Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим22.04.18
19:10
Един съсед лятото уби 12 в тях.
казано от satisfaction на 22.04.18, 19:10:
Един съсед лятото уби 12 в тях.
Явно е тотален селяндур и страхливец.
Мнението беше редактирано от nervak на 22.04.18 19:21.
казано от nervak на 22.04.18, 19:05:
Що си мислих,че живееш в Пловдив?!
Щото живея много близко до Пловдив и почти ежедневно съм там и често като описвам някакви ситуации/случки са от Пловдив и за това най-вероятно си останал с такова впечатление. За живеене не е за мен.
На кое викате отровница? Отровниците са семейство змии (Viperidae), а не вид - в България от тях се срещат пепелянки и усойници.
казано от Boby_ на 22.04.18, 20:08:
На кое викате отровница? Отровниците са семейство змии (Viperidae), а не вид - в България от тях се срещат пепелянки и усойници.
Конкретно аз говорех за пепелянка. В България има май 6 или 7 вида отровни змии, но само пепелянката или усойницата носят някакъв риск за здравето и живота на човек. Усойници не съм срещал все още, но с пепелянки в момента е пълно.Прицино пепелянката не е агресивна,освен ако не е провокирана.
Не знам...занимавах се и със змии доста.Но чак да е пълно около Пловдив с пепелянки,не ми се е случвало да констатирам-освен ако последните 5-6 години нещо не са се развили нормално.С часове сме търсили докато намерим пепелянка,а усойници изобщо не сме срещали.
Мнението беше редактирано от nervak на 22.04.18 20:29.
казано от Иван Марков на 22.04.18, 20:13:
казано от Boby_ на 22.04.18, 20:08:
Конкретно аз говорех за пепелянка. В България има май 6 или 7 вида отровни змии, но само пепелянката или усойницата носят някакъв риск за здравето и живота на човек. Усойници не съм срещал все още, но с пепелянки в момента е пълно.Прицино пепелянката не е агресивна,освен ако не е провокирана.
Усойници и аз не съм срещал, но пепелянки съм ловил като дете с чатал, издялкан от разклонен клон. 🙂 Опасни са, ако ги провокираш, иначе не нападат, докато не ги настъпиш. Отровата им рядко е смъртоносна, ако нямаш алергия, но ухапването си е рисково за малки деца и болни хора.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.04.18 20:32.
казано от nervak на 22.04.18, 20:29:
Не знам...занимавах се и със змии доста.Но чак да е пълно около Пловдив с пепелянки,не ми се е случвало да констатирам-освен ако последните 5-6 години нещо не са се развили нормално.С часове сме търсили докато намерим пепелянка,а усойници изобщо не сме срещали.
Винаги е имало тук. Както писах даже преди около 10 години бяха влизали по избите. Аз живея буквално почти в гората. Има много храсти, камънаци, вода и гущери. Идеална среда за змии. Единствените ми притеснения са да не настъпя някаква без да я видя. Жената обаче се оплаши доста, като я видя.Не беше виждала до сега. Не ще да ме пуска в планината 🙂
22.04.18
21:30
Нервак, няма да пиша романи, но ми е интересно да разбера защо се изказа така? А най-вероятно и друго е имало, но си редактирал.
казано от satisfaction на 22.04.18, 21:30:
Нервак, няма да пиша романи, но ми е интересно да разбера защо се изказа така? А най-вероятно и друго е имало, но си редактирал.
Ами защото само прости и страхливи хора избиват животни от страх.
22.04.18
21:40
Ебати логиката. А какво трябва да се направи?
казано от satisfaction на 22.04.18, 21:40:
Ебати логиката. А какво трябва да се направи?
Да обърнем въпроса по друг начин. За колко души знаеш, които са починали от ухапване на пепелянка за последните примерно 10 години в България? За колко ухапани изобщо си чувал? Каква точно причина имаш да ги убиваш? Ей така, защото можеш?
