24.03.13
20:41
Здравейте,
Значи с какво първо да започна :D. Тренирам фитнес от 1 месец. Започнах с кръгова програма, след което си я разделих последователно по дните. Принципно ходя на фитнес от 3 години, но съм прекъсвал, но реших отново да се хвана на хорото и този път много по-сериозно. Като цяло имам атлетично тяло, но заради структурата и метаболизма ми съм много слаб. На 20 години съм и съм 60кг. Та относно качването на кила ми предложиха да взема веднъж ето това нещо:
OPTIMUM NUTRITION Serious Mass 12 lbs.
Подкожната мазнина ми е 7%.
Направих си програмата по следния начин
1. Понеделник - Гръб, Гърди , за накрая корем.
2. Почивка и упражнение за корем
3. Сряда - Бицепс, трицепс, предмишница, за накрая пак корем.
4. Почивка и упражнение за корем
5. Петък - крака,корем
6. Събота - Почивка
7- Неделя - Кардио
В дните за почивка и неделя правя следното упражнение за корема:
http://www.youtube.com/watch?v=U-XWhwwJ7dw
Какви бихте ми препоръчали или направили забележка относно моята програма с цел да имам прогрес. Усещам разликата в тялото си и е много по-стегнато от преди, но желая масивен мускул.
Благодаря предварително!
24.03.13
20:46
Ами за качването на маса основно значение има храната, освен тренировката. Също така важна е и почивката между тренировките. Виждам, че си вкарал всеки ден упражнения за корем, което не е много смислено. Не знам също защо тренираш двете големи мускулни групи гърди и гръб заедно, при положение, че ако ги тренираш както трябва тая тренировка става доста обемна. Най-често те се разделят и при тях се слага някоя от малките мускулни групи - бицепс и трицепс. Така тренировката става по-стегната и резултатна.
Така че увеличи си храната, сложи в нея повече протеин и въглехидрат и би трябвало да имаш резултат.
24.03.13
20:50
казано от gazena gadinka на 24.03.13, 20:46:
Ами за качването на маса основно значение има храната, освен тренировката. Също така важна е и почивката между тренировките. Виждам, че си вкарал всеки ден упражнения за корем, което не е много смислено. Не знам също защо тренираш двете големи мускулни групи гърди и гръб заедно, при положение, че ако ги тренираш както трябва тая тренировка става доста обемна. Най-често те се разделят и при тях се слага някоя от малките мускулни групи - бицепс и трицепс. Така тренировката става по-стегната и резултатна.
Така че увеличи си храната, сложи в нея повече протеин и въглехидрат и би трябвало да имаш резултат.
Точно това е, че храната съм я увеличил до максимум :D. Ям почти по 5 пъти на ден. Яйца, мръвка и т.н. всичко има, но не дават особено голям резултат. Ок освен тогава тренировката за гърба да я комбинирам с малко бицепс?
24.03.13
21:34
Аз пък прогрес от разделяне на бицепса и трицепса в различни дни не съм имал. Ръцете си се тренират в един ден. Това е освен, ако не си състезателен бодибилдър. там нещата са различни.
Гърдите, тренирани с гръб е нещо невероятно.
Програмата трябва да е така според мене
1. Понеделник Гърди, гръб.
2. Сряда Крака, прасец.
3. Петък Бицепс, Трицепс, Рамо.
Коремна преса не бих мръднал на тия килограми да тренирам изобщо. Ама като има желание, да си я вкара някъде, но не повече от 3 пъти седмично.
24.03.13
21:51
казано от Антон Добрев на 24.03.13, 21:34:
Аз пък прогрес от разделяне на бицепса и трицепса в различни дни не съм имал. Ръцете си се тренират в един ден. Това е освен, ако не си състезателен бодибилдър. там нещата са различни.
Гърдите, тренирани с гръб е нещо невероятно.
Програмата трябва да е така според мене
1. Понеделник Гърди, гръб.
2. Сряда Крака, прасец.
3. Петък Бицепс, Трицепс, Рамо.
Коремна преса не бих мръднал на тия килограми да тренирам изобщо. Ама като има желание, да си я вкара някъде, но не повече от 3 пъти седмично.
Дам и аз така мисля да направя. А относно добавката какво може да ми кажете?
24.03.13
22:19
Корема веднъж два пъти седмично, макс. Т’ва кардио накрая на седмицата го заеби, вместо това върти 5-6 минути преди и/или след тренировка.
Гърдите с гърба е нещо много готино. Добавките са един гейнър и това е, добра добавка въпроса е дали имаш нужда от нея. Колко време тренираш?
Относно яденето, бих те посъветвал да добавяш още 1-2 хранения през деня.
Поздрави! :)
24.03.13
23:01
Вместо тоя гейнър, който си е храна на прах даже имат и някои вредни съставки повечето(например трансмазнини), си вземи ензими със солна киселина и пепсин. Има ги сайта Biotin се казват. Струват 38 лева. Качих 5 килограма с тях за по-малко от месец, след като за две години бях качил едва 2кг. А с тоя гейнър все едно си прибавяш едно допълнително хранене а щом се храниш 5-6 пъти на ден едва ли ще постигнеш някакъв ефект. Явно не можеш да я усвоиш всичката. Няма смисъл от допълнителни калории. Изчисти диетата не яж боклуци, Ензими и добре структурирани тренировки.
Тренирай 4 пъти седмично, не го прави тоя корем толкова много няма да се развие повече достатъчно е 2-3 пъти седмично. Включи и рамо в тренировките си. Тренирай всички, мускули не да наблягаш на едни и да пренебрегваш други. Виждам, че имаш желание да извадиш пресата. Но няма да изглеждаш добре, ако имаш преса като на Рони Колман и ръка като на Джъстин Бийбър :). По-добре бъди симетричен и пропорционален. Пък и тялото е едно цяло и като тренираш повече мускули активираш повече хормони, от което следва повече растеж. Кардио, само колкото да разгрееш.
Това е, брато. Ако не ми вярваш. Карай с по 20 хранения на ден + гейнър и сери по още 40. Навсичкото отгоре така ще си преебеш и храносмилателната система. Аз съм го правил :)
Успех !
24.03.13
23:28
Благодаря на всички за отговорите :). Наистина имам голямо желание да извая хубава преса. Е не желая да ставам като Лазар Ангелов :D , но поне лятото да видя, че е имало ефект всичко това :). Иначе се опитвам да тренирам всички мускули. Тренирам от 1 месец. Първите 2 седмици бяха кръгове и след това включих тази програма. Все пак мисля да го пробвам този гейнер и да продължа с усърдните тренировки :). Ще го имам напредвит и ще внимавам.