07.01.13
22:35
Здравейте на всички. Честита Нова година. Казвам се Мария и съм на 29 години.
Потребител съм на Форума само от 10 месеца и смятах че до Дневник няма да стигна, но тази година реших да си направя. Не знам каква ще ми е ползата от него, но предполагам че ще има такава. Спортувам от близо 20 години (dull), чувствам се страхотно, продължавам да го правя и не мисля да спирам, защото това е живота ми СПОРТ.:)
Занимавам се с не прочутия в България спорт ” Спортно Катерене” (основно в състезателна форма)(rock), тази дейност е нещо без което не мога. Занимавала съм се с други спортове също с продължителност и доста активно, дори и в днешни дни не спирам между дните в които се катеря, да тичам, да плувам, ходя на фитнес, аеробика, карам ски и борд и с част от тези спортове се занимавам професионално. Разбира се работя това с което искам да се занимавам и съм щастлива от този факт ;). Нямам проблеми нито с килограмите, нито с храненето - винаги съм си хапвала каквото ми се хапва, не съм много капризна, малко са нещата които не обичам, имам и моменти разбира се с които се съобразявам и се храня ” чат - пат” правилно, но като ми се яде сладко не се притеснявам и се отдавам на това изкушение. :D Прочитам разни” статийки” които ми интересуват и смятам че това е нещо което ще помага за тези които искат да работят по фигурата си. Виждала съм че има уникално тъпи запитвания, но това се случва в днешно време - оправията е трудна 8-), но винаги има решение и оправия и вие сте направили този прекрасен форум. Евала за този форум! Да речем че ще се опитам да си водя дневничето старателно (извинете ме ако някъде използвам различни думички, не че не мога да пиша правилно, но ми е по сладко (sun). Скоро започнах да потренирвам, след доста добра почивка от миналата активна - състезателна година. Започнах с леки тренировки меко казано, но като натоварване съм чудесно, нещо настинах, няколко дена почивка и продължавам да влизам в тренировъчния си режим. Ако някой има въпросчета ,моля да ги задава. За критиците също.:D И още веднъж ако ББ - Теам основателите ако решат да ме “изтриват” моля за предупреждение, че се отнасям с разговорните думички.;)(sun)
Днес от настинката не ми се яде особенно и храна днес е трагична.
11.00. - мини банички с ябълка и чай
21.30. - топла пилешка супичка( с продукти от градината на БАБА), малко луканка
Усещам, че започвам да се оправям. Утре съм на работа и ще съм заобиколена с спортни терени, ще се катеря и още нещо според ситуацията. Приемам и съвети, но не обещавам че спазвам. Зодия Стрелец съм и съм много упорита.:) Айде приятна вечер.(sun)
Темата беше редактирана от мимс на 20.05.13 23:35.
А добре дошла най-сетне!!! Успех с дневника, ще следя с мнооооого голям интерес! (sun)
ХАХ, добре, благодаря все пак (sun). Не е като да си пиша домашното по Математика..:D
Очертава се състезанията да си ми далеко, но тъкмо няма да напъвам с тренировките, има и други неща на по преден план. Чудесно ми се получава. Днес не тренирах , че женската седмица ме нападна а е зла, но утре може и да пипна лекинко, според усещане. Днес имах Спявка с почерпка в Университета и храната ми е мноо лоша, но не ми пречи има кога да си я оправя, лятото е далеко, не че ми дреме. Пада ми се лятото да съм в най активен период на тренировки, така че фигурката ще ми е ТОК.
12:30 - луканка, кашкавалчета, топено сиренце(около 4-5 бройки като за 2 филийки) - вс пак не ми се ядеше;
17:30 -2 ябълки
19:30 - пилешка супичка, луканка
(мисля че скоро ще ми се върне апетит)
Днес определено се чувствам малко по добре здравословно, обикновено вкъщи се мятам на лоста, но днес усетих че ако напъна ще направя беля и се спрях, иначе си има лост и хватки да си висвам, когато ми е скучно вкъщи..:) (sun)
Открит Дневник определено е интересно.
10:00 - ябълка
12:00 - 2 ябълки
15:00 - ябълка, 2 сладки(шоколадови) бисквитки
21:00 - пилешка супа, домашен суджук
Всъщност от няколко дена пия витамини от аптеката, може би помагат.
Усещам прилив на енергия въпреки драстичното намаляване на храната, чувствам се много добре.(sun)
Днес тренировка пак не правих в залата, нещо беше студено и не ми допадна, още съм крехка и се пазя.(nod)
Като се прибрах падна ми на прицел лоста (wasntme) и за да не съм пълен пас, леко минах няколко пъти под лост и по направих 3-4 серийки по 10-на набирания (muscle), завъртях раменцата, че после ша мрънкам. Дойдоха ми много добре (sun). Утре вече ще има повече натоварване..:);)
Мнението беше редактирано от мимс на 10.01.13 02:16.
