31.03.13
15:30
Трябва ми да бъда издръжлив , но за целта не ми се занимава въобще да бягам и за това се чудя дали има начин да имам въздух когато бягам ,но без да бягам . Много се надявам железата да ми помогнат,но не знам какви точно тренировки да правя,за да стане това. Гоня определени нормативи все пак ,но проблемът е единствено с въздуха.Тренировката с тежести за сега на ми е помогнала в тази насока въобще и се чудя дали има някакъв начин.
Темата беше редактирана от Teen Power на 31.03.13 21:43.
31.03.13
15:52
Дълги кросове не са ти необходими, но кратки спринтове, въженце, кондиции - погледни книгите на Рос Енамайт, голяма част от тях са домашно приспособени.
Обаче, за да имаш достатъчно въздух когато тичаш, ще се наложи да потичваш, защото се научаваш как да си контролираш дишането, с какво средно и постоянно темпо да тичаш, за да не се налага да спираш на всеки 500-1000 м. Поне това е моя опит.
31.03.13
17:46
Това прозвуча малко ,като искам да се науча да плувам ,но без да ми се налага да влизам във водата.Тежестите може би могат да ти помогнат да имаш по издръжливи крака ,но определено няма как да ти помогнат да имаш повече въздух.
Искаш да не се задъхваш когато бягаш, еми просто почваш да бягаш. Просто не виждам друг начин.
Аз лично доста си подобрих издръжливоста след като започнах да тренирам кръгово :)
31.03.13
20:49
Нямало как да имаш въздух на бягане без да бягаш...не говорете глупости.
Почни да тренираш кръгови без почвика и кондиции,меткони,гребане,скачане на въже (и още много други възможности).Все едно ако правиш Фран за 3 мин или биатлон в гиревой спорта няма да имаш въздух на бягането..Тялото не прави разлика между кондиция и бягане,то не може да разбере как тренираш сърдечно-съдовата издрЪжливост.
31.03.13
21:43
Тоест ми предлагате с две думи да почна някой от кросфит тренировките в сайта
@Intolerante - уместно зачекна правописната грешка,от бързане е.Виж текста по-долу.Ще се редактира.
31.03.13
21:46
Ми кво да ти кажа,имаш много варианти.Можеш да започнеш с някои кросфит комплекси,можеш да пробваш и някои кръгови тренировки - доста хора ги правят,виж дневниците.Естествено,че най-сигурния начин да имаш въздух на бягане е да бягаш,но да се твърди,че няма друг начин освен това е нелепо.