Вашето мнение за моята програма.

ТБ

30.03.13
16:29

От 5 години тренирам по нея , не мисля да е сменям имам супер ефект..
- Тренировъчна програма за мускулна маса
- 3x8
- 3 серии по 8 повторения
- Повторенията се изпълняват експлозивно с по-голяма тежест

- Понеделник Гърди и трапец
- Вторник Трицепс и Бицепс
- Сряда Крака
- Четвъртък Рамо и Гръб

- Понеделник
Гърди
Повдигане на щанга от хоризонтален лег 140кг 3x 8,8,8
Повдигане на щанга от полулег 3x 8,8,8
Повдигане на дъмбели от полулег 3х 8,8,8
Трапец
Трапецовидно повдигане на рамене с лост и задържане в горната част 4х 8,8,8

- Вторник
Трицепс и Бицепс
Трицепс
Френско разгъване с щанга от лег 3х 8,8,8
Кик-бек 3x 8,8,8
Кофички на пейка със собствена тежест 3х До Отказ
Бицепс
Бицепсово сгъване с щанга (със прав лост) 60кг 4х 8,8,8
Бицепсово сгъване с дъмбел от седеж 4х 8,8,8

- Сряда
Крака
Скачане на височина със собствена тежест 40 мин
(Не правя клекове защото самият таз ми е  генетично широк и прасците ми се губят + това имам и операция от минискус.... а и смятам че като правя тяга с макс тежки кг доста ми натоварва бедрените мускули!

- Четвъртък
Рамо
Раменна преса с лост пред гърди от стоеж 3х 8,8,8
Раменна преса с лост зад врат от стоеж  3х 8,8,8
Гръб
Мъртва тяга 160кг 5х 8,8,8,8,8
Набирания пред гърди със собствена тежест 3х До отказ
Гребане с щанга (мечка) 3х, 8,8,8

Темата беше редактирана от Тежко Болен на 30.03.13 16:37.

IS

30.03.13
17:41

Щом програмата работи за теб и не мислиш да я сменяш,не виждам защо търсиш мнението на други хора ;)

Но,да не съм само спам:

В деня за гърди може да се промени малко:

1.изтласкване с щанга от хоризонтален / полулег - редуваш на всяка тренировка
2.изтласкване  с дъмбели от полулег / хоризонтален лег
3.пуловър с дъмбел

И за раменете :

Защо правиш изтласкване пред и зад врат,само? Та това е  едно и също движение,като второто е и супер кофти за ротаторите,и не ми казвай че го правиш за средно рамо. Ако не ти се правят разни разтваряния с дъмбели,то по-добре си прави само военната преса в повече серии.

По-здрави!

ТБ

30.03.13
18:09

За рамото от стоеж като ги правя 2 те упражнения едно след друго с голяма тежест , ми смазва раменете и след това не-мога да се помръдна, аз вклучвам  в тези раменни преси и обръщане изтласкване на щангата и става мазало...

АЧ

30.03.13
18:14

Фика, ама защо тренираш раменете преди гърба... ?

ТБ

30.03.13
18:38

Защото според мен гърба е по тежката ми част и + това правя само 2 упр за рамо и след това да съм готов за гърба

30.03.13
19:49

Програма като всяка друга, щом ти харесва и има ефект няма лошо. Но просто не ти ли е омръзнало да правиш вече пета година едно  и също във фитнеса. Пък и самите мускули свикват на едно и също натоварване и упражнение и в един момент тъпаш на едно ниво.
Ако искаш смени си програмата за няколко месеца, да усетиш малко разнообразие. Може пък и повече да ти хареса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1