11:00 - 2 ябълки
14:00 - пилешка пържола с моркови
21:00 - омлет с сирене и маслини( 2 яйца), суджук(домашен), чаша бяло вино
бадеми - малко по късно
Днес направих чудесна преценена тренировка(обикновено се тормозя повече).(nod)
Катерене е тренировката( Болдъри) - маршрутчета от по 8-10 движения като са много трудни, изисква мислене за правенето има, техника и мнооого сила, като продължителността е около 2:00 - 2:30ч.(nod) Загрявката е много добра(пазя се), като м/у почивките правя скокчета на въже по 50 бройки(леко, не ги усещам), тренирам предимно за сила. 30 мин. преди края на тренировката довършвам с физическа - подобаващо лека днес.
4кръга: за някой терминологията ще е трудна, но натоварването е добро(rock)
- пръсти към лост( без люлеене, изчистено движение) - по 10 бройки;
- висене на отпуснати пръсти(хватка 1ва фаланга - хват тип щипка) с набиране по 5 броя;(nhappy2)
- повдигане на краката към лост, но във страни по 5 броя с много лек мах, висенето е на хватки(обли - сравнително добри), но натоварва много раменете;:x
- скокове на въже по 100 броя.:)
Имах почивка 1час и малко докато се занимавам с децата и накрая с тях общо още 150 стандартни коремни - повдигане на трупа от лег.(sun)
Тонуса ми е отличен, енергията е просто чудесна, но на моменти усещам в някой упражнения малка слабост и не напъвам - има време за всичко.;)
Мнението беше редактирано от мимс на 10.01.13 22:34.
Днес се наспах чудесно.
12:00 - 2 ябълки
14:00 - ябълка, бадеми
кафе и минерална вода не го отбелязвам, те са ежедневие
20:00 - св. пържола+ моркови(бадеми по - късно)
Тренировката днес за силова издръжливост лек вариант( не натискам няма нужда).
1час - 1,30 мин - загравям доста сериозно винаги. Катерене на 2 маршрута с 10 движения - средни хватки( фаланга, фаланга и половина)по 2 пъти, почивката м/у тях е 1 мин. Следва събиране на 2та в един - отново 2 пъти. Почивка 3-4 мин и същото нещо но с по трудени маршрути само на 1ва фаланга( трудни бяха и опитите са по 3 до 4), събиране нямаше спрях, защото ми трябват сили за физическата.
1-ва част( упражненията се правят три пъте без да спирам м/у 4-рите момента)тип Кросфит;
- клекове ( малко по широко от раменете) - 20 броя;
- висене ха хватки тип щипка(яко стискане) докато се изпусна - около 20 секунди;
- повдигане на крака към пръсти(изчистени и бавно с изпънати колене) - 7 броя;
- скокове на въже - 60 бройки;
Почивка 3-4 минути и 2-ра част
- коремни преси от лег(сгънати колене - стандартни) - 30 броя;
- набирания на същите хватки за висене( по - широко като хват от стандартни набирания) - 5 бр, не е лесно ама хич;
- скокове на въже - 50 броя. Отново няма спиране м/у упражненията, 3 пъти.
Чувствам се чудесно, усещам умора в раменете и бедрата - външно, малко в китките(но ще стабилизират - малко време им трябва). Ако храна ви се стори малко, чувствам се добре - достатъчна ми е.
Мнението беше редактирано от мимс на 11.01.13 22:33.
Сложен ден, но много приятен.(sun) Сутринта има лека мускулна треска на краката - горна част, но след ските днес, мускулната стана по голяма някак си. Опитах да потичам днес на стадиона много лекинко 20-на мин., утре да съм по свежа, че съм с 1 час отгоре на днешния на ски. Като цяло глад нямаше.
08: 45 - ябълка
14:45 - св. пържола (150 гр.)( печена на фурна), пилешко бутче
20:00 - св .пържола( тиган)(150 гр.), с печена тиквичка( с пармезан ),малко боб(тип салата)
- бадемки ( шепичка преди да легна)
Като цяло тонуса ми е ок, но деня днес някак ме измори, натоварена съм комплексно от вчера и днес. Последната обиколка на стадиона днес я направих босичка, много е приятно( за каляване).;)
Това с редовното писане не ми е присъщо, но започва да ми е интересно. Този дневник ще ми потрябва по натам, не знам някой дали ще чете или не все ми е тая, но приемам и съвети, пък дали се съобразя си е моя работа. Днес деня беше много прекрасен и като работа и като активност от моя страна, даваш усмивки и позитивност и получаваш такава, малко беше студено обаче, но въпреки това се заредих чудесно. Натоварването на ски докато работя определено не ми липсва, отколкото при Катеренето там съм пестелива, но спорта е малко по различен. Поради прекрасния ден реших да отида в залата и да разтоваря леко. Имах мускулна треска на краката си(целите бедра) - странно ми е, че имах такава мускулна, но лекичко в рамките на 1 час тренирах с катерене и ми се отрази чудесно, мускулната сякаш изчезна и се чувствах много тонизирана.
