И да се спъвам, аз ще стигна до целта!

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.02.13
20:12

Здравейте! Най-накрая реших да си направя дневник! Изписах си цялото писане, та, за по-мързеливите - най-важното е болднато

Аз съм на 19 години, студентка, посещавам фитнес от 10.12.12г. Вдигам тежести, понякога правя кондиции. Събота ходя на аеробика. Помага ми фитнес инструкторка. Събират ми се 3-4 тренировки седмично, но по-често са 3, понеже ... ‘ми, пари :(
И преди съм посещавала фитнес, както и таебо класове. Лятото - тичане в парка. Само ‘дето никак не тренирах умно. Наблягах на продължително, нискоинтензивно кардио, което само по себе си резултати не носи, а и режими не спазвах. “Таебо периодът” сякаш беше най-умното ми спортно решение, защото поне беше интензивно, но нямах мускули от него и бях skinny-fat.
Е, проблемът до голяма степен беше в мен - не знаех как да тренирам качествено, не спазвах режими, а и не се интересувах много от тях - по-скоро консумирах “диетични” продукти от рекламите и т.н. Е, този опит поне ме научи на нещо!

Сега знам много добре какво искам и как да го постигна!
Целите са описани в заглавието, но все пак:
1. Колкото се може по-малко подкожни мазнини (и все пак да ми идва).
2. Функционалност! Искам да съм по-издържлива, по-силна, по-експлозивна... Да правя изродски неща с тялото ми! Като понатрупам стаж в залата, дори бих искала да се метна на някоя тренировка по кросфит, въпреки че много ме е страх, но.. кой знае, сигурно ще ми хареса!

^Тук е удобният момент да споделя, че не владея добре тялото си - още от дете съм с “проблемна координация” :D, по спорт винаги съм била най-слабата в класа, което ме влудяваше, но какво да се прави. Аз искам да се променя - да стана издържлива, силна и атлетична!

Проблеми: хипермобилни стави;

Приемам всякакви съвети, коментари и критики към хранителните ми или тренировъчните ми навици.

Как мина денят:
Закуска в 09:30
200гр. грейпфрут, 2 яйца на омлет с 200гр. извара 0,5% ; 50гр. пуешко филе. Овкусих си омлета с малко соев сос (2-3 пръски);
Добавки: Мултивитамини (Spectrum на Wallmark), и 2 ампули течен вит. Ц (тия дни бях болна)

ТРЕНИРОВКА:
От 13:00 до 14:30-15:00 тренирах силово - горна част тялото; сега няма да описвам всички упражнения, защото дори не им знам имената, но занапред ще го правя, обещавам!. Относително спазвам последователността, в която проведох упражненията, които знам как се казват; иначе и още имаше. А някой ако ми обясни как се записват серии и упражнения ще съм изключително доволна :)

Лицеви опори на лост, който всяка серия се снишава: 3х15-12-10
Придърпване на вертикален скрипец пред гърди 3х15 (не си знам кг; 3 или 4 плочки)
Пирдърпване на вертикален скрипец зад гръб 3х15 (същото като по-горе)
Мечка с 25кг (лост + 5кг диск) - 3х15
Раменна преса; 12 повторения с 4кг, 10 с 5кг, 8 с 5кг
Раменно разтваряне в страни 1х12 с 3кг, 2х12 с 4кг;
Бицепсово сгъване с 3кг гира; 3х10 ; после още 3х10, само че с помощта на една пейка (силно казано), на която ръката ми стои подпряна
3х15 Коремни преси на “лежанка”, комбинирани с  раменна преса от 2кг;
3х20 Гръбни екстензии, като последните 2 серии с 4кг (2 гири по 2кг)
3х20 Коремни преси - повдигнати  изпънати крака и ръцете между тях
3х12 Сваляне и повдигане на тялото от страничен планк;
От нещо-като-планк изместване на краката напред и назад със стегнат корем - 3х отказ

15мин скачане на въже - гледах да е колкото може по-интензивно;

Обикновено доста дълго стоя в залата - имам свободно време, и инструкторката ми не е от хората, които приключи ли часа и те гонят.

”Обяд” в 17:00
Тоя обяд трябваше да е МНОГО по-рано, но имах много неприятна случка, заради която обикалях целия град и чак като се прибрах имах възможността да хапна.
200гр. консервиран зелен фасул, 200гр. пиле, пържено в олио от гроздови семки с къри и най-различни подправки + 3 пръски соев сос.
3 капсули рибено масло.

Вечеря в 20:40
300гр кисело мляко Пършевица 2,9% с 1сл натурално какао и 1,25мл подсладител (на основа захарин и натр.цикламат). По принцип съм си дала обет никакво сладко да не ям, дори под формата на подсладител, но днес се поизнервих стабилно заради гореспоменатата случка и ще си го позволя.

Fitday: Oх, определено лош избор за вечеря, защото именно тя ми вдигна много калориите според Fitday, но няма да повтарям тази грешка - broccoli all the way.
CALS: 1754 (а това ми е за поддържане... |( )
FATS (g): 97,3
CARBS (g): 107,3
PROT (g): 124,7

Темата беше редактирана от white-peacock на 29.04.13 19:06.

Браво успех за напред ! хубаво е,че си започнала да тренираш :)

05.02.13
10:44

05.02.13

ЗАКУСКА 10:00

1 грейпфрут - 200гр.
2 сварени яйца размер М
12 бадема :D ок.. това прозвуча странно; но везната ми не е електронна и много трудно се ориентирам колко точно са 30гр.; 12 бадема не би трябвало да са повече от 30гр.
3 капсули рибено, 1 таблетка мултивитамин

ТРЕНИРОВКА (13:00-14:30.. може и малко повече да съм постояла.)
Тоя път всичко е записано и документирано! Надявам се всичко ми се разбира.
Загрявка: Около 10мин. кростренажор с умерено и високо темпо;
20х “клек” на пейката за лежанка собствено тегло (ставах и сядах, колкото да си раздвижа коленете.)

