Дневникът на MARCCUS: War Zone - Race Mode

Прескочи до:

03.03.13
01:40

Айде малко спам и от мен.

Дали да правиш ИФ си зависи от това какъв си и какво целиш: понеже кетохламините (хормони на стреса) имат много важна роля в ИФ, човек трябва да е реалист - ако ежедневието е много напрегнато, да нагнетиш още стрес не е ок за всеки; и да, Поликин е прав, че не е за качване на маса, т.е. ако си тийн и искаш да правиш големите баници, пак не е ок. За чистене става, и за хора дето си тренират за кеф, а не за мега постижения е супер, стига да могат да си позволят качествена храна. Ма това са очевидни неща. Аз се дразня на разни гурута, дето се опитват да ни убедят в уникалността си.

Повечето тук можем да даваме такива тежки и назидателни препоръки, като “по-лекичко с кофеина и всякакви стимулатори, че така може да се полъжете че сте готови на 100% за яката тренировка, а всъщност сте се сдухали и невростимулаторите само го прикриват”...Реалността всички знаем каква е, знаем и разликата между желано и възможно.

И човека е прав да не му се чете за leangains - това не е ИФ, има броене на калории, флуктуации в тренировъчни/нетренировъчни дни, циклене на въглехидрати. По-простичките неща са често по-полезни.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 03.03.13 01:45.

04.03.13
12:59

казано от GEORGIO на 02.03.13, 12:48:

Pepper: Моя съвет е да си направиш дневник и предполагам много от форумните съмишленици ще ти дават подходящи насоки за Цх и трениране.
Аз разсъждавам по следния начин: Човек първо трябва да изчисти до максимум мазнините си и след това да тръгне да качва мускули. Разбира се по време на процеса на чистене, вероятно ще се рекомпозира тялото и така или иначе мускулатурата ще претърпи промени. Едва когато някой постигне около 8% мас е целесъобразно(според мен) да тръгне да качва. За мен схемата bulking/cutting е неефективна, освен при приемането на много и качествена стимулация. Така че първо релефно тяло с оптимална маса и после покачване на възможно най чиста мускулна маса.
Най добре( за да се избегнат други условности) да се стартира с една щадяща комплексна тренировъчна програма от базови, комплексни упражнения до т.нар. функционален отказ. Това ще рече не тотален фалит в стил Хеви Дюти, а функционален отказ при движението. Накратко - до последното чисто повторение без допълнителна помощ. Реално ако си в състояние да направиш 5 правиш 4.
1.Клек + Лег+Набирания; 2.Военна преса +Тяга+Набирания. 
Тренира се в непоследователни дни според възстановяването(показател е нарастването на силата, од формата на тежести или повторения). Не трябва да се почива задължително по схема, а според възстановяването. Може 1 ден, може 3, а даже и 4-5. Важно е на всяка тренировка, все по силен.
Понеже протоколите предписват различни серии и повторения, за мен винаги е бил фактор личната толерантност към натоварването от определено упражнение. Например някои прогресират с тяга в 10 повторения, а други с по 1-3. За да се развие една смислена схема (според мен) е най добре да се отделят по 10 минути за упражнение. Първоначално всяка серия в 5 повтрения. Както писах, личната толерантност ще подскаже накъде да следват отклонения.  За 10 минути едва ли ще се правят повече от 3-5 серии(особено тяга и клек).
Така прогреса може да се следи много лесно – под формата на тонаж или бройки повторения.
Стратегическо Цх е просто условно наименования. Целта е първоначална адаптация към цикъла глад/хранене. Когато се достигне до точката на равновесие при това циклене, може да се очаква постигането на оптимално телесно тегло при минимум мазнини. Показател за прогрес или проблеми е наличието на мазнини около корема(свидетелстващи за хормонален дисбаланс в полза на катаболните хормони). Така че човек първо трябва да се научи на контролиран фастинг и контролирано хранене.

- Дневника е добра идея, дори отлична.
- Съгласен съм, че първо трябва да изчистя максимално.
- към момента правя 8-12 повторения в зависимост от работната тежест и постига напомпване. Друг ефект е, че постигам и мускулна треска почти след всяка тренировка.

Тук идва въпроса - считате ли, че мускулната треска доказва качествено проведена тренировка.

