишно и неизползваемо тегло... набляга се за сила на удара на гърди, трицепс и бицепс... корем... но гръб не!Значи сега може да обсъдим как ви се струва физиката на хората от бойните спортове ... смешни ли са или не са. :) Там жаби няма ... ааа има един Боб Сап муахахаха
Явно аз до сега съм гледал бойни спортове от друга планета, защото бойците, които съм виждал, са с доооста широки гърбове. Не, че останалите изречения от мнението ти не са глупости, просто това направо ме озадачи.
казано от Old Timer на 09.01.13, 19:35:
Не се “дразня” с хората. На подобни въпроси, подобни отговори. Пък и културизма като цяло е “плажен спорт”, а и моя съвет ще му е от полза, гърба ще му остане тесен и неразвит какъвто го иска. ;)
Много интересна тенденция, ясно е че краката отдавна не се тренират от повечето билдЕри, сега вече дойде времето и на гърба да отпадне... :D
Не си разбрал това, което ти казвам явно ... 1-во кое свързано с въпроса предполага отговора, който ти му даваш (затова казах, че се “дразниш”)? ; 2-ро след като единственото, което можеш да кажеш по темата са саркастични нападки, защо изобщо пишеш ?; 3-то - никъде в темата не се споменава за крака. Това, че искаш навсякъде да се подиграеш с въпросните “плажни билдЪри” е друг въпрос; И 4-то никъде не се опровергаваш, че “Не се “дразня” с хората.” , напротив дори засилваш дразнещото си поведение.
п.п. Ако искаш не ми отговаряй. Ясно е, че няма да станем на едно мнение. Ти си смяташ за правилно във всяка тема да се напомня, че “плажните билдЪри не тренират крака и това те дразни” , аз пък смятам за дразнещо това във всяка тема да пишеш гореспоменатото.
09.01.13
20:19
Плажните билдъри са хубаво нещо,само когато правя крака ми е спокойно,защото знам,че няма как някой да ми вземе щангата или машинката,докато ако отида да правя бицепс на някой скрипец и трябва се редуваме някой път по 3ма 4ма.. :)
казано от Сгазен Помияр на 09.01.13, 19:56:
Явно аз до сега съм гледал бойни спортове от друга планета, защото бойците, които съм виждал, са с доооста широки гърбове. Не, че останалите изречения от мнението ти не са глупости, просто това направо ме озадачи.
Еми явно нещо такова се е получило.Сега искам да ми обясниш перките за какво биха им послужили в спорта ... и защо е нужно да трупат тегло там ... вместо да развиват удара си? То е ясно, че не може да си като стълб в гърба, ако тренираш другите си мускули ... корема също се развива и без да го тренираш защото работи винаги ... така е в няква степен и с гърба ... ето защо не са като стълб в гърба ... но и не са с широки перки като културистите, които за мен са пример за грозни и неестествени тела!!!Всеки сам решава как да изглежда ... и коментарите ви за крака и гръб са напълно излишни ... фитнеса не винаги обвързан с гонене на нормативи в културизма.
Също искам да ми покажете добър боксьор с крака като тополи ... с излишно голяма мускулна маса по тях... пак ли друг спорт си гледал? муахаха
PhoenixH ...дори няма смисъл да ти отговарям, ще е пълна загуба на време. (wave) Тренирайте си пресичките и бицепсчетата и се оправяйте. :D
казано от Old Timer на 09.01.13, 20:49:
PhoenixH ...дори няма смисъл да ти отговарям, ще е пълна загуба на време. (wave) Тренирайте си пресичките и бицепсчетата и се оправяйте. :D
Прав си, няма смисъл да ми отговаряш. Аз говоря едно, ти съвсем друго. Не съм и очаквал да разбереш какво имам предвид.
п.п. Тренирам крака не се притеснявай за мен. И последно не съм видял един потребител на бб-тийм с аватар на невероятно силния си кръст или невероятно силните си крака, но виж аватари с преси и бицепси има много :) , дори от тези, за които тези мускулни групи са смешни и се развиват само от “гейчетата с оскубани вежди” . Та така де както и да е ... Спирам да пиша коментари, че наистина става грозен, не водещ до нищо спор и темата ще бъде затворена ...
09.01.13
21:14
Силните гърди и слабият гръб предразполагат към контузии и гръбначни изкривявания.
09.01.13
21:37
Някои мъже,които им вървят гърдите им са по-големи от на жените ;)
09.01.13
21:38
казано от MaXo на 09.01.13, 21:35:
Не говорим за големи тежки цици при жените хаха...
Не големи, а силни. Плажните билдъри ходят като неандерталци именно защото бутат лежанка по цял ден и не тренират гърба. Тялото е предназначено да функционира като едно цяло и разните изолиращи упражнения могат да му навредят, ако обемите не са балансирани бутане-дърпане. Да не говорим какво се случва при вдигане за бицепс, ако нямаш гръб и задна верига да стабилизираш тежестта. А ако решиш да се сбуташ с някого и имаш голяма лежанка, но слаб гръб, задник и кръст, ще откриеш, че те отвяват като листо на вятъра доста по - леки хора от тебе.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 09.01.13 21:40.
09.01.13
22:42
Лъчо, само с едно не съм съгласен - свръхтонизираната мускулатура не значи непременно силна мускулатура. Парадоксално, от мнозинството, които прекарват тренировките си полегнали, почти никой не впечатлява с яки кила на лежанката.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече