Първо кардио или първо силови тренировки

06.03.13
00:12

Здравейте, имам нужда от помоща ви. посещавам фитнес зала от 3 месеца целта ми е да сваля 5-6 килограма и да стегна тялото. Висока съм 155 см и тежа 48 кг като свалих едва 2 кг за 3месеца, бях 50 кг. Приемам елкарнитин преди тренировка и тренирам 12 пъти в месеца, между 2 и 3 пъти седмично. Започвам тренировката с 1 час кардио, 30 мин пътечка и 30 мин веларгометър на ниска степен. След кардиото правя около час упражнения: за вътрешна и външна част на краката, коремни преси, лег преса, напади, клекове, упражнения с гирички. Мисля обаче, че нещо бъркам по- ефективно ли ще е ако започна със силовите упражнения и след това кардиото, да заменя веларгометъра с крростренажор. Старая се да се храня правилно доколкото ежедневието ми позволява, закусвам задължително с овесени ядки, изключила съм напълно сладкото и хляба.
Благодаря предварително.

След силовата според мен е по-удачно кардиото. Поне това съм забелязал при мен че действа по-добре.

Мнението беше редактирано от Светослав Захариев на 06.03.13 00:30.

Кардиото СЛЕД силовата тренировка. Отделно, че бих го намалил. Ако искаш по-голям дефицит - махни малко от храната, пък съкрати кардиото.

^горното не важи, ако си със сринат метаболизъм.

06.03.13
11:57

Като мъж едвали ще мога да ти дам кой знае колко ценен съвет, можеби някоя жена би ти помогнала повече.
Лично аз правя кардиото след силовата тренировка. Пробвал съм първо да правя кардио, после силова... Еми нищо не става, нямам силата и една щанга да вдигна.
Така че според мен е по добре първо силовата, после кардио тренировката.

06.03.13
12:05

Два варианта.Ако кардиото и силовата ще са в 1 тренировка,тогава задъжително първо силовата.
Другия вариант.Кардиото сутрин на гладко или в нетернировъчен ден.СИловата следобед.

Ако са в една тренировка, задължително първо силовата и след това 30-45 минути кардио, не ти е нужно повече, друг е въпроса дали имаш нужда от сваляне на  5-6 килограма след като сега си 48, но ти си знаеш.

06.03.13
20:54

Нека дадем научно обосновам отговор-силовата тренировка винаги се прави преди кардиото,защото по време на тренировката с тежести се изчерпва запасът от гликоген в мускулите и по този начин се увеличава ефективността от аеробната тренировка.

06.03.13
21:02

С тренировка с тежести трудно ще изчерпиш гликогена. Еле пък жена...

06.03.13
23:29

Благодаря на съветите, а според вас програмата добра ли е за сваляне и стягане.

казано от kivvito_ на 06.03.13, 23:29:

Благодаря на съветите, а според вас програмата добра ли е за сваляне и стягане.

Ако тежестите са такива, че да не можеш да правиш повече от 8-10 повторения в серия - да, добра е.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.13 23:33.

29.04.13
20:10

Един мой познат пък ми каза, че е по добре след кардио да правиш силова .. Един ден само кардио, и един ден само силова и почивка и после пак същото.
Ама според мен, както си се чувства човек най-добре нека така да си процедира, все пак спорта трябва да е удоволствие преди всичко. Еми да, нали :D

30.04.13
08:57

казано от Anelia на 06.03.13, 21:02:

Защо да не изчерпи?

Carbohydrate

30.04.13
09:41

За каква силова тренировка се говори. Момичето просто иска да отслабне, като използва фитнес уредите. Няма да става силач)) или ББ. Няма особено значение дали пътеката и колелото е преди или след уредите. И тук думата “кардио” следва да се замени на “интервална”, ако целта е сваляне на кг. Ефекта ще е по-голям и по-бърз....
Както и упр. с фитнес уредите, целта не е просто да се правят движения, а да се правят по интензивно. Например:
- по 15 повторения, с малко почивки мужду сериите, суперсетове,....цялата тренировка може да се направи за 15 мин. със уредите! Ефекта ще е се едно е тренирала 2 часа ...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 30.04.13 09:49.

30.04.13
13:59

казано от Delyan на 30.04.13, 08:57:

Защо да не изчерпи?

Защото е доказано,че дори при професионални билдъри,които тренират супер супер тежко и интензивно,гликогенът се изчерпва едва на 25-30% и след часове вече се е възстановил.Тоест,дори да изчерпаш тея 30,ти остават 70%..

казано от JulsaVena на 30.04.13, 13:59:

Защо да не изчерпи?

Защото е доказано,че дори при професионални билдъри,които тренират супер супер тежко и интензивно,гликогенът се изчерпва едва на 25-30% и след часове вече се е възстановил.Тоест,дори да изчерпаш тея 30,ти остават 70%..

Досещам се къде си го чела :D Само ще уточня, че по-скоро обемът на тренирането е водещ, а не самата тежест. ;)

30.04.13
15:45

казано от Ради Хаджирадев на 30.04.13, 15:38:

Досещам се къде си го чела :D Само ще уточня, че по-скоро обемът на тренирането е водещ, а не самата тежест. ;)

То оставаше и да не се досетиш ;)...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.04.13 15:49.

16.05.13
18:27

Първо Силовата после кардио.  Няма смисъл от спорове и така нататъка, то си е ясно. Има правила в фитнеса който трябва да се спазват от всички!

23.11.16
01:20

казано от Juls на 30.04.13, 13:59:

Защо да не изчерпи?

А как ти звучи, ако не яде нищо поне 3 часа и половина преди тренировка и вземе доза far burner преди силова?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1