04.04.13
16:41
Здравейте,
на 23 години съм ,1,85м, 80 кг, имам около 2 години стаж по залите, но с големи прекъсвания. Сега съм се захванал сериозно да тренирам и искам да питам в началото правилно ли го правя. Попринцип трудно качвам килограми, но от както тренирам (месец и половина), всички казват, че съм понаедрял (всичко на всичко 3 кг според кантара).
Така, тренирам понеделник - крака (4упр. по 3 серии), вторник - гърди, рамо, корем(3упр. по 3 серии), сряда бягам по 4.5 км крос и преси след като ги избягам, четвъртък - гръб, трапец (4упр. по 3 серии), петък - бицепс, трицепс, корем (3 упр. по 3 серии), събота и неделя бягам както в срядата.
Идеята на всичко е да изчиста малкото мазнини в ханша, да покача ММ и да се поурелефя колкото може. Мисля, че тук трябва да кажа, че не се чувствам отпаднал, имам сила, качвам лека полека, от 10 дни взимам Кре-Алкалън и Кофеин. Храната ми е основно месо, зеленчуци и сладко преди трениравка, ям редовно и пия по 3л. вода на ден.
Въпросът ми е това ли е оптималният т.е. най- добрият начин за да постигна целта си, която посочих по - горе?
П.С. мисля да сменя силовата си програма така:
Рамо,трапец. - понеделник
Гръб,Бицепс. - вторник
Гърди,трицепс. - четвъртък
И крака. - петък
Да го направя ли ?
Мерси предварително :)
04.04.13
17:20
По-добре понеделник гръб и бицепс, а вторник рамо и трапец.
06.04.13
15:57
а другото добре ли е ?