19.12.12
20:40
значи чета че програмата се сменя на 3 месеца при някои кадето още им деиства старата карат и още малко с нея но въпроса е към самата смяна значи ако тренирам по една програма 3 месеца и вече е време да я сменя примерно ми е 5 дневен сплит п.гърди в.гръб с.рамо ч.крака п.ръце в какво се състои смяната на програмата упражненията ли се сменят и всичките ли или се сменя реда им примерно п.гръб в.гърди с.рамо ч.ръце п.крака или вобще не трябва да сплит и след като свърша едната програма почива ли се и колко време ако се почива :) мисля че тези работи не са написани и мене ме интересуват
Пробвай на всеки три месеца да четеш поне по една книга и после се притеснявай за програмата във фитнеса.
19.12.12
22:21
Съветвам те да тренираш повече правописа си... А когато сам почувстваш, че си взел всичко от една програма тогава я сменяй и не прави всяка седмица едни и същи упражнения, импровизирай!
Сменяш каквото поискаш - упражнения, серии, тежести. Трябва така да нагодиш новата програма, че да се натоварваш повече от предишната, за да има прогрес. Относно почивката, не е нужно да почиваш. Можеш да преминеш от една програма към друга без да си даваш почивка, въпреки че е желателно. Все пак тялото расте, когато почива.
Мнението беше редактирано от Юли на 20.12.12 13:29.
20.12.12
15:59
добре а за да е ефективна тренировката трябва ли да имам всеки път мускулна треска не се ли свиква с нея ? да сменям упражненията но такива като клек лег и тяга гребане тези не се променят нали
Не е нужно да имаш мускулна треска всеки път. Да, гледай да наблягаш на базовите упражнения.
06.02.13
10:26
а при цикъл коя програма е по удачна 5х5 или 5 дневен спилт 178 сам висок тежа 70кг и сам на 20 години
06.02.13
12:27
за цикъл също забрави ;)
06.02.13
13:09
Аз пък не се съмнявам какъв цикъл има предвид ;)
При условие, че беше напускал сума ти теми за стероиди, е ясно какво е имал предвид. Не че ще му помогнат особено.
казано от James Hinks на 06.02.13, 13:09:
Аз пък не се съмнявам какъв цикъл има предвид ;)
Явно е станало модерно,след като минеш кръговите да започнеш с билдерски сплит,подкрепен от “медикаменти”,особено за по малките населени места,където всички във фитнеса гледат човека с големите баници и го копират...Според мен,трябва да има раздел във форума,където да се обясняват,тези неща,на трениращите ..
казано от every day на 06.02.13, 13:15:
особено за по малките населени места,където всички във фитнеса гледат човека с големите баници и го копират...
Това за малките населени места не беше весело и съвсем не е вярно ;).
казано от Тайсън на 06.02.13, 13:21:
казано от every day на 06.02.13, 13:15:
особено за по малките населени места,където всички във фитнеса гледат човека с големите баници и го копират...
Това за малките населени места не беше весело и съвсем не е вярно ;).
Не е весело,да :)
Както и да е..Просто го казвам от лични наблюдения.