Серии клекове:
-собствено тегло 20 повторения - на блокче 25см;
-15@12кг
-2х15@17кг
10х празен лост (около 20кг) - смит машина
10х лост+5кг - смит
10х лост + 10кг - смит

Вървящи напади: 20 крачки (10крачки на крак); първа серия мое тегло; 2@5кг; (общо 60 крачки, 40 от които с тежест)
Мъртва тяга: 10@17, 10@22, 12@22
На машина за задно бедро: 4х15@9кг
Бедрена екстензия: 5@6кг за всеки крак поотделно, после 10@6кг с двата крака
10@3кг за всеки крак поотделно, после 10@9кг с двата крака - това го правих 2 пъти;
Повдигане на пръсти - 3х30 (10 с прибрани ходила, 10 пръстите сочат навън, 10 пръстите сочат навътре)

ОБЯД 15:00
200гр броколи на пара
120гр. свежи,сурови репички
120гр. риба тон консерва (собствен сос)
+3 капсули рибено, последните за деня :)
Всичко това омешано, подправено с 2чл олио от гроздови семки - mmm, yum! И се чувствам full…

Размишления: Докато ядох тази вкусотийка се замислих колко лесно е всъщност да се “отслабва” (както уточних, моята цел не е просто да “отслабна”..ух, че гадна дума!, а да съм атлетична) - просто си яж зеленчуците, мойка, и нагъвай протеин! :Д Не е никак сложно. Просто е. Освен това може да е много вкусно, освен че е здравословно. Замислих се как храната може да изглежда сякаш е без значение, но не е така. Когато се храниш ти всъщност даваш необходимото на твоя организъм. Храниш тялото си... даваш му витамини, сила, енергия.. и всякакви други съставки, с които то да ти бъде в услуга и да тренираш по-лесно, освен, че се чувстваш прекрасно от здравето си...

ВЕЧЕРЯ 18:00
2 яйца М на тиган (никаква мазнина), с много подправки, поръсени с 50гр извара 0%, и мн. малко соев сос.
100гр грах от консерва

Малко преди вечерята пих какао натурално в гореща вода с ванилия и канела :)

Fitday: 1183cals
Fat (g) 75,5
Carbs (g) 54,6
Prot (g) 78,9

Не мога да повярвам, че съм докарала въглехидратите дори по-малко от теглото ми :D Може би трябва още малко да увелича протеина и мазнината. В тоя ред на мисли, май не беше най-добрата идея, че съм си купила напълно обезмаслена извара, но все тая - тя и с и без мазнина не е вкусна, ако не съпътства нещо друго - например яйца или броколи. :)

Мнението беше редактирано от white-peacock на 06.02.13 10:15.

05.02.13
11:05

казано от mrynkalce на 04.02.13, 20:12:

Проблеми: хипермобилни стави;

Това не винаги е проблем, дори в повечето случаи е по-добрия вариант от сковани стави. Ако знаеш как да се грижиш за тях ще ти служат вярно дълго време и ще ти помагат много в тренировките. :)

казано от mrynkalce на 04.02.13, 20:12:

подсладител (на основа захарин и натр.цикламат).

За мен захарта (пък била тя и бяла) е по-добрия вариант пред цикламат, захарин, аспартам, ацесулфам и т.н. (tmi)
...
Също и пърженето в растителни масла не бих ти го препоръчала.

05.02.13
11:25

Благодаря ти за включването, Маргарита! Толкова се зарадвах като видях, че “известен” форумец ме е коментирал :D

Да, подсладителят е голям шит, но за да намаля подкожните мазнини се стремя да избягвам въглехидратите...
Разбира се, да замествам с подсладител (освен че е вредно) означава и да подкрепям слабата воля - бих искала да достигна до онзи момент, в който нямам психическа нужда от сладко, а просто го ям, защото ми се яде. Е, всичко с времето си, де.. да не съм нетърпелива.

За пърженето в раст. масла - ще си взема поука. Просто понякога пилето на фурна ми омръзва.

Отново... много благодаря!
Сега отивам на трен. и ще си опиша обяд и вечеря в предния пост, за да не правя излишен спам.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 05.02.13 11:26.

05.02.13
15:53

Казах, че няма да си спамя дневника с излишни мнения, но сякаш е по-добре да напиша отделен пост за хипермобилните ми стави - в случай, че на някого му е интересно:

Да почнем с положителното: Природно гъвкава съм, и това от дете. Гъна се на и във всякакви форми, мога да си слагам единия крак зад врата (и другия, но не и двата заедно), и към този момент 2ма учители по йога са били ентусиазирани относно тази гъвкавост и са ми препоръчвали да доразвивам това качество, посещавайки класовете им. Единият е Димо от Варна, но тогава бях по-малка и не ми беше толкова интересно да посещавам йога, другият е Даниел Петров, който ми преподаваше йога в университета. Дотук чудесно, НО
1. поради неразвита мускулатура аз де факто нямам какво да разтягам и това обезсмисля природния ми талант :D
2. в досегашния ми опит със спорта, независимо че тренирах с  подходящи обувки и следях техниката - все ставаше така, че да ме заболи я коляно, я глезен! Понякога само като ходех и извършвах ежедневни дейности имах тези неприятни болки. Те много ме панираха и  ме обезкуражаваха да продължа със спорта. Сега треперя да не започнат отново да ми да се появяват... И да, появяват ми се, но само временно и не за постоянно - например при глутеус мост с тежест едното коляно винаги се обажда, а техниката е Ок - то просто явно е ‘лабаво.

Та затова казвам, че смятам, че хипермобилните стави са проблем (поне за мен и в моя случай). Иначе и аз се радвам, че мога да правя движенията с голяма амплитуда, както и че съм достатъчно гъвкава.
Евентуално може да инвестирам в добавка за стави.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 05.02.13 15:55.

05.02.13
17:26

Ако имаш възможност да посещаваш часовете на Димо от Варна, горещо ти го препоръчвам, по-добър учител надали ще намериш, специално по отношение на Хата йогата.
При неправилно трениране, естествено че ще имаш проблеми, но при адекватно натоварване не виждам нищо по-добро от това тренировките да вървят ръка за ръка с йогата, ако разбира се ти самата имаш това жеание.
На 19 не виждам нужда от добавки за стави.
:)

Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.13 18:02.