09:00 - ябълка
13:00 - св. пържола с кроасан ( тези от готините в фурна изпечено)
20:00 0 св. пържола на тиган с задушена тиквичка с пармезан и 2 моркова( 3-4 топени сиренца + 1ч. вино)
Чувствам се страхотно, утре мисля да тренирам. Целия ден съм почивка - никакви задачи. Единия пръст ми е порязан от кантовете на ските, но се случва, трудно ми е да хващам като се катеря, но успявам. Интересното че не огладнях докато работех чувствах се чудесно даже и кафе не пих..:)
Мнението беше редактирано от мимс на 13.01.13 22:18.
Поспах се чудесно до 12ч днес, просто прекрасно.
12.30 - 2 ябълки (имаше място и за кафе с мляко),направих си и фреш за деня - 1литър
14:30 - св. пържола + малко сирене и маслинки
19:00 - бадемки след тренировка
22:30 - пил. пържола+ сирене и кашкавал(чаша вино, фреш, малко халва)
Чудех се днес какво да тренирам.От излежаването малко ме домързя, но се стегнах.
1:30 мин. тренировка - без много да почивам между катеренията, дойде натоварващо. Силова издръжливост си стана.3 маршрута сериозни с по 25 движения, като първия опит на 1вия го завъртях 2 пъти без да слизам(50 движения, после не се получи), но пък почивах 2 мин и пак по 4 броя.(общо 12).
Физическата е по лека:
3 кръга последователни
- крака до пръсти - 3*10
- скачане на въже - 3*60
- лицеви опори - 3*10( не исках повече, по леко днес);
После малко набирания през 30 секунди по 5 броя - 5 пъти
Чувствам се чудесно, няма мускулни трески, но имам усещането че малко хапвам, огладнявам често. Странното е че ми се спи. :) :) :)
Мнението беше редактирано от мимс на 15.01.13 00:07.
Много мързелив ден. Храненето малко отклонение - ту не ми се ядеше, ти изведнъж апетита се появи. (wasntme) Малко ме боляха раменцата, но въпреки това раздвижих.(sun)( не се сдържах, енергията ми викаше да я освободя малко) :D
11:00 - кафе с мляко, фреш и ябълка
15:00 - КФС - отпуснах малко
17:00 - бадемки (една шепичка)
22:00 - пил. пържола(150гр.)+ 2 яйца+ тиквичка задушена, малко халвица
Добра загрявка - ‘’траверсче’’ (по стената на страни дъъългичко),
- катерене на ръце по стълбата(бързо) с редуване на ръцете - 5 броя през 1мин.;
- катерене - същото .... с 2 ръце едновремено - 3 броя;
- качване по летвички (кампос борд - фаланга и половина) със слизане отново по летвичките 3 пъти през 1,5мин. (завършването на 1вата летвичка набиране до полублок (прав ъгъл м/у лактите и задържане); :x
Болката на рамената е тъпа , не са толкова зле, но утре правя пълна почивка. Не съм на работа, не съм на тренировка. Пълен айляк, даже и масаж ще спретна. Тонуса ми е перфектен, енергията ми е фул, много ми се катереше, но все пак пазя раменцата за всеки случай :)
Сряда: Пълна почивка ( 14:00 - питка с кебапче; 19:00 - КФС бургер с царевица и пуканки - карамел);
Четвъртък: 14:00 - 2 филйи, св. филе, кашкавал. Следобедна разходка в парка. Сравнително лека тренировка - основна за пръсти, предмишница (кампосборд) и малко набирания на хватки и качване на стълба. Чувствах Спад на сили. 19:00 - спагети Болонезе.
Нощта беше ужасна събуждах се, заспивах(разбъркана работа), съответно днес бях разпиляна(не ми се спеше, но концентрация нулева), почивах и отидох на масаж.
10:00 - банан;
10:30 - ябълка;
11:00 - ябълка;
11:30 - ябълка;
12:00 - 50гр. бадеми сурови;
13:00 - мандарина,(вода);
17:00 - 2 корни (шоколадови);глад за сладки неща
20:30 - пил. пържола на фурна + задушена тиквичка (пак ми се яде сладко);
22:30 - тирамису
Вече се чувствам страхотно в интерес на истината, дори и главата не ме боли.2 дена ме чака свеж въздух в планината, ще падне каране на нощна (sun) (sun) (sun). Изпитвам особен глад, но ще ми мине.
Мнението беше редактирано от мимс на 18.01.13 22:41.
