23.02.13
14:29
Закуска 9:30 1 голям грейпфрут... около 400гр (едната му половина тежеше 200)
10:15 300гр сурово цвекло, 1чл олио от гр. семки; 1 цял лимон; изпих си сокчето накрая :)
печен омлет (2 яйца, 150гр извара 0,5%, 30-40гр. кашкавал Пършевица 40%)
Много чай
1 мултивитамин Спектрум
Направих си преди малко 100 бърпита за време (без лицева) и бързам да споделя резултата, но той не е много добър. 9:26
Май и по-добро време съм отбелязвала (8 и нещо).
Ще поизчакам да мине време преди да хапна. Ууу, гладна съм, ама нали не може веднага след кардио да ядеш . . .
Закъснял обяд 15:30 200гр свинско печено (мариновано в соев сос и лимон за 12+ часа) - много солено бе!
Вода с лимонов сок
300 гр варено зеле, 2чл олио гр. семки, леко посолено
В тая последователност. Бях гладна и не можех да дочакам зелето да заври. Бтв не е много вкусно варено, ама че си го изядем. :D
Мнението беше редактирано от white-peacock на 23.02.13 16:12.
23.02.13
17:18
казано от mrynkalce на 23.02.13, 14:29:
300 гр варено зеле, 2чл олио гр. семки, леко посолено
...
Бях гладна и не можех да дочакам зелето да заври. Бтв не е много вкусно варено, ама че си го изядем. :D
Трябваше да му сложиш и повечко домати, магданоз и черен пипер и след като се свари, да го запечеш във фурната. Става страхотна манджа от прясно зеле.
23.02.13
20:21
Ще си взема поука, за да имам едно наистина хубаво зеленце. Ако го направя и със свинско на фурна, ще стане съвсем ! Ще си пусне прекрасно аромата : ) А малко мазнина ще трябва, нали? Да не залепва имам предвид.
Разписвам се след обед - 17:30 една бонбонка Рафаело, че братовчедката била рожденичка :)
Вечеря в ресторант 19:00 - пилешко шишче,салата капрезе (моцарела,домат,босилек,песто)
Мнението беше редактирано от white-peacock на 23.02.13 20:32.
23.02.13
20:44
казано от mrynkalce на 23.02.13, 20:21:
Ще си взема поука, за да имам едно наистина хубаво зеленце. Ако го направя и със свинско на фурна, ще стане съвсем ! Ще си пусне прекрасно аромата : ) А малко мазнина ще трябва, нали? Да не залепва имам предвид.
Ако го правиш със свинско, спокойно може да мине и без допълнителна мазнина. На моето днес (половин зелка), му сложих 3с.л. зехтин, без да го запържвам.
26.02.13
01:31
Отчет за 25.02.13 - нетренировъчен, но цял ден съм ходила пеш адски много;
Закуска в 09:00 - един грейпфрут, вода с лимонов сок
10:30 - 2 пържени в масло яйца с 30гр кашкавал 40% (опитвам се да карам на НВД-ВМ)
Обяд нямаше ! Цял ден по улиците. Имах мноого задачки, а и си бях поставила за цел да обиколя малко био магазини тук-там. Пих 2 глътки от някакъв шейк в магазин Зоя - точно 2, не повече. По принцип редовната му цена е по-различна, но те нещо ме харесаха и ми предложиха да опитам. Не знам дали беше някак чудодеен, но както бях гладна ми дойдоха сили за още разходки.
Вечеря в ~18:30 - 200гр сурово зеле, 100гр варени броколи (замразени) с 200-300гр тилапия*, пържена в масло.
*замръзнала беше 300гр;
в 22:00 изгладнях отново и хапнах 200гр извара 0,5% с малко вода, какао и рожков. Доста приятно на вкус : )
Размислите за днес: 1. Мазното явно ме държи сита, защото цял ден на едни яйца?! Не си е работа.:)
2. Купих си киноа,рожков,чия,кокосово масло,мака. Замислих се, че ще трябва да си изработя и за какаово масло, понеже е супер скъпо. (паричките, с които направих тази огромна инвестиция бяха подарък от баба и дядо, които пък наскоро ми пратиха колет с домашни лютеници и сладка и в допълнение парички). Доста е скъпо да се храниш био явно.
3. Май пържа прекалено много в масло. Вие какво мислите?
4. Дойде ми преди малко (26.02.13) ... пфу. Закъсняваше. Тук е моментът да кажа, че тъй като имам някакви неприятни проблеми, може да се наложи за малко да спра да пиша в дневника. Трябва да си правя една операция, която смятам да извърша след като ми свърши и не знам дали ще е удачно да практикувам спорт през това време. Първият лекар (във Варна), при който бях, но при когото не си направих операция, ми каза, че 20 дни трябва да не вдигам никакво тежко. Сега като си намеря някой добър гинеколог тук (в Сф) ще видим той какви препоръки ще даде.
И отсега да кажа, за да не се притеснявате - не е нещо супер сериозно :)
26.02.13
18:47
Здравейте, хора! Неприятен 1ви ден от цикъла (giggle)
Закуска - 1 грейпфрут, редовното! Като мина малко време, чай
+
Микс -> 1с.л. чиа семена, предварително накиснати във вода за денонощие в 200гр кисело мляко 2,9% с 2сл овесени ядки и малко рожков с какао + 1чл мака; честно казано не беше много вкусно или сладко, но имаше интересен вкус :)
Обяд в унито “в стола” - бял ориз с пиле. Доста мазничко, ама ста’а.
За вечеря мисля да са само зеленчуци (варени от замразени) и съм си сложила малко киноа във водичка, ама по всичко личи че утре ще я ям - поне 4 часа трябва да престои, доколкото знам, за да покълне.
Вечеря в 20:30 - ~300-400гр замразени зеленчуци варени (карфиол,броколи,морков), 1сл олио от гр.семки, 1 резен кашкавал(30гр)
*Мисля да намаля месото. Не е добро за мен : ) Днес го обсъждах т’ва с един голяяям авторитет във фитнес средите.
За А+ група месото не е окей. Това винаги съм го знаела, но не съм имала смелостта да го обсъждам, за да не ме заклейми някой. Смятам протеините главно от риба да си ги набавям.
Мнението беше редактирано от white-peacock на 26.02.13 22:20.
27.02.13
19:49
Закуска 06:30
2сл сусамов тахан с 1чл мед, 1/2чл мака, рожков на око,какао на око, 20 сурови лешника (30 гр?)
Само дето станах толкова рано и ядох толкова мн. калории, а в крайна сметка не отидох на лекции, ‘ми си поспах още.
Ранен обяд 11:00
2 сварени яйца с ~30гр кашкавал
Обяд: 12:30
200гр кисело мляко 2,9% с рожков и какао;
14:00-15:00 Изометрични и stability упражнения, планкове, основи за лицеви,и разни други,които не запомних.
След трен., ама не непосредствено, поне час беше минал - 1 грейпфрут. Обожавам грейпфрути, но дали не трябва да ги спра, е въпросът :D Фруктози, а у, а искам да си прибера корема. . .
Вечерята
19:30
400гр броколи,карфиол,моркови варени (от замразен плик); тоя път с 20гр масло, 2сл киноа, предварително покълнала
Мнението беше редактирано от white-peacock на 27.02.13 19:51.
казано от mrynkalce на 27.02.13, 19:49:
1 грейпфрут. Обожавам грейпфрути, но дали не трябва да ги спра, е въпросът :D Фруктози, а у, а искам да си прибера корема. . .
Последния ти дерт трябва да е фруктозата от грейпфрута :)
27.02.13
20:24
А какво трябва да си оправя в храненето? Май не е много ефективно и разнообразно :D
казано от mrynkalce на 27.02.13, 20:24:
А какво трябва да си оправя в храненето? Май не е много ефективно и разнообразно :D
Ефективно...за какво?
Аз бих заменила броколите и морковите от фризера с пресни такива, като за начало.
27.02.13
20:55
Ефективно да си намаля мазнините и да кача мускОл.
Да, не са Ок тия замразените, просто си бях взела 3 пакета, да пробвам какво е толкова различното. Иначе мн. обичам броколи, взимам си и пресни и си ги правя на пара.
Ще виждаш замразените по-рядко в менюто ми :)
Мнението беше редактирано от white-peacock на 27.02.13 20:56.
28.02.13
17:14
Реших, че е по-добре да не се жалвам.
Мнението беше редактирано от white-peacock на 28.02.13 18:52.
28.02.13
19:55
казано от mrynkalce на 28.02.13, 17:14:
Реших, че е по-добре да не се жалвам.
Искам само да ти кажа, че не си сама в тази бора... и аз имам същите кофти моменти! Важното е да си простиш и да продължиш напред. (hug)
28.02.13
22:01
Благодаря за подкрепата, ще се оправя все някога : )
Та, така...закуската (08:00) е 1 грейпфрут : D
После малко преди да отида на лекции, на които просто не отидох де!, мнооого мед с лешници.. наистина много. И то мед, който предварително е разтапян на водна баня, т.е. сигурно си е изгубил полезните свойства (това преди време, преди още да прочета статията за меда)
Това ме вкара в лошо настроение, рев и т.н., и същински обяд нямам. Преяждането се случи около 10-11 часа преди обед.
