Мнение за стакче

Според вас добра ли е комбинацията за сваляне от BCAA + CLA + Whey + Multivitamins За марки съм се спрял на
1.BCAA - Modern BCAA
2.CLA - Scitec CLA
3.Whey - 100% Pure whey
4.Vitamins - Optimum nutrition : Opti-man
Отделно да попитам евентуално при този стак как трябва да приемам протеина.На 18 години съм и тежа 90 кг с известен опит в залата... Хранителен режим спазвам с голям калориен дефицит.

Втори въпрос при приемане на протеин от храна за деня 200 грама пилешки гърди и извара 100 грама преди лягане имам ли нужда от протеин ? И трети каква точно е важността на витамините. Ако те са за възстановяване то протеинът и аминото не са ли със същите качества ?

Темата беше редактирана от Георги Христозов на 12.03.13 22:50.

трябва да се запознаеш с добавките и с това как да си направиш хранителен режим, защото според мен не си особено запознат, за сега тренирай, храни се здравословно остави добавките за след време

Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 13.03.13 01:33.

Запознат съм и както споменах съм на хранителен режим :) А за добавките нали за това е форума

Сметнал ли си колко калории са ти нужни и колко от тях трябва да идват от въглехидрати, протеини и мазнини, какъв е режима към който си се насочил и ако имаш добре изграден такъв, което според мен не е така, няма да имаш нужда от добавки.
пс. в 200гр пилешко и 100гр извара има около 60гр протеин, а ти имаш нужда от доста повече с какво точно си се запознавал ти си знаеш.

Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 13.03.13 12:59.

сутрин мюсли(100 грама (450кал)) +мляко домашно сварено
обяд замразени зеленчуци на тиган с зехтин правени 200 грама ( сурови на 100 гр имат 57 кал и5г въглехидрат) + 100 гр пилешки гърди
следобед - като обядът
вечер салата със зехтин 1/2 супена лъжица (ориентировърчно) и оцет
преди лягане 100-150 гр обезмаслена извара

Режимът ми е съобразен със бюджетът (на мама и тате) за това и ще си купувам протеин.

Мнението беше редактирано от Георги Христозов на 13.03.13 16:33.

13.03.13
18:19

Значи, няяме пари за ядене, ама няя проблем да дадем 100-150+ лева за протеин,бца,мца и нам-си-кво.

Е това ме дразни на този сайт може да научиш адски много но хората в него са просто едни заядливи идиотчета, които незнаят какво да кажат и само се заяждат.... Попитал съм конкретни въпроси, а не да ми критикувате режима и т.н ....

13.03.13
20:14

казано от Георги Христозов на 13.03.13, 16:32:

Режимът ми е съобразен със бюджетът (на мама и тате) за това и ще си купувам протеин.

усещаш ли как си противоречиш?

Бюджета ти е ограничен, ама се хвърляш на съкпи добавки като BCAA и CLA.

Хм добре аз ли съм останал с кривото разбиране, че протеин от храна излиза по-скъпо от закупения като добавка ? И второ много храна ми идва ако си увелича месото като количество... сега се затруднявам да си изяждам храната

Мнението беше редактирано от Георги Христозов на 13.03.13 20:34.

13.03.13
20:31

казано от Георги Христозов на 13.03.13, 20:28:

Хм добре аз ли съм останал с кривото разбиране, че протеин от храна излиза по-скъпо от закупения като добавка ?

Mай че да. Ако ти е ограничен бюджетът яж карантии- сърца, дроб. Цената е към 3 лева за килограм, даже съм засичал дроб по 2 и нещо.

Мила

13.03.13
20:53

казано от Георги Христозов на 12.03.13, 22:20:

Според вас добра ли е комбинацията за сваляне от BCAA + CLA + Whey + Multivitamins За марки съм се спрял на
1.BCAA - Modern BCAA
2.CLA - Scitec CLA
3.Whey - 100% Pure whey
4.Vitamins - Optimum nutrition : Opti-man
Отделно да попитам евентуално при този стак как трябва да приемам протеина.На 18 години съм и тежа 90 кг с известен опит в залата... Хранителен режим спазвам с голям калориен дефицит.

Втори въпрос при приемане на протеин от храна за деня 200 грама пилешки гърди и извара 100 грама преди лягане имам ли нужда от протеин ? И трети каква точно е важността на витамините. Ако те са за възстановяване то протеинът и аминото не са ли със същите качества ?

200 пилешки гърди + 100 гр извара са крайно малко и за мен (момиче, 60кила) Включи, идеята на Петър  или да кажем добави още извара (тя поне е евтина)

Относно добавките, имаш ограничен доход + липса на протеин от храна. В такъв случай:
-Няма да купуваш БЦАА, КЛА (тва пък абсурд, безбожно скъпа, излишна, действаща евентуално в безбожно огромни количества) Витамини - да си кажем истината, няма да те възстановяват. На първо място, това, което ще те възстановява е протеина.
В такъв случай ако държиш да си купиш някоя от изброените добавки си купи протеин. Гледай да е изгоден и качествен.

Мнението беше редактирано от Мила на 13.03.13 20:54.

Добре под нисък бюджет нямах предвид толкова нисък за тези добавки (без витамините) мога да си ги позволя както и храната с пилешко месо ,но ми идва много яденето като размер..

Мила

13.03.13
21:06

Въпроса е че с 60 гр протеин дневно ще губиш и ММ.
Протеина 1.5 гр на активно тегло по принцип би трябвало да бъде минимума. Да кажем, че ти за твоите 90 кг трябва да имаш 140 гр протеин. Ти си избери от къде ще дойде този протеин.

От изброените добавки категорично не купувай КЛА.
Ако държиш на добавките - взимаш протеина и витамините.

Мнението беше редактирано от Мила на 13.03.13 21:07.

Мерси  :) ето това е отговор... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1