Хах сайта ме призова отново да си пиша дневника, пропуснах няколко дена, но нямах време.
Събота
09:30 - ябълка
12:00 - ябълка
12:30 - пилешка супа
17:00 - мандарина, 50гр. бадеми
18:30 - пил. месо(печено)+2 яйца+2 моркова
Имайки предвид че останах в планината, беше чудесно, намерих къде да по - тренирам малко. По - направих няколко 5-6 серий с набирания по 7-8 бройки и коремни - повдигане на крачета от вис 30-40 броя.
Чувствах се прекрасно.
Неделя
09:00 - ябълка
12:00 - пил. супа,пил. месо(печено)+2 яйца+2 моркова
вечерта въпреки че бях изморена от уикенда направих много сериозна и хубава тренировка. НЕ бях гладна и се чувствах чудесно.
Понеделник
почивах и се наспах подобаващо добре
14:30 - ябълка
17:00 - 4 мандарини
тренировка за скорост - лекичко да вработя спецификата на движенията(тренирах с деца малко за тяхната мотивация и състезателна форма и ми хареса много) - на хората отстрани им беше забавно. От 9 часа вечерта до 22,45 - играх друга игра(добре се натоварих).
23:20 - филе, кашкавал, сирене, 2 филийки. Отново чувствах се чудесно.
Мнението беше редактирано от мимс на 22.01.13 20:17.
Днес:
Ставането беше рано - малко на работа :) , реших да не тренирам, защото се чувствах малко повече изморена и неадекватна(натоварването предния ден ми дойде малко в повече).
12:30 - пиле, салата зеле и моркови+картофено пюре
16:00 - половин шоколад
19:00 - св. пържола+ 3 моркова, чаша вино
бадеми
Почивката я усещам добре. Утре тренирам пак(сутринта и вечерта).(sun)
хах, не мога да сложа линка които искам..:) надъхващ е много, искрено съжелявам:(
Мнението беше редактирано от мимс на 24.01.13 00:22.
някой път определено не ми се пише.
9ч—плуване(40 мин.) не се раздавам още рано ми е за тази част
11:00 - половин шоколад(с лешници и стафиди
11:30 - ябълка, стафиди много малко(на 200 гр. пакетче 1/6-та)
14:00 - омлет със сирене и кашкавал( 2 яйца)
19:30 - тренировка сравнително лека
21:00 - зелена салата с пиле, малко кашкавал, крутони и царевица, малко бисквитена торта
Спах следобеден сън и като станах се чувствах ужасно, но като по-тренирах и се раздвижих нещата се оправиха
Тренировката:
Основно силова - катерене на ръце на стената, катерене на стълба последователно всяко стъпало със смяна на ръцете + слизане във вис през 4-ри летвички, катерене на ръце заедно с 2-те ръце 3 пъти, слизане същото.набирания на хватки и разни блокове, специфична тренировка за катерене(включваща пръсти, предмишници, рамена, гръб), малко коремни преси 2 вида(пръсти към лост - до отказ и от лег с извиване ляво и дясно). Разтягане накрая така наречения стречинг, с 2-та шпагата(мъжкия го мъча , но колкото толкова, женския брилянтен). Чувствам се просо прекрасно...
14:00 - кафе , стафиди
15:00 - св. пържола
16:45 - шоколадов бонбон( сякаш ми даде SHELL - V power) :D
тренировки, спортни дейности разни(от 5ч до 23ч - яко спорт)(sun), имах много енергия за всичко 8-)
23:30 - пил. пържола с задушена тиквичка, сладко(рулце едно такова сметаново с карамел)
Определено се чувствам страхотно, леко изморена, но пък удоволствие за мен, тъкмо да спинкам като хората (sun). Утре се почива като гледам..:)
Странни и тежки дни, много слаб тонус, чувствам се неадекватна. Не тренирам повече, храната ми също си е добре, няма промени с това,че 2 дена ми се яде много сладко. 2-та дена ми бяха тежки. обръщам внимание малко на въглехидратите, чувствам се безсилна...
15:00 - 3 яйца
17:00 - банан
20:30 - спагети с кашк, сир, треви разни, бекон, пил филе, моркови....
50гр. - малко шоколад и бадеми..
Направих тренировка 2 часа доста добра, тия Болдъри(предния ден яко скорост+ набирание+ клекове на 2крака и на по 1 крак, коремни) хем не ги обичам, хем дойдоха чудесно, пръстите ми се изтриха, повисях и малко набирания не липсваха, но едвам стисках и лостчетата.. :) определено след тренировката се чувствам посто прекрасно, по малко ми е студено(както 2-та дена). Вчера тренировката също беше много добра едвам се прибрах, не можех да ходя просто.
Мнението беше редактирано от мимс на 29.01.13 00:39.