06.02.13
10:16

06.02.13

Почивен

ЗАКУСКА 10:00
Около 30гр. бадеми, стояли цяла нощ в студена вода (14 бадема)
220гр. кисело мляко 2,9% с мнооого какао и канела
2 сварени яйца L

ОБЯД 12:41
Близо 200гр. прегорено пиле на фурна... Мариновано за 30мин. в соев сос и лимонов сок, подправено с къри,червен пипер, чесън на прах. За да не залепва, тавичката беше намазана с много малко краве масло. Все едно ям въглен.. Защо, по дяволите, забравих пилето на тея градуси :@ :D
Близо 200гр. броколи на пара,овкусени с пресен лимонов сок и 2чл олио от гроздови семки.
+3 капсули рибено масло; 1 таблетка мултивитамин (Spectrum, Wallmark)

В ред на мисли, мислите ли че нещо ще му стане на това олио (то е с чудесни характеристики, по-добро даже и от зехтина => най-вероятно е чувствително към температури) от това, че директно го полях върху горещите броколи?

Хапване към 15:00
100гр от изродския омлет* + 3 капсули рибено масло;

*Изродският омлет е един омлет, който си забърках уж за влака и май ще го ям повече от 1 ден - 4 яйца, 80гр пуешко филе, 200гр обезмаслена извара, печен на тиган без никаква мазнина. 400гр е общо, измерен в пластмасова лека кутия. Ако чисто хипотетично днес го изям целия (а това не го планирам...), това ще означава, че за 1 ден ще ми се съберат цели 6 яйца. После сигурно няма да искам да гледам яйца.

ВЕЧЕРЯ 18:00 (във влака) - доизядох си омлета^

Инцидентно хапване в 21:00 - шопска салата... не знам грамажи; не искам и да знам... Както предполагах имаше обидени от факта, че не искам да ям и неразбиране на причините, поради които “гладувам”. Отслабнала съм била, щяла съм да се разболея и тн. Охх, не ми се спореше, но ми стана криво и срещам огромен отпор. Едва ли не с агресия трябва да обяснявам какво ще ям и защо и какво няма да ям. Нямам търпение утре да тренирам. Ще  бъде изкъртвация.

Размишления: Не знам защо толкова се тъпча в почивните дни. Днешният ден е пълна пародия. Т’ва влакове, ник’во движение, подкарах се от сутринта да пуцам, че и с тая салата сега.. Ми не е много НВД, въпреки че реално нямам много въглехидрати, и все пак ми е много яденето като за почивен ден и не съвсем качествено. Трябва да си увелича месото. Ето какво ми дума fitday, но с уговорката, че не намирам там обезмаслена извара, а само лоуфат (до 2%) и не си знам точния грамаж на бадемите, а съм ги писала 30гр.; Нито знам тая шопска колко беше.
Total: 2234 cal
Fats (g) 141,5
Carbs (g) 98,5 :(
Prot (g) 167,9 -> с 6 яйца за един ден няма кво друго да е :Д

Е,множко-немножко, тоя ден ще ми е за урок. Сега се поуспокоих като си написах всичко. Хем ми е криво, хем някак пък ми стана по-спокойно и си мисля, че на един ден няма сми’ да отдавам толкова значение и няма да ми се отрази. Back in the game!

Мнението беше редактирано от white-peacock на 06.02.13 23:01.

За подсладител - стевия :)

06.02.13
13:14

Да, знам за стевията, но не мога да я намеря в големите магазини, а се оглеждам. Бях попаднала на изсушени листа стевия, ама те май не са съвсем удачни за подслаждане на кисело мляко, например. И на кристалчета съм попадала - стевия+цикория, ама те не бяха 0 калории... Сигурно все някога ще си намеря течна стевия или нещо подобно, но аз имам и една такава идея да се дисциплинирам малко. Да оттуча сетивата си от силните, сладки стимули и да ги привикна на така или иначе вкусните и здравословни алтернативи. Бях си говорила с един познат, който изказа твърдение, което звучеше много резонно - езикът, сетивата ни привикват на определени храни и за това е много трудно после да се отвикне. Особено ако са силни - от сорта на много солено, много сладко, пържено и т.н. Аз искам да си отвикна езика и засега май се справям, но по отношение на желанието ми винаги да ям десерт ми е малко трудно. Ще се справя, де. Всичко с воля става.

Благодаря ти за включването.

Днес ще пътувам към Плевен да видя баба и дядо и стискайте палци да не ме тъпчат много. Предупредила съм ги, че не искам да ми поднасят сто хиляди манджи и че съм на режим, но като цяло винаги когато съм там се започва едно настояване - яж, та яж, аз за теб го готвих! Имам чувството, че всички се организират да готвят специално за мен. Това е страшно мило, но не искам да се поддавам. Тааа, стискайте палци да не преживея голям натиск и да не криввам от режима!

07.02.13
10:16

07.02.13
ЗАКУСКА 9:30
8 резена ябълка, 1 портокал
Около 80гр омлет (малко парченце,но беше мазен)
1 чаена чаша домашно кисело мляко - ммм :)
+3 капсули рибено масло и 1 таблетка мултивитамин

А явно след вчерашните препирни роднините са си взели поука и за обяд ще имам грах със свинско.. Вярно, с олио, ама ще увелича физическата активност, ще си увелича и времето, за което спазвам НВД. Няма да прекалявам с претенциите, защото тук, например, с тефлонови тигани не се готви. Съвсем различна е културата на хранене - много се яде, особено по празници, масата винаги е пълна и т.н. Не много здравословно, но иди обяснявай.

Надявам се все пак дневникът ми да е интересен за следене, и да не си изградите мнения, че си търся оправдания или не съм сериозна :)

ОБЯД 12:30
Пълна чиния грах със свинско.. не знам грамажи. Овкусих малко месото с 2сл домашна лютеница.
8 маслинки.. 1 малък морков,малко краставица, 2 бучки сирене и мноого чай :) + 3 капсули рибено масло

Преди обяда правих 100 бърпита за време - 8мин и 31сек.; това ми е третият опит. Първият беше 10мин., вторият 9 и 3 сек.; правя ги без лицева.

ВЕЧЕРЯ 18:00
1 чиния зелен фасул със свинско,
малко салата от зеле и морков : )

Преустановявам броенето на калории, понеже не знам грамажи и ми е трудно да преценявам.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 07.02.13 18:54.

