Лаф моабет - осма серия

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.05.16
16:27

казано от ME4O_TURIST на 18.05.16, 16:25:

Нищо не се опитвам да кажа- УАН ГОД НОУЗ ( Един Бог знае ) :D

Дори сам не разбра как това отговори на въпроса. ;)

18.05.16
16:30

Мечо, искаш да ми кажеш, че торенето със синтетични торове е по-добро отколкото торенето с естествени ли?
По-добро не знам какво значи. Иначе това аз ти го казвам. :) Много по-ефективно е. Както и употребата на синтетични ПРЗ, отколкото биенето на колорадки бръмбар с ръце :)
Благодаря за комплимента.

18.05.16
16:33

казано от Queen Cobra на 18.05.16, 16:30:

Много по-ефективно е.

Именно - ефективно е от икономическа гледна точка. Не е ефективно от гледна точка на хранителните показатели на крайния продукт. Някъде имаше съпоставка на съдържанието на микронутриенти на земеделски продукти от началото на миналия век и сега.

18.05.16
20:17

Понеже може да е интересно за някого - по отношение на аспартама (и другите спорни подсладители) , основният източник на трениращите са подсладените протеини, аминокиселини и спортни напитки,  а за “нормалните хора” са газираните напитки. В тях основно се използва многокомпонентна съставкаот цикламат, аспартам, захарин и ацесулфам К).
Има една НАРЕДБА № 8 ОТ 16 АПРИЛ 2002 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДОБАВКИ В ХРАНИТЕ , издадена от Министерството на здравеопазването, кото определя пределно допустимите норми на всички добавки, влагани в храни. Горе долу се спазват нормите - правят се периодично анализи на готов продукт, пък и самите рецепти за влагане на подсладители са съобразени с постигане на някакви вкусови качества.
Примерно дозата аспартам влагана в безалкохолни напитки и млечни напитки е 600 мг/л. Дори да сложим незаконно превишаване , една потенциално вредна употреба би била равна на 4-5 литра безалкохолно на ден за средностатистически човек.
Спорните добавки-протеини и въглехидратни комплекси. спадат към храните със специално предназначение и са уредени в НАРЕДБА ЗА СПЕЦИФИЧНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ХРАНИ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА УПОТРЕБА ПРИ ИНТЕНЗИВНО МУСКУЛНО НАТОВАРВАНЕ, ОСОБЕНО ПРИ СПОРТИСТИ, Приета с ПМС № 273 от 06.10.2006 г. но пък тя не въвежда данни за пределно допустимо съдържание на подсладители , оцветители и пр. други.

Тези наредби не са родна измислица, те представляват вкарани в българското право европейски директиви.

Сега ...
за да умрете от смях, има легално определение за спортист ...

“Спортисти” са лица, за които спортът е основна професия, както и лица, които провеждат системна тренировъчна и състезателна дейност, но за тях това не е основна професия.
както и
1. “Интензивно мускулно натоварване” е физическо натоварване, което обхваща големи мускулни групи и е с максимална интензивност за кратък период или е с умерена интензивност и голяма продължителност.

Мдаа горе-доле разбрах за какво иде реч.Само не можах да разбера-по крива жица,прав ток тече ли?  :D   Кобра пишем ти единица за преписване.

18.05.16
23:53

Вегани от всички страни, обединявайте се !!! Избиват колонии от скакалци, за да произведат брашно от скакалци ! Слочаеност, ен мисла !

19.05.16
08:52

казано от ME4O_TURIST на 18.05.16, 23:53:

Вегани от всички страни, обединявайте се !!! Избиват колонии от скакалци, за да произведат брашно от скакалци ! Слочаеност, ен мисла !

Майтапът настрана, но това знаеш ли колко хубав и чист протеин е? :) Мръвката от топлокръвни дори не е близо. :)
Освен това насекомите са много по-ефективни от бозайниците и птиците в прираст на живо тегло срещу единица храна. Това ги прави по-ефективни от екологична гледна точка, а и доста по-приемливи от етична като източник на храна дори за вегетарианците. Казвам го без всякаква ирония това. Наистина имат огромен потенциал, стига да преодолеем европейската си погнуса към тях.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.05.16 08:54.

