02.12.12
14:43
Опитвам се да ограничавам всякакви сладки неща,съдържащи изкуствени подсладители или бяла захар,тъй като съм се начел и наслушал на това как подпомагали възпалителните процеси в тялото.Почти година нямах никакъв проблем,но вече усещам,че имам глад за сладко,а медът започва ми омръзва (В този ред на мисли - някаква идея къде мога да си намеря пити с мед?Страшно много обичам,но по пазарите виждам само скъпи и малки опаковки,буквално 3х10 см,което за мен е нищо.)И плодове обичам и ям,но се чудя какво друго може да включа,което да залъже този глад.Разбирам,че въпросът не е сериозен,самият аз не го приемам като такъв.Просто ми трябват нови идея.Как си подсладявате живота вие?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.12.12 18:57.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
02.12.12
17:52
Просто яж сладко. Замени някои от другите ти въглехидрати с нещо сладко.
02.12.12
18:16
Тоблерон и Линдор
03.12.12
08:50
Нуждата от сладко е илюзия.
03.12.12
10:37
Ще ти кажа как аз реших този проблем и то ГЕНЕРАЛНО. Купувам си протеин със шоколадов вкус. Сметнах, че това ми спестява много повече пари, от колкото да си купувам боклуци от магазина, като ми се прияде сладко. От горе на всичко не е толкова долно. Не си го купувам като добавка, ами само и единствено за заместник на сладкото. ;) Рецептата ми, която ям всеки ден е следната:
кофичка кисело мляко + 1 или 2 дози протеин + 1 банан = по-вкусно от всеки боклук в магазина.
Ям си домашни сладкиши с бяла захар, като кескове, торти и сега за коледа ще си клюпкам баклава и мисля да я вкарам дори в след тренировъчното хранене, а в баклавата колко захар имааа :P. Някъде бях чувал, че жените определят хапването на шоколад, като удоволствие сравнимо със оргазмът при секс. Вярно или невярно ?
04.12.12
11:01
Тахан+мед; фъстъчно масло+мед; смлени орехи+мед и все в тоя дух :D
Подкрепям протеин с някакъв вкус по желание. Аз го смесвам с мляко за по-плътен вкус.
Също така малко сладко няма да навреди чак толкова. Купи си любимия шоколад или десерт и си хапни малко. Веднъж-два пъти в седмицата по малко не е проблем.
Ако държиш на здравословно, бих препоръчала някакви домашни кремчета или шоколади от краве масло или заквасена сметана, какао, смлени ядки... Тук във форума и сайта има много рецепти, поразрови се.
А банановите палачинки са върха!
04.12.12
11:50
Да, бях забравил за банановите палачинки - перфектно ядене, когато искаш сладко.
Ето рецептата -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63261
Шоколад, шоколадова торта (най-вече качествена Гараш), домашни бонбони с разни хубави съставки ...
Абе, каква е идеята на тази тема? :D
04.12.12
12:15
казано от Atom на 04.12.12, 12:07:
Шоколад, шоколадова торта (най-вече качествена Гараш), домашни бонбони с разни хубави съставки ...
Ей, торта Гараш ми е единственото сладко нещо, което мога да ям непрекъснато! Но домашна, както майка ми я прави, тази по заведенията не ми харесва. Иначе нямам никакъв афинитет към сладкото, може би единствено Баунти харесвам, заради кокоса.. Иначе шоколад ненавиждам. Особено шоколадов сладолед не мога да понасям. като цяло предпочитам солени и люти храни. Абе с една дума, както във всичко останало, така и в това не съм наред! ;)
04.12.12
12:29
Бира, истинска!
Заквасена сметана с мед, орехи, други сурови ядки, червени боровинки + мед
Кисело мляко със сушени или пресни плодове.
Банан с фъстъчено масло ( ама не една кутия :D )
Сусам с мед ( сусамка)
Всякакво без стевия и изкуствени подсладители във всичките им форми, имат гаден вкус.
1. Шоколад и многооо шоколадови торти
(в момента се сещам за една торта - шоколадов романс с лешници... мммммммммммммм :D)
2. Заквасена сметана/цедено мляко с мед или сладко и ядки
3. Тахан
Мнението беше редактирано от Катето на 04.12.12 12:41.
казано от Катето на 04.12.12, 12:41:
3. Тахан
Последния път като го ядох, тахана беше горчив, и затова ми се наложи да ползвам мед ;)
Написала съм само тахан, защото мога да го ям с мед, без мед (зависи какъв е тахана), на халва...
Чистия тахан е горчив и ти се лепи по зъбите и навсякъде, направо си е гаден без да го подсладиш, интересни разбирания за сладко имаш Катето :)
казано от Miss Fight на 03.12.12, 08:50:
Това не ми пречи (предполагам и на други) да си го ядем ... :D
Иначе аз си падам по натуралния шоколад и всякакви други белгийски шоколади или на Lindt нещо.
казано от gotcha на 04.12.12, 14:08:
Чистия тахан е горчив и ти се лепи по зъбите и навсякъде, направо си е гаден без да го подсладиш, интересни разбирания за сладко имаш Катето :)
Белият тахан на Балчо мога до го хапвам и само с канела :)
04.12.12
18:00
На мен пък пълнозърнестият тахан ми е много вкусен, но нали темата е за сладко, затова добавих мед :D
Аз пък ям всичко сладко-било то шоколадови изделия,торти,кексове,бисквити,локум и всичко ,за което някой може да се сети.Без да се ограничавам в количества.
