05.01.13
18:27
Въпроса ми е по колко упражнения (а и кои) да правя за трицепса, съответно и за бицепса, когато ги правя с гърдите и гърба. Принципно правя 4 упражнения за гърди (лег, горен лег (дъмбели или щанга), долен лег (дъмбели или щанга) и флайс. За гърба правя набирания с тежест, мъртва тяга, гребане и хоризонтален скрипец. Ако примерно правя лег с тесен хват, френско и кофички, ще ми дойде ли много за трицепса?
Ами според мен при три лежанки на тренировка за гърди ако вкараш и лег с тесен хват ще стане прекалено. Кофичките едва ли са проблем те се вписват перфектно и за гърди и за трицепс. Ако мислиш, че ще можеш да се справиш с хоризонтален лег с щанга, горен лег с щанга и лег с тесен хват в една тренировка, можеш да пробваш така. Кофичките играят ролята на долния лег и ако ги правиш тях вместо него мисля, че няма да има проблем.
05.01.13
20:06
казано от Веселин Блажев на 05.01.13, 18:27:
Въпроса ми е по колко упражнения (а и кои) да правя за трицепса, съответно и за бицепса, когато ги правя с гърдите и гърба. Принципно правя 4 упражнения за гърди (лег, горен лег (дъмбели или щанга), долен лег (дъмбели или щанга) и флайс. За гърба правя набирания с тежест, мъртва тяга, гребане и хоризонтален скрипец. Ако примерно правя лег с тесен хват, френско и кофички, ще ми дойде ли много за трицепса?
Мисля,че след гърдите,тесният хват не е най-добрата опция.Тъй или иначе след всичките лежанки работните тежести са паднали достатъчно,но все пак не виждам чак такъв проблем да започнеш с него,ако толкова искаш.Предлагам ти направо след кофите,френско,последвано от скрипец въже или ръкохватка и това е.Сменяй скрипеца с трицепсово разгъване зад глава и кик бек.Две упражнения,ако не броиш кофите ще са напълно достатъчни.Вече ако правеше трицепса с гърба може би три нямаше да са проблем.Бицепсово сгъване с щанга,скотово или двустранно сгъване с дъмбели от седеж.Едно за брахиалиса - чуково.Сменяй упражненията с концентирано и бицепсово сгъване на скрипец.
Поздрави и успех.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 05.01.13 20:07.
Лично аз тренирам тези групи в 1 ден и ми изглежда така:
Полулег с дъмбели
Лег с дъмбели
Флайс(пек дек)
Френско
Разгъване на скрипец ( кик бек)
Мъртва тяга
Набирания
Гребане с щанга
Сгъване с крив лост
концентрирано
06.01.13
13:32
Така, де. Пробвах днес и направих нещо такова:
хоризонтал лег - 1 по 10 с 80, 2 по 8 с 90 кг., 1 по 3 с 100 кг.
горен лег с щанга- 3 серии по 8 с 65 кг.
флайс-горен - 3 серии по 8 с 18 кг.
долен лег с дъмбели - 3 серии по 8 с по 22 кг.
лег с тесен хват - 3 серии по 6 с 65 кг.
френско - 3 серии по 8 с 30 кг.
диамантови лицеви опори - 2 серии по 10.
Лично мога да кажа, че добре ми се отрази. Въпреки, че свалих на тесния хват с 10 кг, а на френското с 5. Въпреки това обаче смятам следващия път да сваля на 60 тесния хват, понеже днес имах проблеми при последните повторения.
Права лежанка, горна лежанка с дъмбели, кофички, френско и да речем скрипец.
06.01.13
13:52
А моя вариант много ли ви се струва?
Даже и това ти е много. :D Фокусирай се в раменния пояс и гърба. :)
Мнението беше редактирано от Old Timer на 06.01.13 13:58.