19.05.16
09:16

В доста държави насекомите са деликатес. Вероятно са и доста вкусни , просто за нас европейците е табу

19.05.16
09:49

казано от Boby_ на 19.05.16, 08:52:

казано от ME4O_TURIST на 18.05.16, 23:53:

Майтапът настрана, но това знаеш ли колко хубав и чист протеин е? :) Мръвката от топлокръвни дори не е близо. :)
Освен това насекомите са много по-ефективни от бозайниците и птиците в прираст на живо тегло срещу единица храна. Това ги прави по-ефективни от екологична гледна точка, а и доста по-приемливи от етична като източник на храна дори за вегетарианците. Казвам го без всякаква ирония това. Наистина имат огромен потенциал, стига да преодолеем европейската си погнуса към тях.

Абе и аз бях голям ентусиаст, но май не е баш така. Бях подготвил дори един проект, но започнах да се колебая. Средно по-ядливите насекоми имат около 20% белтък, което е о.к.; но качеството на аминокиселините в крайният продукт не е толкова високо, дори биологичната им стойност изглежда е по-ниска откокото в соевия протеин. А за нещо, което уж е толкова ефективно, цените за 100 г. преработен продукт са по 3-4 пъти по-високи от алтернативите (суроватка, топлокръвни и др.).

19.05.16
10:16

казано от Solomon Kane на 19.05.16, 09:49:

Абе и аз бях голям ентусиаст, но май не е баш така. Бях подготвил дори един проект, но започнах да се колебая. Средно по-ядливите насекоми имат около 20% белтък, което е о.к.; но качеството на аминокиселините в крайният продукт не е толкова високо, дори биологичната им стойност изглежда е по-ниска откокото в соевия протеин. А за нещо, което уж е толкова ефективно, цените за 100 г. преработен продукт са по 3-4 пъти по-високи от алтернативите (суроватка, топлокръвни и др.).

Честно казано, не съм се интересувал от аминокиселинния профил - щом си проучвал, вероятно е така.
За цената обаче сам знаеш, че нещата са по-сложни - в момента тези продукти се позиционират като екзотична стока и предлагането е малко, съответно мащабът на производството не може да компенсира някои от разходите. Това може да се промени при увеличаване на обемите... а може и да не се промени. :)

Волейболистите от националния отбор на България спечелиха силния международен приятелски турнир Мемориал “Хуберт Вагнер” в Полша. Момчетата на селекционера Пламен Константинов биха категорично Белгия с 3:0 (25:10, 25:22, 25:23) в последния си мач на турнира, игран тази вечер пред около 3000 зрители в зала “Таурон Арена” в Краков.

Така българите завършиха с 3 победи от 3 мача и 7 точки и независимо от изхода от последната среща на турнира между домакините от Полша и Сърбия по-късно тази вечер, ще спечелят купата................A честито на нашите момчета!!!

Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 19.05.16 21:00.

20.05.16
19:47

Малко ми е неудобно, но ме тормози един въпрос ... а бе веганите гълтат ли, в смисъл - 18+ ???

Теди Илиева

20.05.16
23:08

Стига глупости, бе, Dymag :D Много ясно, че отговорът е НЕ. Не искат в стомаха им да става микробиологично гробище :D

21.05.16
00:00

Една веганка ми викаше : О’фте може ... ном-ном ... Слочаеност? Ен Мисла! :D

21.05.16
00:29

Аз сериозно си питах - подобни интимни практики хич не ми се струват вегански. Дали имат становище и за сексуалните практики, че то в същност как ... да кажем, протеин от не растителен произход “да им влезе”, ще се размножават? То това не е ли “УАААА - Ужас” или карат на принципа: Колко вегани са нужни за да изядат един ХХХL дюнер? Отговор: Един, ако никой не гледа!

