04.05.16
14:24
И аз така с халвата, открих я от дневниците на Веси и Марги.
Хората откриват топлата вода, диети, сметки, а-у чрез форума, пък аз халвата :D
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 04.05.16 14:24.
Честит Гергьовден! Живи и здрави!
Днес, на училищното игрище:
6 кръга за време от:
- 400 м. бягане
- 24 напада
- 24 клека
Времето ми е: 25:46 мин.
Видях комплекса от един уебкаст с Дейв Кастро, беше изписан на дъска зад гърба му и в оригинал има и 24 лицеви опори. И с тях и без тях си е добро натоварването. Най-зле е след първия кръг, защото краката ми се огънаха като кашкавал :-) после се окопитиха :-)
+ 5*6 повдигания на краката от стойка
+ 6*2 набиранки подхват
200 м. разгрявка и разтяжки
Весел и слънчев ден и здраво хапване на всички!
Happy Caturday! :-)
Днес:
- 6.74 к ~ 44 мин.
Краката леш от вчерашните напади :D
Болки в дясното коляно през нощта... съответно днес бях охлюв и май беше по-добре да не го товаря...
- 3.5 к ~ 25 мин.
Ще мажа...
Утре пътуваме с Фродо обратно към Мордор. Работи ми се, не съм свикнала на толкоз дълги почивки :D
Днес - първи работен ден след дългата почивка + първи и обратно в залата :) е, не се назорих изобщо, но по традиция стартът е по-лек.
10, 9, 8…1 от:
- преден клек с обръщане 27.5 кг.
- тяга 40 кг.
- извивки в страни 15 кг. диск
3*3 от:
- пуш преса 27.5 кг.
- ренегадско гребане 2*12.5 кг.
3*10 плувец с мед. топка 6 кг.
Йейййй добър ден!
Сутрин рано:
12 мин. АМРАП от:
- 5 СДХП 30 кг.
- 6 повдигания на краката от стойка
- 7 суинг 24 кг. пудовка
- 8 шотове с 6 кг. мед. топка
Общо кръгове: 7
3*10 + 3*5 съответно напади с лост 20 кг. и сначове с лост 17.5 кг.
3*3 с 30 кг. обръщане с подклек йей!
+ 5 стойки на ръце като на две от тях проходих по 2 стъпчици йей (Катрин Таня Давидсдотир моуд оннн)
+ 3*10 преси под макс. наклон
разтяжки..
Ахой!
Днес работния ден го изкарах вкъщи. Свърших всичката домашна работа, която се беше насъбрала, и разбира се и някои служебни задачи, най-вече до довърша една серия от виртуални обучения и сега ме чака изпита. Планирам да го подпукам и него след малко.
Раздвижването беше след като приключих горните занимания, едва към 19 ч, тъй като не мислех изобщо за това. Но on the go скалъпих ето това:
6 кръга * 20 от:
- руски суинг 16 кг. пудовка
- сумо клек СТ
- напади
- лицеви опори
Мислено си бях заложила time cap от 20 мин, защото знам, че на лицевите ще се бавя. Завърших кръговете за 18:36 мин.
Утре имам още няколко задачки, мисля и до залата да отскоча. Вечерта съм на концерт (отново) на ето тези господа. Любима банда, класици и много стабилни! (party)
Мнението беше редактирано от Membaris на 14.05.16 20:14.
Днес:
Загряващи:
- 500 м. вървеж под наклон 4 мин.
- 2 к за 11:09 мин. интервално
- 3*12 повдигания на краката от лег
- 3*15 преси под наклон
- 10*15 кг, 2*5*25 кг. вертикален скрипец
3 серии:
- тяга 40 кг.*10
- стойка на ръце
- скок на кутия 45 см.*5
Исках да направя поне 5 серии, но по време на скоковете дясното коляно се обади и реших да го послушам.
Висене на халки, три пъти не знам колко време...
Тяга по 2*2: 50 кг, 60 кг, 0 на 70 кг, 2*65 кг.
Днес:
- колело програма “хълмове” - 11 мин. = 5.2 к.