- клек не искам да тренирам зарази болки в кръста, а и защото бързо изпреварват другите групи
- правя предимно полулег, за да може горната част да настигне средната и долната
- набиранията ги правя с широк хват.
- военна преса правя зад врат, сега ще вкарам и серии отпред
- Друг въпрос - когато качваш с ЦХ забелязах, в стари твои постове, че спря протеина и предпочете само на яйца.
Постигна ли търсения резултат. Ползваш ли други добавки - креатини, аминот, помня че бустери си взимал.

04.03.13
15:30

Pepper: Досега съм нямал успех в консултирането на други освен на много близки за мен хора. Проблема е че всеки иска да усложнява с надеждата за по бърз или дори уникален прогрес. Много мои колеги и приятели които съм консултирал са реализирали много бърз напредък(някои супер бърз) и от там нататък чрез усложняване на тренировки и хранене се върнаха назад.
Така че моя единствен съвет(въобше ако се тълкува като съвет) е - просто, просто и колкото се може по просто.
Личните ми цели винаги съм ги постигал. Исках да дръпна 200тяга - дръпнах, исках да направя 100лицеви опори от раз - направих. Исках да направя 30 набирания с опиране в гърди на лоста - направих. Исках да кача маса - качих, исках да сваля свалих и т.н. Всичко съм постигал за много кратък период и това е основната причина да съм непостоянен. Много често един тъп бас на по чаша бира ме вкарва в някоя нова цел.
Напоследък като че ли имам напредък в мераците си, ама това ще го видя във времето...

Аз приключих в тази тема.
Поздрави!

05.03.13
23:20

В никакъв случай не искам да усложнявам.
Нито тренировката, нито храненето.

Ще пробвам още малко с дълги фастове докато махна мазнините.
Като затопли времето ще направя едноседмичен фаст и ще продължа с уориър.

На Уориъра през деня ще вкарвам белтъци, а вечер ще правя сериозно хранене.

10.02.14
00:14

Привет,
след дълъг период бездействие от 3-4 седмици съм на циклично хранене във ВМ НВД режим без да броя калории.
Стартирах грубо на 80кг, сега съм 82-83. Наблюдава се леко повишаване на силата, без да се увеличава талията
Прилагам актуална снимка.
Планирам да направя 4-5 дни фаст и ще приложа нова снимка за да се види резултата.

Мнението беше редактирано от Marccus на 03.03.15 01:21.

25.02.14
23:02

Все още отлагам дългия фаст.

Спирам да зареждам с въглехидрати през 2-3 дни защото имам чувството, че талията мърда нагоре.
Въпреки това работните тежести се увеличават. Спя не повече от 7 часа, имам сила
за тренировки и се стремя да тренирам всеки ден.

Менюто се състои основно от риба, извара, яйца, кашкавал, орехи, бразилски орехи, различни салати.
По-рядо плодове, например ябълка и портокал. Не мога да спра черния школоад и ям по един Линд 85 процентов
почти всеки ден.

Ако модератор прецени нека премести темата в Мъжки дневници, ще продължа да я водя там.

Мнението беше редактирано от Marccus на 03.03.15 01:21.

04.03.14
00:01

Основни принципи, които спазвам са
- стремя се да държа въглехидратите под 80 грама дневно
- белтъците между 150 и 200 грама дневно
- мазнини и общ калориен прием не следя
- в тренировките търся повторения между 6-12
- когато е възможно правя дроп серии, тоест свалям тежестта и продължавам серията до отказ
- при някои упражнения чийтвам

Резултата е, че имам много енергия и желание за тренировка.
Предполагам, че това ще продължи докато силата ми се увеличава.
Имам усещане, че след като спрях зарежданията с въглехидрати започна бавно
редуциране на подкожните мазнини. През следващите 2-3 седмици ще разбера със сигурност.
Лично тегло 83кг, талия 87см, гръб 112см, ханш 101 см, ръка 39 см, прасец 38 см,

Лежанка 2 повторения на 90 кг. Други максове не съм пробвал, но планирам да се набера с допълнителни 50 кг при следващата тренировка за гръб.

Мнението беше редактирано от Marccus на 16.03.15 23:31.

09.03.14
01:41

Днес купих Креатин, Амино и глутамин.

18.03.14
00:39

Днес е 10-ти ден откакто включих хранителни добавки в режима.
Все още се стремя да държа въглехидратите под 100 гр.
Зареден съм с енергия и тренирам с желание 4-5 дни в седмицата.
Постигам хубаво напомпване по време на тренировката, но нямам мускулна треска на следващия ден.

Тегло на празен стомах преди тренировка е 84,5 кг, но в мерките нямам значим напредък.
Дал съм приоритет на гръдния кош и е нарастнал до 115-116 см.

Обмислям включването на доза протеин или амино 2 пъти през деня.

Засега съм доволен тъй като талията стои на 87-88см.

27.03.14
00:41

Тегло преди тренировка 85кг.
Опитах работна тежест на чуковете 80кг за две серии.

Взимам 20 гр амино, 5 гр глутамин и 3 гр креатин преди тренировка.
Втора доза от 20 гр амино и 5 гр глутамин веднага след тренировка.

Мисля, че включването на добавките спомага много.

Мнението беше редактирано от Marccus на 27.03.14 00:44.

04.04.14
00:45

В момента съм на 121 час от гладуването.
Не мога да засичам кг.
Започнах при 85кг.

04.04.14
13:24

казано от Pepper на 04.04.14, 00:45:

В момента съм на 121 час от гладуването.

Пет дни гладуване? Опиши какво представлява, ако имаш сили. :)

08.04.14
00:37

Привет,
вече съм в София и мога да следя теглото.

Първо прилагам снимки със статуса ми около 10 часа преди последното ми хранене, да кажем 84-85кг стартово тегло.
Тук съм леко напомпан от няколко серии набирания.

Мнението беше редактирано от Marccus на 08.04.14 01:05.

08.04.14
00:51

Реших да направя не обикновенно водно фастене, а сух глад както го наричат по чуждите сайтове - тоест без вода.
Единственото по-екстремно от това е абсолютен сух фаст, който изключва дори миене на зъби и допир с вода.

Започнах да губя сили още на втория ден, средно до силно главоболие почти ме обездвижи,
през следващите дни едва се влачех и предпочитах да ги прекарвам предимно в легнало положение -
каквато е и препоръката на специалистите в областта.
Правих 1-2 разходки с кучето на плажа за около час.
Дори леки натоварванитя ускоряваха сърдечния пулс.
Най-голямата трудност при гладуването е отегчението, въпреки възможността да правиш каквото
искаш повечето занимания са ти пълна скука. Не мислиш за храна, но и нищо не ти е интересно.

Сухотата в устата се превъзмогва лесно с камъче от морския бряг в устата, което не вадих дори през ноща докато спя.

Прекъснах гладуването на 141 час, тъй като на следващия ден трябваше да шофирам обратно към София.
Брейка, както го наричат извърших с чаша вода, която бавно се избива в рамките на 15 минути.
През следващите 2 часа се изпиват общо около 2 л вода.

Прилагам снимка непосредствено преди чупенето на фаста - плажната снимка, предполагам, че съм около 78-79 кг
Домашната снимка е след 3 тренировки в София и вече започнал прием на амино и креатин, тегло около 80кг.

Резултати и изводи:
- талията спадна с около 3-4см
- ръката спадна с 1-1,5см
- работните тежести не са се променили, сякаш качеството на мускулите е леко подобрено, въпреки загубата на обем
- въпреки значителната загуба на мазнини, и изклютелната кетоза, която би трябвало да се постига - загубата на мускули е очевидна
- сигурен съм, че стари контузии, които имах отшумяха благодарение на този лечебен глад. Първото подобрение настъпи след 137 часов сух глад през декември 2013.
- силно мога да препоръчам сухия глад, но зная, че е адски опасно.
- за себе си реших, че повече няма да правя водно гладуване, освен при 16 часовото фастене преди тренировка.

Мнението беше редактирано от Marccus на 10.03.15 22:53.

17.04.14
22:44

9 дни след гладуването
83,5 кг след 16-17 часа фаст, кантар преди тренировка, 19 часа
талия 87 см сутрин, 8 часа
ръка 39,5

Планирам да включва протеин и да дам приоритет на тренировката за прасец, тъй като изостава.
Когато достигна 86-87 кг ще направя второ дълго гладуване. Надявам са да ми отнеме не повече от месец
достигането на това тегло без да увелича талията.

Мнението беше редактирано от Marccus на 03.03.15 01:23.

21.04.14
19:51

Набиране тесен подхват 1 х 42 кг

26.04.14
11:56

84,4 kg сутрин

11.05.14
11:42

83 kg, талия 85 см
Включени 2 дози протеин на прах през деня.

Мнението беше редактирано от Marccus на 11.05.14 23:25.

27.05.14
23:48

От 24 май прозореца за ядене е намален на 4 часа, включвам на чист уориър за да пробвам до колко е възможно сваляне на мазнини без загуба на сила.
През деня само зелен чай.
Вечер 3-4 часа предимно яйца, извара, протеин на прах, орехи, бадеми, лешници, кашкавал. При възможност риба.
Преди и след тренировка аминокиселини на Амикс, БСН и други.

Мнението беше редактирано от Marccus на 29.05.14 22:06.

30.05.14
23:29

7-ми ден на Уориър.
82,6 кг след 21ч чаен фаст, кантар преди тренировка.
Мазнините се стопяват, силата е постоянна.
Половин набиране на една ръка.
Очаквам при пълни изчистване на мазнините и олекване с 3-4 кг да успея да направя пълно набиране.

06.06.14
21:37

14ти ден на боен режим.
82кг - кантар след тренировка, фаст 21-22 часа
20 серии набирания на стадиона

09.06.14
21:55

6 серии набирания на стадиона през 1 минута
23-5-6-6-7-5

6 серии кофи през 1мин 30 сек.
20-15-12-10-8-6

Хранене след тренировка и 21 часа фаст.
Протеинов шейк - 10 гр амино - Салата с извара и зехтин - 150 гр бадеми - протеинов шейк

Мнението беше редактирано от Marccus на 09.06.14 21:57.

13.06.14
20:54

21ви ден боен режим
81,1 кг - кантар преди тренировка, след 21 часа сух фаст, тоест глад без вода
4 обиколки х 400 м, две загряващи и 2 нормални - отдавна не съм тичал
Набирания, кофи

Проетинов шейк и амино киселини.
Кантар след тренировка 81,6 кг

20.06.14
20:52

28-и ден боен режим
Кантар след 20-ина часа фаст - 81,5 кг

Към амино и протеиновите шейкове включвам 2-3 гр рибено масло.

Мнението беше редактирано от Marccus на 25.06.14 19:01.

25.06.14
22:19

33-ти ден боен режим
22 часа фаст - кантар преди тренировка 81,00 кг

26.06.14
18:32

Какви са разсъжденията ти за сухия фаст, понеже ми е странен. Не е ли целия смисъл да не храносмислаш постоянно, докато водата пречи как?

26.06.14
20:31

34ти ден боен режим.
80,40 кг кантар след 20 часа сух фаст.

Относно сухия фаст един руски доктор Филонов твърди, че здравословния ефект е значително по-силен от фаста на вода.
Обяснява това чрез предположението, че когато организма е лишен от вода за да си я набави той принуден да преобразува
мастни клетки с по-голяма скорост. Мастните клетки са депа за токсини, които организма не е могъл да изхвърли или изгори.
Аз лично го правя за да се държа във форма за по-дългия сух фаст, който планирам.
Надявам се да ми помогне за да излекувам контузия на кръста, която ми пречи да спортувам пълноценно.
Засега чувствам много голямо подобрение. Правя “добро утрота” с щанга на раменете и тичам.
Вярвам, че този тип гладуване ще ми помогне по-бързо.

Мнението беше редактирано от Marccus на 26.06.14 20:36.

08.07.14
22:14

46-ти ден на бойна диета
Тегло - неизвестно, няма кантар

Тренировки - 1 седмица предимно плуване и гмуркане в Гърция, Халкидики
Днес първи ден набирания и кофи на лостовете в Созопол.

Добавки - Амино Х на БСН и 2-3 гр рибено масло на Bulk Powders

Талията намалява, силата няма как да я тествам извън залата.
Желание за лостове не липсва.

08.07.14
22:50

Към 8 юли 2014, Созопол

Мнението беше редактирано от Marccus на 10.03.15 22:55.

11.07.14
23:51

49-ти ден WD, София
79 кг кантар преди тренировка, фаст около 20 часа

Първа силова тренировка след две седмици почивка.
Силата е леко намаляла, но не се чувствам слаб.
Включени са Амино Xtend, витамини Opti-man.
От утре включвам и Глутамин.

Мнението беше редактирано от Marccus на 03.03.15 01:25.

20.07.14
12:06

58-и ден WD
79 кг сутрин след ставане
Талия - 82 см

23.07.14
01:52

Стадион - набирания тесен подхват през 60 сек - 21, 7, 6, 6, 5, 5
Зала - рамо и корем
30 гр амино
10 гр глутамин
3 гр креатин
4 х протеинови шейкове
Салата с извара
4 ябълки
50 гр черен шоколад

07.08.14
18:59

78,9 кг
след два въглехидратни дни и 20 часа воден фаст и кафета.
стадион 400 м - 1 мин 22 сек
Лежанка 1 х 100 кг

Мнението беше редактирано от Marccus на 07.08.14 23:00.

11.08.14
23:34

78,9 kg
тяга 3 серии х 3 х 120кг

01.03.15
13:25

Период на Бойна диета: 9 месеца, с малки прекъсвания.
Периодично спиране на въглехидратите за по няколко дена.
Напоследък се стремя да правя по-дълги ограничения на въглехидарите, последвани от зареждания с продължителност 1-3 дни.

Добавки
Яйчен протеин на Bulk Powders и суроватъчен на Now foods.

Основни храни
Извара Пилос от Лидл
Сьомга и други риби
Черен шоколад Линд 85%
Салати
Ябълки, Банани
Ядки
Зехтин, Екстра върджин

При зарежданията: паста, ориз, картофи

Спорт
не тренирам с тежести от няколко месеца. Реших, че времето, което губя в път до залата може да бъде ползвано
за други активности.  Това, че не постигнах значителен напредък за около година в залата също допринесе за
решението ми да се откажа бодибилднига.
Основни активности: бягане, набирания, лицеви опори и кофички на успоредка.

Тегло 79-80 кг
Талия 82-83 см

Цели
- запазване на теглото от 80кг и сваляне на талията под 80 см
- повишаване на спринтьорските умения - 400 м за под 60 сек
- цялостно подобрение на съотношението мускули към мазнини.
- над 30 набирания, поне 50 лицеви, в серия

Намерение
Смятам да комбинирам Бойната Диета на Ори със Зоната на Бари.
Тоест единственото ми хранене през деня да е в съотношение 40:30:30 на Въглехидратите:Белтъцитие:Мазнините.

Мнението беше редактирано от Marccus на 01.03.15 14:02.

05.03.15
21:42

Вали и реших да не тичам тази вечер.
Вместо това 250 лицеви за около 35 минути.
Вечеря в нещо като Зоната.
300 гр салата
275 гр извара
750 гр ябълки
25 гр суроватъчен 25 гр яйчен
4 гр рибено масло
100 гр черен шоколад 85% линд за десерт

общо към 1600 ккал

Планиране на следващите тренировки
Петък
1,2 км загрявка
5 км за 25 мин - направено, но за 30 мин, много зле, средна скорост едва 10 кмч,

Събота
300 набирания в намаляващи серии
ще опитам и няколко спринта

Неделя
300 кофи в намаляващи серии
15 спринта х 400 м

Мнението беше редактирано от Marccus на 06.03.15 20:39.

06.03.15
20:44

Тренировка - 5 км за 30 мин, изразходени ккал 475, среден пулс 161
Глад 20 часа
Хранене
245 гр салата зеле и моркови
275 гр извара 4% мазнини от Лидл
720 гр ябълки
2 х 25 гр суроватъчен и яйчен протеин
10 гр коластра
3 гр рибено масло
100 гр черен шоколад
Общо около 1700 ккал

Тегло, сутрин 79,4 кг

Мнението беше редактирано от Marccus на 06.03.15 21:05.

08.03.15
00:32

Набирания - 150
малко тичане

Ккал - 1550+1165, в Зонова пропорция

08.03.15
20:09

Доста кофи и доста набирания
1550 ккал в на обяд в Зонова пропорция
1330 ккал ще опитам преди лягане

Обичайното
Извара, ябълки, протеин на прах, Линд 85%

Мнението беше редактирано от Marccus на 08.03.15 20:13.

09.03.15
23:13

Тегло, сутрин 79 кг, въпреки многото калории през уикенда.
Днес Почивка, утре 300 лицеви
1770 ккал
салата, плодове, извара, протеин на прах, тиквени семки, линд 85, почти в зонова пропорция

Планирам яко тичане - само да се стопи снега и да затопли малко.
Вероятно пакет 6 ще се покаже преди това, стига да запазя ниския калориен прием.

Мнението беше редактирано от Marccus на 09.03.15 23:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1