Вечеря (20:00) - 100гр свежи репички, 200гр цвекло омешани; 2чл олио от гр.семки
2 печени яйца на очи; малко масло докато са топли и 1 резен кашкавал, разпределен на кубчета, червен пипер на вкус
1 триъгълниче топено сирене
Опитах се да си направя колкото може по-мазна вечерята, за да ми държи сито... И пак не ми е enough, а не искам да пържа в масло... някак си, струва ми се супер неудачно.
Ще се опитам да ям КОЛКОТО се може повече мазнини. Мисля, че това ще ми оправи проблема с пристъпите на сладко, а и ще ми е по-сито.
За въглените май не съм в състояние да ги контролирам успешно, но когато ми се ядат, ще гледам да са от кафяв ориз, елда, грах и леща (примерно).
В момента си покълвам киноа, дано до утре е готова.
Отново благодаря за съпорта, макар и скромен : D
28.02.13
22:13
Само ми погледни дневника и ще видиш, че може и по-зле (включително и днешния ми пост) :D :D Споко (hug)
01.03.13
22:55
Имам хранително разстройство. Лекувам си нервичките с храна, преяждам и т.н. ; Може да е от това, че редовно се пренапрягам как не трябва да ям въглехидрати и накрая резултира всичко в глад и преяждане. Днес закусвах 2 яйца печени, масло отгоре им, кашкавалче, 1 филийка бял хляб с топено сирене и баста.
Тренирах на гладно както си требе, след трен. банан + кисело мляко Хармоника 3,6% (био); След тва минах през био магазина Зоя да си взема десертче с мака,фурми и не знам си кво още, и от там се почнаха и магазинерски шоколади, и желирани бонбони и т.н.
Аз съм някъв нещастен човек към тоя момент от живота си. Лекувам нервичките си с храна + т’ва че съм депресивна и чувствителна и т.н.; Да, аз не съм силен човек и имам проблем. Не знам как ще си го реша, но за момента спирам да си пиша в дневника. Това не значи, че няма да тренирам. Просто не намирам смисъл да си изпълвам дневника с подобни постове и гнусни омазвания.
А може би първо трябва да заобичам тялото си и такива - заоблено, за да мога с любов да го отгледам към “слабо”,мускулесто и релефно.
Не знам. . . Може би не трябва да я мисля храната толкова, да си пуцам каквото искам и колкото си поискам и просто да тренирам тежко, напук на билдърската схема, че храната е най-важното. Май е по-добре в последствие да я оправям. И под оправям имам предвид МНОГОТО сладко, което ям. Не че ям пържено,тестено,лайняно и подобни.. просто сладкото е моят грях. И това е емоционална зависимост. Нещо на псих.основа. Знам от какво е породено, но няма да го правя достояние на целия форум, трудно ми е да се разкривам така, дори това като го пиша и ми е неудобно.
Мнението беше редактирано от white-peacock на 01.03.13 22:57.
Прекалено много ги мислиш нещата. Съветваш се с добри треньори, ами - тренирай така, че да си доставяш удоволствие. Същите са ти дали добри съвети за храната - действай - експериментирай, намери своя начин на хранене, приготвяй храната си сама. Не се филмирай толкова за сладкото - просто яж такива сладки, че да доставиш на организма си хубави неща - приготвяй сама и сладките си изкушения.
Ще ти бъде само от полза, ако превърнеш хтаната и тренировките си в нещо положително, а не в някакво мъчение. (sun)
02.03.13
12:30
да, ще си правя домашни сладките, ама тва май няма много да промени нещата. все пак захари, а у :д наистина мн ги мисля :д
днес съм по-добре от вчера и смятам като цяло да наблягам на тренс :)
мерси много за коментара
<3
едит: тренс не са мъчение, но да се храня “правилно” да : D още повече като не е добре да ям месо и не мога да стартирам деня си с месо, за да ми държи сито поне до обяд. какви засищащи закуски да си правя? т’ва е въпросът!:)
*много добре ми е покълнала киноата. вече 3 дни я поливам, прецеждам,поливам, и резултатът е мн добър. след малко ще си я хапна с броколи.
Мнението беше редактирано от white-peacock на 02.03.13 12:38.
05.03.13
20:38
Тук съм и Ви гледам. Малко се спотайвам с тренировките, а храненето го преосмислям. Много неща ми се въртят в главичката, рецепти и пр. След онзи изблик (а в онзи ден бях наистина много разочарована) сега съм по-чил и не мисля постоянно за храна - какво да ям, кога и т.н.; Даже всъщност, е**** съм ти и хранителните режими; Тренс и това е. Това е най-важното.
Днес започнах деня с лимонов сок+вода; Не закусвах.
Обядът ми беше вегетарианска пица - не на парче, с тъничко тесто 13:30 в ресторанта до университета;
Късен обяд в 16:30-17:00 - 300гр броколи (свежи!),попарени във вода, и после на фурна за 5-10мин. с краве масло и 2 триъгълничета топено сирене.. за да е ВМ :Д
Сега си похапвам малко елда, не мога да й преценя грамажа, попарена, с 3 средни моркова,100гр репички и 1сл олио от гроздови семки. Пия някво чайче, след него взимам мултивитамин, а като се изнесат съквартирантите от кухнята, ще си направя домашен шоколад за утре. Оставила съм да се киснат едни орехи още от обяда, така че всичко ще е точно. : )
Ако има нещо друго, ще добавям. Не съм тренирала скоро, но за сметка на това от ... не знам колко дни, наистина не знам!, не съм яла никакво месо и се чувствам много добре. Не знам дали си въобразявам, май не!, обаче повечето ми дънки са ми много,много хлабави. :О Не знам каква е причината, а имайте предвид, че тия дни,дето не писах, зареждах и тренировки нямаше. Имах някакви нелепи моменти с пици и сладки, купешки палачинки, но после реших, че съм много над това и няма смисъл да залитам крайности :D
Все пак съм разумен човек.
Ще постигна целите си!:)
Мнението беше редактирано от white-peacock на 05.03.13 20:41.
06.03.13
00:46
Току-що си направих домашен шоколад и ще го ям утре. Но за да е по-сладко, ще го споделя с една приятелка! :) От много време й обещавам.
Ето какво сложих в него:
-Кокосово масло на око,разтопено на водна баня.
-2 вида натурално какао от магазина на око (за съжаление не е сурово!)
-1ч.л. какао за печене, надявам се от него още по-добре да стегне шоколада, понеже има брашно в състава си;
-ужасно много канела
-1ч.л. мака
-малко рожков,около 1с.л. (свиди ми се, да му се не види (giggle) )
-10 фурми
-1с.л. сусамов тахан (препълнена лъжица)
-2ч.л. медец...за да съм сигурна, че ще е сладичко.
След като блендирах всичко това, в станиолова формичка сложих малко орехи - предварително накиснати и залях със сместа.
На вид не е особено красив, но това е все пак първи опит. И блендерът ми не е кой знае какво - някакъв от битака, и май трябваше още и още да пасирам, защото сега като го погледнах през хладилника - ам’чи те фурмичките не са добре пасирани бря. Ама нищо, като за първи опит толкова. Ще го снимам непосредствено преди изяждане, така че очаквайте снимки УТРЕ : )
Мнението беше редактирано от white-peacock на 06.03.13 00:46.
06.03.13
22:09
Алоха, приятелчета, днес ми е много захарен ден! (giggle)
Отново ми е мъничко криво, че прекалявам със сладкото, защото дори и здравословно приготвено, е лошо за здравето. :) Също планирам да поспра и с мазгочите, защото.. за бога, пролет иде, и искам да хапвам по-лека храна :)
Закуска 07:20 - попарена елда (около 1 ч.ч) с 2чл мед, канела,рожков и какао
Междулекционно хапване в 11:20 - курабийка SoftKings
Обяд 12:50 - веги- пица със спанак, на парче .. мда, не е мн. гот, ама не си бях направила обяд в кутия, а адски изгладнях!
Следобед 15:00 - 100гр от моя шоколад, останалото много отдавна е наречено за приятелчицата : ) Но днес не се видяхме с нея, та няма как да го опита.
Вечеря 21:30 - 300гр варени броколи,3 големи моркова сурови; овкусяване: 2сл олио от гр.семки, 1 лимон
пп. Бтв днес ми излезе ечемик на окото. Усетих го по обед, сега съвсем се е издул. От какво ли може да е? Имам подозрение, че е от прекаленото сладко. Наистина е трудно да си вкарам храненето в релси. Обещах си да не мисля, но вече почнах да се притеснявам за здравето ми. Голяма съм паника, а? ”Ечемикът е своеобразен сигнал за това, че има нарушения в имунната система. Не трябва да пренебрегваме и това, че той често се появява заедно с някои хронични заболявания - болести на стомашно-чревния тракт и захарен диабет.” - притеснявам се... (tmi)
Но ето снимки на прекрасния ми шоколад, за разведряване на обстановката : ) Бтв,вчера съм сгрешила с твърдението, че фурмите не са се смляли добре. Сместта е хомогенна, просто кокосово масло е засъхнало по-отгоре и така шоколадът ми е на оттенъци, което е само и единствено естетически недостатък. Enjoy!
Мнението беше редактирано от white-peacock на 06.03.13 22:11.
казано от mrynkalce на 06.03.13, 22:09:
сладкото, защото дори и здравословно приготвено, е лошо за здравето.
Последно - здравословно ли е или не? :)
06.03.13
22:34
ахаха
ох, че съм и аз! не съм забелязала по какъв “умен” начин съм си написала изречението
имам предвид, че дори да е от фурми,плодове,мед и др.здравословни източници, захарта си е захар и в огромни количества, особено каквито аз ям, няма голямо значение произхода й, защото нанася щети на организма.
изхождам от филма “захарта, горчивата истина”
Мнението беше редактирано от white-peacock на 06.03.13 22:35.
казано от mrynkalce на 06.03.13, 22:34:
дори да е от фурми,плодове,мед и др.здравословни източници, захарта си е захар и е огромни количества, особено каквито аз ям, няма голямо значение произхода й, защото нанася щети на организма.
Ами, то не само със захарта е така, всяко нещо в прекалени количества не е добре. Не виждам нищо лошо в захарта от естествени източници, консумирана по подходящ начин.
12.03.13
23:07
Не си пиша храненето, защото както знаете, бях се вманиачила по тая тема и това не е никак ок :д
Влизам, за да впиша тренировка по ПАУЪР ЙОГА!:)
Тази тренировка много промени мисленето ми за движението.
Искрено и лично: Последните дни съм по-спокойна от друг път, що се отнася до храната. Правя си ядкови млека,различни шейкове и кремове - за утре даже имам една последна доза от крем с авокадо,банан,фурми и чия (и какао, ест.) и не си мисля много-много калориите, защото и да искам да ям сладко, разпределила съм го в дози - няма опасност да изям всичко наведнъж, а са ми здравословни десертите - само жива,сурова храна... Ядковото ми мляко, например, беше супер, само дето нямах ситно нещо, за да го прецедя и си го ядох с месото на ядките, ама карай да върви (тиквени семки,орехи,3 фурми,мнооого какао,мака, тахан); Получават ми се нещата като не ги мисля много. Не ям само десерти, разбира се, ям много салати,яйца,сирене и кашкавал. ОБИЧАМ ЦВЕКЛО. С млечните май малко прекалявам - казвам го, защото нещо не ми се отразяват добре на организма, ама са ми вкусни.
Вчера за пръв път от поне седмица хапнах малко пиле, защото стои от доста време във фризера, а и за момента нямам нужното въображение да стана стриктен вегетарианец, но и това може би ще стане. Не искам да мисля прекалено много за хранене,затова и този въпрос ми е на заден план.
Но, както и да е, да изкажа размишления за тренировката днес:
Движението е радост за човека, за ума му. Това си е неговото кътче за релаксация. Малко пространство от забързаното ни ежедневие, в което целенасочено да контролираме тялото си, нашето време за нас самите. Почувствах се чудесно след часа.
Че защо човек трябва да мисли само за визии,целулити и подобни? Човек трябва да се движи заради радостта от движението, независимо дали тренировките му протичат интензивно или не, а не да се движи заради едничката идея за някакъв образ в огледалото, защото това, поне при хората с ‘лабави нерви като моите, води до пълно манясване и никак,ама никак не е здравословно.
Не знам... Не знам как да го опиша - толкова ми хареса да мисля само и единствено за движенията, за правилното изпълнение, умът ми да тече контролирано и канализирано,че... еми това си е истинска релаксация! И при всеки спорт е така и на мен това ми харесва най-много - освен работата по тялото си, много по-голямо е удоволствието от факта, че си много по-отпочинал чисто емоционално, когато целенасочено умът ти е работил в една посока дълго време... и то за тялото, не да мислиш за някой проблем. Поне при мен действа. Доволна съм.
Извод2: Вече мисля, че човек ако не овладее собственото си тяло и тегло, няма смисъл да се хвърля на тежести :) От едно Добро утро със собствено тегло така ми запари гърбецааа,хохо.
казано от mrynkalce на 12.03.13, 23:07:
Тази тренировка много промени мисленето ми за движението.
...
Но, както и да е, да изкажа размишления за тренировката днес:
Движението е радост за човека, за ума му. Това си е неговото кътче за релаксация. Малко пространство от забързаното ни ежедневие, в което целенасочено да контролираме тялото си, нашето време за нас самите. Почувствах се чудесно след часа.
Че защо човек трябва да мисли само за визии,целулити и подобни? Човек трябва да се движи заради радостта от движението, независимо дали тренировките му протичат интензивно или не, а не да се движи заради едничката идея за някакъв образ в огледалото, защото това, поне при хората с ‘лабави нерви като моите, води до пълно манясване и никак,ама никак не е здравословно.
Не знам... Не знам как да го опиша - толкова ми хареса да мисля само и единствено за движенията, за правилното изпълнение, умът ми да тече контролирано и канализирано,че... еми това си е истинска релаксация! И при всеки спорт е така и на мен това ми харесва най-много - освен работата по тялото си, много по-голямо е удоволствието от факта, че си много по-отпочинал чисто емоционално, когато целенасочено умът ти е работил в една посока дълго време... и то за тялото, не да мислиш за някой проблем. Поне при мен действа. Доволна съм.Извод2: Вече мисля, че човек ако не овладее собственото си тяло и тегло, няма смисъл да се хвърля на тежести :) От едно Добро утро със собствено тегло така ми запари гърбецааа,хохо.