Трети ден със сериозна активна двигателна дейност. Нямах пак никакъв Тонус през деня, много слаба, забелязва се отстрани че килограмчетата са ми забегнали на някъде, а уж тренирам и не спирам за сила..не че се оплаквам. (dull)
10:00 - банан
12:00 - ябълка(големка)
13:00 - 3 яйца
15:30 - 50гр. бадеми,банан
19:00 - бадеми, малко крекери
23:30 -пиле на грил, пърж картофки,зеле
2 аспирина че утре ще съм труп. (wasntme)
Вече много добре разбирам натоварването на волейболистите най сериозно от седмица и половина. Ама никак не им е лесно. Утре пак ще ми блокират прасците, но още малко и ще свикна. Четвъртък ше се играе няма спиране.Чудно е (sun)
16,30 до 18ч - фитнес: (rock)
30 мин - кардио-степер
вътрешно бедро с 25кл.*25бройки
лежанка - само с лоста по 25(по двойки без да спирам двете 4 серии);
2-ра двойка:
гребане с 10кл за гръб(15бр)+ кофички(5бр) - 3 серии; 1-2 ми почивка
3-та двойка:
- вътрешно бедро с 30кл.+ лежанка 30ка по 10 броя(3 серии)
4-та тройка:
- пуловер слабинко с 7,5 по 15 броя + крака до пръсти от вис по 10 + коремни от обратен наклон повдигане по 15( 3 серии)
Една голяма почивка до 21ч волейбол до 23:00 плътно (sun) - на 5 - гейм усетих как губех картина просто, нямах силици вече. Интересното че тонуса ми е ок, да определено съм изморена. Утре се пада почивка след 3 дена на макс натоварване. (nmuchfun) и ако вчера не можах да заспя до 3:30ч, то днес няма да има такъв момент, като заколена дълбок сън ще жъна (nsleep2)
Мнението беше редактирано от мимс на 29.01.13 00:15.
оха!!! Чудесна почивка днес и ми се отразява добре. (sun)
10:00 - кисело мляко,банан
11:00 - ябълка
12:30 - бадеми 50грама, ябълка
15:30 - свинска вр.пържола с задушени картофи
17:00 - шоколадов бонбон :) (мерси)
22:00 - свинска вратана с сирене(бри)(разнообразявам малко), пил.супа(с домашни продукти)
23:00 - 2 шоколадови бонбона (линд)
Още усещам леко мускулни болежки, но усещам чудесно почивката. тонуса ми е чудесен. Спах наистина като заклана до сутринта без да помръдна..:)))) (sun)
Мнението беше редактирано от мимс на 30.01.13 13:39.
Разбира се 2 шантави почивни дни, единия ми доведе синина, не лилавина...:)))) всичко е ок, травми няма, храненето е малко разпуснато, пак си ям пържолки, но и други неща. Хапнах малко кюфтенца, сладки (корнита). Днес пак мускулни трески страни при това, но ще ги пооправя. Натоварването днес е изцяло по темата волейбол, нещата започват да задълбават, ходя редовно и ми е суперско. Между геймовете и завъртанията, че бяхме с един повече спирах и правех по 20-30 коремни бързи, лицеви опори - 20на.. и от вис повдигане на шведска стена. Мисля че мускулната по разминава след като се раздвижих. Чувствам се чудесно, като изключа гръбчето, но утре ще плувам и ще разпусна. гледам да не правя много тежки натоварвания малко да сваля напрежението..:)
16:00 - супа пиле
19:30 - корни
23:20 - супа пиле и свинска пържола с 2 яайца
Единственото натоварване днес е плуване - 40-50мин.Да видим утре кка ще ми дойдат ските..:) Реших да не правя тежки натоварвания докато не възстановя добре.
11:30 - кафе с мляко и таханова фафличка
плуване, почивка след това
15:30 - кюфтета направени от месо, задушени зеленчуци (преобладаващо с броколи)
18:00 - 2-3 еклерчета
20:00 - пилешка месо(печено на фурна) с задушена тиквичка и черни маслини(с Пармезан)
Още имам мускулна треска на основни мускули, но по лекинка, басейна май не свърши работа. Утре може и да потренирам лекинко.
Мнението беше редактирано от мимс на 01.02.13 21:42.
определено това дето си го причнявам без тренировки просто не мога да го направя и като тренирам тежко. Днес нямаше как да се натоваря, защото някак си съм прищипала нерв, те няма такава болка.Не ми се беше случвало от 2 години най малко това..сега се мажа и пия нурофен докато ида да ме оправят ако не ме от пусне от мазилото дето кожата ми пари вече 3 пъти. Храната за щастие ми е супер, чувствам се чудесно, настроение усмивки прекрасно, главата пак ме боли май ще се ходи на Доки вече.