- повдигания на краката от лег - 3*12
- преси под макс. наклон - 3*10
4 кръга, 25/15 сек:
- СТХП 24 кг. пудовка (9/10 бр.)
- обръщане от земя с подклек 27.5 кг. (4/5 бр.)
- висене на халки
стойки на ръце
Ще гледам да не нтоварвам колпното с бягане, че май само на това движение + скоковете почва да се обажда (поне за едно (не)известно време, само че не знам до кога ще издържа :D).
Сабахлянка, на бързо:
14 мин. АМРАП от:
- 5 бърпита
- 6 суинг с 24 кг. пудовка
- 7 тяга 40 кг.
- 8 повдигания на краката от стойка
Завършени кръгове: 8
+ 3*10 плувец с 6 кг. мед. топка
и няколко стойки на ръце
Днес:
5 кръга, 25/15 сек.
- бърпи - 5/6
- тяга 40 кг. - 8/9
- американски суинг 16 кг. пудовка - 10
- повдигания на краката от стойка - 10/12
- wall balls мед. топка 3 кг. - 10/11
После се разтягах и направих няколко обръщания на ръка с пудовката. Вече ги обръщам тия 16 кг, време беше :-)
Днес реших, че е време за дистанция. Добре си побягах аз на въздух, но за мое нещастие коляното изрева, изглежда има наистина проблем (вече), мина ли 4 к.
- 7 к ~ 46 мин. и после исках, не исках спрях и походих разгрявайки
Язовир Искър:
Хоп, тук съм.
Днес тренирах следните движения:
- загрявка въже, 45/15 сек, 10 кръга (или 10 мин.) = 705 скока (крос, единички)
Направих комплекса на Вик с клековете и обръщанията, клек = 40 кг, обръщане = 27.5 кг. за 18:19 мин.
+ 3*10 странични преси с 6 кг. мед. топка
+ 3*10 странични извивки с повдигания на краката от стойка
+ няколко стойки на ръце със задържане, разтягане
Тренирах с пулсомера (след преместването тотално забравих, че го имам), до макс. 196 като по време на въжето, по време на комплекса се въртях между 165 - 156… изглежда ме успокояваше :D
Фродо вече бичи следобеден релакс:
Искам да споделя, че вчера бях с адската мускулна треска, основно рамене и от кръста надолу. Та колкото и да ми се искаше да тренирам, си останах в къщи и свърших домашна работа.
Тази сутрин наварването не беше на макс, но ме накара да се почивствам по-добре:
4 кръга, 35/15 сек, от:
- тяга 40 кг. (по 10)
- повдигания на краката от стойка (12 - 15)
- суинг 16 кг. пудовка (19, 15)
+ 4*7 колелце от колене
доста раменни ротации с ластика и разтяжки на кракомобила...
Днес:
- загрявка, 1.6 к на пътеката, 11 мин. разнообразно темпо...
- 5*10 повдигания на краката от лег
5 кръга от:
- тяга (първите да кръга 40 кг, останалите 50 кг.) - 6
- американски суинг 16 кг. пудовка - 7
- напади/отпади с 10 кг. БГ торба на гръб - 8/8
седеж на стена, стойки на ръце, разтяжки
Добро утро!
Днес:
- загрявка - колело 11 мин. = 6.4 к. интервали
- 3*15 повдигания на краката от лег
- 3*10 извивки с 6 кг. мед. топка
3 кръга * 5: хоризонтални набиранки на халки/бол шотс с мед. топка 6 кг.
6 кръга, 35/15 сек. от:
- 40 кг. тяга (от 15 до 9 бройки на кръг, варирах :))
- ренегадско гребае 2*10 кг. (средно по 14 общо)
Уикенда бях на планина и отново да се видим с моето момче :) Беше доста необходима почивка за мен, времето през деня беше доста приемливо, имайки предвид прогнозите. Вечерите застудява и превалява, но през останалото време ни позволи да се поразходим на познатите места и да поемем слънце.
