09.07.13
13:03
(mooning) 07/07/2013 (09) (mooning)
Хапване :
- омлет с тиквички,царевица,грах,морков и зехтин
- 100гр кашкавал
- порция от манджа - картофи (които не преобладават),тиквички,замразен микс от царевица,грах,морков и зелен фасул,топено сирене,мазнината беше свинска мас,лук,чесън,сготвени в керамичен гювеч,ньоми-ньом...после и малко зехтин ; 2 препечени фиуии
Пийване :
- кафе на джезве с мляко и мед
- литър и половина вода
- 1 мента с тоник
Добавки :
- 1000мг вит.Ц (ЦЕТЕБЕ)
- сок от половин лимон + малко вода + МСМ
Тренировка :
* Загряване на стави , 10 мин тренажор
* Същинската част :
- повдигане на щанга от лег , 4х8 , 20кг (пробвах със свободен лост,ама ми идва в повечко,затуй се върнах на машината)
- повдигане на дъмбели от полулег , 4х10 , кг : 5,6,5,6
- флайс , 4х12 , кг : 15,10,10,10
- кросоувър , 48 повторения без почивка , 5кг
- бицепсово с щанга от стоеж , 2х16 , 10кг
- бицепс във вариации на всяка серия , 3х12 , 4кг
- бицепс на скрипец , 3х12 , кг : 15,10,10
- корем : 200 коремни,разнообразни,на серии
* 30 минути тренажор : 5 мин. загряване , 25 минути интервали (40:20 с редуване на степени) , 5 минути нормализиране на пулс и дишане
* Вечерта 30-40 минути разходка и 3х5 клек с 20кг куче :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.07.13 13:04.
09.07.13
21:48
Ами,от наклон право напред,от наклон с длан към срещуположен крак,”пеперуда”,странични,повдигане на крака,повдигане на крака един по един и по същия начин сваляне,планкове,странични на уреда за хиперекстензии...ей такива :)
10.07.13
09:34
08/07/2013 (10)
- от манджата с картофи и тиквички (с малко сирене),2 филии
- 180гр тахан с мед
- много диня,много
- остатъка от домашния сладолед с маката и другите неща ; лъжица тахан , малко мед
- наденица /от мръвка/,салата,2 филии Бонус ; чаша бира
- вит.Ц,МСМ
- 1,5л вода
- сутринта - миене на прозорци, 2 часа
- вечерта - ония 400кв.
11.07.13
13:49
09/07/2013 (11)
- малко тахан с равна лъжичка мед и с.л. мака + лъжичка пчелен прашец ; билков чай с лъжичка мед
- остатъка от манджата с тиквички и картофи,сирене
- много диня
- тахан с мед (общо към 100гр за деня,хъхъ)
- тренировка : 2 кръга,10 упражнения,50 секунди всяко - ритници,бърпиподобни разни,маймунски лицеви опори,плиета,лицеви,разни неща за корем,напади,набиране на тиерекс...После много готин куулдаун с разни удари и ритници,които много ме кефят,ама съм такава торба ***ба... ; много готин стреч,както винаги.
- чистене на голяяяма площ
- салата,две филии Бонус и парче от наденицата
Витамин Ц пих май.
Имам 2 кила отгоре.Фъцк.
* Чак сега се сетих,че изглежда като да твърдя,че това моят помияр :)) Не е,просто ми хареса физиономията му :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.07.13 19:02.
12.07.13
07:58
10/07/2013 (12)
- работа - миене на 12 етажа стъкла,като стартирах с качване по стълбите с максимална за мен скорост,сиреч колкото натоварване мога да понеса ; после 2 пъти до 6тия етаж с 10 неудобни литра в ръка
- диня
- парче хубава наденица със салата,кашкавал и малко сирене
- 1/4 диня
- шейк от пъпеш,мака,мед,какаови зърна и таблетка магнезий :) (много ми е хубав новият блендер,не очаквах (inlove))
- 1/4 пъпеш
- още 2 часа работа,ежеседмичното чистене
- по късна доба : 2 филии препечен хляб,салата,малко наденица и 3 лъжици от една манджа от тиквички,домати и подправки,дето беше много вкусна
Тренировката пропуснах,щото цял ден бях в движение и нямаше кога.