Овладяването на собственото тяло става много по-трудно, отколкото работата с тежести: изисква несравнимо по-голяма доза осъзнтост, контрол и работа с малките детайли, които при работата с тежести много често се пренебрегват. Съответно и прогреса там е по-бавен и изисква много постоянство и целенасочен труд.
Относно релаксацията - бих я нарекла по-скоро концентрация, култивиране на съзнанието и подчиняването на тялото.
А ако не друго - ще ти държи съзнанието далеч от драмите около храната. ;)
15.03.13
17:11
Днес - малко изометрия и бърпита за време.
warm-up
3х10 kneeling push up plus
3x10 стабилност на плешките (от позиция за лицева опора пренасям тежестта само върху едната ръка и после върху другата с докосване на длан върху длан) - голям зор (whew)
2x10 kneeling thoracic extensions ; после от приклек направих по 10 на страна още;
2х10 wall slides
2х10 toe taps (10 на крак)
2x10 straight leg raise
100 бърпита за време - 9:03; без лицева (dull) слабо
2x15 clamshells
2x15 Glute bridge
1x12 глутеус ритник, но вече бях наистина много изморена;
Сега обяснявам защо бърпитата са по средата на изометрията (предписана ми е от Ефо, не съм си я съчинявала сама) ... счу ми се че единият ми съквартирант се прибира, а той и приятелката му постоянно окупират кухнята и са нЕеема толкова досадни същества... В моята стая е тясно за бърпита.. Всъщност е тясно за каквото и да е! Направо живея в кутийка. Затова се юрнах да си правя бърпитата в кухнята, преди да са дошли миЛутата с тенджерите и манджите...те направо живеят там, ебати :@
След бърпитата бях дроП и наистина чувствах умора, и че трябва да прекъсна тренировката, просто вече и тялото ми не се движеше както трябва... По тази причина скипнах две изометрични, за първото от което нямам място (bird-dog), а за второто ми трябва ластик - още не съм си купила.
Много са приятни тези упражнения, но да ходя на йога класове ми излиза по-удобно чисто пространствено :D
Ще дописвам ако има нещо. Към тоя момент единственото ми ядене беше сутринта в 08:00 - 4 малки пълнозърнести препечени филийки със обезсолено сирене, 1 голямо варено яйце, малка купичка елда с малко кяфява захар Мусковадо и малко мед+яко рожков. Ебати и закуската! :D Но за сметка на това от тогава до сега не съм яла нищо. Просто не ми се яде, знам ли, май се препълних... Сега ще си направя сокче от цвекло,моркови,зелена ябълка и накисната чия (1с.л); Като има нещо ще дописвам направо в нов пост, защото като ъпдейтвам в стария и имам чувството, че никой не чете и проверява. А аз съм си attention whore! :D
Мнението беше редактирано от white-peacock на 15.03.13 17:11.
15.03.13
17:53
17:30 - фреш от 4 малки репички,2моркова,мъничко цвекло,1 зелена ябълка грени смит,1сл чия гел; Мноого вкусен, но голям зор с цеденето. Хапнах малко от пулпата. С разочарование разбирам, че чията е останала в пулпата. Никога повече не бих сложила чия във фреш :)
27.03.13
00:30
Пауър йога, направо ме разби инструкторът! (26.03.13)
И киселото мляко Пършевица са го развалили...а уж е БДС (dull)
27.03.13
09:34
Чувствам се леко болна и отпаднала и почти нямам мускулна треска - само на корем лека и на гърба :? Не знам това какво означава, но вчера със сигурност доста се претоварих, тренирахме поне 2 часа - само аз и инструкторът, яко зор, сякаш нарочно искаше да ме мори още и още - не го обвинявам със сигурност де, просто и др. път ми се е случвало да не дозирам натоварването както трябва иии резултатът винаги е отпадналост на следващия ден, все едно съм болна.
08:00 - 20 капки клеева тинктура в малко вода; като минаха 20 минути, както е по предписание - 5 кивита (giggle) прасИ
08:30 - шипков чай с цял лимон и 1чл кафява захар Мусковадо
09:40 - сега нагъвам омлет от 2 яйцa,пържен в краве масло, с обезсолено сирене,1 слайс истинска Гауда,1 триъгълниче Президент
пп. Да се похваля, имам доста домашни яйца. Последните седмици пътувах много, къде по хубави, къде по неприятни поводи, но поне бях на село и си купих много домашни яйца. В хладилника ми има и купешки, така че “смесвам”! Примерно днешният омлет е с 1 купешко и с 1 домашно яйце.. Познайте на кое яйце жълтъкът беше по-”огнен”... за мое учудване, на купешкото. Но пък досега винаги домашните бият по вкус : )
Отлитам за лекции! (wave)
Мнението беше редактирано от white-peacock на 27.03.13 09:35.