80 g омлет... това две хапки ли са или две и половина все пак? :)

07.02.13
10:26

Ама е готвен с олио! :D А и нямаше още. Това беше останало от вечерята - тук винаги има храна, и тя се върти, изяжда, доизяжда и подобни :Д Другите ми опции за закуска бяха да ям солети или много плодове, хляб с пастет и т.н. Наистина закусих скромно, но следващите хранения сигурно ще са по-стабилни, засега не съм гладна. Приемам напълно забележката иначе! Трябва да се яде достатъчно.

ПП. А и аз питах лелята колко омлет точно е това и тя каза - няма и 100гр. Ориентировъчно го слагам 80гр. Между другото, така и с млякото.. нямаха още :( Само една чаша. То беше много вкусно.

07.02.13
10:35

Дано си сготвите нещо по не мазничко днес :) Много добре те разбирам, при родини винаги е трудно да се спазват някакви лични рецепти или режим, но има ли разбирателство всичко е топ! Ние у нас се понаучихме и даже си се разбираме преди да пристигна какво да се приготви. Поне в Поморие мога да се побъркам от ядене на хубава прясна риба, ако не другото :D и става рибен режим хихи.

07.02.13
17:02

Опитват се да ме разбират, но те имат и по-остарели схващания - доскоро спорихме дали няма да се разболея от нещата, които правя, както и не се мина без развиване на теории, че дори да постигна нещо, после ще се отпусна двойно повече и тн., но както и да е :)
Дават всичко от себе си за момента да готвят така, че да мога да го ям, но до една степен - не мога да нахаластвам да си купуват тефлонови тигани само заради мен или да прекалявам с претенциите. Разбрали сме се - зеленчуци и месо. Повече “гевезлъци” няма да проявявам. Допълнително ще си удължа за още време режима - мазнините от корема няма от самосебе си да се стопят и само с добро желание.

Ъпдейт за обяд и вечеря в предния пост!

08.02.13
19:47

08.02.13г.
Закуска 9:30
2 варени яйца, купичка домашно кисело мляко .. с мед : (
малко маслини, 4 резена ябълка, 1/2 портокал

Обяд 14:00
Пилешки бут с грах, много маслини, 3 бучки сирене

Вечеря 19:00
Свинска вратна пържола с малко домашна лютеница
Салата зеле и моркови, бъркани яйца.. оле, много беше вкусно всичко..
иии хапнах малко компот от ягоди - 3 плода, няколко глътки от сока

много НВД :D

11:30 тренирахме с Марина, не ми се описва много подробно, но упражнявахме клековете, гребахме, раменни преси, скрипец, тяга, лежанка .. е, не в тази последователност, но.. :)

09.02.13
22:10

Продължавам с “НВД” режима с пълна скорост. От сутринта съм се почнала с едни палачинки, па сладка, па тва ти, онова ти. Нямам търпение да се махам от Плевен и да се върна към нормалното ежедневие. Проблемът не е в града де. Мой е, че не устоявам на манджите, а отначало така бях стегнала роднините.. Но използвам поста, за да напиша поредната доза размишления, които току-виж послужат за пример на начинаещите във фитнеса, които не са наясно с това колко е ужасно да тъпчеш въглехидрати след като тялото ти е привикнало на чисто и просто хранене.

Закуската в 08:30 беше кисел плод - малко ябълка; + кисело мляко (домашно), извара с краставици и домати и дотук добре, но послее... Бая палачинки мазнички с домашно сладко. К Р А Й - цял ден ми се спеше, тежко ми беше, чувствах, че искам да си почивам и че съм си препълнила стомаха.

Обядът 13:30 беше след тренировка с Марина* - скумрия на скара, салата - дотук добре, но наистина прекалих с питката (уникална питка прави баба :) ) и сиренето. БАМ! Ужасно много тежест в корема, ужасно  ми се приспа, почувствах се като болна, понеже бая тесто ометох.

Вечерята беше по-прилична - омлет; за десерт домашно кисело мляко с клеева тинктура, ябълков пектин, канела и 1чл мед.

^И все пак храненето ми днес е под всякаква критика.

Но равносметката ми от днешният ден е, че цял ден ми се спи, уморено ми е, нямам енергия, едно такова болно ми е, и то защото се поотпуснах с изкушенията. Don’t do this (also at home)! :D Не става въпрос за фанатичност, не става дума дори за отслабване, мазнини и али-бали. Не става дума за вина! Става дума за ЗДРАВЕ. Сетих се как преди се тъпках и ядях предимно захари и никога не ми беше свежо, все бях уморена, все ми се приспиваше. Т’ва не е добър начин човек да си живее живота.
За себе си направих един извод: хората не искат да живеят здравословно, защото свързват храната с удоволствие и източник на щастие. Но ако се осмелят да ядат по-чисто - което също може да е вкусно, те ще разберат едно нещо - при тъпкане с въглехидрати, тестяно, сладко, мазно и пр. несъмнено сетивата изпитват удоволствие, но то е моментно и мимолетно - докато дъвчеш. После цял ден ти се спи и ти е гадно и тежко. При по-чисто хранене + спорт докато ядеш ти не си в няк’ва ебати еуфорията, ама пък даваш прекрасно гориво за организЪма:) И получаваш удоволствие СЛЕД това, което е по-трайно, а не мимолетно - то е ежедневно,ежечасно,ежеминутно - чувстваш се свеж и лек!

И тук изобщо не засягам момента за вината от яденето. Аз вина за нищо не изпитвам. Но ми е по-добре да се храня чисто и си взимам поука. Надявам се вие, като читатели, не се твърде разочаровани от лошия старт на този дневник.

Мерси на прочелите.

*Тренировка с Марина в 11:00 - клекове отново.. Кляках с 30кг свободно, горда съм от себе си :д Малко тяга, опити за набирания, лицеви, ходещи напади с тежест,без тежест. След т’ва се прибрах и направих епичния обяд, после пак малко потренирах с Марина и нейни приятели - бицепс, корем, рамо, скрипец. Манджа с грозде ми беше тренирането, ама съм доволна и имам чувството, че утре ще се събудя с голяяяма мускулна треска.
Съжалявам, че не описвам много подробно тренировките, ама не си носех тефтера да записвам серии,повторения и т.н. Пак ще върна тази практика.