09:00 - кафе с мляко и фафла с тахан халва
12:00 - пилешка месо(печено на фурна) с 3 яйца и малко сирене(моцарелка)
18:00 - хлебче с луканка и краставичка
21:00 - пилешко месо с задушени морковчета и грах
грейфурт
и с Мазане си боли. ще пропусна следващите дни като натоварване, много лошо защото другата седмица има катерачна(болдар) среща и не ми се искаше да я пропусна.. :) ДА не е официално, но не пречи да си видя нивото за периода в който потренирах стабилно. (dull)
Мнението беше редактирано от мимс на 02.02.13 21:59.
До другата седмица има време. Мажи по-често от това дето пари и ще стане работата, а ако отидеш и на едно масажче във вторник си на стената :)
Те хората - приятели около мен ми казваха спри се малко аз не обаче, е та сега си седнах на местото, макар че 3-4 дена почивам и от нищото, да определено ще се мажа отпуска ме по малко..благодаря :)
От аптеката използвах някакво мазилце, ма си намерих Волтарена, който мазнах и веднага усещам успокояване на болката, да определено по малко спада, което означава че само ме е надухало качествено. Няколко дена ще действам лекинко докато мине.
12:00 - кисело мляко с мед
13:00 - 2 филиики с луканков салам и кашкавал
19:00 - ябълка
20:30 - св.пържола с 3 яйца, фафла с таханова халва и мед
22:00 - пилешки хапки - 6-7 бройки
да, уж да пиша вчера и забравих, а за днес ме домързяваше, но съм попаднала на лаптоп и действам, защото моя днес приключи живота си и времено ще съм далеко от нещата. Няма да съм особенно постоянна, тъкмо ще се отдам на положителните си дейности, така или иначе започвам да се оправям по малко, но още не мога да се въртя и съм като РОБОКОП 5 :))))
2- дена отново яднеето ми е едно и също:
10:00 - кисело мляко с плод(банан или ябълка).Днес с фавла с мед и тахан халва
13:00 - пилешки хапки, мини кюфтенца - 2,3 броя и топено сирене
20:00 - св, пържола с варени картофи(вчера пиле на фурна с крем супа тиквички, портокал)
Макар и това да не мога да се движа, ходя в залата и си работя пръстите на ръцете, яко щипане на хватките различни видове, където ми е по слаб хвата и дори успях да се чуствам вчера изтощена..:)Тонуса започва да ми се повява по малко, очаквам скоро да съм схмата на спортовете отново.Определено ще вкарам и плуването в схемата, но трбва да я направя...леле. Катерене - 4-5 дена, отделно фитнеса, плуване, степ - аеробиката и 2 дена волейбола, нека ми е зле.( все още съм в ски сезона - уикендите са там). Докато се сдобия с компютърче ще намирам да си попълвам някак...здраве да е. Много усмивки и слънчеви дни на всички, яки тренировки и се пазете. :) :) (sun) (sun)
ааах лееелеее, бая имам да пиша. Водих си всичко тия дни в страни, направо не е истина. По накратко ще ги нахвърлям.
06.02
10:00 - Плодов чай с мед
11:30 - кисело мляко с банан
13:45 - ябълка
16:00 - орехи
20:00 - Пица( ПИЛ,ФИЛЕ, ЦАРЕВИЦА, ТОПЕНО СИРЕНЕ)
След Робокопското схващане, започнах с Аеробика да загрея и раздвижа по малко.Тонуса пееше, но бях изморена. Вечерта не ми се спеше, усещам организма си слаб, въпреки витамините. Не мога да се насилвам като не ми се яде, но и женската седмица рефлектира.
07.02
Трудно събуждане, трудно ставане, времето дъждовно, раздавах го лежерно
11:00 - кус кус( кафе с мляко)
16:00 - св, пържола,бадеми (50ГР.), кафе с мляко
23:00 - ориз с зеленчуци
Има ли късно лягане волейбола е намесен... (sun) Тази игра ми е влезнала под кожата.2та часа игра ми дойдоха чудесно, бяхме по 4 - ма и стана динамична игра). Определено понеделник и четвъртък не пропускам.
08.02
Почивах си. Петъците последно време ги раздавам пълна почивка.Тонуса 6ца, чудесно настроение и наспиване.
11:00 - кисело мляко и 2 банана
14:30 - пил.бутче на фурна със салата зеле и моркови
20:00 - зелена салата с черита и краставица, тележко месо в гювеч направено с зеленчуци.
Тежка вечер, направих нещо което не ми се е случвало от 2 години, мислех си го но неочаквах че сте стане, не че не съм доволна, но се чуствам по добре, сякаш имах нужда, незнам как погълнах такова количество (вино и уж малко ракййка за сгряване). Цяла нощ голямо връщане падна. Катеренето за събота ми беше ясно че няма да го бъде....:D Но имах друга цел за събитието като цяло. смея да кажа че съм доволна.