30.03.13
02:09
Извод2: Вече мисля, че човек ако не овладее собственото си тяло и тегло, няма смисъл да се хвърля на тежести :)
:)
01.04.13
19:51
Страшен изрод е тоя...^
Днес съм доволна от храненето си, затова ще го впиша :D В дните, в които не се чувствам виновна от себе си, нито пред вас, ще си вписвам храната и активността. Иначе по принцип воденето на дневник ме изнервя, но пък да не ме забравите . . . :) А и е малко глупаво да сталк-вам без да вписвам.
Храних се днес чак на обяд, слушах организма си - 11-12:00 сурово цвекло+лимон,чай зелен+лимон; малко по-късно 1 варено яйчице; преди да закуся - малко вода с 20капки клеева тинктура;
”Обяд” в 15:00 - 2 яйца на очи, в масло, с черен+червен пипер,малко шарена сол, слайс гауда и 1/2 триъгълниче Президент (тук е моментът да попитам защо топеното сирене не се счита за Ок като храна?) + отново чай с лимон.. Като мина малко време пак си забърках водичка с клеева тинктура.. просто така, за здраве..
Тея две хранения са придружени с 2 таблетки бирена мая..общо 4 за деня - т’ва ми е “суплементацията” :D Аптекарските мултивитамини съм ги спряла...
А, днес пих и капучино от Коста.. без никаква захар, но затова пък с мляко, ама ‘айде.. т’ва ми е въгленът за деня - не броя цвеклото и зеленчуците като цяло за въглехидрат.. т.е. ясно ми е, че зеленчуците са въглехидрати, но не ги считам за лоши въглехидрати. 1 капсула Геритамин нео с капучиното
Правих малко активации на проблемните зони днес + 50 клека. Участвам в това предизвикателство (снимката)
По-късно ще допиша вечеря, която вече съм намислила, + ако правя още нещо, че имам страшно много за учене - стискайте ми палци за контролното утре! Fuck statistics! И утре смятам да отида на Пауър йога,защото много ми харесва, въпреки че толкова ме затрудняват някои пози.. :@ Инструкторът само ми се смее, вика, че съм слабичка, и че концентрацията ми също е слабичка...
Мнението беше редактирано от white-peacock на 01.04.13 19:52.
казано от Кристиян Дончев на 30.03.13, 02:09:
Извод2: Вече мисля, че човек ако не овладее собственото си тяло и тегло, няма смисъл да се хвърля на тежести :)
:)
Изключително вдъхновяващо клипче! (clap)
П.С: Съжалявам за спам-а, не се сдържах просто...
01.04.13
22:51
Дописвам си по-малко от 100гр спагети* с малко сиренце (обезсолено) и домашна лютеница за сос.
Въгленче,въгленче, ама ми пристърга на коремчето и си направих, защото е вкууусно и бързичко става. Изядох ги преди час - т.е. около 21:49
*Не са от ония белите гадните,уж са италиански.
Сега пийвам чай от шипка с лимон в него (чаят е хладничък) и чакам солените ми мъфини да станат. Жалко, че ми откраднаха телефона и нямам с какво да ги снимам като станат, а наистина искам да си ги имам документирани. Утре ще кажа как са на вкус поне + рецепта.
Извод: Мазното НАИСТИНА държи сито. Много ми беше мазен обяда, с т’ва масло, сиренце топено и гаудата. Не чувствах глад никакъв. Е, сега ми стръже леко, тия мизерни спагети не ми стигнаха, ама го чувствам като грехота да ям по нощите,при положение, че ще лягам по някое време (е, сигурно по никое, защото ще уча :) )
МНОГО ВАЖЕН ЕДИТ :D : Току-що мега-гига-супер якият ми съквартирант влезе в кухнята по боксерски, докато аз нещо правех над мивката и каза, че му миришело страаашно вкусно, и много ги хареса на вид мъфините, чак ми се прииска да си ги хапна, както са топлички така, ама утре ще ги пробвам, и ако си струват, някой път пак ще си направя и ще си ги излапам топлички! (inlove)
Мнението беше редактирано от white-peacock на 01.04.13 22:57.