Искам да благодаря на Марина за вниманието й към мен и за тренировките, които проведе с мен.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 09.02.13 22:16.

Teddy

09.02.13
22:18

Много правилно каза нещата, и аз съм така. Другата лоша страна на тази храна е че колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде.. :D Не е работа наистина.

09.02.13
22:28

А не, бързичко ще се върна в режима аз. Вкусни са и питките, и палачинките, ама ЧЕ И БЕЗ ТЯХ ЩЕ СЕ СПРАВИМ :Д
Примерно оня ден дето отпих 2 глътки от компота ми се стори толкова сладък, противно сладък. Явно се приближавам към момента, в който навиквам сетивата си на по-проста храна.. която, между другото, също е вкусна, няма да ми писне да повтарям :) Ако това бях аз преди години, щях доволно да си го изпия, сигурно и за още да питам. Не знам дали съм споделяла, но съм (бях?) голям шоко-сладко маниак. В интерес на истината тръгнах на фитнес в момента, в който бях стигнала до 2 шоколада на ден - замислих се - за Бога, това не е нормално. И мотивът не беше само да стягане на тялото, беше по-скоро да се отърва от психическата зависимост - никой не бива да се чувства така. По-добре е да си здрав,щастлив,спокоен и да правиш добри неща за себе си.

Teddy

09.02.13
22:51

Ооо и аз все още съм шоко-маниак, иначе съм стигала и до шоко-ден. Тоест цял ден ям само шоколадови неща (беше преди доста време) :D
Намирай си алтернативи, които са по-здравословни. Така хем ще си здрава, хем ще хапваш сладко. Дори е по- сладко, защото е и много приятно да приготвяш сама (sun) Виж аз например днес какво си спретнах. :p
Успехи!

09.02.13
22:54

Аз пък не виждам нищо лошо в шоколадите, а ако са домашно пригорвени от сурови продукти са си идеална храна по всяко време :)

09.02.13
23:01

Магазинерските шоколади са гадни обаче, дори тия натуралните на Линдт, щото пък са по-мазни.
Иначе да се похваля, в моментите, в които НВД ми идва повече, изпитвам неистово желание за .......тахан с мед и какао, а не за купешки шоколад. Бе прогресираме бе :D

Но това е най-сложното сладко, което мога да си измайсторя. Трябва някой път да се пробвам да си направя шоколад или сурови бонбони, но леко ме помръзва, ако трябва да съм честна.

Teddy

09.02.13
23:11

Да, Маргарита и аз това казвах :) Аз имам голям мерак да се науча на домашен шоколад, но никъде не намирам здравословна рецепта, все някакви масла, захари.. то по-добре да си купя :(

Мнението беше редактирано от Teddy на 09.02.13 23:11.

10.02.13
19:25

Днес се храня по-прилично :)

Закуска 09:00 - домашно кисело мляко, домати и краставици

Обяд 12:30
- скумрия на скара, малка чиния с бял боб
Следобедно хапване в 16:00-16:30 - домашно кисело мляко, 1 портокал

Малко кардио непосредствено преди вечеря.. Не беше най-добрата идея веднага след него да хапна, но изключително много ме юркаха - да идвам на масата, та да идвам.. Направо като децата :@
Това (почти до края) и два пъти това

Вечеря 19:00 - свинско шишче, салата зеле и моркови, едно кюфте смесена кайма (май е домашна), 5-6 маслинки

Като ми се поуталожи малко храната, смятам още малко да поскачам; ще ъпдейтна в този пост.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 10.02.13 19:27.

13.02.13
14:39

^Подскачането ми не се състоя онзи ден :) Извиняваите, че не писах - нямах достъп до нормален компютър, а сега пиша от един счупен и ползвам online-кирилизатор.
Във Варна съм, че ваканцията ми е дълга и използвам времето да се видя с приятели. Храненето е по-прили4но, но нямам търпение да се върна в Сф, за да е абсолютно всичко под мои контрол.

На 11.02. нямаше физическа активност, бях по влаковете. Храна - варени яица, 3 кюфтета, 2 палачинки с извара, на вечеря си варих карфиол с риба тон (консерва);

12.02. Греипрфут за закуска с 2 варени яица, на обяд омлет от 3 яица с извара (за съйаление е някаква доста мазна, че и със сметана във състава си, но  нямаше друга в магазина - 5% на Олимпус), за вечеря 150гр грах с някакви кюфтенца. При братовчедка ми съм. Каимата е с произход, смесена. Бе, малко мазничко, ама добре е. Въглени поне почти отсъстват.

Вчера ходих на трен., ама самичка - импровизирах някаква тренировка; Ще се радвам на коментари, съвети, критики. Потях се, ама маи не тренирах много добре, понейе нямам грам мускулна треска, само леко в гърбеца. Може би тежестите ми не бяха големи. Абе пак манджа с грозде... Трябваше да си платя за инструктор маи-маи.

1. В нас си разгрях всички стави, малко бърпита, планкове (понеже в този фитнес постелки няма)
2. Клекове; загряваща серия с 6кг, после 3х10@20; 2х10@30 .. много ми натежаха... (свободни)
3. Скрипец - загряваща с 12кг; 3х10@16,5
4. Хеликоптер 2х10@5; 3х10@10
5. Тяга с прави крака 3х10@20
6. Тяга с акцент задно бедро и глутеус 3х10@22
7. Раменна преса 1х10@3 2х10@5 ... натежа много..
8. Раменно разтваряне 3х10@3кг . И тук бях вече много уморена.

Сега като си гледам тренировката, голяма манджа с грозде е вЕрно, ама като за човек дето много-много не знае какво прави пак добре :Д

Храненето ми днес и физ.активност ще описвам довечера, че нямам много време.

Извиняваите за грешките, но кирилизаторите са кофти нещо.

13.02.13
21:54

Закуската - греипфрут, 2 варени яица. 2 курабиики...;/
Обяд - 3 кюфтета от тея с готината каима, 100гр грах, половин краставица
Вечеря - една кофичка кисело мляко 2% БДС

Преди вечерята бях на кафенце и съгреших - взех си фрапе черно, казах без захар, а не се замислих че в него има прясно мляко и други вредни неща, ама аиде;

Активността беше ходене по магазините - дайе си взех нови обувки на намаление (реалната им цена, хаха)

Като ми се поуталожи малко храната мисля да подскачам, ама ще видим. Ъпдеит в този пост!