Както всяка година той набира гъбки, предимно манатарки и пачи крак. Хапвахме балканска пъстърва, която той си улавя, и наши набрани гъби с масло. Хапнах и горски ягодки и си набрах малко листа за чай. Запасите с билки ще се допълват, излиза жълтия кантарион, имаше вече и сушена маточина. Пускам няколко снимки да си спомням и да ми държи добро настроение до следващото виждане :)
Вчера си легнах към 20:30, четох до 21 и спах като път до 06:00 :) Та станах си аз и се запалих към залата.
Всичко беше добре, докато при отпадите не се обади пак коляното. Не спря да ме боли докато не отидох на работа. В момента съм седнала, но тръгна ли нанякъде ще има болка. А забравих да се намажа...
загрявка:
- 300 м. под наклон
- 2 к. интервално - 12 мин.
3*12 повдигания на краката от лег
5 кръга:
- извивки с 6 кг. мед. топка на столче *10
- напади/отпади с 10 кг. БГ торба на гръб*12 (6 напред, 6 назад)
- американски суинг пудовка 16 кг. *15
разтягане
Днес:
Разтяжки 5 мин.
5 кръга, 35/15 сек. от:
- бърпита - 9/10
- тяга 40 кг. - 9/10
- обръщане с клек на ръка 16 кг. пудовка (позаякнах аз да обръщам 16ка) - 5/6
3*7 хиперекстензии
3*10 извивки
тяга 3/3/3 съответно: 50/60/70 кг. + 1/1/1 със 72.5 кг. + 1*75 кг. + 0*75 кг. и реших да върна на 3*50 кг, някак ми се уби желанието...
разтяжки, стойка на ръце
Яд ме е за тягата, защото според мен хвата ми не държи както трябва и я вдигна, я не вдигна кила над 70. А така ми се иска да мога повече. Вярно е, че не правя често “тежки” тяги (кавичките са, защото за много дами тук едни 75 кг. са нищо особено), но не мисля, че това би било причина. Ще видя какво мога да понауча в повече и как да позаякна в хвата.
Днес:
- загрявка: 6.33 к. колело = 11 мин. хълмове, 15-та степен от мисля 30
- 3*15 повдигания на краката от лег
- 3*7 хиперекстензии
4 или 5 кръга (не помня) от: ренегадско гребане 2*12.5 кг. по 10 общо + пул оувър 10 кг. по 10
3 серии по 3 на ръка пуш преси с 10 кг. дъмбели
3*15 извивки
няколко стойки на ръце и разтяжки
Днес:
- около 30 к колело по маршрут Младост - Панчака - Кокаляне - Герман - Германски манастир - Младост.
От с. Герман до манастира маршрута беше едно нагорнище с изкачване малко над 800 м. и си беше тегаво - 1, 2, 1, 2 скорост и последните 1.5 к бутане :-) На връщане си беше викане с едни 35 км/ч, адският кеф! Специално тази отсечка не я знаех и супер се радвам, че я открих. Става и за бягане :-)
Та едни 2 ч и 20 мин и 1500 кал (бях с пулсомера) пот и кеф по-късно първата мръвка за деня с чаша бира ми дойдоха като мехлем... и сладолед задълже, неделно ми е все пак.
Попаднах на ето тази статия , зачетох се и си свалих “Библията”. Реших и да си сметна ПМ-а. Да не повярва човек някак до сега многото серии бързи тяги съм ги карала по % от програмата на Джордан и опеделено съм целяла експлозивна тяга. И “тежките” не повече от 1/2 пъти седмично, което отново напълно съвпада с някак лично изградените ми навици :D
Та, значи, за ПМ-а и за евентуалния протокол, който да си следвам следащите няколко седмици:
Ако за 1 ПМ вдигам 72 кг. и взема под внимание, че “напредналите трениращи трябва да тренират с около 40-60% от 1ПМ”, примерно 1 до 2 пъти седмично, то има 2 варианта, както аз ги виждам (смених леко за средно напреднали, защото не надвишаваха 50 кг. в най-тежката тяга :) ):
1) седмичен протокол, към по-тежко:
3х5 @ 80-85% от 1ПМ = Седмица 1 или 58 - 61 кг.
