18.01.13
17:00
Здравейте на всички! Без много подробности - не съм с наднормено тегло само имам лееко коремче и искам да изчезне та да се покажат тези плочици отдолу най сетне. Висок съм 180 см и тежа 72 килограма. Четох във форума и реших да попитам добра ли е програмата която успях да си сглобя
Понеделник
5 серии коремни до отказ - с други думи докато краката решат да се вдигат вместо тялото...
Вторник
Бягане с умерено темпо ( тук не съм решил колко км ще е но мисля като за начало поне 5 километра ще се напъна да бягам , ако трябва и с малки почивки та да се върне въздуха в тялото. Най-вероятно ще е по стръмен терен. )
Сряда
Пак коремните
Четвъртък
Бягане
Петък
Коремни
Събота
Бягане
Неделя
Релакс
Може да ви се стори смешна но пресата и килцата са ми единствената цел. Не искам ръце, гърди или гръб. За диета не се ограничавам много, просто гледам да не ям въглехидрати преди лягане и гледам да не се храня с боклуци. Всякакви съвети приемам и мерси предварително!
С това умерено темпо ще ти е по-трудничко. Дайвай си зор, бягай за време или интервално. Включи нещо за кръста. Въглените след пържолите.
18.01.13
17:11
Кръста?? Ок ще проверя в сайта все ще има нещо. Аз тва умерено темпо не знам за какво го казах.. по принцип като бягам винаги гледам да е колкото се може по бързо и дори да съм умрял от бягане няма нищо по яко от това да изпревариш някой на финиша днес се случи на 1 състезание и беше велико :p . Както и да е. А това за въглените не го разбрах съжалявам :D
Като ще правиш толкова много коремни, което е безмислено според мен, натоварвай толкова и кръста, за да не се прецакаш и направиш дисбаланс - гръбни, хиперсекстензии, планкове са ти достатъчни. Въглехидратите ги яж накрая на яденето, никога сами по възможност.
Бягай брат щом те кефи :)
От коремни преси освен да си прецакаш кръста, друго няма да видиш. Има много по-добри упражнения за коремните мускули, като crunch, вдигане на крака от вис, планкове. Освен това, като искаш плочки - калориен дефицит му е майката. Без него и с 1000 коремни преси на ден, все тая.
18.01.13
18:35
Най-тъпото е че където и да питам всеки ще ми каже различно..
казано от Sava Jicata на 18.01.13, 18:35:
Най-тъпото е че където и да питам всеки ще ми каже различно..
Така е. Най-добре не тренирай изобщо! :)
Ами ще избереш кой да слушаш и почваш по една система- винаги ще има различни мнения.
18.01.13
19:23
Мазнините се горят, като се окисляват, значи трабва процеса да е аеробен! Спринтове няма да помогнат! Интервални, да! Как да разберем, дишай през носа. Ако не можеш да смогнеш и отваряш устата за въздух, значи процеса почва да става анаеробен и няма да ти помогне.
Коремни, да. Планкове, да. Повдигане на крака от вис, да.
Сутрин ако тренираш, то да е на гладно. След тренировка протеин. Бързи въглехидрати, почти никакви. Бавни въглехидрати, по-малко..... Вечер, белтъчна храна за презпочитане. Ако не можеш така да се хранеш, просто намали количеството на храната....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 18.01.13 19:46.
казано от Vasil Stoianov на 18.01.13, 19:23:
Мазнините се горят, като се окисляват, значи трабва процеса да е аеробен! Спринтове няма да помогнат! Интервални, да! Как да разберем, дишай през носа. Ако не можеш да смогнеш и отваряш устата за въздух, значи процеса почва да става анаеробен и няма да ти помогне.
Дай пак.
Мазнините се горят, като се окисляват, значи трабва процеса да е аеробен!
Всъщност анаеробните тренировки са в повечето случаи по-подходящи за изгаряне на мазнини.
19.01.13
06:15
казано от spook на 18.01.13, 20:46:
Мазнините се горят, като се окисляват, значи трабва процеса да е аеробен!
Всъщност анаеробните тренировки са в повечето случаи по-подходящи за изгаряне на мазнини.
Може ли да ми обясниш, как става изгарянето на мазнини при анаеробна тренировка?
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.01.13 06:17.
19.01.13
06:16
казано от gotcha на 18.01.13, 20:46:
Мазнините се горят, като се окисляват, значи трябва процеса да е аеробен! Спринтове няма да помогнат! Интервални, да! Как да разберем, дишай през носа. Ако не можеш да смогнеш и отваряш устата за въздух, значи процеса почва да става анаеробен и няма да ти помогне.
Дай пак.
Може ли да ми обясниш как става изгарянето на мазнини при анаеробен режим на трениране?
При трениране в анаеробен режим, първите 10 сек се използва за енергия КрФ. После започва процес на гликолиз, който продължава до 30-40 сек. След него започва, тоест, заедно със него почва и окислителен процес, аеробен, който много малко дава енергия. И ако ние тренираме клек с тежки серии в анаеробен режим, какво става? След като не може вече да поддържа енергията и от закислението от распада на КрФ става отказ, ние просто не можем повече да правим движението;)...... Та както писах по горе, тренировка за изгаряне на мазнини е такава при която мазнините се окисляват и изгарят. Бавните МВ използват кислород........Виж трибойците, те тренират основно анаеробно и са със хубаво съдържание на мазнини( без плевенската група))).....