22.04.18
22:06
Ами въобще не е правилно, но много умело извъртя нещата. Трябва да признаеш, че едно е да си в София, змии около теб да има само в зоопарка, а съвсем друго е да си на село, гората да ти е на 50м, лятото буквално навсякъде да може да има змия, включително в къщата ти. Няма да е лошо да не отминаваме и това, че 100% от хората, които само обикалят и обясняват как никога това не е решение, не са имали пресечна точка с змия или подобно нещо.
И да отговоря, защото мразя да отбягвам и да си правя нещата, както на мен са удобни. Не познавам човек, който е умрял от такова нещо. За ухапани знам, но сигурно ти ще кажеш, че не знам, защото можеш да си позволиш да кажеш такова нещо. Това не променя нищо обаче. Със сигурност не е нормално да търпиш една дузина змии в двора си, като знаеш, че наистина няма кой да направи нещо. От общината ли някой ще дойде да се погрижи? И за какво точно ще се погрижи? Или някой друг? Глупости като цяло.
Зная, че ще ме разберете погрешно, защото сте спецове в това да четете и разбирате както си искате, но не е лошо да признаете разликите. А пък да се използват определени думи, които използва нервака, са тъпотия сами по себе си, но айде да не започваме и това.
Мнението беше редактирано от satisfaction на 22.04.18 22:08.
Недей така...прекарвам повече време в гората,от колкото повечето хора тук))Нагледал съм се големи “мъже”...с пистолети ,които бягат за кол от една водна змия или смок и то ,току що излюпени....
Вадил съм змии от такива места,с такава доза,които ти няма да доближиш и на 100метра,поради такава причина.
Та никаква община не ти е длъжна да се грижи.Нужно е малко знание и култура ,нищо повече.
Ето какво понякога намирам в лабораторията.Разликата между хващането на тази и езна пепелянка е....ми няма разлика.
22.04.18
22:44
Всички трябва да сме “Дънди Крокодила” от обща култура нали. Змията е отблъскваща и страшна за повечето хора и е разбираемо да ги е страх, въпреки че обикновено не може да им навреди.
22.04.18
22:46
Аз не казвам, че не си прав, просто това е начина в случая. Не може да търпиш змии в двора си, наистина не е нормално. Ако не се убиват, то ще станат хиляди сигурно.
казано от satisfaction на 22.04.18, 22:46:
Ако не се убиват, то ще станат хиляди сигурно.
Какви милиони....стотици хиляди направо.
Ей това ми е любимата деревенска логика...не снася яйца,няма мляко,месо...ама то и страшно-сатъра тогава.
Колко Крокодил и колко Дънди трябва да си, за да хванеш и разкараш нещо ,което тежи 500г при условие ,че си 100кг добитък?
22.04.18
22:58
Абе на Марс ли да ги отнеса тия змии? Защо опитваш да обидиш, като не си прав? Хващаш я и я разкарваш, а утре са станали 10 и пак същия кур, че и по-зле. С удоволствие бих убил 1000 от тия гадове и бих снимал клип. От опашките ще почна да ги режа, за да е по-яко. Заради това, дето сме цивилизовани и гледаме държавите на запад, то всеки ден я змия в двора, я мангал в мазето рови, я някой сириец ще те гръмне, наръга и какво ли още не.
22.04.18
22:59
Ако ме ухапе и съм алергичен, та взема и пукна ще ти тежи на съвестта. И слава богу нямам дори 90 кЕла, какви ти 100 🙂
Хора, не пипайте змиите, че те скоро ще станат защитен вид. Голям страх, голямо чудо. Какъв двор какви 5 лева, тя само преминава от там. Ако случайно се е настанила някъде, се обаждаш на службите.
казано от satisfaction на 22.04.18, 22:58:
Абе на Марс ли да ги отнеса тия змии? Защо опитваш да обидиш, като не си прав? Хващаш я и я разкарваш, а утре са станали 10 и пак същия кур, че и по-зле. .
Не е нужно на Марс,на 15-20м е достатъчно,но като гледам знанията ти по темата,как ще се развъдят и тн...няма ,как да те убедя.