4х4 @ 83-87% от 1ПМ = Седмица 2 или 60 - 63 кг.
3х3 @ 87-93% от 1ПМ = Седмица 3 или 63 - 66 кг.
4х2 @ 92-95% от 1ПМ = Седмица 4 или 65 - 68 кг.
или
2) за експлозивна тяга, без седмичен протокол, евентуално да се редуват?
6х3 @ 60-65% от 1ПМ (с 20-45 секунди почивка между сериите) или 43 - 47 кг.
8х2 @ 65-70% от 1ПМ (20-45 сек почивка) или 47 - 50 кг.
10х1 @ 70-75% от 1ПМ (20-45 сек почивка) или 50 - 54 кг.
Ъъъъ, като че ли 2) е по-удачно освен ако в 1) не съм пообъркала сметките, но с тия не пълни % горе долу ги нагласих.
За 1 ако някой ден наистина направя 4х2 на 68 кг. със сигурност после ще вдигна и 72 и 75 а защо не и 80.
То иначе същото е и ако 10х1 с 54 кг. или пък 1x10, все тая. За сега на 50 в серия най-много по 5 съм вдигала, така че и това би било +.
Абе вие какво ще кажете? :D
14.06.16
16:19
Първо, ако не си хванала макс на свежо, не взимай някакъв наизуст.
Второ, ако тоя макс е 70-80 кг е все тая какъв протокол ще ползваш, просто дърпай тяга през 3-4 дни и редувай обем и свежо със сравнително нисък %ПМ(70%) с тежко и без много обем на висок % ПМ(около 90%).
Мдам, горе-долу същото, каквото и до сега, само че 40ките с едни 10 кила отгоре, за другите ясно. Иначе максът си ми е на свежо и за съжаление е толкова, 72 кг.
(sun) (coffee) (pizza)
Днес само кардио :)
- загрявка 600 м.
- 5 x 400 м. съответно за между 2:24 - 2:04 мин, като общото време за 2 к ми беше 10:31 (party)
- коремни преси: извивки, повдигания на краката от стойка, колелце от колене, странични..
- стойки на ръце редувани със седеж на стена, 3 или 4 пъти,.. не знам по колко време седежа, просто си се паркирах и си слушах музичката, голям релакс
Запълних леко запасите. ББ-тийм, много яка идея с този таханов стак!
Тази сутрин се успах за ранна тренировка и вместо в 6 станах в 8. Тъй като имах планирана работна среща в 10, реших, че няма да сваря да ида до залата и да съм на време за срещата, та оправих се и към 9 щях да тръгвам за офиса. И хоп, гледам срещата променена за 11. Ааааа, ето ми шанса да ида все пак до залата :) И хоп, набързо се разопаковах, обух си кросфитките и айде на бързичко:
без кой знае каква загрявка...
14 мин. АМРАП, редувайки:
- 40 кг. тяга *10 + 10 лицеви с отлепяне на дланите + 10 американски суинга 16 кг. пудовка (1 кръг)
- 50 кг. тяга *5 + 5 лицеви с отлепяне + 10 суинга (2 кръга)
- пак с 40 кг.... (1 кръг) ...
Направих 7 кръга или общо 170 повторения (ако не съм сгрешила в сметките, че беше яката жега в залата и не ми беше до броене, но е добре, че не надуват климата)
+ 3*15 извивки с мед. топка 6 кг.
и най-якото, пробвах да бутам шейна - с 25 кг. диск (иначе нямам представа цялото нещо колко тежи):
6 дължини x 12.5 м (аз си измерих дължина с карчки, защото исках да знам колко е, та 50 мои крачки x 25 cm….) - супер ми се отрази на бедрата това :)
А да... и в крайна сметка тъкмо пристигам навреме за срещата и гледам - хоп, отменена в последния момент.