:*
казано от Т. Тодорова на 12.07.13, 07:58:
- шейк от пъпеш,мака,мед,какаови зърна и таблетка магнезий :) (много ми е хубав новият блендер,не очаквах (inlove))
Какъв си взе? :)
И защо слагаш таблетка магнезий в шейк?!
12.07.13
12:15
Мара,Марго,дай пет точки (wave) :D
Слагам,щото...бе де да знам,чудих се кво друго да мушна,щото на голяма уста никога не й стига :D ..и очите ми попаднаха инцидентно върху Магнерича :D
Какаовите зърна напрао с ШЛЮПКИТЕ :D ги сложих и ги направи почти на крем,нищо не се усети.
Роботчето е най-евтиното на целия свят,Финлукс за 140лв,но е много добре,всичко си прави,само рендетата не съм му пробвала още.Има ди две години гаранция,ако нещо му стане на третата,сто лева все ще ги прежаля,не е като да са 600-700.Въпросът е да върши работа,пък то много ентусиазирано го раздава :D
Купих си преди малко един грозен пластмасов шкаф с чекмеджета,в който да си пренаредя боклуците от кухненските шкафове и да го прибера на сигурно място,че сега е на открито и на ниско,а добитъкът много обича да гризе по-ценни неща.Надявах се да изяде тоя смотан диван и прилежащите му огромни,дразнещи фотьойли,дето имаме,та да си купим един малък,компактен ...Ама не,кефи се на неща,дето и мен ме кефят :D
Много плямпам,ама много съм изморена и не съм спала,та ме е хванала словесната диария :D
Сънувах,че продават сладолед с ТЕЧНА ПЛАСТМАСОВА чашка...Докато си ядеш сладоледа,тя се втечнява лека полека и накрая си я хапваш и един вид те убеждават,че така нищо не хвърляш и оползотворяваш всичко,за което си платил :D Беше и по-скъпо от другите фунийки и купички,голям лукс явно,та разсъждавах насън над света,индустрията,конспирации...много се възмутих и се събудих :D
Моят робот е НЕО и струваше 110лв,така че е по-евтин ;) но съм много доволна и аз!
СПестява ми 1050 часа на рязане и какво ли още не.Преди за супа примерно режех отделно лук,морков,магданоз,чушка.Сега слагам всичко вътре и за 5 сек е готово.Даже крастваца за таратор кълцам вътре :) Кюфтета меся вътре,абе всичко...:)
Само да знаеш,че за картофено пюре или смес за картофени кюфтета не става,защото става лепкаво :)
Мнението беше редактирано от Juls на 12.07.13 12:24.
12.07.13
12:25
Ти пък,ще си ги мерим ли с’я :P В Метро имаше някъв за 80лв,ама той вече беше съвсем съмнителен (giggle)
Правих картофено пюре вече,късно споделяш :D
Стана лепкаво и напълни мотора,ся не мога да го изчистя напълно и като завреш нос,смърди на мъртъв картоф :D и не знам как да го разглобя.Става с духане,ама трябва от ония флакони с въздух под налягане ...(giggle)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.07.13 12:26.
ще се отмирише с времето,спокойно :) като изсъхне ще се отлющи само ;)
Мнението беше редактирано от Juls на 12.07.13 12:52.
12.07.13
13:06
Картофено пюре се прави на ръка, ей... или най-много с ръчна преса.
Иначе става като туткал и с него могат да се лепят тапети! :D
казано от Кольо Пияндето на 12.07.13, 13:06:
Картофено пюре се прави на ръка, ей... или най-много с ръчна преса.