казано от satisfaction на 22.04.18, 22:58:
Заради това, дето сме цивилизовани и гледаме държавите на запад, то всеки ден я змия в двора, я мангал в мазето рови, я някой сириец ще те гръмне, наръга и какво ли още не.
Kъде сложи змиите и мангалите под един знаменател???
Режи мангалите и сирийците като си мъж, а не нещастните животинки.
Тях бих ги рязал и без да минават през двора ми))))-ама отиваме в графата удоволствия)))
Мнението беше редактирано от nervak на 23.04.18 09:51.
23.04.18
10:20
2-3 таралежа биха свършили добра работа по принцип..
23.04.18
10:36
казано от SimplySatisfying на 23.04.18, 10:20:
2-3 таралежа биха свършили добра работа по принцип..
На каишка?
Или пък едно семейство мангусти данси засели?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.04.18 10:41.
казано от Bart Simpson на 23.04.18, 10:36:
На каишка?
Или пък едно семейство мангусти данси засели?
Пак глупости...таралежите пък само да видят купа с вода или гранули котешки или кучешки,трайно се заселват)))...или наминават-като кучета са.
Баба ми на дачата си хранеше безброй)))-слагаше три големи купи с мляко и пак имаше недоредили се ,които обикаляха-после исираха двора)))))))))
В Русия е много разпространено полудивото им отглеждане през лятото.
23.04.18
12:04
На купа с мляко и змиите се радват.
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. Три парчета домашна баница, таратор, банан.
2. Три яйца, халва, хляб, литър мляко.
3. Кисело мляко с мюсли, горски плодове, чия и мед, три шоколадови бонбона.
Около 2600-2700 кк. Или в лек дефицит или неутрално или лек излишък.
Днес много работа и нерви. Не ми се коментира. Сега се чудя дали да ям днес или да изкарам един по-дълъг фаст. Определено съм гладен, но мога и да изкарам.
Ако на някой от модераторите му се занимава, Моля да позачисти малко, че темата за змийското царство ненужно се разду и излезна от контекста в последните 7-8 поста. Благодаря!
Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Червена леща, хляб, салата:
Около 1100-1200кк. В крайна сметка не изкарах без да ям и хапнах малко леща.
Днес направих час и половина планинско, но за първи път от доста време видях зор. Краката ги чувствах много уморени и на финаните изкачвания ги влачех все едно имам по една завързана тухла на всеки крак.
При 95 килограма има някакво отслабване и изчистване, но все още имам доста размер да губя от ръце, рамена и гръб. Мисля, че с едно още 10 или 15 кила нещата ще се оправят:
Мнението беше редактирано от I`M на 24.04.18 13:06.
Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. Смуути от банани,ябълки, горски плодове, прясно мляко, мед и 50 грама пудра; литър прясно мляко
2. Кисело мляко с мюсли, чия,горски плодове и мед.
4. Филия домашен хляб с кашаквал
5. Четири яйца на фурна с кашкавал и сирене, две филии домашен хляб, домати и краставици с олио и сирене.
6.Кисело мляко с мюсли, чия,горски плодове и мед.Литър прясно мляко с 5 шоколадови бонбона.
Около 4900-5000кк. Вчера се чувствах доста изморен. Яденето ми тръгна и резултатът е налице -5000кк без дори да се наям като хората. Понеже трябва да има някакъв баланс - днес без храна.
Днес имах доста работа, но без някакви излишни нерви и не мога се оплача(въпреки , че ми се иска).Бях се зарекъл да не поръчвам никви дрехи в скоро време, но ми пратиха мейл с много яко намаление на маратонки с останал точно на жена ми номера и аз естествено й поръчах. И на малката обувки поръчах... Винаги съм обичал да правя подаръци без да имам повод на близките хора. Лошото е , че виждам зор със финансите при практикуването на това така наречено мое хоби.
Утре планувам едно планинско сутринта на гладно след по-дългия фаст.След това има няколко неща да прегледам и да реша дали ще се занимавам с тях или не. И така.
