Домашна тренировка

27.12.12
14:43

Здравейте, искам да питам дали мога да оформя тялото си до лятото, като тренирам по следната програма с 2 дъмбела по 15кг всеки. Тренирам от 1 месец. На 16 години съм тежа 80 кг, висок съм 180см.
1 ден.
Силова тренировка:
Лежанка 3х30
Пуловър 3х20
Сгъване на бицепс 3х30
Разгъване зад глава за трицепс 3х20
Раменна преса 3х20
Гребане с дъмбел 3х20 за всяка ръка
Клякания с дъмбел 3х20
След тренировката 20 минути скачам на въже.
2 ден
Тренировка на корем + кардио:
Коремни преси 3х30
Повдигане на краката от лег 3х20
Повдигане на краката от лост 3х20
30минути скачане на въже
3 ден същото като 1 и така се редуват, а в Неделя е почивка. :)

27.12.12
16:29

Виждам, че има лост.. Защо не добавиш набирания ? Хранителен режим спазваш ли ? Според мен трудно ще направиш нещо до лятото в домашни условия. Мислил ли си за фитнес зала ?

27.12.12
17:42

До лятото трудно ще стане. Опитай да си спестиш пари, за да си вземеш още тежести и да правиш повече упражнения. На този етап програмата ти е горе-долу добре, като задължително включи набирания, както е посочил Симеон Парашкевов, както и лицеви опори. Гледай да се храниш колкото можеш по-правилно и ще имаш резултат. На този етап каквото и да правиш, ще имаш успех. Първите 6 месеца са приказка.

27.12.12
19:35

Забравих да спомена набиранията и лицевите опори. :) Ами аз мисля че тези тежести са достатъчни ако взема още няма да мога да ги вдигам :D А за храненото сутрин закусвам овесени ядки с кофичка кисело мляко за обяд ориз или няколко сварени яйца със салата, за вечеря една пилешка пържола. Чудя се дали протеинът ще е от полза,защото имам маса,но имам и малко мазнини по корема,как мислите удачно ли е да взема протеин :) Тренирам вечер и преди тренировка ям овесени ядки с кисело мляко, а след тренировката 1 банан.

Мнението беше редактирано от Ivan Gerov на 27.12.12 19:38.

Здравей,
не виждам причина да не постигнеш това което искаш.Важно е да имаш - цел, план за действие и характер да го следваш.А това дали ще тренираш в къщи, в зала, в гората или пред блока е от второстепенно значение. Важно е какво правиш, а не къде го правиш.Посещението на зала само по себе си нищо не означава, виждал съм хора които се шматкат години по фитнесите и все още си носят същия размер дрехи.До лятото имаш поне 6 месеца, време достатъчно да свалиш или качиш не малко килограми, така че ти пожелавам успех.

Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 27.12.12 21:34.

12.02.13
15:25

може и да бъркам,но защо никой от по горе не повдигна темата на 3х20-30…според мен до 12-15 макс а базовите дори по 8-10 повторения...целта пише,че е “оформяне” ,а никой не е споменал за кардио...но зимата нито можеш да отидеш да тичаш нормално,а предполагам в къщи нямаш пътека,велоаргометър или друг начин за кардио? лятото ще ти е по удачно за мене да оформиш...защото от жегата се яде по малко и губиш повече течности...можеш да ходиш да тичаш вечерно време спокойно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1