Сладолед - от КОнфети - ягода с босилек, крем роше, амадеус...всъщност всички :D Всички шоколадови на Рафи - течен шоколад, шоколад с лешници, сникърс, смокиня....
Торти не обичам по принцип, НО - Малината на Неделя друг въпрос :D
Марципан - с черен шоколад.
А по-”здравословно” - и аз като реша да ставам по-католик от папата - замествам с протеин - вкус шоколад с лешници или шоколад с кокос - с кисело мляко.
И едно пълнозърнести бисквити с кокос, без захар, доста вкусни са.
Откакто бях болна от стомашния вирус само мисълта за черен шоколад ми причинява гадене, но преди хапвах чрен шоколад - Линд с кокос или с касис.
Сериозно, подкрепям Атом, защо е тая тема :D :D :D :D :D
казано от Atom на 04.12.12, 12:07:
Крайно садистична!
04.12.12
19:33
Сладкото грам не ме блазни,дай ми баници, пици,чипсове,кебабчета с бял ляб и всякакви солени и хрупкави екстри :)
казано от karfi4ka на 04.12.12, 18:56:
Сладолед - от КОнфети - ягода с босилек, крем роше, амадеус...всъщност всички :D
Обещали сте да ни водите там...ще си го търсим (sun)
казано от Маргарита Манева на 04.12.12, 20:43:
казано от karfi4ka на 04.12.12, 18:56:
Сладолед - от КОнфети - ягода с босилек, крем роше, амадеус...всъщност всички :D
Обещали сте да ни водите там...ще си го търсим (sun)
ООООО, изобщо няма да ви трябват усилия да ни накарат да си изпълним общеанието :D Само тия ИДИОТИ да върнат всички сладоледи, АМАН от хора, които смятат, че като навън е студено...вътре също е и респективно на никой не му се яде сладолед :D :D :D
@Велико, ако трябва да съм честна аз също налитам повече на солено тестено :D Ноо нали тука за сладко си бъбрим :D :D :D
казано от Miss Fight на 03.12.12, 08:50:
Bullshit бих казал. Хахаха. :D
Всякакво сладко обичам от най-ментерливите вафли до най-скъпите шоколади, торти, сладка и прочие. :)
04.12.12
23:11
За да не ви се лепка тахана по зъбите и да не е горчив, вместо мед, може с лимон. Много хубаво става (sun) аз днес това си хапнах - сусамов тахан с лимонов сок и какаови зърна. А за сладкото напоследък съм на домашни сладка, тези дни домашен мармалад от сливи ииии многооо обичам рачел. А също може да пробваш и с тиква (nod)
Всичко :(... аз ще пукна от диабет някой ден, като ми падне пердето. Добре че прага ми е висок та трая :@...
Домашното ни сладко от малини го обожавам, много често след трен. си го хапвам на филийка бял хляб :P , между другото не бих отказал крем карамел, мялко с ориз, макарони на фурна с мляко и яйца подсладени :P , много обичам и сушените фурми, това е най сладкия плод и като хапна една и толкова ти се услаждат, че е трудно да спреш (blush). Ако говорим за сладки, то най много от всички обичам ореховките, но в магазина няма хубави, защото са твърди и ги правят с малко орехи, но направят ли се както трябва и преснички ммм... (sun) . Сетих се за един десерт, който много ми допадна и съм опитвал, когато бях в Англия, казва се Flapjack купувах го от Tesco, прави се от овесени ядки и явно е традиционен английски десерт, защото там имаше и такива сникерси flapjack, a тука ги няма. Но сега както ме подсетихте с тази тема за него може и да го пробвам да си го направя :)
http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=258193605
Ето така изглежда -
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 05.12.12 01:57.
05.12.12
06:20
Всякакво :(.
05.12.12
08:48
Сладолед, шоколад, еклери... и тия три работи. :)))
Крайно време е тази тема да отиде в архива.Все пак някой се опитваме да сваляме килограми хахаха.Не стига,че съм подложен на постоянни изкушения по цял ден в работата,че и тук.
05.12.12
09:36
:D Никакъв архив за тази тема! :D Тук се калява волята! :D
Хапвам сладки неща, но като цяло не ме съблазняват особено. Не ги мисля, защото се случва достатъчно рядко, аз просто се храня по друг начин и съм се убедил, че моята храна е друга. Когато се случи - просто хапвам. Посягам към хубав шоколад и сладолед, домашно сладко от вишни, рядко към тортички.
Хммм... замислих се, че статистиката при мен е неумолима - напоследък ям сладки неща почти само в компанията на bb-team-ъри... ;)
Бисквитена торта и МЕД са моите сладки демони (giggle) Задобрявам в игнорирането им, обаче. С медитация всеки ден и успокоителни, стават нещата. На сън ми се явяват от време на време, но не е нещо притеснително. :D
Някво, от което се слабее и има вкус на мазно и сладко :)
Edit: И понеже чак сега разбрах идеята на темата, да обясня: сладко вече не ям въобще 6 дни от седмицата, само в събота. Но вчера ме удари хормона за сладко и пих лате с ванилия—иначе ям торти и сладкиши от сладкарницата всяка събота.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 05.12.12 10:17.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече