03.02.13
18:28
Здравейте мисля, че ми е време да премина в период на чистене, но тъй като ще ми е за пръв път, имам няколко въпроса и се надявам да дадете съвети . Относно храненето мисля да съм на НВД, като в най - общи линии мисля да стартирам деня си с малко кисел плод, след което доза протеин, малко по - късно бъркани или варени яйца, за обяд печено месо задължително със салата и съответно преди и след трен. плодове . За вечеря отново месо и салата и преди лягане изварка .. Изчислих, че се нуждая от 2832 калории дневно .Относно тренировките доста търсих и все още се чудя дали да си продължа по нормалната програма, като просто включа стабилно кардио след нея, но тогава незнам дали ще ми издържат силите.. едва ли или да мина ето на тази програма http://www.bb-team.org/workout/3352_pred-proletna-shema-za-izgaryane-na-maznini .За съжаление няма как да правя кардио сутрин на гладно и ще тренирам следобед . Относно добавките имам все още суроватъчен протеин по 1 доза сутрин и след тренировка. Рибено масло, Магнезий, Мултивитамини,Черен Чай ... Ако мислите че имам нужда от някоя друга добавка още ще се радвам да споделите :)Колебая се дали да взема Фат - Бърнър и АК , но пък тогава няма да имам пари за протеин.. Имам 23% процента подкожни мазнини, като главно искам да сваля в коремната област и около нея .Много ще съм благодарен на съвети :)
В момента съм в период на чистене,имам 14% подк.мазнини ,като целта ми е 11-12%. Първо за бърбъра-не ти е нужен по принцип,особено в началото.АКо след време изпаднеш в плато,тогава може да вкараш нещо,но за мен си струва повече някакъв енерджайзър отколкото бърнър.За храненето-аз бях на общо НВД,влязох в плато,минах на НВД-ВМ и нещата пак тръгнаха.Преди правех кардио на гладно сутрин.Ефект не видях.Започнах да закусвам веднага след като си изпия кафето сутрин.След около 2-3 часа пия протеина,правя силова,след това кардио,обядвам стабилно и ефекта е по-добър.В 3 дни от седмицата имам и кардио следобяд.Различно от това преди обяд.така че,сам ще се усетиш.Имам 5-6 хранения за деня,като тук броя и протеина за хранене.В началото имах калориен дефицит от 300 калории,нещата зациклиха.Увеличих го на 500 и тогава вкавах и следобедното кардио и нешата пак потръгнаха.С времето ще усетиш при теб как е най-добре.Много внимавай с черния чай,ако ще приемаш бърнер или енерджайзър.Успех.
04.02.13
21:43
Никъде неспоменаваш въглехидрати ? Първата грешка е там ,че когато си в период на чистене трябва да се приемат по-голямо количество въглехидрати и разбира се протеин с протеина съм съгласен. Смятам ,че с това което си написал и ,ако го спазваш постоянно ще има резултат успех .
04.02.13
21:49
казано от Явор Каменов на 04.02.13, 21:43:
Никъде неспоменаваш въглехидрати ? Първата грешка е там ,че когато си в период на чистене трябва да се приемат по-голямо количество въглехидрати...
И да се избягват мазнините, нали?
Интересно, ако в период на чистене се ядат повече въглехидрати, в период на качване какво се яде? :D
04.02.13
22:08
казано от Петко К на 04.02.13, 21:55:
Интересно, ако в период на чистене се ядат повече въглехидрати, в период на качване какво се яде? :D
Още повече въглехидрати. :D