09.02
трудно събуждане, но бързо с еизнизах, стената чакаше а и ми се катереше, жаждата бешше огромна.. :D. отидох и усетих че силиците са на предел..аххахах, но загрях и се понапънах към 1 час, колкото мога да не съм капо, малко стойки да видим кой как е задобрял за периода, тактитката я има навсякъде. Малко или леко се контузих, разстегнах сухожилие на безименен пръст, но Волтарена ще оправи нещата з аседмица, по лекинко ще е .
10:00 - ябълка
11:00 - 2 шоколадови бонбона(линд)
13:00 - гладфа ме нападна - 2 филий , наденица с топено сирене( не ми се чакаше много :D )
вечерята след срещата в септември, накефих се , но имам едно наум за следващите
19:00 - арабско хлебче, пил.месо, зеле и п.к
ей как се заспива в 22часа..бързо!!!
10.02
11:00 - сандвичи 2 - яйце и сирене, пак не ми се ядеше
16:00 - бадеми-70-80гр.
20:00 - капама(изцяло с домашни продукти, много вкусна)
пак не ми се спеше
Понеделнишки - 11.02
Добре се понаспах, понеделник аз не работя, почивам. Спортен ден изцяло. Няма катерене че пръстчето трябва да опазя малко, но фитнеса и волея, на къде без тях.
10:00 - кафе с мл, 2 шокол бисквитки
11:30 - сандвичи сир и яйце
15:30 - бадеми(50гр.)
16ч - фитнес до 18ч
21ч до 23 - волейбол
23:00 - арабско хлебче, пил, месо, зеле, п.к( дори не ми се ядеше, но се напънах)
Имах много енергия, имах чуство че ще изригна, но гледах да внимавам..
Фитнеса:
Разгравка - степер 10 мин и скачане на въже
- повдигане от лег на лоста само по 20 броя
- издръпване за гръб(натоварвах бицепсите, Но..) по 15 броя слагам 10, машината нз колко е трябва да разбера, натоварвам добре;
- повдигане на крака от вис по 10. - ВСИЧКО 3 кръка без почивка
- коеремни преси на наклон с 5кл - по 15 броя(нещо се пестях);
- кофички по 7 броя(чисти);
- Вътрешно бедро С 35 кл, по 12бр; (ПАК 3те кръга без почивка), починах 3-4 минутии същата Първа кръгова с 10 килограма отгоре +
скачане на въже.
- 3 серии пак коремни от вис, горкия ми корем, хахаха
малка почивка, кой каза че спира,ТЦ
- гири с 3 килограмови:
- чуково бицепсово -20бр.
- ръце над глава изпънати, сваляне с сгъване в лакътя до 90*
- разтваряне встрани - от гърди с леко приклякване .
Полудях не можех да спра..Серии от различни коремни преси 3 по 20(3 пъти), 3 по 3 рзлични 10 на минути видове.
Реших да завърша на степера с малко по голямо натоварвяане на степера, да почина и да мога да скачам на волейчето, че тия диагонали вече треа ги направя...Довлна съм от движението си днес, да видим ще има ли мускулна, чуствам се чудесно, жаждата не липсва, уж пия течности. Дневника ме забави с дългото писане за няколко дена, но усещам че ще заспя читаво, утре ставането е раноооо, уф 7:00 - замествам колега(случва се).
Те днес, работен пълен ден. Тежък дойде малко.Нямам физическо натоварване. Има мускулна треска от вчера , но е слаба и само на коремните мускули, странно ми е все пак, но се чувствах чудесно, въпреки трудното ставане. Който си ляга късно така е. Днес се чувствам изморена.
08:30 - кисело мляко с вафла морена
12:00 - ябълка
14:45 - пилешко и свинско месо с задушено зеле(доста малко ядох, но доволно)
19:50 - мандарина
20:00 - свинско месо на фурна с 2вида топено сирене(чудно), зелена салата с черии краставичка
22:00 - 2-3 мандарини
усещам как ми се доспива, но утре пак съм ранна и деня ще е тежък, цялата седица е такава до неделя. Ще влезна в ритъма тия дни. Уммората от работа и спорт ще ме накарат както да хапвам, така и да заспивам когато трябва.ПОчивката свърши, следващата е май месец.
ранно лягане, ма сутринта пак ми се спеше, 7ч си е рано - отвикнала съм. Тежък и подтискащ ден, но се държах усмихвах и всичко беше наред, чувствах се в добър тонус и вечерта го усетих добре. Влезнах в една група да играя волейче, много голямо седене падаше,ужас(мноо ги мързи милите студенти), не като там дето си играя. 17:00 - степ аеробиката сложих допълнително тежест на краката(глезените) малка и така играх, мнооо добре ми се отрази. :) Чувствах се прекрасно след това.. (sun)
09:00 - кисело мляко, шоколадова бисквитка..