Поне успях да си взема мръвките и ще хапна да се поуспокоя :D
Днес реших да пробвам Chipper, само третата част за време и променена така:
За време (time cap 11 min):
- 30 DU
- 25 SDHP - 24 kg KB
- 20 box jumpover - аз прескачах 10 кг. мед. топка (за сега на прескок на кутия не ми се иска да се пребивам)
- 15 burpee over bar
- 10 thruster - 17.5 kg
- 15 burpee over bar
- 20 jumpover
- 25 SDHP
- 30 DU
На 11тата мин. бях на 5 SDHP в края на комплекса. Продължих до завършване на всички движения.
Да, по-лек си го направих, но е проба тъй като ми беше изключително любопитно. На 2000 градуса в залата и на гладно си ми се отрази доволно натоварващо.
+ 4*7 хиперекстензии
+ шейна: 8 * 12.5 м както следва: 2*20 кг/2*25 кг/2*30 кг/2*35 кг.
+ 2 мин. въже = 186 скока
Висене на халки, набиранки от седеж на халки...
Шейната ми взе последните силички :D
И на Фродича голяма жега...
Мнението беше редактирано от Membaris на 19.06.16 14:02.
Последните няколко дни спя като пън, не знам това добре ли е :D
Така, днес:
- загрявка 600 м.
- бягане 6 x 400 м. средно по 2:06/2:15 мин.
- 100 м. cool down
гребане на Концепт, 7ма, към то 5 мин. - няма батерия и не знам какво е разстоянието.. но по спомен едно 1000 м. поне
4*7 хиперекстензии
30 повдигания на краката от стойка
набирания на халки от седеж
разтяжки
Днес:
- 5 мин. гребане
5 кръга, 25/15 сек:
- 40 кг. тяга (9-10)
- високи повдигания на краката от стойка (9-10)
Шейна 10 x 12.5 м. както следва:
2x 20 kg
2x 25 kg
2x 30 kg
2x 35 kg
2x 40 kg
седеж на стена за успокояване на пулса, сърцето ми щеше да изкочи
3 стойки на ръце
3/3 x 12.5 м напади/отпади с 10 кг. БГ торба на гръб
3x15 извивки на столче
статични разтяжки на земя
Абе не знам какъв беше тоя хъс днес но можех да продължа още няколко часа с какво ли не :-) Имах ангажимент и добре че се усетих да тръгна. Обичам ги такива тренировки, самозабравям се!
Добро утро!
Днес:
- загрявка 5 мин. гребане
30/15 сек, 5 кръга от:
- напади 10 кг. БГ торба на гръб (10/11)
- ам. суинг 16 кг. (12/14)
- лицеви опори (10/11)
4*7 хиперекстензии
3*10 повдигания на краката от стойка
5 мин. гребане
Ето какви снимки често получавам от мъжо, който се труди на село:
Мнението беше редактирано от Membaris на 28.06.16 12:40.
Гледам, че последния ми пост тук е от 28.06. Злополучен ден беше, защото няколко часа след него, сестра ми се обади да ми каже, че мама са я приели в болница, кръвно 220/160, сърдечна недостатъчност. Тя цял живот е с високо кръвно, но този път се беше изтреляло в Космоса.... Тръгнах веднага щом успях да се освободя, сърцето ми беше свито докато не я видях. Беше 4 дни в болницата и сега до края на седмицата е в къщи в болничен. Ще работя домашен офис да съм си в къщи с нея и да и помогам тази седмица, искам да съм сиурна, че си почива достатъчно, че тя е иначе не я свърта изобщо и постоянно е на крак...
Та тревогите си ми бяха достатъчни тези дни и съответно движението беше ходене по болници, лека загрявка в зеленчуковата ни градинка и едва тази сутрин излязох да тичам, направих си редовния маршрут около нашето полуостровче.
- 7.03 к = 47:12 мин (първите 2/3 мин. вървеж)
В събота и неделя, след като мама вече беше в къщи, стабилна, направих 2 дължини по 20 метра и час на слънце, поне плажчето ни е на 30 м. от къщата и винаги мога да отскачам.
