11.04.13
14:52
(единият път ми го бяха взели да правят бицепс в клетката?!?!!?)
Ей това за тях (devil)
Ей това за тях (devil)
Тъкмо днес смятам да сгъвам за бицепс на рака за... бицепс. :) А това, че вие му викате рак за клякане, си е ваш проблем. (devil) :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.04.13 15:11.
11.04.13
15:06
Така, така :D
Сипвай им Боби, сипвай им... (devil)
Аз в силните си години сгъвах редовно с 80 кила серии :D
11.04.13
15:07
Ей това за тях (devil)
Тъкмо днес смятам да сгъвам за бицепс на рака за... бицепс. :) А това, че вие му викате рак за клякане си е ваш проблем. (devil) :D
Знам къде тренираш! :D :D :D
ааа, пичове чисто луди сте :)
а на онзи му казах- абе защо не вземеш да гаврътнеш една лежанчица аз след 3,4мин ще свърша, но той пък вече я бил направил :).. Не им се лежи вече на хората ей! Еволюцията е необратима :)
Неделя
военна преса- 5 20,30,40,50,60кг
пуш преса 3- 60,70,80,90кг
лег- 5- 20,40,80кг 3х1 на 100кг
2х500м гребане на С2
5х
-500м гребане
-16 стриктни набирания
-8 на ръка изхвърляне с гира + клек с прави ръце 20кг
Време за последните 4кръга: 18мин
Пулс: 28- 1мин- 23- 2мин- 21
изхвърляния с 24кг пудовка
Тази тренировка беше за отбий номер, но гребането беше супер. Както се вижда от пулса ми не е като да съм се раздал до край. Сериите не гребане бяха между 2.00мин и 2.16мин, което вороятно е доста зле но просто емоционално бях толкова щастлив че греба, че направо не е истина (радвах се като циганче на баничка :) ).
Неделя2
тяга- 20,50,100,130,160,180, 200/1(к)
предна везна- 5повт
И тук между другото тренирах, но този път 200те летяха буквално! Това да дигаш когато имаш ден е прекрасно.От гребането краката ми бяха цимент... но как ме е яд че трябва да си тръгвам поне още някоя серия да бях направил...
Много хубави неща се завъртяха около мен (дай Боже и да се реализират) и затова не съм направил обобщението за програмата, но евентуално утре... :)
Мнението беше редактирано от jalokin на 15.04.13 09:13.
Вторник
тяга- 5 20,50,100,140кг; 180/1 200/1f,1f
фермерска разходка с 2х40кг- 500м за 5.20мин
бягане- 2км (леко темпо)
На първата тяга хватът ми взе да се отваря на колената като бях. Със сигурност щях да я дръпна, но плочките отдолу щяха да станат на сол... на втория опит дланите ми бяха ужасно потни, трия-стискам но все тая- под колената още ги оставих този път. Де да имаше малко талк...
Тази вечер ще привлека няколко човека в редиците на светлата страна.
И тук искам да благодаря на всички, които удариха по едно рамо, помагайки за популяризиране на идеите ми! Както казва Гласман- най-важното е общността/задружността в цялата работа.
16.04.13
17:11
Тази тяга, с мъжки или женски хват я правиш, че ти изтърва?
Сподели личните си наблюдения от ефекта на фермерската разходка?
Хубав дневник. Може много храна да поеме. :)
Тази тяга, с мъжки или женски хват я правиш, че ти изтърва?
Сподели личните си наблюдения от ефекта на фермерската разходка?
Хубав дневник. Може много храна да поеме. :)
С кука (палец между пръстите). Преди залата точно бях пипал разни масла, та се надявам да е оказало влияние. Не съм имал ядове с хват до сега, на 170 май преди 2,3седмици веднъж взе да ми изпуска, но нямаше драми там.
Един от тестовете за хват, който правя с моите хора е това:
->3 серии набирания до отказ с 16/24/32кг през 15сек
->1км фермерска разходка за време 2x16/24/32kg
Изглежда подвеждащо лесно според мен. Харесва ми идеята за такъв вид трениране, защото на малки повторения хвата обикновено се държи прилично, т.е. тренираме там където му е некомфортно. Мисля че веднъж съм правил 2,5км с 2х30кг гири после 4дена не можех да си стегна юмруците. Не казвам, че фермерската е панацея, но ти заяква хвата, учи те да си прибираш плешките и като ходиш да не се клатиш (при мен това е голям проблем и глутеус медиус ми е общо взето постоянно на границата с крампиите).