Иначе става като туткал и с него могат да се лепят тапети! :D
Най-хубавото пюре,което съм правила,става по следния начин. Картофите първо стържа на едро ренде,после мачкам с ръчна преса.Отнема 5 минути повече,но става супер гладко и пухкаво :)
12.07.13
14:32
Тихо с’я с гладкото и пухкаво пюре,че не съм яла нищо днес,само полагам физически труд,даже вода не съм пила,изразходвам енергия и мисля,че ако някой ми се появи,ще го заръфам за баджака и ще го изконсумирам набързо,пък било то и без картофени красоти наоколо (giggle)
Не издържах бе, ама - най-вкусното картофено пюре става от картофи + морков варен също натъпкан + масло + кисело мляко, сол, черен пипер на вкус. Против или за половината или всичките съставки, няма значение, важното е, че това Е най-вкусното пюре!
13.07.13
09:12
Аз понякога му слагам пушено сирене (nlick),а за млякото - не обичам нещо.Само на кафе ми е вкусно да слагам мляко.Предпочитам да натъпча пюрето с повечко масло :) , но пък ще пробвам ,де,що пък да не - току-виж на някой гостенин му харесало :)))
Добро утро :P
13.07.13
12:50
12/07/2013 (14)
Вчера цял ден бях от дейна по-дейна - сутринта михме прозорци,аз ,разбира се,катерих стълби с 2х10л в ръчички,после чистих в нас,купих пластмасов шкаф /от ония с чекмеджетата/ ,за да си пренаредя малко нещата и да прибера робота под плота в куФнята,купих стелажи за обувки,сглобявах,местих,ала-бала...Хапнах 150гр извара & 1 филия пълнозърнест хляб ; после,понеже станаха 9 дни на една близка , хапнах един кроасан (40гр) и чашка жито от раздавката (с малко мед,добавен от мен)...
После отидох на тренировка,на която ни стопиха лагерите - много тиерекси /ръце,гърди,гръб,крака/,коремни с тежест над глава,лицеви опори,преден клек,клек-хиперекстензия с тежест зад врат..скокове на въже /голяма съм “ливада” с въжето/ ...прекрасна разтяжка.Много ме кефи мистър тренер,както и госпожата (giggle)(hug) .Много готско обясняват и много се стараят всичко да се получава като хората,за да има ефект и да няма контузии.Обещаха вчера да направят семинар /безплатен/ за тиерексите и пудовките,че нищо не сме разбирали :D ,та да обсъдим техниките по-сериозно.
Та... мда,пак се отвях :D Бяха 10 упражнения общо,всичките зверски за кеки като мен /с малки изключения/,2 кръга,като бройките за различните мъчения варираха между 15 и 20.
Слизам аз от залата,долу има горичка,Камен разхожда кученцето,докато ме чака...идилия.Ама кученцето се оказа омазано с лайна :D ...Ловджийски ген носи - хем прилича външно,хем се търкаля във всякакви мизерии.Фъцк.Хубаво,че имах латексови ръкавици в чантата..и добри другарчета,които ми завещаха мокри кърпи :D ,та успях да я оправя достатъчно,за да влезе в колата.Голям стрес ми нанесе,много мразя такива неща.Зат’ва разпуснах с джънк парти на баничарницата на К. на сестра му - изпуках една баничка,2 бири,1 голям пържен картоф /в смисъл,цял картоф,не парченце/ и 50гр производствено сирене.
Завърших с къпане на куче - четчица “ютийка” ,за плочки,почти цяла туба шампоан и много ентусиазъм (giggle) . Стана като нова.