В болницата една от “съквартирантките” в стаята с мама даде да прочетем някаква домашна рецепта за хипертоници с чесън, канела и лимон. Не съм сигурна дали да прилагаме и такива алтеративни методи, но просто е факт, че дори и с лекарства, тя си поддържа 160/150 на 90/80.
казано от Membaris на 05.07.16, 10:06:
В болницата една от “съквартирантките” в стаята с мама даде да прочетем някаква домашна рецепта за хипертоници с чесън, канела и лимон. Не съм сигурна дали да прилагаме и такива алтеративни методи, но просто е факт, че дори и с лекарства, тя си поддържа 160/150 на 90/80.
Дори и да не го приема на отвара, а с храна, чесънът доста сваля кръвното. Аз понеже съм с ниско кръвно, винаги внимавам с него, защото ми е ставало зле след ядене на повечко.
Канелата също работи. Не знам защо те притесняват тези продукти. Съвсем елементарни са и ги има във всяка кухня.
Със сигурност няма как да навредят. Дано майка ти се възстановява бързо.
Препоръчително е да се ползват билки и отвари даже много. Лошото е че няма обикновено кой да те насочи. Иначе няма ли възможност да идете на други доктори, да се направят изследвания, евентуално да се сменят хапчетата и дозите.
Аз нямам нищо против и домашните методи и билки, даже напротив, просто не съм сигурна в реакцията на нейния организъм (имам други наблюдениия за мама за някои съставки, а и тя самата...). Но сме решили да направим това бъркало според рецептата, само трябва да намерим български чесън :)
За лекарите - утре е на контролен преглед пак в същата болница, но възнамеряваме да се консултираме и с друг(и). Искам да чуя какво ще ни кажат. Тя смени част от лекарствата. А кръвното го мерим сутрин, обед и вечер и съм честно казано изумена от разликите. Сутрините обикновено е 160/170 на 90, а вечерите пада до 90/60. Апарата ни е чисто нов, за мен това е ненормално. Това ще го коментираме утре с лекарите...
Тази сутрин се раздвижих умерено, но нещо мисля, че GPS-a ми се побърка, тъй като ми даде 3 к за почти 23 мин. Някоко пъти ми казваше, че се губи отчета на време и изведнъж на 2-рия к изкара едни 16 и нещо. Как да е, важно е движението :)
+ 6 мин. планкове: 3*1 мин. централни + 3*2*30 сек. странични. + няколко измъчени стойки на ръце (просто някак съм уморена).
Днес:
- 9к= 60 мин. (първите 300 м. вървеж)
Мнението беше редактирано от Membaris на 07.07.16 14:41.
казано от Membaris на 06.07.16, 09:28:
. А кръвното го мерим сутрин, обед и вечер и съм честно казано изумена от разликите. Сутрините обикновено е 160/170 на 90,
Мерете го сутрин по 3 пъти един след друг. Освен това електронните апарати дават разлика, трябва да е от скъпите, за да мери точно. Аз поне не съм попадал на електронен от по евтин тип, който да не дава поне 20 единици разлика и то точно в горната граница.
казано от kaloyan на 11.07.16, 11:07:
казано от Membaris на 06.07.16, 09:28:
. А кръвното го мерим сутрин, обед и вечер и съм честно казано изумена от разликите. Сутрините обикновено е 160/170 на 90,
Мерете го сутрин по 3 пъти един след друг. Освен това електронните апарати дават разлика, трябва да е от скъпите, за да мери точно. Аз поне не съм попадал на електронен от по евтин тип, който да не дава поне 20 единици разлика и то точно в горната граница.
Апаратите за китка като правило не са точни, дори и марковите. Ако ще се мери кръвното с апарат, той трябва да е с маншет за горната част на ръката - значително по-точни са.
Има и други условия. Например кръвното се мери в покой, т. е. когато си седял спокойно поне няколко минути. Мери се първо на дясната ръка и ако е притеснително, се повтаря на другата. Ако се налага трето измерване, трябва да минат пет минути, преди да се повтори на същата ръка.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече