Упражнения за гърди

Здравейте машини! Макар че вече от няколко месеца се образовам от този наистина невероятен сайт (голяма работа сте ей!!) за пръв път пиша, тъй като имам нужда от съвет. Първо искам да кажа че съм на 20 г. и имам не малък стаж в залата, но за сметка на това не бях мн “просветен” за мн от нещата във фитнеса. И така сега си правя промени по програмата (става върпос за 3-дневен сплит за покачване на мускулна маса) и се колебая относно 2 упражнения свързани с гърдите. Съставил съм я така:
1. Лежанка лег; 2. Лежанка полулег и сега тук е интересният момент 3тото и 4тото упр съответно да са 3. Избутване на дъмбели от полулег 4. кофички  или 3. кофички 4. пек дек.
При условие, че вдигам от лежанка полу-лег, смятам, че няма смисъл от избутването, а ще е по-добре едно напомпване в края на тренировката с пек-дек. А варианта да правя и 5те упражнения ще ми е в повече, а и имам бицепс и корем същия ден.
Ще съм ви благодарен ако изразите мнение.

Carbohydrate

10.01.13
19:19

За маса, мускулите обичат разнообразие)). Така, че можеш да редуваш през седмица тези упражнения. Мое мнение.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.01.13 19:19.

Благодаря за бързия отговор. А в такъв случай предполагам, че това мога да го прилагам за всички упражнения при всички мускулни групи и така всяка седмица да редувам различни упражнения. Или е по-добре да сменям програмата през 3 месеца примерно?

10.01.13
21:44

казано от Михаил Габровски на 10.01.13, 20:37:

А в такъв случай предполагам, че това мога да го прилагам за всички упражнения при всички мускулни групи и така всяка седмица да редувам различни упражнения.

Ако редуваш за всички упражнения, няма да имаш база за сравнение според мен. Когато тренираш с едни и същи упражнения можеш да следиш прогреса си. Опитваш да правиш все повече повторения и/или с по-голяма тежест на всяка следваща тренировка. Това е неприложимо когато упражненията са съвсем различни. С изключение на съвета по-горе,който получи за редуване на едно от упражненията с друго подобно. Но става въпрос само за едно упражнение и то за редуване през седмица на двете.

И освен това ако скачаш всяка седмица от едно на друго,просто нямаш време да разбереш кое упражнение е ефективно при теб.

Мнението беше редактирано от Миро на 10.01.13 21:46.

Ясно. Аз нямах предвид всички упражнения, а примерно по 1 от всяка мускулна група, но наистина едва ли има смисъл така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1