Ех тези майни бе :). Все да хранят, кусури да намират- как веднъж не каза някой да направим един панаир на наздравиците, ами все... :)
17.04.13
11:37
:D
Браво ве, Попай!
Като те чета, доволно си се развил, като машина. Много сериозно отношение имаш към детайлите.
Питах те за разходката, защото нашето оборудване е на втория етаж и всеки път преди и след тренировка го разнасяме отгоре надолу и обратно. Та едните 36 кг-ви дъмбели се явяват добър бонус към тренировката и на мен лично ми харесва да ги нося.
Направо ми се вдигна в очите, като разбрах, че не ползваш разноименен(женски) хват.
А след подобни тренировки, на другия ден въобще усещаш ли още някаква мускулна на предмишниците?
п.с.: фермерска разходка с 2х40кг- 500м за 5.20мин - луда работа!
За мен определението на сила винаги е било: Да вдигнеш възможно най-тежкото нещо, да го занесеш на възможно най-далечното място, за възможно най-кратко време.
п.п.: минуси (здравословни) на фермерска разходка с 1 дъмбел?
Мнението беше редактирано от Gogo на 17.04.13 12:38.
17.04.13
14:10
А бе не бъркай “ключов хват” с това, на което аз казвам “Мъжки хват” ;)
Той от толкова отнешение към детайлите е забравил как се тренира яко :D
p.s. Хвата се тества съвсем просто за около 10 секунди :)
За мен определението на сила винаги е било: Да вдигнеш възможно най-тежкото нещо, да го занесеш на възможно най-далечното място, за възможно най-кратко време.
(handshake)
Знам го аз вашия склад и аз дори се включих в пренасянето, но ти тогава по-лежерно май го раздаваше и не се вясваше там :).
За хвата пак трябва да помислиш, защото куката си е вид помощ, но като хвана със смесен хват и имам чувството че ставам крив като квазимодо :), тези кг са ми големи за надхват.
Треска имам след голям обем, но не е нещо невероятно. Конкретно след тази тренировка нямах.
Като минус единствено бих отчел това, че си е фермерска разходка- нито риба, нито рак ( не е тяга да се напращиш, не е спринт да се разцепиш). Но този компонент на странична антифлексия на мен много ми се нрави- ако си отворен към експерименти пробвай с въпросната гира- сервитьорско ходене (вдигаш я над глава). Ако не са ти в оптимална позиция лакътя, рамото, плешката, горната и долната част на гърба директно ще те смаже за 20-30сек, има какво да даде като рехабилитаторско упражнение поне.
Той от толкова отношение към детайлите е забравил как се тренира яко :D
p.s. Хвата се тества съвсем просто за около 10 секунди :)
Според теб ;). Освен това аз вярвам в това че трябва да го правим умно, не тежко. Дядо ми е на 80год и гледа 4дка двор само на лопата и мотика и се смазва яко, но това не го прави нещо невероятно полезно.
Кажи теста де- да не е държане на тежка щанга (над макса на тяга) за време?
Четвъртък
тяга
70/5 110/4 160/3 180/2 205/1(колан)
Стриктно набирание (заключване на лакти и плешки долу) през 10-15сек- 15+5+4+4+4+3
Пак може да се каже че не съм тренирал, но се радвам за тягата. Това ми е най-голямата гира, малко ме сгъна, но относително чисто. Вечерта имах среща с новопосветените в светлата страна на силата, групичката става сериозна- много радват!
19.04.13
12:33
Според мен тестването на хвата е нещо свързано с борба :)
19.04.13
14:51
Той от толкова отношение към детайлите е забравил как се тренира яко :D
p.s. Хвата се тества съвсем просто за около 10 секунди :)Според теб ;). Освен това аз вярвам в това че трябва да го правим умно, не тежко. Дядо ми е на 80год и гледа 4дка двор само на лопата и мотика и се смазва яко, но това не го прави нещо невероятно полезно.
Кажи теста де- да не е държане на тежка щанга (над макса на тяга) за време?
Ми според мен де :)
Лесно приземявам всеки “натрениран” ;)
Няма да каже, нещо супер просто е...мислете де :)
19.04.13
14:55
Ъ....ръкостискане? :D
19.04.13
14:59
Да, супер просто, като набиране на една ръка на въже, с хват палеца надолу..