Мнението беше редактирано от white-peacock на 13.02.13 22:02.

16.02.13
23:21

Еха, здравеите! Не бях писала отдавна, но се отчитам с една тренировка днес. Едно птиче на ЛС ми писа как да си оптимизирам тренировките и аз напълно следвах модела и днес.
Още съм във Варна, още пиша от счупен комп с кирилизатор.

Не смятам да описвам храната за предните дни, но ето днешната:

Закуска - 2 варени яица, 3 бисквити Анелия, 1/2 кофичка Верея 3,6%
Следобедна закуска - 1 зелена ябълка,1 портокал
—ТРЕН—
След трен. протеинов шеик на Pure Nutrition (просто исках да опитам, а и знаех че след това няма да се прибирам, а навън избягвам да ям)
Преди вечеря  хапнах малко сурови ядки, но не знам точен грамаж - взех си 170гр смесени бадем и орех, изядох малко от пакетчето, нямам везна да изчисля разликата.

Вечеря ... малко романтика :Д Бях на ресторант, но не го очаквах.
-порция зеленчуци на тиган - пълен мазгоч, ама биваше (карфиол,броколи,бр. зеле, беиби морков), пилешко филе, което ми беше поднесено с 2 картофа незнаино защо.. и аз ги изядох), чаша червено вино.
Признавам си че после хапнах една Милка.
Абе никва я няма дисциплината : ( Съжалявам че имам толкова разочароващ дневник... сигурно по някое време ще си напраюя нов, защото искам да бъда добър пример и за самата себе си.

ТРЕН:
Преди да отида във фитнеса (няма постелки) планкове в нас, 2х преден на лакти до отказ, 1х страничен (на страна по 1) пак до отказ, 2х преден планк на ръце до отказ); упражнявах напади, правих малко бурпита и план.катерачи да се пораздвижа. Покляках с 8кг (2 гири по 4кг) колкото да си усетя корема. По същата причина правя много планкове.

5 мин колело бързо темпо
Клек с празен лост 3х10 (~20кг)
Напади 4х14 (7 на всеки крак) с две гири от 3кг в ръцете
Скрипец 3х8 подхват, 16,5кг .. пак дърпам с раменете обаче. Голям проблем с тоя скрипец. На по-ниски килограми пък нищо не усещам че правя, колкото и повторения да направя.
Тяга 3х12@22кг
Лицеви опори на смит 3х отказ
Набирания подхват на смит 3х отказ (хоризонтални, със задържане на отказа)
Раменна преса 3х12@3кг
Бицепсово сгъване 3х10@3кг

Днес btw някюо момче през цялото време ме зяпаше и беше ебати сладура, но аз нещо се спекох. Чудех се защо ме зяпа, да не би нещо да правех грешно или просто беше странно че тренирам по този начин. Казвам го на фона на някои елементи които само разговаряха по телефоните или стояха на машините едва едва поклащаики се и междувременно проверяваики някакви простотии на телефона си. О.О

16.02.13
23:29

Сладурка :)

17.02.13
08:19

казано от mrynkalce на 16.02.13, 23:21:

Скрипец 3х8 подхват, 16,5кг .. пак дърпам с раменете обаче. Голям проблем с тоя скрипец. На по-ниски килограми пък нищо не усещам че правя, колкото и повторения да направя.

На вертикалния обикновено така ще ти се получава, освен ако не е с две отдрлни макари (но такъв във Варна знам да има само на 1 място). Защо не го смениш с хоризонтален?

17.02.13
22:03

Ми ще го заменя сигурно. :)

Хорица, вече съм си в София! Йупи! И на готин комп! (party)
Днес отново изпитах уникалното чувство да меря храна на везна и да си сготвя сама. Много съм ентусиазирана, защото някак усещам, че така се грижа за себе си и въпреки че ми отнема време, ми е много приятно когато приготвям храната си. Във Плевен нищо не съм похващала, във Варна правех опити да си готвя, но тук някак се чувствам като царица в кухнята и много на мястото си.

Бях по влаковете днес, така че пишем деня нетренировъчен!

05:30 Едва събудена, реших да kick-на метаболизма, защото по влаковете не е приятно да използваш WC-то - 1на зелена ябълка, по-малко от половин червено цвекло с 3 мънички моркова;
~08:00-09:00 1 парченце сладкиш (blush), шоколад от най-малките разфасовки на Своге (с кафето)
~14:00 - 200гр. сварени броколи с 2 големи сварени яйца и 1/2 филия царевичен хляб ...
^вредните навици от Варна : D Ама затова станах раничко де, за да си сготвя за влака все пак нещо читаво!
Пих много вода и чай. Даже не знам защо го описвам това.

Като се прибрах в нас, физ. ми активност беше да почистя коридора, кухнята и мойта стая и да си отспя :D Измори ме пътуването и влакът беше със закъснение! :@ После и по трамваите се друсках и не беше забавно. НО като си отспах такъв пауър ми дойде! Отидох аз до Билата и напълних кошниците със зеленчук и цитруси. Взех си и свинска плешка стек. Не знам, но се почувствах невероятно. Още преди да си направя дневник тук спазвах НВД (само че по ирония на съдбата точно по време на дневника най- много се осирам) и за мен чувството да отида до магазин или пазар и да си купя супер много зеленчуци беше и е някак свещено. Супер добре се чувствам всеки път, когато избирам нещо добро за себе си.
Таа, след толкова дълги предистории,

ВЕЧЕРЯТА 20:30
300гр зеленчуци на пара (карфиол и броколи; карфиолът преобладава), с 1ч.л олио от гроздови семки (липсваше ми (party) )
2 яйца на тиган, пържени в краве масло... мерак ми беше да пробвам така! Вкусни бяха;
Около 50гр извара 0%
И една огромна,дълга чаша с билков чай. Пия конски дози, защото леко ме тресе, ама няма как, любимците ми от БДЖ решиха да не отопляват днес. :)

Ето снимки. Харесва ми как яйцата приличат на черепче. На живо това беше по-видимо.

