12.01.13
11:03
Един приятел ми каза, че ако хващам лоста с по-тесен хват, влизало по-добре във вътрешната част на гърдите. Това вярно ли е?
Ами )))Опитай следващия пьт в залата и ще разбереш.Сигурно е така ,но и трицепса и рамото ще влизат повече,можеш ли да ги игнорираш или поне да се концентрираш вьв вьтрешната част на гьрдите?
)))))
Упражнението, което описваш, е вдигане от лег с тесен хват. Това е упражнение за трицепс. Освен това, вътрешни гърди няма. Гърдите имат долна и по-малка горна част.
Не се казва сьс какьв хват тренира обекта,може и да е много широк и пита дали ако го стесни ще влиза повече вьв вьтрешната част,аз поне така го разбирам -да речем малко на широчината на раменете и лакти обьрнати навьн(не покрай тялото).Сигурногьрдите нямат вьтрешна част гьрдите ,но има упражнения след които не можеш да си пипнеш вьтрешната част от мускулна)),а от други не е така.
Мнението беше редактирано от loke на 12.01.13 18:13.
Аз тренирам с по тесен хват така, че според мене няма да е проблем. Дигай си спокойно !!!
казано от B69 на 12.01.13, 11:03:
Един приятел ми каза, че ако хващам лоста с по-тесен хват, влизало по-добре във вътрешната част на гърдите. Това вярно ли е?
По принцип е прав, но като казват и другите това упр. Е повече за трицепс. Ако целиш вътршна част на гърдите - ползвай например кросоувър.