Моля за мнение и препоръка

15.03.13
21:33

Здравейте ! В следващите 30 дена искам да кача 2-3 кг (максимум 3) и ще се радвам ако някой се изкаже по това,което съм замислил.Мисля да тренирам 4 пъти в седмицата-2 пъти горна и 2 пъти долна част.Тренировката за горна част представлява 6 базови упражнения,по 3-4-5 серии.Ето това правих днес например:
1 горна лежанка 5х60 5х70 5х80 4х5х70
2 набирания с подхват с тежест 3х10 (5х30кг и 5 без тежест),1х10 (5х20 кг и 5 без тежест)
3 лежанка 2х10х70 2х8х70
4 набирания с широк надхват 4х10
5 кофички 3х10 + 15кг
6 хоризонтален скрипец 3х10х50кг (мислих да правя някакъв друг вид набирания,но избрах това)

упражнения 3 и 4 и 5 и 6 ги редувах,тоест серия от упр.3 , 30-40 сек. почивка,серия от упр. 4 и така по 4 серии,с упражнения 5-6 по същия начин.

Преди седмица ми забраниха да правя за сега клекове,тяги и изобщо упражнения в които трябва да държа тежест изправен.Имал съм някакъв вроден дефект на някой от прешлените,който в последствие можел да се развие като дискова херния.Това ми осакатява тренировката много,тъй като трябва да тренирам краката само седнал и легнал,тоест на машини.Но мисля за сега да послушам лекаря,тъй като усещам от време на време схващане в кръста,тоест вдървяване.
За краката мисля да правя следното-5 серии лег преси,5 серии сгъване,5 серии разгъване,нещо за адуктори и абдуктори на скрипеца и прасец,колкото да има..Иначе до преди седмица ги тренирах с 8-10 серии тежки клекове в пирамида,3-4 серии римска тяга и 3-4 серии напади.

Храненето е нещо такова-3-4 яйца,300-400 грама хляб,1 кофичка кисело мляко със 100 грама овес.300-400 грама свинско месо,5-6 варени картофа и от време на време палачинки за повече калории.Тежа около 75кг,висок съм около 175 и целта ми е да стана не повече от 77-8кг през следващите 30 дена.Целта ми не е свързана с правенето на тяло,а искам просто да бъда атлетичен-силен,бърз и издръжлив.
До сега тренирах главно с по-малко повторения и виждам,че издръжливостта куца (става въпрос за горната част,краката ги тренирах последно време с повече повторения).Примерно днес на лежанката с 70кг,на първите 5 повторения имам чувството,че мога да я хвърля до тавана,но след това изведнъж ми става много трудно.Ето и някои максове:
лег-110
тяга-160
заден клек 120
военна преса 60
набиране с тежест +45-50кг
Когато целта ми е маса,трябва ли задължително да се стремя към голям обем и всяка следваща тренировка обема да е малко повече от предишната тренировка?Също така,чудих се дали да оставя така програмата или да пробвам,примерно 2 тренировки за горна част,една за долна и една за ръце,тъй като ръцете са ми най-изоставащата част от тялото.Мислих също и за сплит от рода на-крака,гръб и бицепс,гърди и трицепс и рамо,но нещо не съм фен на такива тренировки.Като цяло тренировка,като тази която съм описал по-горе за горната част,мислите ли че е подходяща за мускулна маса?
Ще съм благодарен на всеки,който се изкаже по темата,тъй като не съм много наясно с трупането на мускулна маса и не знам дали това,което съм замислил е оптимално.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1