02.04.13
07:09
06:30-7:00 - 200гр солен мъфин*; нескафе разтворимо (чисто) с масло+Геритамин нео
Коментар за мъфина+рецепта (търпи подобрения) - не е чак толкова як на вкус и беше недопечен отдолу :( Не знам къде е проблема точно - в това, че бързо вдигнах градусите, в това, че бях пестелива от брашното (не исках много да слагам), или че бях намазнила мнооого яко формичките с масло, но отдолу тестото е рохко, а само отгоре е станало като хлебче. Както и да е, вкусно е всъщност - малко като милинка, ама не ти е гузно да ядеш, ‘щото ти си си я правил!, .... но ако се беше опекло както си требе, щеше да е по-вкусно, и нямаше да се дразня на недопечени истории... (dull) Друг недостатък,ама т’ва са бели кахъри - повече содичка трябваше да сложа, за да бухне още. (grin) Абе за първи експериментален опит става.
Рецепта - стига за две дози по около 200гр - разбиваме 3 яйчица в купа, добавяме половин кофичка кисело мляко, 6сл с връх оризово брашно,2сл царевично фино, сода за набухване. Натрошете солено сирене в сместа - това ще ви е “солта” - въпреки, че ако ви харесва, си подправете с още сол и др. подправки - аз харесвам по-”чистия” вкус.
Във формички изсипваме сместа, моите бяха яко намазнени с масло (метални еднократни), ама по всяка вероятност и в силиконови би трябвало да стане, но трябва да се мисли как да се изпече и отдолу ... може би на по-малки градуси,равномерно,и да не го щадите т’ва брашно, както аз (dull) Не мога да преценя колко да се чака, за да станат готови - аз си извадих моите като се зачервиха и подуха, но пък се оказаха леко недопечени отдолу... рецептата ще търпи подобрение, ще я пробвам и др. път. Ако някой иска да я повтори и постигне различен резултат бих била адски доволна. И, разбира се, после да сподели.
Мнението беше редактирано от white-peacock на 02.04.13 07:11.
02.04.13
10:47
Айдее, още един такъв мъфин (200гр), само че изпечен и от долната страна :D, намазан с медец.. к’во да го правим, лакомийка ;) +2капсули бирена мая и май приключвам с бирата, ‘щото много вит. А и Е ще ми стане, да не взема се натровя нещо;
02.04.13
18:59
11:20 - половин кофичка кисело мляко Верея 2,9% Лактобациликус с ябълков пектин и 20 капки клеева тинктура;
Между 16:00-17:00:
1. фоумролер
2.100 клека; Между сериите и почивките 2х планк от лакти, 2х планк от позиция за лицева опора; съответно време: 1мин; 50сек и пак 1 мин; 50 сек; На вторите опити не можах да докарам до минута и като спирах таймера виждах, че все ми остават 7-10секунди. ; Опасявам се че правя и аз онова прословутото бътуинк. То не се опасявам, ами го виждам/усещам и къде успявам да го коригирам, къде не. Мисля да си поръчам една камера от нета (такава за комп) - дали ще прави добри клипове, как мислите?
18:00-19:00 - огромна купичка пълна с попарена ряпа и моркови,2сл олио от гр.семки. /тюх, що не си измерих зеленчуците!;
400гр тилапия печено-варена, никаква мазнина; в соса на лимон и портокал докато се изпарят.
^Прекрасна рецепта е това, да знаете! Но комбинирайте тази риба не точно с ряпа и морков, понеже никак не върви.. но както и да е :)
03.04.13
15:44
08:30 - 1 редче от шоколада, 2 варени яйца, 2 моркова ... зелен чай
13:00 - био шоколадов пудинг, ноооо.. не, не се различаваше много от купешките химически пудинги, въпреки че всичко от съдържанието му беше със звездичка (dull), чай ..
14:20 - кроасан френски с кашкавал.. ужасно мазно :D Но някак психчески се подготвям явно за 150клека, освен това искам днес д а отида на спининг.
15:41
<сега>1 редче шоколад, вода с Геритамин нео;
Ще дописвам,разбира се, каквото има за дописване.
Отново си правих домашен шоколад. В него има какао - не е сурово,рожков,малко мака; фурми,много малко мед (една лъжица),малко тахан; орехи и кокосови стърготини. Маслото е кокосово.
Мнението беше редактирано от white-peacock на 03.04.13 15:45.
казано от mrynkalce на 03.04.13, 15:44:
био шоколадов пудинг, ноооо.. не, не се различаваше много от купешките химически пудинги, въпреки че всичко от съдържанието му беше със звездичка (dull),
А ти какво очакваше - био продуктите да са с някакъв друг вкус, когато са преработени ли?
Био или не, пудинга си е джънк.
Разликата между био храните и конвенционалните често не е във вкуса, а в съдържанието на микронутриенти и отсъствието на поределени химически примеси.
03.04.13
19:42
Щом е в пакетче, не ми го хвали... Само за шоколада си затварям едното око, ама вече и него ще спра и ще почна да си правя сама. Здравословното хранене не е да не ядеш боклуци, а да се храниш с храни-източници (y)