Преди малко й купих противопаразитна каишка със здравец :D ,много прекрасна била,цветът й тича и мирише много хубаво.Мара
Подробната всичко иска да си каже :D
Харесах й четка за късокосмести кучета,текстилен повод,който няма да ми чупи кокалчетата всеки път,когато ме подръпне (много ме боли и ръцете ми са сини и натъртени,силна е/ и нагръдник,за да има по-добра водимост...60лв някъде е общо.Ми не е пък честно,душата ли да си продам?Чупим се от работа,не си позволяваме почти нищо извън рамките на нормалното,взимаме няк’ви пари и изчезват моментално - сметки,храна,гориво,някоя тренировка + урок по китара или /вече много рядко/ излизане някъде ,за да послушаме лайв музичка и .. .бай,бай.Да са живи и здрави нашите,голяма помощ са (hug)
Бая пост стана,а ? И все смислени нещица -да е горд човек,че ги е прочел :D
Общува ми се и ми се прави нещо интересно,с хора,навън,да си вършим нещо и да си дръдорим,разходка,открита тренировка,бих играла Монополи там до гребната,в парка.Ама уви - ни Монополи ,ни ентусиасти.Ей с’я ми хрумна,ще взема да си изровя играта от някъде (sun)
Вместо някакво такова занимание,отивам да готвя и след тва за кратко на работа (dull)
14.07.13
09:44
13/07/2013 (15)
- 3 часа разходка & игра с куче
- еспресо с малко мляко,Капи праскова
- резен диня
- салата (гъбка,тиквичка,домат,краставица,лук,зехтин,домашен яб. оцет,малко орехово масло,че исках да освободя шишенцето),2 препечени филии,омлет от яйца,извара,гъби,подправки и масло
- 1/2 пъпеш с мед
- 1 безалкохолна бира
- час Зумба с Херман Мело (inlove) (inlove) (inlove) на Пеещите фонтани в градината - беше много яко,свежо,натоварващо /всичко ме боли от тоя зъл гений/,много се изкефих и много ме хвана яд,че нямах възможност да отида на афтър партито,ама няма нищо,после ще си изкарам яда в залата комбинирайки двете тренировки,които пропуснах...с малки корекции,за да не умра,все пак.
- една нормална бира
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.07.13 09:45.
14.07.13
17:20
14/07/2013 (16)
К’во по-готино от ПМС,започващ на 15тия ден от цикъла ?! (sun)
Shoot me ! Shoot me now ! (fubar)
Тренировката пропускам - утре ще си ида в заличка и ще направя една за цяло тяло - мисля,че лека-полека започвам да се ориентирам и тая скучна програма ще претърпи бая промени.Мразя деня за гърди и бицепс,егати досадата.
Пропускам ,защото :
1) адски съм изморена вече,имам нужда от възстановяване,от сън и търкаляне ;
2) нещо се случва под капачката на лявото ми коляно пък сега и не мога да изпъна крак
3) прибрах се преди малко от бачкане и ме чака готвене за утре,чистене
Свършва ми маката,какаовите зърна също.Нямам вече мед от на баба брат й,та купувам някой,за който ми се заклеха,че е хубав,та се моля да не лъготят.. в името на дългогодишното ни познанство и дружелюбни отношение търговец-купувач.
- към 12:30 - 3 яйца на очи..в кокосово масло;1 домат,две препечени филии
- 16:00 - 1/4 пъпеш
- 16:30 - 1/4 пъпеш,1 банан,с.л. мака,с.л. мед,10 необелени какаови зърна и 5 ледчета - на шейк в блендера /по-скоро стана като мус/
- 17:10 - вълчи глад - 2 филии Вита с едно “черво: вопено сирене,шопско...то е малко..май няма 100 гр :D
После ще дописвам.
казано от Т. Тодорова на 14.07.13, 17:20:
14/07/2013 (16)
К’во по-готино от ПМС,започващ на 15тия ден от цикъла ?! (sun)
При мен понякога овулацията е по-трагична от ПМС ;) , сигурна ли си че не е това?
