19.05.13
20:46
Супер си ми е, имам периоди в които ям повече, не знам защо.
19.05
13:00 - 2 парченца локум (баба ме почерпиии (sun))
18:30 - около 40-50 гр. фъстъци
20:30 - салата (1 домат, 1/2 краставица и 1/2 лъжица зехтин)
21:15 - 1/2 кренвирш, 1 лъжица лютеница, 1 лъжица мед, 4-5 лъжици кисело мляко
Мнението беше редактирано от Сиси на 19.05.13 21:39.
21.05.13
12:56
21.05
13:00 - салата (маруля, 2 варени яйца, лъжица зехтин и малко сол)
13:30 - кисело мляко с лъжичка мед
15:00 - кренвирш бляхх (puke), филия Вита, лютеница
15:30 - малко сладко от сливи
21:30 - качамак със масло (не беше много), таратор
Тренировки правя, ама не ги пиша.
Мнението беше редактирано от Сиси на 21.05.13 21:35.
05.06.13
22:13
Хайде от утре се завръщам! Покрай тез класни се изгубих! :))) Хубава вечер на всички!
06.06.13
12:05
06.06
11:45 - 100 г череши
12:05 - 140 г супа без месо
16:50 - 30 г морков
19:00 - 130 г ягоди
20:00 - 2кебапчета 105 г, салата (маруля, 1 лъжичка зехтин, сол, домат 170 г)
Общо: 668 ккал
1 студен чай Nestea, 250 мл айрян
Изпих и към литър натурален сок. Майка ми ми го беше купила и не исках да я разочаровам, пък и си беше вкусен. :D
Ще дописвам ако има нещо. :)
Хубава вечер! (sun)
Мнението беше редактирано от Сиси на 06.06.13 21:54.
07.06.13
12:22
07.06
Направих страхотна торта за на кака ми рождения ден! (sun)
цъккккккк
12:00 - 300 г диня
12:20 - 11 г луканка, 52 г кебапче
18:30 - 25 г луканка
21:30 - салата (маруля,домат,краставица,лук), задушени картофи с чесън
22:30 - черешии :D
ще дописвам :)
Мнението беше редактирано от Сиси на 07.06.13 22:51.
07.06.13
15:01
668 калории? Все още не мога да разбера как преживяваш на толкова храна. :D Я напиши тренировките.
07.06
Направих страхотна торта за на кака ми рождения ден! (sun)
цъккккккк12:00 - 300 г диня
12:20 - 11 г луканка, 52 г кебапчеще дописвам :)
Караш ме да се замисля дали тези 11гр. луканка имат поне две парченца ?
Тортата изглежда добре .. моля те хапни от нея :)
Мнението беше редактирано от Иванова на 07.06.13 15:19.
Ще качиш килограми с тази луканка. Даже сигурно вече усещаш по дрехите това качване...
Нереално е. Изчетох всички мнения. Няколко неща мога да ти кажа от всичко до тук:
1. ти си горда, че ядеш малко;
...и в същото време:
2. ти се оправдаваш, че ядеш (дори и сирене с постоянното писане на “малко, ама много малко, съвсем мъничко”;
3. ти си свръх вманиачена в калории и грамажи...и аз смятам, ама неща, тежащи 11 грама ми остават по зъбите по-скоро, отколкото да ми стигнат до стомаха...
4. ти си с вманиачена (аргумент 2)- писали са ти суууууууууууууууууууууууууума хора, че ядеш малко, но ти не чуваш, идеята не е да се оправдаеш и да кажеш, че преяждаш. Те за друго ти го казват.
Малко ще ти е да си блъскаш само главата след време. Такава грешка и аз съм правила, и аз с 500 ккал се наяждах, патих си сериозно. След доста години, много депресия, следвана от воля, от пак депресия и т.н...и благодарение на силен по природа организъм, успях да си поправя щетите. Не върви по този път, наистина. Нищо добро не те чака. И знам, че няма да ме чуеш, но аз от собствена съвест се чувствам длъжна да ти го кажа.