Винаги ще си остана ву фен.
“Paying my debts to society, so no more owing
Now it’s showing and proving, keep the body moving
Exercising the mind is scientifically proven
To increase your life line, strengthen your heart
Eat fish, that brain food will get you smart
Yoga, deep medicational tactics
You no good then just practice, cause practise makes perfect
Stop burying your lies and bring the truth to the surface”
Храната вчера - липсва.
Днес сутринта - час и половина планинско и рамо с дъмбели в различни вариации. Планинското отново доста зор. Чак като се изкачвах изплезен като щастлив редрийвър се осъзнах, че изведнъж ми стана много по -трудно изкачването заради жегата. Никога не ми е понасяла добре жегата. 31 градуса през април, пък още по -малко( в сутринта не беше 31, но си беше жега). Рамото го ударих под много различни ъгли със секундни почивки и доста зор видях, въпреки наличието единствено на 10 кг. дъмбели.
Забелязвам, че най-трудният момент при по-дълъг фаст ми е между 20 и 23 часа от фаста. Днес сутринта изпитвах доста по-малко глад от вчера вечерта. Планинското и тренировката на гладно. Даже и не ядох веднага след това.
Следобед се наложи да отскоча до Свиленград. Чисто като шофьор , да свърша една услуга. Успях да не блъсна тъпата лисица дето ми изкочи пред колата. Дори не оставих и гума по асфалта. Хубаво, че карах с ниска скорост. Днесшната работа, обаче си остана за утре. Сутринта ще направя едно планинско и ще се ориентирам към банкаче, че днес отлагай, утре отлагай и времето си минава.
Аз винаги съм на вълна музика, но като пътувам особено много обичам да слушам музика. Та днес това парче толкова пъти го репийтнах и препявах потропвайки с пръсти на волана, че няма как да не го споделя и тук.
“Sick of gay, sick of gay, sick of gay habits
Now I ping-ping like I’m Ricochet Rabbit
Ain’t nobody getting sick of me. I never skip a beat…
...Because I’m underground. Love the fucking underground”
Мнението беше редактирано от I`M на 26.04.18 19:09.
26.04.18
22:34
Май си единствения във Форума, който цели не само да изчисти, но и да изгуби размери.
казано от Brown Bomber на 26.04.18, 22:34:
Май си единствения във Форума, който цели не само да изчисти, но и да изгуби размери.
Въпрос на самовъзприемане. Аз тренирам за да изглеждам добре. Други цели във фитнеса нямам. За мен да изглеждам добре означава - слаб с оформени гърди, лека v образна форма на гърба, без много мускулна маса. Не търся и много дълбок релеф. Просто искам да ми е прибран коремът и да имам някакви оттенъци на плочки. Още повече, че всичките жени с който съм общувал ми са казвали, че слаб изглеждам много по-добре от колкото по-едър. Приципно не познавам жена , която да харесва силно мускулесто тяло и мускулесто тяло въобще. Дори жена ми е против тренировките ми. Сега отдавна разбрах, че за жените не е важно да имаш плочки, а джип 🙂, но все пак. Отново казвам не се харесвам едър и за това искам да губя и размер в определени мускулни групи 🙂
Храната вчера след около 38 часа фаст:
1. 250 мл. прясно мляко, банан и 50 грама суроватка в шейкъра.
2. Три спаначени кюфтета, филия домашен хляб, домашен сос от к. мляко и майонеза.
3. Три пържени яйца, таратор, филия домашен хляб и около 50 грама майонеза.
4. Кисело мляко с мюсли, г.плодове, чия и мед.
Около 3100-3200кк. Около 300-400кк. излишък, който след 38 часа фаст е добре.
Рано сутринта направих час и половина планинско. Стори ми се че се влача супер много, а по време излезна че съм взел маршрута за 40 минути, тоест с 5 мин по-малко от обикновеното време. Сутринта яко насрещен вятър и леко ръмене. После като излизах жега. В по-високите части още се намира свеж люляк и всеки ден си бера. Много обичам миризмата му, но вехне супер бързо.