14.07.13
20:03
Сега като каза,забелязах снощи някои специфични за тоя процес белезии си го помислих,ама днес като ме разтресе хормона,забраих ... :D
Добре,че ти сече пипито на теб,че наиш кога щях да се сетя :D
И к’во - гадна овулаци,веднага след нея-гаден пмс и накрая гаден цикъл :D
Ако овулирам в такова настrоение,не мисля,че имам шанс да забременея някога,ако разбираш кво имам предвид :D
казано от Т. Тодорова на 14.07.13, 20:03:
И к’во - гадна овулаци,веднага след нея-гаден пмс и накрая гаден цикъл :D
Е, имаш цяла седмица спокойствие, какво се оплакваш? :D
казано от Т. Тодорова на 14.07.13, 20:03:
Ако овулирам в такова настrоение,не мисля,че имам шанс да забременея някога,ако разбираш кво имам предвид :D
:D Хапвай повечко черен шоколад и си повишавай редовно окситоцина. ;)
15.07.13
10:23
Една,една,нали - така поне я оценяваме истински :D
Серотонин ми трябва на мен,за да се стигне изобщо до приложение на действията на окситоцина :D
Вчера : + 150гр шоколадов сладолед и 2 хапки Туикс ; 2 филии Вита с масло и сирене ; късна вечеря с 1/2 домат и две парченца свински гърди.
15.07.13
10:33
Ох,направих си шейк от малини,мака,пчелен прашец,мед и малко фибри - много е вкусен,ама на всяка глътка,събирам по шепа малинови семки :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.07.13 10:33.
казано от Т. Тодорова на 15.07.13, 10:23:
Серотонин ми трябва на мен,за да се стигне изобщо до приложение на действията на окситоцина :D
.
Друго имах предвид. Хапвай повечко черен шоколад и се навъртай около К. - това повишава окситоцина. 8-)
15.07.13
19:38
Тудьееейййй, 15/07/2013 (17)
- шейк от мака,малини,малко фибри,мед и пчелен прашец ; 20 броя бадемки отделно
- 350 гр пъпеш
- 2 филии вита (препечени и намазани с масло),две яйца на очи...домат
- почти 150грама тахан с 2 равни чаени лъжички мед (nhappy2)
Тренировка :
* загряване на стави
* 5 мин кростренажор
* тежести :
+ повдигане на щанга от полулег : 2х10 @20/25кг
+ повдигане на щанга от пълен лег : 2х10 @20кг
+ 15 хиперекстензии,докато чаках
+ тяга : 4х10 , @30/30/30/35кг
+ клек : 4х10 ,1 серия с 20кг и лост зад врат,което се оказа ужасно за мен,щото не съм свикнала ; останалите серии с 12,5 кг дъмбел пред гърди
+ арнолд преса , 4х10 , @4,5,4,4кг
+ едностранно гребане с дъмбел , 4х10 , @6,8,7,7кг
+ бедрено сгъване , 4х10 , @25/40/35/35кг
+ без почивка х 10броя от всяко :
- бицепсово сгъване @5кг
- кикбек @4кг
- бицепсово @5кг
- трицепс над глава @6кг
- бицепс @5кг
- трицепс над глава @7кг
+ аддуктор 5х10 , @15/20/25/20/20кг
+ странични напади х10 на крак , @5кг
+ мост на лежанка...в сми,раменете на пейката,дупето слиза до долу и обратно : 3х10 със СТ
+ наведи встрани на скрипец : 2х20 от всяка страна,ама май нещо не правих като хората,щото 25 кила не ги усетих
+ още наведи встрани,тоя път с дъбмел 12,5кг ... 5 серии по 5 повторения от всяка страна
+ хубава разтяжка на цялото тяло
+ 10 минути кростренажор - на степен 9 - 2 минути интензивно,30 секунди по-спокойно
+ още малко разтягане на крака
+ корем + разтягане на въпросната зона :)
- сега хапвам 3 дребни домата,шепа извара,5 маслини,2 резена масло и 2 препечени филийки Вита с пшеничен зародиш :)
Ако има нещо,ще го допиша после :)
15.07.13
19:39
Мда,бе,ама за да се навъртам,трябва да не съм такава свирепа :D :D :D
Голям зор.Хубуу,че има зали,та поне някъде да се чувствам не толкоз зла :))))
15.07.13
19:46
Аааа,оф ... :D
Ще,не ми трябва много време,за да се убедя да намуша нещо такова :D
Ама по-скоро ще си взема сурово какао и ще си направя.. :)
казано от Т. Тодорова на 15.07.13, 19:46:
Ама по-скоро ще си взема сурово какао и ще си направя.. :)
Още по-добре. :)
15.07.13
20:14
Мхм,че и по-вкусно ми се струва даже.