Сиси, вземай се в ръце докато е време. Прочети добре хората какво са ти написали. Поразгледай и другите дневници.Виж мацките как хапват, как тренират.Тук много хора могат да ти бъдат за пример. Ще постигнеш желаниете резултати само ако започнеш да хапваш повече. Сама ще усетиш, че се движиш в правилната посока.Ще имаш повече енергия да вършиш много неща в ежедневието си, ще имаш повече енергия за тренировки и най-важното- ще бъдеш по-здрава! Много важно е да си доставяш необходимите вещества на организма. Ти не го правиш. По този начин ще му нанесеш сериозни поражения и ще си забавиш метаболизма.
Когато подаваш малко калории ти казваш на тялото си: ” Ето това ти давам - работи с него, оцелявай както знаеш”. Тялото постепенно преминава с режим “оцеляване” и започва да складира мазнини. То не знае кога пак ще му се случи да получи адекватно количество храна. Ти не искаш това :) Ти не искаш да складираш мазнини, нали? Ти искаш да си слаба, стегната мацка и предполагам както всеки човек искаш да си добре със здравето. Това няма да стане с тази храница (дори не мога да си изкривя душата и да я нарека храна).
И аз съм процедирала като теб, и други хора тук също са постъпвали така. Всички сме се убедили, че това не е начинът. Ако продължаваш така ще станеш някоя отпусната клечка. Повярвай ми това е много грозна гледка и ти самата няма да се чувстваш добре в кожата си. Да не говорим ,че ще започнеш да усещаш и странични ефекти като липса на цикъл, косопад, чупливи нокти, липса на енергия за каквото и да е и т.н., и т.н.
Разгледай много добре дневниците. Прочети, информирай се. Пиши дори на лично съобщение на който прецениш.Всички тук са страхотни, отзивчиви и компетентни. Ще ти помогнат с ценни съвети и ще постигнеш целите си. :)
07.06.13
18:39
С толкова храна ми е добре. :) Като ям повече ми става тежко и имам 2 диети предписани от лекар. :)
С толкова храна ми е добре. :) Като ям повече ми става тежко и имам 2 диети предписани от лекар. :)
Не е необходимо да увеличиш количеството изведнъж и да се тъпчеш насила. Можеш полека да увеличиш количеството. Съветвам те да подобриш качестото. Ядките например са много полезни, не вземат място в стомаха така, че да ти е тежко, а същевременно ти дават доста енергия. Таханът също е добър вариант. Хапвай по-силна храна от рода на риба, свинско, масло, яйца, ядки, тахан....
Имаш голям избор. :)
07.06.13
18:49
Вегетарианка бях... Сега проядох луканка и по някой път кренвирш или някое кебапче, другото ми е противно, но и тях ще спра. :) Млечни не мога да ям, яйца се изривам от тях, ядки също не мога да ям. Тахан може би от време на време...
Новата ми цел е да стана веган. :))))
Мнението беше редактирано от Сиси на 07.06.13 18:49.
Вегетарианка бях... Сега проядох луканка и по някой път кренвирш или някое кебапче, другото ми е противно, но и тях ще спра. :) Млечни не мога да ям, яйца се изривам от тях, ядки също не мога да ям. Тахан може би от време на време...
Ок, това е страхотно. Можеш да прегледаш дневника на Маргарита Манева и да откриеш много,много полезни неща :)
Желая ти успех!
07.06.13
20:01
Благодаря ще го прегледам! Успех и на теб! :)
07.06.13
20:34
защо не можеш да ядеш ядки? :)
07.06.13
21:01
Новата ми цел е да стана веган. :))))защо не можеш да ядеш ядки? :)
Дразнят ми стомаха. :)
08.06.13
10:58
Здравей пак!
