Тренировъчна програма само за гърди

02.02.13
18:32

Здравейте,

Моля за съвет:
От доста време имам известен проблем с гърдите. Като цяло съм много доволен от развитието си, обаче мускулната група на гърдите ми изостава от вече 1 година затова и изглеждам леко непропорционален. Последните няколко месеца акцентирам върху тях в тренировъчната си програма и прогрес реално има, но все пак гърдите си остават изоставащи спрямо останалите развиващи се групи. Сега се чудя дали да не започна да тренирам само гърди през 2-3 дена докато не наваксат и също така дали няма да напълнея значително в останалата част на тялото си ако направя така.

Каква ти е била програмата до сега? Какво си правил за гърди и какво за гръб? Правиш ли крака? Колко често сменяш програмата си?
Нали знаеш, че организмът гледа да се развива пропорционално.
Поздрави :)

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 02.02.13 18:53.

02.02.13
19:21

1.
2. Гръб и трицепс
3.
4.

Добавям за гърди и 3 серии от флайс с кабели и 3 серии скотово сгъване с лост за бицепс.
Също така понякога заменям някой упражнения с подобни.
Дните ги въртя понякога, а също и упражненията, за да не позволявам тялото ми да привиква.
Гледам да се наспивам добре, а иначе хран. ми режим си е точен.
Краката са ми най-силно развитата група от цялото ми тяло заедно с трапеца и рамената, с тях нямам абсолютно никакви проблеми. :)

Мнението беше редактирано от Пламен Кулев на 02.02.13 19:26.

Carbohydrate

02.02.13
19:51

А как се движиш спрямо тежестите. Те увеличават ли се на всяка следваща тренировка? Правиш същата тренировка? Или не можеш да я повториш понякога?

02.02.13
20:07

Знам, че трябва всяка седмица да вдигам повече докато не стигна до максимума си, но не успявам да си изпълня повторенията с 5 или 2.5кг отгоре, затова увеличавам тежестите на всеки 2 седмици.

Carbohydrate

02.02.13
20:11

Има две възможности:
1. Не получаваш достатъчно хипертрофия, просто казано- направи последната серия , като дроп серия
2. Не се възстановяваш достатъчно- намали интензивноста или увеличи почивката мужду тренировките....

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.02.13 20:27.

02.02.13
21:52

Мерси, а конкретно по въпроса ми, който е дали да не тренирам само гърди през 2-3 дена докато не настигнат, какво мислите?

Мнението беше редактирано от Пламен Кулев на 02.02.13 21:52.

Carbohydrate

02.02.13
21:55

казано от Пламен Кулев на 02.02.13, 21:52:

Мерси, а конкретно по въпроса ми, който е дали да не тренирам само гърди през 2-3 дена докато не настигнат, какво мислите?

Не е правилно. Повече, не значи по-добре!

02.02.13
22:29

А може и просто да не се храниш достатъчно. На интензивните тренировки им трябва и интензивно хранене

Ако пренебрегнеш другите мускулни групи,пак ще имаш същия проблем след това,само че с друга група.
Гърдите при едни се развиват много добре,при други стават бавно нещата.Така де,при всеки е индивидуално. Каквато и програма да ти препоръчат може да работи,може и да не работи.Щом казваш,че има резултати,след като си наблегнал на гърдите,продължавай.

След като тренираш повече от година с основна цел - мускули, то не е прецедент да имаш изоставащи мускулни групи.
В този случай се специализира за определен период, т.е. набляга се на 1-2 желани мускулни групи. Всичко за специализациите може да намериш тук.
А тук има разписана примерна специализация именно за гърди. Дал съм кое как и защо се прави, така че с помощта на двете статии може да изградиш твоя специализация за гърди, или пък да използваш моята за гръбнак и да я пипнеш леко с цел да стане максимално пригодена за теб.

..ам искам да ви попитам става ли тази програма за ММ в гърдите.. най-вече в горната част .. :)

1. Избутване на Щанга от полулег -3х8-12
2.Избутване на дъмбели от полулег - 3х8-12
3.Избутване на щанга от лег - 3х8-12
4.Флайс от полулег -3х8-12
5.кофички -3х8-12

Не съм почнал да тренирам по тая програма, но исках да се допитам до вас и да ви поискам мнението .. дали не ги претренирвам .. ако да .. предложете някоя друга програма за ММ в гърдите за горната им част ... Мерси предварително .. :):):)

06.02.13
20:08

казано от Цанко Пелтеков на 03.02.13, 20:47:

..ам искам да ви попитам става ли тази програма за ММ в гърдите.. най-вече в горната част .. :)

1. Избутване на Щанга от полулег -3х8-12
2.Избутване на дъмбели от полулег - 3х8-12
3.Избутване на щанга от лег - 3х8-12
4.Флайс от полулег -3х8-12
5.кофички -3х8-12

Не съм почнал да тренирам по тая програма, но исках да се допитам до вас и да ви поискам мнението .. дали не ги претренирвам .. ако да .. предложете някоя друга програма за ММ в гърдите за горната им част ... Мерси предварително .. :):):)

3.
5.
2.
4.
Може би трябва да добавиш и Кросоувър

Мнението беше редактирано от defiant на 06.02.13 20:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1