Теди Илиева

21.05.16
01:08

Предполагам принципа е в стомаха да влизат само продукти на фотосинтезата. Друго - йок! :D

Майтапа на страна. За да стане някой веган според мен са необходими следните три предпоставки:
- Да е модерно
- Да си невежа относно човешката физиология
- Да си претърпял силна психична травма (посещение на кланица или нещо подобно)

Напишете в google “leatherback turtle’s mouth” и дайте на изображения.
Впечатлена съм! :D

21.05.16
19:39

Някой може ли да даде линк и/или някаква таблица с класиране и резултати на Джони спорт тази година ?

23.05.16
00:06

казано от TaZZ на 21.05.16, 19:39:

Някой може ли да даде линк и/или някаква таблица с класиране и резултати на Джони спорт тази година ?

в бодиконструктор има класиране

23.05.16
18:23

Добра новина! Григор Димитров отпадна още в първия кръг на Ролан Гарос и сега вече може спокойно да се концентрира върху важните неща, като например в чии гащички да бръкне.

23.05.16
19:00

Григор Божинов :)

Григор готов финал в Истанбул изтърва-Ролан Гарос какво да играе-Ганкиното на бос крак.

24.05.16
07:24

По случай празника:

24.05.16
11:22

Да, наистина, честит празник на българската просвета и култура, и писмеността на дотраките ... траките ... не - славянската писменост беше :)

https://www.facebook.com/failarmy/videos/1028081280622367/

Първата сцена боли само при гледане.

26.05.16
18:02

я какъв хубав кавър е направил чичо Дейвид

27.05.16
08:37

В 21-ви век, в дните на “демокрацията”, свободата на словото е някакъв мираж.
Вчера в изложбени зали “Рафаел Михайлов” В. Търново, едно произведение беше обърнато с гръб пред очите ни, просто защото е “политически некоректно”.
Герберастките ченгета веднага видяха Бойко с изобразен фес, и казаха “махай, махай”.
Де.ба тия ченгета, партийци и слагачи са навсякъде. Щом и по изложбите все още има цензура, значи скоро няма да се оправим.

27.05.16
12:05

казано от Марин Димитров на 27.05.16, 10:53:

........

87

27.05.16
14:23

Нагоре като споменахте за насекомите се сетих какво ми се случи преди седмица. Изядох един малък бръмбар неумишлено, просто ми беше влязъл в салатата. Направо си го схрусках и имаше странен вкус, по-скоро комбинация между леко пикантно с горчив привкус и още нещо. Предполагам, че всяка животинка си има свой вкус.

Т. Тодорова

27.05.16
15:26

Аз понеже съм на вълна “работа” ... Кандидатствате ли по неграмотно написани обяви?

Пример: цък.

http://urod.ru/news/69824/

уродки бляд

Какво ли спортуват? Спортна гимнастика?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153821455057087&set=a.10151279530642087.462685.577582086&type=3&theater;

Т. Тодорова

27.05.16
21:57

Не знам, ама малко ме притеснява такава детска визия. Може да е с право, а може просто аз да не съм свикнала с такива гледки.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.05.16 21:58.

27.05.16
22:54

Питали са ме деца как да направят “големи мускули” - доста е страшно, наистина, не картинката, а ситуацията с деца, които искат да са Хълк едва ли не. А картинката определено и мен ме притеснява - гласувах с +
Спортна гимнастика, да - https://www.google.bg/search?q=Hegyi+Ciprian&biw=1300&bih=600&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjYlqG7hPvMAhVF6xoKHb2DBfgQ_AUIBigB#imgrc=DQaYgGfrYauSxM:

Мнението беше редактирано от Dymag на 27.05.16 22:55.

27.05.16
22:58

Големият спорт иска жертви от ранна детска възраст . Бих заключил, че децата са от някакъв спортен клуб, съдейки от следващите снимки в албума.
Нищо лошо не виждам  деца да се впечатляват от големи мускули и това да ги мотивира да спортуват :)

28.05.16
00:16

Не знам. Според мен тежкото спортуване не е за тази възраст

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.05.16 00:18.

28.05.16
16:11

Страшно, страшно :)

Carbohydrate

28.05.16
18:56

Продължи текста под картинката))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1