Виждам, че не приемаш препоръки и критики относно режима си все още. И разбирам, че и надали ще се случи. Всичко, което хората споделят, препоръчват, съветват е за твое добро, опазване на здравето и организма ти. Чувстваме се някак длъжни да те вкараме в правия път, защото сме минали по твоя и знаем последствията. Явно, обаче, човек трябва сам да си счупи главата, за да се осъзнае. Форумът и дневниците са виртуално пространство, в което всички трябва да се чувстваме добре, като това се основава на общо интереси, желания, стремежи и цели. Пътят за постигането на последните обикновено е само един и той не включва подлагане тялото на глад. Ти не споделяш това, поради което съветите ще преминат в подигравки и отритване, липса на коментари и препоръки когато ти самата дори ги потърсиш. Последното е най-НЕтърсеното от бб-тийм като идея, не затова са създадени дневниците. Защо тогава имаш дневник? Какви са целите ти? Ако не приемаш това, което споделят останалите - начинът да си го спестиш е да си пишеш в една тетрадка и да забравиш за досадните мрънкания на околните. Аз НЕ те съветвам да правиш това, ама хайде вземи се всlушай в хората най-накрая!
Мнението беше редактирано от Шош на 08.06.13 11:26.
08.06.13
12:35
Твърдиш, че имаш стомашни проблеми а ядеш луканки, кренвирши (в които има всичко друго, но не и месо) и всякакви други боклукчави храни, пиеш Nestea и натурални сокове пълни с химикали а проблемни били ядките, защото ти дразнели стомаха. Не те разбирам.
09.06.13
15:41
Еми окей хапнала съм 2-3 дни луканка, защото просто вече не намирам какво да ям. :) Махам и луканките и кренвирши и такива боклуци. Както казах - ще се постарая да си направя веганско меню. :))))
09.06.13
16:17
Еми окей хапнала съм 2-3 дни луканка, защото просто вече не намирам какво да ям. :) Махам и луканките и кренвирши и такива боклуци. Както казах - ще се постарая да си направя веганско меню. :))))
Веганите похапват доволно ядки, ама съвсем доволно! Опасността да си пълен веган е да не приемаш нужните количества протеин. Ако не от ядки, от какво ще приемаш? Варианти са сусам, конопено семе, конопен протеин, зърнени култури - киноа, амарант, лимец, тривиалните други. Последните, обаче, имат и доста въглехидрати и се съмнявам, че би ги избрала. Та какво според теб ще ядеш? Замисли се колко време би живяло тялото ти и колко дълго ще ти служи адекватно преди да имаш някакъв проблем?!
Струва ми се, че приемаш нещата, които ти пишем погрешно. Ако нещо не е според твоите очаквания или вкус махваш с ръка и казваш, че така ти е добре, а с останалото поради друга причина се съгласяваш. Обикновено резултатът от последното е да се откажеш от дадена храна, което всъщност е големия проблем.
Не се обяснявам в дълги постове, за да се заяждам, а защото ми се иска на мен някой да ми беше наливал с фунията акъл и да бях започнала да спортувам като малка. Ако пък и знаех кое е здраволсовно и добре за тялото ми щеше да е чудесно, ама не! Та с цялата си добронамереност ти казвам да тръгнеш с четене за храните, за съдържанието им не само в калорийно отношение, но и за минералите и витамините, всички полезни вещества, които съдържат. Да ядеш такава храна, която ще кара тялото ти да се чувства добре в следствие и на качеството и на количеството...
09.06.13
16:37
Да оценявам това, че ми давате съвети, но след като ядките са ми забранени от лекар и не се чувствам добре след приема им какво да правя?
09.06.13
17:56
Да оценявам това, че ми давате съвети, но след като ядките са ми забранени от лекар и не се чувствам добре след приема им какво да правя?
Намери си източници на енергия, които ти понасят и да са адекватни. Чети, търси, седни и напиши тук какво си открила, изготви режим според нуждите ти, попитай дали е правилен. Само с жалване и неядене не се получават нещата...
