Домашна програма без почивен ден или ?!

10.03.13
15:49

Здравейте! Тъй като съм малко бос в тази насока бих искал да изкажете мнение относно моята домашна програма, която сам си изготвих и прилагам от около месец:

Години 25
Пол Мъж
Височина 174 см
Тегло 83 кг
Цел: Намаляване на телесните мазнини (особено около корема) и развитие с поддържане на обща мускулатура (принципно съм набит по структура с природно надарена мускулатура и последното нещо към което се стремя е сериозно увеличаване на мускулите... по-скоро релеф ми допада повече).
Хранителен режим: Предимно белтъчини + зеленчуци с намалени въглехидрати до обедните часове!
Хранителни добавки: Суроватъчен протеин на 2 приема: след тренировка и другият прием е най-често сутрин. Други добавки не бих взимал, предпочитам добрата и качествена храна.
Уреди вкъщи: лост, успоредка, щанга - 15 кг. и леки дъмбелчета от 5 кг с опция за закупуване на още тежести в бъдеще. Изключено е да посещавам фитнес залата, просто домашния фитнес ми допада повече от залите.

Ден 1: Привечер: Гърди/Трицепс : Кофи с подчертан наклон за натовараване на гръдните мускули + различни лицеви опори + упражнения за трицепс с дъмбелите
Ден 2: Сутрин на гладно: HIIT тренировка спринтове с бързо ходене или интервали на стълбище - 5 етажа (общо 30 мин) + корем след края
Ден 3: Привечер: Гръб/Бицепс: Набирания на лоста + упражения с щангата и дъмбелите за бицепс
Ден 4: Сутрин на гладно: HIIT тренировка спринтове с бързо ходене в парка или интервали на стълбище - 5 етажа (общо 30 мин) Привечер: Упражения за рамо
Ден 5: Като Ден 1
Ден 6: Като Ден 2 и т.н

Общо взето на 28-дневен цикъл (4 седмици) тренирам

Гръб/Бицепс - 7 пъти
Гърди/Трицепс - 7 пъти
Корем - 7 пъти
Рамо - 7 пъти
HIIT с цел общ тонус и намаляване на мазнините: 14 пъти

Въпросите ми към фитнес общността тук са следните:

1. Прилична ли е програмата за целите, които съм си поставил.
2. След Ден 4 добре ли ще е Ден 5 да бъде абсолютно почивен или би трябвало възстановяването ми да е пълно след тридневна почивка на мускулна група. Принципно силовите ми тренировки са не повече от час астрономическо време с почивка от около 1:30 - 2:00 мин между различните серии.

Благодаря предварително и поздрави

10.03.13
16:07

казано от Христо Ценов на 10.03.13, 15:49:

Общо взето на 28-дневен цикъл (4 седмици) тренирам

Гръб/Бицепс - 7 пъти
Гърди/Трицепс - 7 пъти
Корем - 7 пъти
Рамо - 7 пъти
HIIT с цел общ тонус и намаляване на мазнините: 14 пъти

Въпросите ми към фитнес общността тук са следните:

Вкарай и крака 14 пъти и си чук :))

10.03.13
16:10

Ами те кракаката си влизат при HIIT-а, щото стълбите (особено) и спринтовете доста натоварват мускулатурата. Ако вкарам отделни тренировки за тях ще ги претренирам зверски.. :) Иначе какво мислиш за почвен ден... мисълта ми тук е да се предпазя от претрениране... дали 72 часа са достатъчни за пълното възстановяване от трениране на дадена мускулна група.

Добави и флайс към гърдите щом имаш дъмбелчета. :)

10.03.13
20:50

Ще добавя най-вероятно. Благодаря за отговорите. А иначе какво мислите за възстановяването и дали е необходимо при подобна програма да се прави почивен ден ?

11.03.13
14:26

Ами прави още 1 ден почивка .Можеш да ги сместиш между тях или да почиваш събота и неделя.

По принцип почивката на един мускул,до колкото съм чел и са ми казали,е от 48 до 72 часа.Пак си зависи и колко си го натоварвал. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1