Грешно ли е ако сменям упражненията всяка тренировка?

15.05.05
20:00

Тренирам от месец и ви задавам този въпрос,защото 4есто в 2 тренировки за мускулна група не правя едни и същи упражнения.Трябва ли за мускулна група да правя едни и същи упражнения определен период?Искам да ви питам и за последователността на упражненията-трябва ли във всяка тренировка  упражненията да са в определена последователност.Аз 4есто им сменям местата.Грешно ли е?Как да разбера в каква последователност да изпълнявам упражненията?

15.05.05
20:37

ами не е проблем че сменяш упражненията, всяка тренировка когато тренираш ти “стресираш” мускула и ако не сменяш упражненията тои свиква с тоя стрес и няма разтеж

знам че се сменят на месец . но нищо не пречи и всяка тренировка  :wink:

15.05.05
21:17

[quote author=“Almighty”]Тренирам от месец и ви задавам този въпрос,защото 4есто в 2 тренировки за мускулна група не правя едни и същи упражнения.Трябва ли за мускулна група да правя едни и същи упражнения определен период?Искам да ви питам и за последователността на упражненията-трябва ли във всяка тренировка  упражненията да са в определена последователност.Аз 4есто им сменям местата.Грешно ли е?Как да разбера в каква последователност да изпълнявам упражненията?

Ако правиш точните серии и повторения на упражненията не само, че не пречи, но и помага много. Аз също ги варирам доста яко и мисля, че е добре. Отделен въпрос е как ги изпълняваш, но ако се постаряеш да е правилно всичко е ок. За това прочети малко повече информация за изпълниението.

15.05.05
22:42

Без стрес нема да порастеш !  :wink:  :lol:

15.05.05
23:48

всяка тренировка не знам дали е удачно да правиш различни упражнения,но можеш да въртиш няколко програми на месец да речем,все пак ми се струва че мускула трябва да се подложи на някакво системно натоварване за да расте и след като усетиш застоя,тогава търси промяната,иначе повечето упражнения са идентични по отношение на оказаното натоварване

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1