Искам да кажа,че този дневник го чета от време на време и ми напомня адски много на мен самата,преди няколко години.
Сиси,наистина се надявам да осъзнаеш ,че имаш проблем,залитания към анорексия ,а оттам могат да последват сериозни проблеми. На мен,най-малкия ми бе аменореята.
Успех от мен.
09.06.13
23:00
Ще се постарая. :)
10.06.13
12:42
10.06
- 200 г боб - яхния май беше
- 200 г череши
- 2 нектарини - 185 г
- 20 г сурово индийско кашу
Вечеря: тиквички с кисело мляко и чесън (тиквички 57 г. 1 лъжица зехтин за пържене, но те си се опекоха на тигана направо :D, кисело мляко 100 г., чесън и копър) - изядох 4-5 резенчета тиквички, защото ми стана лошо и доядох почти млякото
- 35 г морков
- 100 г череши
865 ккал общо
Мнението беше редактирано от Сиси на 10.06.13 20:56.
10.06.13
21:32
Можете ли да препоръчате добра програма за упражнения вкъщи? :) Правих на Jillian Michaels 30 day shred и качих кг. Не ми хареса особено.
Мнението беше редактирано от Сиси на 10.06.13 21:32.
10.06.13
21:59
Храната ти за днес е колкото едно мое ядене и то когато не съм особено гладна. Защо не опиташ да включиш тахан, мед, някоя филия хляб, масло.. А после ще имаш енергия за упражнения.
Можете ли да препоръчате добра програма за упражнения вкъщи? :) Правих на Jillian Michaels 30 day shred и качих кг. Не ми хареса особено.
Да не си въобразяваш,че си качила кг-ми? Колко време правеше Джилиън,та да си качила кг-ми:)Нереално ми звучи това:)
Пробвай Синди Крауфорд.Във Фитнесблендер също има супер програмки.Аз правя това понякога
http://www.youtube.com/watch?v=_Ov-lSkpOyI
Храни се...Много е важно.
10.06.13
22:25
Храната ти за днес е колкото едно мое ядене и то когато не съм особено гладна. Защо не опиташ да включиш тахан, мед, някоя филия хляб, масло.. А после ще имаш енергия за упражнения.
Ям хляб пълнозърнест рядко на някой сандвич. :) И тахан имам също може би утре ще пробвам ако ми се яде.
10.06.13
22:26
Да не си въобразяваш,че си качила кг-ми? Колко време правеше Джилиън,та да си качила кг-ми:)Нереално ми звучи това:)
Пробвай Синди Крауфорд.Във Фитнесблендер също има супер програмки.Аз правя това понякога
http://www.youtube.com/watch?v=_Ov-lSkpOyI
Храни се...Много е важно.
Ами правих я 1 месец.
А също и ако можете да ми препоръчате хубави храносмилателни ензими.
Мнението беше редактирано от Сиси на 10.06.13 22:37.
Е,значи си си въобразила.Като ти казвам,че съм била като теб.....послушай ме. Не си говоря напразно. Хапвай си ,не брой калории,тренирай,бъди активна и :) щастлива
Утре добави и нещо към тези бобчета,които ядеш:)
10.06.13
22:39
На мнение съм, че това хранене е основен фактор, който те е довел до тук. Пообрала си първите добре узрели негови плодове - проблеми със стомаха, лош апетит. Чакат те още грижи. Веганство - ОК, но ако запазиш този стил на хранене (качество и количество на храната), няма да намериш решение в тази посока. Не знам с какви лекари се съветваш, но и не виждал разрешаване на някакви проблеми. Помисли за тези неща... ако желаеш. Промяна трябва да направиш... иначе посоката е една и определено не е място, където ще ти е комфортно. Избор. Твой.
10.06.13
22:39
Е,значи си си въобразила.Като ти казвам,че съм била като теб.....послушай ме. Не си говоря напразно. Хапвай си ,не брой калории,тренирай,бъди активна и :) щастлива
Благодаря ти!