18.02.13
16:20

Здравейте!
Днес реших да си направя експеримент - да пропусна закуската. Идеята беше, че по принцип през целия ми живот яденето ми сутрин е било просто навик и исках да видя дали ако пропусна нещо ще стане. Това не се оказа добра идея, защото по време на лекции изгладнях доста, добре че си носех пакетче сурови ядки (от онези, които останаха). Изводът ми е, че аз съм от тези хора, които трябва да закусват сутрин. Бтв въпреки разпространеното схващане, че закуската е най-важното ядене и трябва да се яде сутрешно време, оказва се, че почти всички от моите познати пропускат закуска. По-скоро сякаш е изключение някой да закусва и аз съм част от това изключение. Винаги са ме гледали странно, че ям сутринта. Особено в училище 1ва смяна - аз ставам 06:30 и ям. Когато съм пропускала, не след дълго ме заболяваше корема и чаках междучасието да замезя нещо :D Просто споделям.

09:00 - Сурови орехи и бадеми.. не знам грамажи, но е над 50гр :Д Късо кафе; Към 10:20 едно миниатюрно синьо Корни. /имахме на 2 пъти почивка от по 10мин.. аз гладна, гладна и в тея магазинчета в унито няма НИКАКЪВ свестен избор за ядене!/
13:00 - Гладна като вълк, нямах търпение да се прибера в нас.. един малък френски кроасан с чай. Дотук много зле;
14:30 НАЙ-НАКРАЯ В НАС; Близо 400гр зеленчуци на пара - броколи и карфиол; тоя път с 1сл олио от гроздови семки, 100гр извара 0%, 2 варени яйца М; уж са от свободно отглеждани кокошки, но вкусът им не е превъзходен :/
^1 час го ядох тоя обяд;

Ще дописвам вечеря и трен. евентуално;

Ето, дописвам: 100 гр. свинско с 300 гр задушени броколи и карфиол,този път с малко масълце; 4 сухара;

Без трен., защото както ще прочетете в долния коментар, много късно свърши протестът :)

Мнението беше редактирано от white-peacock на 19.02.13 22:28.

18.02.13
17:29

казано от mrynkalce на 18.02.13, 16:20:

Изводът ми е, че аз съм от тези хора, които трябва да закусват сутрин. Бтв въпреки разпространеното схващане, че закуската е най-важното ядене и трябва да се яде сутрешно време, оказва се, че почти всички от моите познати пропускат закуска.

Разпространеното схващане всъщност не е толкова миродавно. Закуската е въпрос на навик (т.е. пристрастяване на мозъка), или на необходимост (когато ти предстои тежко физическо натоварване през първата половина на деня). В твоя случай е по-скоро първото.
Това, че хората пропускат закуската е добре, но е жалко, че я компенсират с боклучаво хранене през останалата част на деня. :)

18.02.13
20:56

Не знам, мен много ми застърга корема. Следващият път може да го оставя, за да видя докъде ще стигне, дали ще е моментно, глад ли беше или к’во. Ако го направя сигурно още по-добре ще се опозная.
пп. Иначе и аз знам от фитнес инструктори и като цяло това, по-”раздвиженото” общество, че тия истории със закуската са пълен мит. Ядеш, когато ти се яде, не по схема, така е най-добре, предполагам :)

Ще ъпдейтна в предния пост вечерята, която пак ще е броколи и карфиол, само че със свинско. Днес исках след протестите да отида на фитнес, но май ще пропусна. Едва сега се прибрах, докато отида и той ще затвори. Много жалко, но и утре е ден.
Доживях да ме гонят жандармеристи. Беше нещо страшно.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 18.02.13 20:57.

19.02.13
22:56

Днес имам някакъв ужасен глад за въглехидрати, беше ми и нервно цял ден, та положението с храната не е розово - 2 грейпфрута за закуска и няколко лъжици с мед ей така от буркана.

Обядвах с пилешко филе на скара без добавена мазнина, картофи соте.

След обедно 25гр шоколад (точно!от онея най-миниатюрните Своге-та), кроасан 7 дейс.. сериозно, срам ме е, че описвам, ама тваЙ, бях и изнервена, и в лошо здраве. Стресът не ми влияе добре. И пурички ядох.

Отидох на трен.; преди малко се върнах. Повече няма да ям за деня, нямам и апетит. Наистина много захари днес.
Чувствам се като момичетата от другите дневници, наскоро имаше подобни мнения за преяждания и т.н. Не ми е виновно, но се чудя къде е причината някои дни толкова да изтрещявам за храна. Ако елиминирам първопричината, подобни глупости няма да ми се случват.. наистина не ми е проблема във вината, а в това, че просто осъзнавам, че това е неразумно.

ТРЕН:
15мин кростренажор за загряване; след това загряване стави поотделно
2х лицеви опори тесен хват до отказ
3х10 набирания подхват и надхват от вис
3х клек с изхвърляне на дъмбел за рамо; 3х20 (10 на ръка)
3х12 тяга  @22кг
3х12 раменна преса @5,4,3
3х12 раменно разтваряне встрани 4,4,3

Мнението беше редактирано от white-peacock на 19.02.13 23:10.

19.02.13
23:18

Дааа, тази вина ни е позната на много от хората тука.. Аз стигнах до извода, че просто няма смисъл да се самообвиняваш и обременяваш с тази гузна съвест. Щом си го направила - имала си нужда и точка. Забравяш го и гледаш занапред да не се стига до такива работи. А щом ти е било нервно и ти е било необходима някаква утеха.. е, намерила си я в сладкото :D , няма лошо, на всеки се случва да “кривне” от пътя :P Просто не се вманиачавай толкова и заради такива неконтролируеми случки не си опирай ножа до гърлото :)
KEEP GOING!

Мнението беше редактирано от Виктория на 19.02.13 23:18.

20.02.13
00:03

Ето малко радост за окото - я я вижте тази колко брутално силна е : ) Аз съвсем се изродих и почнах да разглеждам телата на хората като мазни,сухи,релефни и т.н. и по- бих я харесала, ако бе по-релефна, нооо... за бога, нямам право да съм толкова критична, защото просто е много силна и показва страхотни умения, съчетани с хореография.

