Няколко въпроса за трениране на корем?

17.03.13
17:20

Значи имам няколко въпроса за тренировката за корем. Първо да ви кажа как аз ги тренирам.
Тренировките са понеделник и петък:
3x20 коремни преси с тежести.
3х20 повдигане на крака от вис.
Упражнението от 7:58 от клипа (не знам как се нарича) : https://www.youtube.com/watch?v=tB_WfIgLmZ8 - колкото ми издържат рацете.
Упражнението от 09:08 от клипа (също не знам как се нарича) : https://www.youtube.com/watch?v=tB_WfIgLmZ8 - 3х15.

От 1 седмица почнах да правя и вакуумки, след всяка тренировка по 3х20.

Значи въпросите ми са следните.
1. Добре ли е програмата?
2. Вярно ли е че като тренираш преси с тежести се получава издуване на корема?
3. Долната част на корема с тази тренировка ще я оформя ли защото според мен имам малко мазнинка което ми се вижда доста странно при положение че съм 170 висок, 65 kg, за диета ми казаха “от толкова килограми надоло накъде”

Ето и снимка:

17.03.13
17:36

Аз мисля че първите 2 упражнения са напълно достатъчни и да като тренираш коремните мускули с тежест растат не се издуват.

17.03.13
17:37

Ти само корем ли тренираш?

17.03.13
17:41

Естествено че не тренирам само корем. Програмата ми е следната:
Понеделник - гърди, бицепс, корем.
Вторник - почивка.
Сряда - трицепс, гръб, трапец, предмишница.
Четвъртък - почивка.
Петък - рамо, крака, корем.
Събота - кардио 20-25 минути, долна част на гърди ( кофички).
Неделя - почивка.

17.03.13
17:45

Еми тогава не се вманиачавай толкова с корема тия килограми са ти малко,корем се прави с храненето

Gogo

17.04.13
13:09

Вместо тези коремни преси за горен, долен, среден, междинен, вътрешен и външен корем, пробвай да правиш планкове и ренегадски.
Коремът трябва да е до толкова здрав, че да определя здравината на кръста и обратното.

п.с.: и каквото можеш да правиш прав, не го прави седнал - изолацията, пречи на стабилизацията.

Мнението беше редактирано от Gogo на 17.04.13 13:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1