Ами няма какво да добавя освен салатка, хихи.
10.06.13
22:40
На мнение съм, че това хранене е основен фактор, който те е довел до тук. Пообрала си първите добре узрели негови плодове - проблеми със стомаха, лош апетит. Чакат те още грижи. Веганство - ОК, но ако запазиш този стил на хранене (качество и количество на храната), няма да намериш решение в тази посока. Не знам с какви лекари се съветваш, но и не виждал разрешаване на някакви проблеми. Помисли за тези неща... ако желаеш. Промяна трябва да направиш... иначе посоката е една и определено не е място, където ще ти е комфортно. Избор. Твой.
Точно заради това се отказах да ходя вече при лекари, които не ми помагат. :) Ще се опитам да си помогна сама и да намеря правилния режим на хранене.
10.06.13
22:41
На това хранене проблемът му е доста различен от ензимите...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.06.13 22:43.
10.06.13
22:44
А в аптеките дали има? Аз си взех преди 3-4 месеца на Enzy-mill, но не забелязах промяна от тях. Или може би пак бъркам. В момента тези не мога да си ги позволя.
10.06.13
22:47
Не съм купувал ензимни продукти от аптека, приемал съм продукти от този тип и затова давам тази препоръка. Защо искаш да приемаш ензими?
Благодаря ти!
Ами няма какво да добавя освен салатка, хихи.
Можеш .Просто трябва да пречупиш изкривените си представи.(hug)
Добави едно или две яйца/маслини/филе/шунка,като за начало.
А след това,просто започни да се приемаш ,такава каквато си :)
Мнението беше редактирано от Еми на 10.06.13 23:01.
10.06.13
23:01
Не съм купувал ензимни продукти от аптека, приемал съм продукти от този тип и затова давам тази препоръка. Защо искаш да приемаш ензими?
Ами за по-лесно разграждане на храната и за да нямам тежест след хранене...
10.06.13
23:09
Точно заради това се отказах да ходя вече при лекари, които не ми помагат. :) Ще се опитам да си помогна сама и да намеря правилния режим на хранене.
Аз не виждам стремеж да си помогнеш сама. И да, изборът е твой наистина, но този ти начин на хранене ще те доведе до лекарите без значение дали искаш или не, а никой не ти желае безпомощно и безнадежно съществуване. Спри да се съгласяваш и да казваш - “да, прави сте”, пък да не правиш нищо по въпроса. Осъзнавам императивността в тона си, но аз лично се дразня когато някой иска съвет, пък си прави оглушки, когато трябва да си размърда задника, сивото вещество или каквото друго има, за да си свърши сам работата. Нищо не идва и няма да дойде наготово. А вървиш към момента, в който и сама няма да можеш да си помогнеш, без значение колко желание и воля имаш. Стегни се! Вземи се слушаш, да четеш и аджеба да прилагаш на практика! Такива оправдания и голословни приказки ги знаем всички! Като си опишеш храната за деня седни напиши два реда кое си направила по препоръка, кое как ти се отразява, кое си се насилила да изядеш само защото трябва да увеличиш храната, напиши, че ти е трудно. Дай някаква емоция, поискай конкретен съвет за конкретен проблем. Като те чета и виждам супер празни думи, има ли някой там, човек ли си? Винаги ли си усмихната, когато ти се карат?! Обиди се на някого, кажи му да не ти пише в дневника! Аз ще се радвам да ми се разсърдиш, да проявиш емоция, да те жегне нещо, да стигне нещо си до съзнанието ти. Не реагираш на нищо, което ти пишат! Звучиш като лигла, разглезена и задоволена, с пълна с филми главица. Дано не ме накажат за тона от сайта, искам да предизвикам нещо у теб и не целя да те обидя наистина. Ще ми се видя действие някакво, не еднообразна полемика...