Интервалната тренировка е друго нещо
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.01.13 06:41.
Васко, тази енергия да не идва от въздуха? :)
Когато организмът е изразходил гликогена в мускулите, минава на мазнини като енергия, а кой енергиен процес ще използва е спрямо тренировката.
При калориен дефицит, каквито и тренировки да правиш ще гориш мазнини.
Това са нещата в идеални условия, че да не задълбаваме много.
19.01.13
09:28
казано от gotcha на 19.01.13, 09:21:
Васко, тази енергия да не идва от въздуха? :)
Когато организмът е изразходил гликогена в мускулите, минава на мазнини като енергия, а кой енергиен процес ще използва е спрямо тренировката.
При калориен дефицит, каквито и тренировки да правиш ще гориш мазнини.
Това са нещата в идеални условия, че да не задълбаваме много.
При такъв дефицит заминават не само мазнини;) Човекът иска да свали на корема. Даже и при низковъглехидратна диета и при анаеробни тренировки, няма как да стане. Заминава и мускула;) Разбира се, че в Бухенвалд няма дебели, няма нолмални има скелети;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.01.13 09:32.
Пича не иска да прави мускули, кво го боли?
От нещо елементарно, което иска направихме драма хаха
И още нещо, ако си свали мазнините с тежки тренировки, мускалите ще си останат, защото му трябват, ако го направи по твоя начин с аеробно движение ще си погинат, пример - щангист - маратонец :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 19.01.13 09:36.
19.01.13
09:52
казано от gotcha на 19.01.13, 09:34:
Пича не иска да прави мускули, кво го боли?
От нещо елементарно, което иска направихме драма хаха
И още нещо, ако си свали мазнините с тежки тренировки, мускалите ще си останат, защото му трябват, ако го направи по твоя начин с аеробно движение ще си погинат, пример - щангист - маратонец :D
Дискусията е хубава!
Но ти не си напълно прав. Аз написах как може да се избави от излишните мазнини, без да засяга мускулната маса. Приложих ти и как става това по химичен път. Ти разбира се си прав, ако организъмът израсходи гликоген и има калориен дефицит, ще намали не само мазнини, но и всички органи може да се увредят от недостига на енергия. За това има болест, анорексия)). За това бодибилдърите и всеки спортист ще ти каже това, което и аз. Гликогена не е нужна да се израсходва, след като има нормален начин за справянето със излишните мазнини и локалните упр. също помагат;). Иначе, може, също, но защо, например, ръката от 28см обиколка да става 26см при тренировки насочени за изгаряне на мазнини на корема)). Това вече съм го минал и пиша от личен опит.
Каква анорексия те гони бе брат, дефицита може да е минимален, за да има ефект :)
Ти искаш да ми кажеш, че ако си яде колкото си иска и тича ще свали мазнини и няма да свали мускули - еми не си прав.
19.01.13
10:15
казано от gotcha на 19.01.13, 10:04:
Каква анорексия те гони бе брат, дефицита може да е минимален, за да има ефект :)
Ти искаш да ми кажеш, че ако си яде колкото си иска и тича ще свали мазнини и няма да свали мускули - еми не си прав.
Изобщо не съм го казъл, ти си го написал сега)) и удължаваш темата!
Човека пита за упр., а за яденето знаел и не пита. Аз пиша това, което съм прочел и изпитал върху себе си, нищо повече. Бях 102.5кг и станах 92.5, точно така, както съм описал по горе. Храната е важен момент, за това още такива тренировки се наричат 50/50))) Половината зависят от упр. , а другата половина от режима на хранене. Приключвам с писането. Всеки може да пробва тоя или другия начин или който и да е и да пиши за резултатите. Успех на всички!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.01.13 10:16.
19.01.13
13:13
Високоинтензивните интервални тренировки ускоряват метаболизма до 38 часа след тренировката. Упражненията с голям обем, които изяждат гликогена, пък подобряват повече инсулиновата чувствителност. като цяло в спортовете с кратки, но интензивни дейности процентът мазнини на атлетите е по - нисък /спринтьори, американски футбол, др./ отколкото при аеробни спортове с прекалено голям обем физическата активност като колоездене със стотици километри и маратони. Това не пречи да се съчетават и двата подхода, с мярка разбира се.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 19.01.13 13:13.
+1 за Лъчо
Освен това,автора на темата е 180 72кг и все пак има мазнини по корема.Освен от неправилно хранене и тренировки, е вероятно причината за тези мазнини да е кортизолът.Ако е така,то картинката става по-сложна,отколкото изглежда.
19.01.13
15:03
Освен това тия разсъждения за метаболизма са чиста bro-science. В методиката говорим за аербно или анаеробно доминантни тренировки.
Интервали с умерено темпо, без максимални ускорения, няколко пъти седмично и подходящо хранене ще свършат работа при тези цели.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 19.01.13 15:05.
20.01.13
10:17
казано от Solomon Kane на 19.01.13, 15:03:
Освен това тия разсъждения за метаболизма са чиста bro-science. В методиката говорим за аербно или анаеробно доминантни тренировки.
Интервали с умерено темпо, без максимални ускорения, няколко пъти седмично и подходящо хранене ще свършат работа при тези цели.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23171610
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2991639/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10589865
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 20.01.13 10:19.