Дописвам ... още сигурно стотина грама тахан и...5-6-7-8 фурми :D
Продължавам на вода,докато заспя :)
15.07.13
23:39
Да споделя проблем ... ръката ми е контузена,дясната.Имах някакви леки болки,обаче днеска вече е нетърпимо след тренировката и дърпането на кучето.От пръстите до лакътя ми е болезнена...и същевременно изтръпнала.Няма сила - едва вдигнах едно шише минерална вода /1,5л/.
Идеи,моля.. ?
Мазах веднъж с магнезий сутринта,сега пак ще я намажа.
16.07.13
10:11
Магнезият веднага помогна снощи,ама сега пак почва д аме боли.На лекар не искам да ходя,щото знам какво ще ми каже - пий тва противовъзпалително,мажи се с тоя гел 2-3 пъти дневно и ако не ти мине след 1 седмица,ела да ти изпиша нещо друго.
Няма ли някаква алтернатива...някакви магически компреси ? :D
казано от Т. Тодорова на 16.07.13, 10:11:
Няма ли някаква алтернатива...някакви магически компреси ? :D
Има да - почивка и никакво разтягане на въпросната част на тялото.
16.07.13
17:27
Ми...само кардио тая седмица тогава..И мазане с магнезий. Хлип :(
16.07.13
17:43
16/07/2013 (18) , без тренировка
- шек от банан,150гр боровинки,мака,лъжичка мед,10 какаови зърна
- 2 яйца на очи /в кокосово масло/,филийка Вита,50-60гр сирене,1 домат,поръсен с орехово олио
- 50гр сирене “Маджаров” , много вкусно… :)
- ампула женшен с пчелно млечице и пантокрин ; 1 лъжичка таханс една лъжичка пчелен прашец ; 1/4 пъпеш /към 300-350гр/
- парче маринована херинга,малка порция зеленчуци,печени на скара /патладжани,тикви и не видях кво друго още/
3л вода
МСМ & лимонов сок , мазане с магнезий преди лягане
Движение доста игра и разходки с кученце,мъкнене на покупки и вечерта - чистенето.
Имам мускулна треска на абсолютно всяко място след вчера,даже на гърба,където досега само веднъж съм усещала.Много гот :)
казано от Т. Тодорова на 16.07.13, 17:27:
Ми...само кардио тая седмица тогава..И мазане с магнезий. Хлип :(
Защо? Можеш да правиш клекове, напади, подскоци...толкова други неща.
16.07.13
18:20
Само със СТ - не мога да държа нищо.Уж минава,а като я подръпна малко,веднага започва отново..И едно такова,все едно много слаб ток минава по цялата дължина от кутрето до лакътя.Ставата също е болезнена.
Ще си сътворя някакви тренировки със СТ и без опори на ръце,не мога да се обездвижа пак - достатъчно ми е разлагането по време на ПМС.
В залата не мога да ходя,щото там всичко се прави с ръце почти...тъпо.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.07.13 18:21.
16.07.13
19:32
Не мога да си мърдам и размествам много китката.Предния път Ласка /мисис Тренер/ ми каза да я пазя от всичко и да не барам нищо,аз се напраих а мъж..на ми с’я ...Не мога да стисна верото чак (dull)