11:00 - ябълка
12:20 - пилешко месо,сварено
16:00 - бадеми
19:30 - свинска пържоли с зелена салата,кашкавал(малко), чаша вино червено.
в 21:00ч ми се спи, чудо направо...в аеробиката се отделя време на различна част на тялото, днес правихме упражнения с гири и на ръцете си сложих допълнително пясъчни торбички като на краката, добре се получи мисля..... (sun)
разглезиха ме с едно десертче с сметана, кисело мляко и ягоди..мммм
Мнението беше редактирано от мимс на 13.02.13 22:41.
прекрасен ден, много хубави емоциии, имах мотивация и муза. Днес натоварването само волей(21:00 - 23:00), но бях леко изморена и не успявах да се напъвам. Пада гоялмо олепяване на пръсти че ги пазя, а малко съм контузена още ме боли(леко).
09:00 - кисл. мляко с банан
10:30 - бадеми(шепичка)
12:30 - свинска пържола с филийка хляб
14:00 - банан
16:00 - вафла (ядеше ми се нещо малко сладко)
23:20 - омлет с 2 вида топено сирене и кренвирш+маслини(едри), чаша вино
08:00 - ябълка
09:30 - банан
10:30 - бадеми
12:30 - корни(бананново)
15:45 - банан
19:00 - спегети (пиле, сос доматен с маслини, моркови и пармезан)
21:00 - малко наденичка
22:00 - шоколадов бонбон(линд)
Чувствам се страхотно, Днес, петъците след моите часове влизам в групите на Волйебола .Днес беше първата седмица на спортните часове и втория семестър групата с коята се падна да играя беше прекрасан, такова разгравяне и дишане(потене) не е било, голямо удоволствие.1 час и половина, ух, че исках още, ма тренера не даде, че ша имам мускулна. и аз спрях :D (sun), можеш да изкарам още един... :) а колко вода издумках, чак още пия..:))))
Мнението беше редактирано от мимс на 15.02.13 23:44.
мдааааааааааа
09:00 - кисело мляко с вафла Мура шоколад
11:30 - 2 пил.пържоли печени
12:00 - пил. супа(sun)
14:20 - еклерче
20:00 - пиле с грах ,моркови, топ.сирене(задушено на тиганче)
шоколадов бонбон, фреш
Пълна почивка днес, само ранното ставане за работа, но се чувствам чудесно цял ден..:)
обаче нападам едни бисквити... :)
Мнението беше редактирано от мимс на 16.02.13 21:51.
17.02.2013
08:30 - АЙРЯН
09:45 - кисело мляко, бисквити Белвита( с мед)
12:30 - мусака
20:30 - пиле с морков и грах, топ.сир(задушено), 1 филийка хляб, фреш
някакви бисквити пак ми попаднах
ПО работих, обеданата малко на борда, но е натоварващо, почивка си е положението.:))
18.02
12:00 - кисело мляко и фафала “хели”
13:00 - кафе с мл и фреш
18:30 - вафла морена, кроасан
23:00 -св.шницели с зелена салата, кр. и доматки
2 часа от 16:30 до 18:30 фитнес и от 21:00 до 23:00 волейболче
сериозно потренирах и днес имам мускулна треска, някъде е голема, но днес я елиминирах на половина.
няма голяма, промяна. Малко съм разпуснала храненето, пия кола (пие ми се, кроасани), иначе добре се храня, бадемите са на ниво, орехчета разни, плодове, месо, омлети. Някакви спагети и картовени омлети разнообразяват менюто ми. Понаспивам, претоварих понеделник сериозно, не се наспивам, силата ми е слаба, не ми се яде понякога, но напъвам по малко.закуската с кисело мляко е редовна с плод ,вафла или корни. Катеренето не върви оосбено заради контузията, но волейбола напредва( нз какво ми стана с тая игра..обсебена съм), но ме зарежда..:) Решила съм малко да отпусна и започвам по леко да въстановя като хората, че прекалявам и да си преправя тренировките като последователност, не е добре положението, някъде бъркам и знам къде, усетих..:)
Мнението беше редактирано от мимс на 04.03.13 00:17.
04.03
13:00 - пилежка пържола с задушени зеленчуци(микс)
18:00 - бадеми
18:30 - вафла(халвена)
22:00 - пилежка пържола с задуш.зеленчуци и ориз(микс), шоколадови бонбони на линд 3
1,5ч/ фитнес, като упражненията са всякакви по избор: аеробна 15 мин, гири за ръце+клекове, гребане, теглене, коремни от вис и лег със задържане, крака(вътрешно и задно бедро), коремна пак и лицеви опори.
Определено се чуствах много заредена, получи се добре. Мускулна основно на краката от клековете с гирите.