Ето и любимката ми. Това е любимият ми полденс клип:

Поздрав и с песента.
Massive Attack велики :)

20.02.13
07:13

От известно време свързвам танцуването на пилон с физическа дисциплина,която изисква голяма подготовка и издържливост.Наистина подобни изпълнения радват окото...уменията за баланс и т.н.
Между другото обожавам Massive Attack. :) Връщам поздрава.

21.02.13
18:48

Боли ме много рамото... не мога да тренирам : ( Втори ден вече така, искам масажжж, искам масаж!

Закуска: Не повече от 30 гр. бадеми, 1/2 сварено яйце ..ох, не мога да гледам вече яйца, затова не го изядох цялото, 1 филия бял хляб с кашкавал Пършевица; 1 сухар пълнозърнест с кашкавала;
Следобедна: 3 с.л.мед с какао. Разтопих  меда в микровълнова,добавих какао и бърках супер енергично - получи се много тъмна, кафява глазуреста смес с уникален вкус. Ако имах блендер, щях да блендирам и авокадо и щеше да стане бомба. . .

^Да, дотук яденето е много и е грозно, ама пък обяд нямах : )

Вечерята ми, преди малко (18:00), беше салата от 1/2 цвекло (сурово) и 3 варени моркова, овкусена с 1сл олио от гр.семки и сока на един цял лимон. Даже си изпих сокчето накрая.
Сега си пържа в масло 250гр свински пържоли от плешка, ама не ми се яде вече и едва ли ще изям повече от една пържолка => 100-150гр;
edit: изядох си и двете пържолки и още как :D

Мнението беше редактирано от white-peacock на 22.02.13 13:54.

22.02.13
14:51

Здравейте!
Днес храненето е прилично или поне засега!

Закуска 09:20 - 1 варено яйце и половина (другата му половина вчера я изядох)
11:00 200мл фреш грейпфрут + био-десерт с лешник - нискокалоричен, но не снимах етикета. Нямаше абсолютно никакъв вкус и само си дадох парите. :)

Обяд 14:00 - 200-250гр варени броколи  (малко повече от половината пакет - 400гр). Тия замразените много бързо ставали бе. 1 чл олио от гр.семки.
3 сурови моркова
200гр пилешко, пържено на кубчета в масло с обилно къри и чесън на прах и една щипка Вегета.

Сега, в тоя момент, хапвам в една малка чашка какао с вода. Водата е толкова малко, а какаото толкова много, че е на кремче. Знам, че не е много healthy, ама докато не си намеря стевия, няма да мирясам - 2 капчици подсладител.

Размишления: След предните дни се замислих сериозно, че трябва да държа по-ниски нивата на въглехидратите. Само се лигавя и демотивирам, и твърде много си позволявам. От едната крайност да си броя всяка хапка и да се самонаказвам, стигнах до другата - прекалено разхайтено поведение. Не е толкова трудно да си наложиш на волята да не ядеш мед като побъркана. Заради тая причина слагам подсладител сега, че поне да не е калорично, а малко по малко мисля да ограничавам сладките продукти, защото искам да съм по-волеви човек. Не лигла.
Днес не са ми ниски въглехидратите, затова не се оливам с мазнините. Една френд ми сподели прекрасна рецепта за броколи, която обаче е силно мазнинна и не виждам приложение в моето ежедневие, при което въглените са ми толкова много (справка - предните дни). Днес се чувствам много мотивирана, както и да е, да продължавам с опитите. Искам да споделя, че преди да си направя дневник тук бях спазвала за 6 дена много стриктна НВД - само зеленина, бяло месо, яйца, малко ядки, извара. Без много-много мазно, да не кажа хич и много ниски въглехидрати. Справях се чудесно, страшно много мазнини бях стопила. Лошото беше, че получих някакви страхотни болки в корема и просто прекратих, а бях толкова стриктна и мотивирана... А сега като имам дневник само се оливам и излагам пред вас :D Хайде, ще се стягам! “За да промениш живота си, не ти трябва Нова Година. Нито пък понеделник. А просто НОВ ДЕН.”

За вечеря ще имам около 200гр свинско месо печено, че само пържа. Повече от 12 часа ще престои в марината от соев сос и лимонов сок. Още вчера съм го сложила да се кисне. За гарнитура мисля да сложа малко грах - 100гр; и да си доизям цвеклото.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 22.02.13 14:54.

22.02.13
15:48

казано от mrynkalce на 22.02.13, 14:51:

“За да промениш живота си, не ти трябва Нова Година. Нито пък понеделник. А просто НОВ ДЕН.”

Аз бих казала: ... А просто ДНЕС! (y)
Успех от мен :)

23.02.13
00:00

Добавям си в 18:00 2 грейпфрута (около 400гр), 200гр кисело мляко Пършевица 2% с обилно какао и 4 капчици подсладител. Обещавам, ще го спра, просто сурово какао само с млякото не е гот, ама никак, а повече не смятам да си правя оня десерт с разтопения мед и какао. Too much e.

Имрповизирана трен. вкъщи (22:00 започна някъде)
Раздвижване стави и лек стреч;
1 мин планк лакътна опора, 1 мин планк лицева опора, 30 сек страничен планк на всяка страна от лакът;
Warm-up 5 мин. - тук
Тренировка в табата стил за цяло тяло на Руми 4 мин*; ->  тук

Клек 3х20 собствено тегло,темпо;
Глутеус мост 3х20 със задържане на последното повт.
Ритник за глутеус 3х12 (крак)
Ритник за глутеис свито коляно 3х15 (крак)
3х план.катерач отказ

Нещо нямам грам тонус обаче и ми беше лошо и тъпо и просто престанах, и после малко си потанцувах на секси музичка : )
Не е нищо кой знае какво, даже нищо, но просто исках да се пораздвижа.

*Предпочитам да не я броя, защото на лицевите опори бях като смачкан червей; след нея си упражних лицевите с бавно темпо, докарах ги 10… страшно е трудно (правя ги от колена); Като си взема камера ще се снимам да коментирате.

Онуй свинско така и не си го сготвих днес... седи и се кисне вече повече от 12 часа. Отивам да си го сготвя да си имам за утре.
Бтв седи една зелка от 100 века в нас. Предпожения как да я приготвя?

Edit: 01:08 - нов ден (23.02.13) -> 200гр кисело мляко 2% БДС. Много изгладнях...

Мнението беше редактирано от white-peacock на 23.02.13 01:09.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1