Мнение за програма

07.01.13
13:30

Здравейте билдъри :)
Това е програмата по която мисля да тренирам
Понеделник
Гърди и малко трапец мисля да вкарам
Вторник
Гръб задно рамо
Сряда почивка
Четвъртък
Бицепс и Трицепс
Петък
Крака и рамо
Поздрави

Темата беше редактирана от Big Arnie на 08.01.13 14:48.

БО

07.01.13
15:28

Според мен програмата накуцва. Сподели какъв тренировъчен стаж имаш в залата и какви са ти целите, също опиши хранителен режим и хранителни добавки ако има такива. Поздрави! :)

07.01.13
20:07

С какво по точно накуцва ако можеш да споделиш ? :) 188 висок 90 кг 2 години стаж аминокиселини и аргинин

07.01.13
22:16

Моята програма е
понеделник-гърди
вторник-рамо,трапец
сряда-гръб
четвъртък-бицепс,трицепс
петък-крака
добрали е ? или да го сменя ?

EP

08.01.13
09:58

Така написано това не е програма, а само разпределение на мускулните групи. Напиши поне колко серии и повторения смяташ да правиш, каква цел гониш и едва тогава можем да дадем някакво мнение.

Carbohydrate

08.01.13
10:31

Време е някой да напише от билдърите как стават нещата. Аз не съм такъв, но ще напиша малко. Извинявам се, ако не оперерам правилно с думите, материала съм го чел на от друг език...
Програмите за увеличаване на ММ са стандартни. Взимате една от тях( с времето, ще в стане ясно, кой мускул и колко често ще трябва да тренирате по един или друг начин, защото това е специфично за всяко тяло). На този етап не е толкова важно. Важно е да се постигне резултат от тренировките. А той е, да се разруши структурата на мускула. За това тренировките трябва да са с съответен обем и интензитет. Значи по важно е как тренираме, на даден етап, при наличие на програма. Следващият необходим фактор за придобивани на ММ е наличието на хормони. Те се изхвърлят в кръвта след такива разбиващи тренировки и 2,3 дена обикалят организма със кръвта и ще изградят нови, вместо разрушените клетки и ЩЕ надградят, АКО има в организма свободни аминокиселини. За всеки организъм е различно количеството изхвърлен хормон в кръвта. Това зависи от самият човек. Например в 16 години, 22, 33 ще е различен и т.н. Има специални изследвания за това( това е друга тема).
Значи:
1. Разбиващи тренировки
2. Хормони
3. Аминокиселини
След време ще разберете, че и при наличие на тези фактори, пак някои не могат да прогресират. Това е така, защото всеки организъм се възстановява за различно време. Просто казано, ако направите разбиваща тренировка преди да се е възстановил мускула, то вие постепенно ще го ” убивате”., ако направите по късно следв. трен., то ефект пак няма да има)).....За това всеки трябва да следи своя организъм и да прави съответните почивки или тренировки.....

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.01.13 11:52.

Carbohydrate

08.01.13
13:39

казано от Dragi Dragito на 07.01.13, 22:16:

Моята програма е
понеделник-гърди
вторник-рамо,трапец
сряда-гръб
четвъртък-бицепс,трицепс
петък-крака
добрали е ? или да го сменя ?

Обикновено упр. се подреждат така, че всяка следваща мускулна група, която ще се тренира да не е преуморена. Например, правиш бецепс и после гръб. Бицепса ще е уморен и няма да можеш да натовариш хубаво гърба. В този ред на мисли, рамото бих преместил в ден за крака.
Едно време Мечката и Митака тренираха Гърди -Гръб в една тренировка, а ние ги гледахме тайно и ги копирахме....с голям резултат.
Не съм билдер но мога да ти предложа това: ПН, СР, ПТ: Клек, Лег, Тяга

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.01.13 13:44.

08.01.13
13:47

казано от Vasil Stoianov на 08.01.13, 10:31:

Време е някой да напише от билдърите как стават нещата. Аз не съм такъв, но ще напиша малко. Извинявам се, ако не оперерам правилно с думите, материала съм го чел на от друг език...
Програмите за увеличаване на ММ са стандартни. Взимате една от тях( с времето, ще в стане ясно, кой мускул и колко често ще трябва да тренирате по един или друг начин, защото това е специфично за всяко тяло). На този етап не е толкова важно. Важно е да се постигне резултат от тренировките. А той е, да се разруши структурата на мускула. За това тренировките трябва да са с съответен обем и интензитет. Значи по важно е как тренираме, на даден етап, при наличие на програма. Следващият необходим фактор за придобивани на ММ е наличието на хормони. Те се изхвърлят в кръвта след такива разбиващи тренировки и 2,3 дена обикалят организма със кръвта и ще изградят нови, вместо разрушените клетки и ЩЕ надградят, АКО има в организма свободни аминокиселини. За всеки организъм е различно количеството изхвърлен хормон в кръвта. Това зависи от самият човек. Например в 16 години, 22, 33 ще е различен и т.н. Има специални изследвания за това( това е друга тема).
Значи:
1. Разбиващи тренировки
2. Хормони
3. Аминокиселини
След време ще разберете, че и при наличие на тези фактори, пак някои не могат да прогресират. Това е така, защото всеки организъм се възстановява за различно време. Просто казано, ако направите разбиваща тренировка преди да се е възстановил мускула, то вие постепенно ще го ” убивате”., ако направите по късно следв. трен., то ефект пак няма да има)).....За това всеки трябва да следи своя организъм и да прави съответните почивки или тренировки.....

Този коментар трябва да се види, от колкото се може повече люде

08.01.13
14:35

За голямите мускулни групи  правя по 4,5 упражнения 5 серии в рамките на 6-10 повторения :) По малките групи по 3 упражнения 3/4 серии повторенията пак същите :) Целта ми е покачване на повечко маса

Carbohydrate

08.01.13
14:56

казано от Big Arnie на 08.01.13, 14:35:

За голямите мускулни групи  правя по 4,5 упражнения 5 серии в рамките на 6-10 повторения :) По малките групи по 3 упражнения 3/4 серии повторенията пак същите :) Целта ми е покачване на повечко маса

Можеш да правиш за големите МГ по 3 основни и 1,2 допълнителни, като на следващата ги замениш с други. Едно време тренирахме така, но сега е по различно)) Много ефектни са дроп- сериите(така май се казваха). На последната серия, след като направиш повторенията, сваляш кг. и правиш пак 8-10 повторения.
Упр. се правят чисто, стремиш се да работиш само с мускула( кг не са важни) и работиш , като 10-тото повторение вече едвам-едвам с помощ. 1.5-2 мин почивка между сериите. После на 2-та серия 8-то с помощ и така...
За какво се правят по 3 серии, например, на упр.? За това, че след първата серия и отказ на 10-то повторение се създава стрес и предизвиква изхвърляне на хормони( естествено има и разрушение вече), но е съвсем малко. И повтаряме- 2-ра серия, още малко....и т.н.
Тренира се 1 мускулна група( МГ) веднъж на седмица.
Нещо такова беше май)))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1