Хванах случайно по радиото някакво лигаво ар енд би shimi shimi ya и се втрещих. Даже първата ми мисъл , която ми дойде беше wtf? Има само едно shimi shimi ya :
Мнението беше редактирано от I`M на 27.04.18 13:49.
27.04.18
13:53
казано от Иван Марков на 27.04.18, 13:46:
Хванах случайно по радиото някакво лигаво ар енд би shimi shimi ya и се втрещих. Даже първата ми мисъл , която ми дойде беше wtf? Има само едно shimi shimi ya :
И аз съм го слушал този новия вариант, щях да повърна ...
казано от Alexander Krastev на 27.04.18, 13:53:
И аз съм го слушал този новия вариант, щях да повърна ...
То не е и нов вариант. Просто са вкарали Shimmy Shimmy Ya в припева. А тази фраза е емблематична за ODB и я свързвам само с него. То при него не виждам как някой ще направи римейк на негово парче.Той си е неповторим. Не може да се имитира или копоира. Синът му се опитва, но не му се получава.
Още повече, че всичките жени с който съм общувал ми са казвали, че слаб изглеждам много по-добре от колкото по-едър. Приципно не познавам жена , която да харесва силно мускулесто тяло и мускулесто тяло въобще.
Даам..слушай ти какво казват жените. Сигурно в около 3% от случаите съвпада и с това което мислят 🙂
Иначе, верно не харесват мъже, които изглеждат сякаш приоритета в живота им е главно как изглеждат. Което е разбираемо защото и жените не са прости в голямата си част. Но това няма нищо общо с мускулите, колко си як или едър.
казано от Владо на 27.04.18, 14:48:
Още повече, че всичките жени с който съм общувал ми са казвали, че слаб изглеждам много по-добре от колкото по-едър. Приципно не познавам жена , която да харесва силно мускулесто тяло и мускулесто тяло въобще.
Даам..слушай ти какво казват жените. Сигурно в около 3% от случаите съвпада и с това което мислят 🙂
Иначе, верно не харесват мъже, които изглеждат сякаш приоритета в живота им е главно как изглеждат. Което е разбираемо защото и жените не са прости в голямата си част. Но това няма нищо общо с мускулите, колко си як или едър.
Аз не само не слушам жените, но и почти никой не слушам. Наумя ли си нещо и го правя , независимо кой какво мисли. Действително това , което съм го написал е така - жените с който общувам, съм общувал и съм имал отношения - не харесват мъже с много мускули. Дали го вярваш или не (честно казано това е форумно общуване с хора, които не бих нарекал дори и познати)ми е все тая. И тук не говоря за основополагащи неща за съществуването на една връзка, брак и прочие. Говоря а предпочитания относно външен вид и какво им допада(на жените дето сме говорили по темата) като външен вид. Това съвпада и с моите виждания . Харесвам се по-скоро слаб отколкото мускулест. Аз го писал многократно - важно е всеки да си тренира каквото му е кеф и да стреми към постигане на целите, които на него го удовлетворяват, а не защото са общоприети за стандарт. А темата за жените изобщо не ми се подхеаща, че ще стане пълна каша 🙂
27.04.18
15:59
Най-добре е, ако се харесваш всякак 🙂
Аз пък слушам жените...и ми е добре)))
Както при брака...от старата шотландска мъдрост за брака:
Човек избира,или да е прав,или да е щастлив)))
Е ,аз съм щастлив)))
Мнението беше редактирано от nervak на 27.04.18 23:26.
28.04.18
00:33
Спрямо жена прав не може да си, та затова и аз подкрепям щастието. Да си лала там-бързо минава 😃
Сутринта:
Двусет от:
1. Лег - 20х50кг.,8х100кг., 2,2,2,2 х125кг.
2. Тясна тяга - 6х60 кг., 3х100кг.,3,3,3,2 х125кг.