19.04.13
15:01
Почти, ама не съвсем. Това е резервния вариант ;) :P
p.s.
Продължавай да издаваш тайни...17.30 неумолимо наближава (devil)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.04.13 15:02.
Почти, ама не съвсем. Това е резервния вариант ;) :P
p.s.
Продължавай да издаваш тайни...17.30 неумолимо наближава (devil)
Може би да подържи 2х20кг за 10 сек. с едната ръка?
19.04.13
15:07
Ще подържи, ама друго... ;)
за едни 15-20 минути.
19.04.13
15:12
Като казахте 2х20, съм държал Елейко 50кг дебел диск на една ръка,преди. И едно друго, пъхам тръба и нареждам дискове в нея, тежестта се държи като хванеш тръбата, а тежестите висят на нея, към 80кг бях стигнал за няколко тренировки, световния рекорд е към 120кг. :D
19.04.13
15:15
Мога да дам още едно предложение с една ръка, ама то пак ще е някоя тайна и съвсем ...
Ми според мен де :)
Лесно приземявам всеки “натрениран” ;)
Няма да каже, нещо супер просто е...мислете де :)
Един път да има нещо хубаво в това да не съм натрениран значи :)
p.s. Абе аз този изпит с набирането с обратен хват на въже не го ли взех? Или не ми е подписана книжката още :)
Мнението беше редактирано от jalokin на 19.04.13 15:54.
19.04.13
16:11
С една ръка?
С една ръка?
Честно казано не помня ама дали не беше с една ръка, а другата държи за китката. Бат Санди да каже ако помни :)
Мнението беше редактирано от jalokin на 19.04.13 16:24.
19.04.13
16:25
Аз не съм бил там, но така е било.
Събота
тяга- загряващи серии до 180/2 205/2хFail
бягане- 2 и малко км за 11мин
В петък пак не бях спал мн мн и на тренировката не можах да се събера. Тягата я отлепям и си я връщм на земята... На бягането ме смаза лактат... Трагедия направо.
Пак обикалях по болници и нито ми се тренира, нито ми се пише. Както и да е, една итересна мисъл ми се върти из главата по повод на здравословния статус на населението и спецификата на различните спортове. Може да ми дойде муза пък за това да пиша, но в общи линии какво мислите за състезание по силов трибой + 1 рунд кондиция:
За 10мин максимален брой повторения (без значение по колко в серия):
-набирания (C2B)
-лицеви с пляскане
-напади с размяна на краката във въздуха
Прости движения, основни, широко разпространени, тежки, обхващащи много равнини (балансиращи се донякъде), комбиниране на плюсове от двете крайности (развитие на НС, мускули, стави, хормони-трибоя; сърцето, дробовете, енерообезпечаване от КФ), избягване на някои негативи (липса на унилатерална работа; ниската степен на рекруитиране на влакна)
22.04.13
15:55
в общи линии какво мислите за състезание по силов трибой + 1 рунд кондиция:
За 10мин максимален брой повторения (без значение по колко в серия):
-набирания (C2B)
-лицеви с пляскане
-напади с размяна на краката във въздуха
Прости движения, основни, широко разпространени, тежки, обхващащи много равнини (балансиращи се донякъде), комбиниране на плюсове от двете крайности (развитие на НС, мускули, стави, хормони-трибоя; сърцето, дробовете, енерообезпечаване от КФ), избягване на някои негативи (липса на унилатерална работа; ниската степен на рекруитиране на влакна)
Поредната ти сложна и нелогична комбинация.
Що все я търсиш топлата вода... и то в кладенеца ;)
Що все я търсиш топлата вода... и то в кладенеца ;)
Не че се хващам за думата, но логика съм изложил, така че за нелогично не съм съгласен :). Сега, че ти не я одбряваш го разбирам. Очевидно обаче е, че светът има резон за подобрение и също толкова очевидно е, че известно количество хора го търсят. Ако ти си мислил в тази насока къде виждаш решението?
Аз определно съм вдъхновен от горното и ако някога имам ресурс ще пристъпя към реализирането му.
22.04.13
16:29
Ако тръгна да пиша...ще пропусна и тренировката ;)
1. Нещата, както съм ти го казвал поне 100 пъти, се правят/комбинират максимално просто за да е максимално ефективно.
2. Нещата, както отново съм ти го казвал поне 100 пъти, се обясняват ясно и обосновано.
3. Движенията, които си избрал не покриват нито основните силови показатели на тялото, нито пък ще дадат макс пулс, нито пък ще дадат макс работен капацитет ;)
22.04.13
16:29
Що все я търсиш топлата вода... и то в кладенеца ;)Не че се хващам за думата, но логика съм изложил, така че за нелогично не съм съгласен :). Сега, че ти не я одбряваш го разбирам. Очевидно обаче е, че светът има резон за подобрение и също толкова очевидно е, че известно количество хора го търсят. Ако ти си мислил в тази насока къде виждаш решението?
Аз определно съм вдъхновен от горното и ако някога имам ресурс ще пристъпя към реализирането му.
Мисля, че вече си закаснял. То това го има вече и се нарича “Най-силният мъж на България”, -Европа, -Планетата, -Вселената :D
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.04.13 16:30.
Мисля, че вече си закаснял. То това го има вече и се нарича “Най-силният мъж на България”, -Европа, -Планетата, -Вселената :D
Нищо общо брат. Колко човека в България (пък и в света) могат да се пуснат там? Защото Джонито и Битката на машините бяха пълни с хора и общо взето с малко желание всеки може да се включи. Сега вероятно ще нося негативи, защото това, което написах ще се възприеме като “план за завземане на спорната слава”. А трябва да е нещо просто и между другото- правиш 3 макса на елементарни движения и после се потиш за 10мин- край.
Вторник
лег (раменен хват)- 20,50,70,90- 5ци 100/3 110/1 110/3(придържане от пазач-билдерче)
тръстер- 20/5 40/5 60/5 70/3
набирания 30на в 5,6 серии
Фран (45кг тръстер, кипинг набирания)- 6.30мин (пулс- 35-след 1мин-28-след 2мин- 22)
тяга 70/5 110/5 160/2 180/1
На лежанката съм доволен. Времето за Фран ми е паднало с около 1мин, което мисля си е ок. Освен това този пък на 5та мин след края започнах тягата.
Горе-долу измислих следващата цел и програма.
Сряда
тяга+стойка на ръце след всяка серия
50/5 70/5 100/5 140/3 170/1 190/1-0-1
2х10 ХСПУ
5х
-3 обръщания с клек 70кг
-6 кофички
5х
-изхвърляне с клек (техника)
-butt raise + L sit (на успоредка)
Най-голямата щанга без колан. Пусто как се отказах на 2та серия..
Мнението беше редактирано от jalokin на 25.04.13 17:26.
24.04.13
15:59
Значи първо Фран, после тяга и ако много ти се напъва още лег + обръщане. После един ден айляк и тогава пак натискаш.
Значи първо Фран, после тяга и ако много ти се напъва още лег + обръщане. После един ден айляк и тогава пак натискаш.
Това като програма за бъдещето или като обобщение как е трябвало да бъде? :)
24.04.13
16:30
И двете :)
И двете :)
Сега пък аз не те разбрах как казваш да стане :) Но ако утре кажеш да е денят за айляк може да си стиснем ръцете :).
Мисля в новата схема да започна да бягам, Витоша ми е близо и много ме пали за момента.
24.04.13
16:55
Ми тва е една тренировка, ама не както си я направил ти, а както ти я написах :
1. Фран.
2. Тяга до макс.
3. Лег + обръщане 5х5 с минимална почивка.
На следващия ден почиваш.
Нали искаш всичко в едно - ей ти го.
Четвъртък
В рамките на всяка минута:
-Изтласкване от рамена с ножица 60кг 2повт
-бърпи с набиране
Общо: 50бърпита и 26преси
Време: 13мин
Пулс: 34-1мин- 28- 2мин- 24
Бедрата и гърба ми бяха натоварени, но съм доволен като за отбий номер.
МОЛБА!!! Нека този митично як кросфитър, който тренира в Младост 1 в някое от училищата, да се представи на публиката. Един чичка днес ми разказва за него- правел 8 кофи със 100кг на кръста, опитах се да коментирам че зависи какво се разбира под “кофа”, но били пълни и чисти. Всички момчета там били яки на говеда и общо взето всичките им тренировки и постижения са идентични на горното. В същото време тренирали само с пудовки- как се правят 100кг от пудовки не ми е ясно, но както и да е.
Наскоро пак четох нещо за “Вълшебните програми” и “приказните герои”, но все пак не мога да си обясна феномена “аз познавам един по-як от тебе, ама никога няма да ти го покажа или да разбереш каква е тайната му”.