Двусет от:
1. Полулег с дъмбели(успоредни длани) -8х20кг., 5х30кг., 6х25кг.
2. Мечка - 6 х55кг.,6,6 х 65кг.
Трети двусет:
1. Някаква машина за гърди със свободни тежести - 8,8,8,8 х не знак колко диска на ръка.
2. Обръщане от земя - 6,6 х60кг.,3,3,3 х 70кг.
Доста се изморих и за мен тренировката е пълзотворна. На лега и тягата качих по 5 кг. спрямо миналия път. Принципно много рядко качвам през 5, ама 13-14 кила надолу и постоянен дефицит си оказват влияние. Първата серия на лега с 125 ме смаза. Едвам добутах до двойка. Викам си свалям на 120 и дано да ударя няколко единици. В крайна сметка ги оставих и за втората врътка за поне една 1 на 125. Да ама при втората врътка много по-леки от първата. Спокойно можеше да правя и тройки.На тягата последната серия просто ми се изпъзна лоста и не можах да направя тройка. Пробвах някаква машина дето се слагат дискове от две страни и се бута отдолу нагоре. Не знам колко дискове сложих, но така и не ми натежа. Не е работа. Освен за напомпване не става. На обръщането добре. Не се напъвах много, но се опитвах да си изчистя техниката.
Храната вчера след около 17 часа фаст:
1. Хек на фурна с пъщарнак, две филии топъл домашен хляб с разтопен кашкавал в него.
2. Кисело мляко с мюсли, чия, горски плодове, мед; половин литър прясно мляко.
Около 2500-2600кк. По-малко от планирания дефицит, но не толкова зле. Пъщарнакът нещо не ми допадна към рибата, много ми сладнееше. Аз за първи път и го пробвам. Даже не помня и да сме купували преди. Сега взимаме най-различни зеленчуци за на детето пюретата и аз ги опитвам покрай него. Този измисленият протеин дето го взех на аллнутритион или нещо подобно - излезна един от най-добре разбиващите се протеини, които съм взимал. С лек, приятен, но ненатрапчив вкус. Обаче мисля, че от суроватката свалям по-малко или от приемането на повечето количество протеин тези дни. Ще купя някакъв веган протеин.
Всяка събота сутрин за мен традицията повелява- излизане рано. Миене на колата. Малко пазаруване. Фитнес. Та в този ред на мисли планинското ще е следобед най-вероятно. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.04.18 10:27.
Сутринта - час и половина планинско и малко преден клек. Поддържах доста високо темпо и съм доволен. Разликата между началната точка и финалната е около 3-4 градуса, но като се качих горе си виждах въздуха, а долу беше доста жега. Или много бях загрял или днес сутринта разликата в температурите бяха по-големи. Веднага след планинското няколко четворки преден клек с 52 кг. Доста зор. Едвам се изправях. След това малко стълбички и приключих.
Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. 250 мл. прясно мляко, 50 грама суроватка и един банан.
2. Две пържени яйца, домашко кашкавалено суфле, малко домашр чийзкейк.
3. Кисело мляко с мюсли, горски плодове, чия и мед.; 3-4 бухти със сирене.
Около 3000-3100кк. Толкова и горе-долу изгорих. На майка кашкаваленото суфле бе станало превъзходно. Чийзкейк си беше както винаги невероятен. Много лек крем, на който ягодите придаваха допълнителна свежест. Не знам как успях да изям само две малки парченца.Вечерта също успях да се въздържа само с 3-4 от на жена ми бухтичките.За събота съм доволен.
Сутринта теглене. С 700 грама по-малко от миналата седмица. Очаквах повече, но и това не е зле. Днес ще съм царя на въглехидратите. За обяд планувана пица, с десерт чийзкейк. За вечеря отново пица или нещо друго тестено. За десерт жената ще ми прави шоколадово суфле, което ще акомпанирам с литър сладолед с ядки. Следобед ако не ме домързи може да направя и още едно планиско.Общо взето е това.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече