Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.01.19
19:34

Не съм си попълвал дневника скоро, но  вече съм  малко над 106 кг. . Време е да започвам да тренирам редовно и да сваля до 95. Режимът ще си е същия като преди - високо въглехидратен, с прием на 50-60 грама протеин на ден. Нямам намерение да се ограничавам, ще си махам домашни пици, торти и сладоледи. Ще намаля малко количеството.
Тренировките смятам да са изключително леки, колкото да поддържам някакъв тонус без да си давам изобщо зор. Ще си правя сплит от гърди и гръб , които от време на време ще въртя в двусети. Основният ми енергоразход планирам да идва от катеренето в планината. Малко да се увеличи денят и планирам по 2 часа активно драпане по близките хълмове. По -активно ще започна да свалям килограми през март месец, когато ще спра животинските.
Целта - да падна под 95 . Не търся плочки или дълбок релеф, а да изгубя малко размер и да изглеждам по-малко дебел по тениска.
Тренировката от миналия ден:
1 Лег - няколко тройки на 130кг.
2. Полулег - няколко петици  на 90 кг.
3. Тяга  - няколко двойки и единици на 140 кг. (много лекички, но хвата ми си остава никакъв)

Започнах вече и ходенето в балкана. Жалко, че няма сняг. Обожавам да ходя в снега в планината.

Храната днес:
1. Две големи порции мусака,две филии домашен хляб, таратор, литър бананов  нектар, шейк ( мляко, протеин, барни, шоколодов дядо коледа, три бонбона, банан, домашно сладко от ягоди)

Формата в момента:

Мнението беше редактирано от I`M на 08.01.19 19:35.

ДЕ

08.01.19
19:48

Хайде, направо се включвай в бийчбодито. Напълно съвпада с целите ти 😉

08.01.19
21:52

казано от Деян на 08.01.19, 19:48:

Хайде, направо се включвай в бийчбодито. Напълно съвпада с целите ти 😉

Не , благодаря ! Отделно изобщо не съвпада  с  целите ми. Не се стремя към бийчбоди, а просто да падна до 95 за да мога след това няколко месеца да ям квото си искам в каквито количества мога и същевременно да мързелувам 🙂

09.01.19
18:51

Тренировката днес:

1. Тяга - 10х60кг, 3х110гкг.,1х140,150,150,150,150,150,150 кг.
2. Мечка - 6,6,6,6 х 80кг.

Днес бях без ръкавиците и успях да задържа 150 на тягата( е лостът беше от по-тънките, но пък  се въртеше като шиш за грил) . Най-вероятно и 160 щях да задържа. По едно време ми се появи желанието да сложа фитилите и да направя няква едииница на 180-200кила, но бързо се отказах. Решил съм наистина по-полека да го давам. Мислих да направя още едно упражнение, но уговорих една по -ранна среща, а преди фитнеса минах през градината да оставя щерката, после минах и през баба ми и много намаля времето, което остана за трениране.

Храната днес:

1. Четири яйца със сирене и кашкавал, бананов нектар, 5 филии домашен хляб с масло и сол, шейк от банан, протеин и мляко, локум(много).

Нещо много рано огладнях. Още към три бях яко гладен и ядох в 5 вместо в 6. Сигурно изядох 300-400 грама локум. Често ми носят най-различни локуми (с ядки, с билки и т.н.). Този беше най-обикновен, но изключително вкусен. Буквално се топеше в устата, все едно е правен вчера.

Днес над час ходене в снега. Рано, рано се изморих и уж още от началото щях да се отказвам и да слизам надолу, а накрая доста повървях. Обаче си беше студено, дори и гъстата ми брада не ме спаси от изтръпването на лицето и зачервяването на бузите. Като се прибрах приличах на подпийнал чичко с румени бузи и червен нос.

Сега се чудя с кой глен да сядам на мухабет. С 18 годишния фидих или с 18 годишния ливет. Та като съм на темата  за уиски да си изкажа изключително доброто впечатление от 12 годишния дюърс. Аз не съм много голям фен на блендовете, но дюърса определено ми хареса. Може би повече от шоудърса( друг бленд който ми допада). . Така добре върви, че за два дни си замина. Май ще опитвам и петнадесетката.

Иначе природата около нас тази зима е много сива и суха и нещо не ми допада.

Мнението беше редактирано от I`M на 09.01.19 18:53.

10.01.19
20:08

Храната днес :

1. Ориз с пуешки бутове, 4 филии домашен хляб, компот, шейк от протеин, банан и прясно мляко, локум, чай с мед и коняк( май по-скоро беше коняк с чай).

Пуешките бутове бяха някакви огромни. Чувствах се като Фред Флинстоун докато ги гризах и държах в ръцете. Даже май тихичко подвикнах “Яба, даба, дуу”.

Днес доста работа . Като приключих реших да мина да взема малко месо през Новомес набързо и да се прибирам, ама викам айде и през Лидъл да мина и си стана 7 часа.
Вчера легнах в 01:30, а сутринта станах в 06:30 и имам леко съпътвъщо главоболие през целия ден. Вали дъжд вече няколко часа и нагоре ще е кал и локви, та сигурно утре няма мога да ходя в планината. Отдавна се заричам да си взема гумени ботуши, но така и не съм купил. Сутринта мога да отида да тренирам ,след като оставя детето на гради. Почти съм сигурен, че имах нещо наум да правя, ама сега не мога да се сетя. Ще е хубаво да врътна една лежанка - от понеделник не съм бутал. Общо взето е това.

Тази реклама ме кефи:

11.01.19
11:12

Тренировка :

1. Лег - 15х 50 кг. , 3х110,120кг.,2х130,140кг.,8х90кг.
2. Полулег - 5 х 90,100,100,110кг.
3. Военна преса - 5,7,7 х60 кг.

Слабо днес.Всичко много ми тежеше. На 140 може би можеше да изцедя още 1-2 повторения, но нещо яко ми се крампира задното бедро. Военната ме смаза . Едвам добутах втората седмица. Взех да се успокоявам, че рамената са уморени от лега , но истината е че съм просто слаб . Пък и той един мижав лег беше. Положителното е, че и като няма сила пак мога да свалям килограми, което е целта. Обаче двусети ми са по-трудни. При тях падам с по едно 30-40 кила на отделните движения.

Много глад ме гони още от сега, та не знам как ще избутам до 6 часа без да ям. Иначе за вечерта съм поръчал на жената да направи пица и крем карамел. Ще си струва чакането.

Сега трябва да правя нещо дето отлагам от отдавна- да взема малко да подредя и архивирам някои неща.
Следобед ще скоча нагоре да проверя колко кал има и дали е допустимо да се разходя без жената после да ми се “кара” , че съм съм й донесъл кал и за вкъщи. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 11.01.19 11:14.

12.01.19
12:05

Храната вчера :

1. една тава пица( сметана, пилешки гърди, няколко вида сирена,  кашкавал и гъби), 1.5 литра кола, 5 купички крем карамел.

Вчера ( то практически тази сутрин) легнах в три и половина  и днес станах чак в 8, та ми се объркаха плановете. Исках да отскоча малко до планината, че жената трябваше да води щерката на едно  от допълнителните  занимания и аз трябваше да гледам малкия, което  по принцип е по-изморително от ходенето в планината , но все пак. След малко чакаме гости и общо взето единствената възможност беше да стана към 7 и да се разкарам до към 8:30, ама яко се успах днес. Бях се събудил към 5::30 , но нетипично за мен заспах отново.
Нещо не ми стигна пицата вчера и се чудя дали да не кажа на жената да ми направи още една тава днес , тъкмо има още крем карамел и една бутилка кола, да взема да ги приключа. Утре по план смятам да тренирам, но жената иска да я водя по магазините и не знам до колко ще се замотам. Колата ми е за миене, а не съм стигнал до нея, а и утре не знам дали ще успея да я закарам на мивката.  Чудя се дали да се тегля тези дни сега да видя колко съм свалил или да се тегля през по-голям период от време.Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.01.19 12:07.

13.01.19
17:30

Храната вчера:

Домашна питка със сирене и мед, протеин с мляко и банан.

От питката на майка ми изядох почти цялата. Удариха ме някакви културистични гузни мисли и ударих един шейк та поне да го докарам до 30 грама протеина за деня.
Храната днес:
1. Зеле със свинско и ориз, домашен хляб, 5-6 бисквити с шоколад, литър портоколов сок, литър кола.
2. (по план за вечеря) зеленчуци на грил , хляб с майонеза, портокалов сок.

Днес с две храненията ще наруша режима, но в събота и неделя смятам да си позволявам да излизам малко от режима. Иначе си взехме един грил(отгоре плоча отдолу едни поставки за зеленчуци) и  и често си гриловаме гъби, тиквички, лукче,морковчета и т.н. и стават супер вкусни. Обикновенно вървят комбинация към приятно шарена вратна пържола, но днес не ми се яден нещо месо.

Ходих до фитнеса с идеята за преден клек и тяга,но направих 5-6 петици набирания и се прибрах. Ходих малко и в планината, така че бива. Идната седмица ще ми е доста натоварена, а имам и лична работа да подхващам и идните няколко седмици не знам кое как ще (трениране и ходене) и как ще се храня.
Иначе забелязах , че на брадата ми е излезнал един бял косъм , а едва карам 35 .  Вече виждам ка в обозоримо бъдеще , след две -три години  някоя 22-23 годишна девойка ще ми каже -как си бай Иване и аз със сълзи на очите ще кажа -  до днес бях добре., след което ще отида да живея в планината да общувам само с дивите животни и да отглеждам био картофи .  А каква черна брада имах само до преди няколко дни...

Мнението беше редактирано от I`M на 13.01.19 17:31.

13.01.19
18:39

Хахахах, това за белия косъм много ме изкефи!
Аз съм на 36 и имам бял косъм на едната вежда. WTF?!
Ще наема съседната къща, ще садя домати и ще си купувам картофи от теб! 😄

13.01.19
18:54

казано от Елена на 13.01.19, 18:39:

Хахахах, това за белия косъм много ме изкефи!

На мен хич не ме изкефи 🙂

Направо бартер може правим, ама ще трябва побелееш повече от косъм на веждата, че съседи с по-малко малко бели коси от мен няма да искам 🙂

ДЕ

13.01.19
19:15

Пффф, знайш що мацки умират за леко прошарена брада.....пък и коса :-) С две думи, няма да ти е в минус.
Аз съм същият-по косата можеш да видиш тук таме бял косъм, само ако се загледаш от много близо, но пък брадата в частта под долната джука е бяла. Никъде другаде.
Нема а се плашиш. Както пее Георги Христов: Не съжалявайте, че остарявате 😎.........Не съжалявайте, стари момчета, че побелявате, тъй сте по-хубави. Знайте - остане ли младо сърцето, всяко момиче във вас ще се влюби.
Офффф, песни 😃

Мнението беше редактирано от Деян на 13.01.19 19:19.

13.01.19
19:22

казано от Деян на 13.01.19, 19:15:

Пффф, знайш що мацки умират за леко прошарена брада.....пък и коса :-) С две думи, няма да ти е в минус.

Аз съм примерен съпруг. Мацки, котки и пуми не ме вълнуват. Ама белите косми са още един признак, че остарявам.

ДЕ

13.01.19
19:23

И аз съм примерен, но човек се чувства по ок, когато е харесван 😉 Даже ще си викаш: кефите ми се, ама нямаааа-женен съм 😎

14.01.19
19:38

Храната днес:

Тортелони обилно поръсени с настъргани кашкавал и сирене и заляти в кетчуп, филии с кашкавал и сирене на фурна, фъстъчено масло с шоколад, помело, сок от ябълка.

Храната добре, ама днес движение никво. Или бях седнал на стол или на седалката в колата и така докато се прибрах. Утре отново доста ангажименти и няма да мога да се докопам до планината. Евентуално ако успея да вмъкна една лежанка по някое време ще е добре.
За днес освен,че съм изморен и без насторение няма какво да добавя толкова.

15.01.19
20:34

Сутринта:

1. Полулег - 3х110,110,120кг, 10х90кг.
2. Лег с дъмебели с успоредни длани - 8,8,8х30кг.
3. Мечка - 6,6,6х75кг.
4. Гребане с дъмбели - 6,6,6 х 30кг.

Слабо на полулега. 120 ми понатежаха доста. 4 или 5 щяха да са на отказНикога не съм харесвал гребането с дъмбели, но си прободах миналия ден свивката на палеца и не бях за тяга, а не измислих друго базово. Все още не ми харесва гребането ( и все пак с дъмбели е по-добре от с щанга). Мисля , че единствения вариант за гребане , който ми допада е с дъмбели от полулег.

Храната :
Три татарски кюфтета, 5 филии домашен хляб, литър портоколав сок и половин литър ябълков, шейк с прясно мялко и банан, фъстъчено малко и шоколадови бонбони, още две филии хляб, само че намазани с мармалад.

Фъстъченото масло с бонбоните беше по системата 5х5 - пет лъжици фъстъчено масло с 5 бонбона(е ако трябва да бъда точен е 5 и 5 , но пък липсва тази спортна символика заложена в 5х5). Тези сокове от лидъла много ми вървят. Особено портокаловите и морковините.

Днес много работа. Успях да си осовбодя сутринта . Спокойно тренирах и се оправих до 10. После работа, пътуване , срещи и се прибрах към седем за да хапна скормното количество храна, което описах по-горе. Сутринта след тренировка бях леко гладен, но после като ме грабна денят и проблемите и се сетих,че съм гладен чак когато се прибрах и видях как кюфтетата цвърчаха събласнително на грила. Жената им бе сложила и повечко лютичко, та вечерях добре. Хем в режим, хем сит. Екстра.Утре ме чака още от днешната порция проблеми, с възможност за неприятни за мен разговори. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.01.19 20:35.

16.01.19
22:42

Храната:

Три купи с пилешка супа, три филии хляб, фъстъчено масло с шоколадови бонбони, две филии с мармалад,

Днес 10 лъжички фъстъчено с 10 бонбона, сигурно щях да изям и повече, но малкият се ядоса,че не му дадох само един бонбо и обърна кутията.

Днес никва физическа активност, с изключение на качването на един хладилник с един приятел, от което смях не смях, май ще имам мускулна треска в краката утре-другиден.
Утре по план тренировка, ама забравих, че в 8 трябва съм излезнал по работа и или ще оставя за петък или за събота. Днес работа, ангажименти, опити да накараш хора дето не им се работи да работя и такива работи. Няколко поредни дни вече лягам около три и в 07:30 съм пушка. И така.

17.01.19
19:22

Храната:

Два пуешки бута, картофи на фурна, салата, четири филии хляб, 15 бисквити с мармалад, фъстъчено масло с шоколадови бонбони.

И днес храната учудващо добре. Сутринта както се очакваше не успах да тренирам. Много натоварена сутрин. За сметка на това следобед имах възможност да се възползвам от хубавото време и да отида в планината, но не я реализираха. Просто ме мързеше. Взех си един горещ душ и ми се приспа, та спах от 5 до 6 и сега може спокойно да изчакам буден за фитнеса утре. Утре ако не се наложи нещо спешно, няма да ходя до работа, тьй като имам доста лични неща да свърша.

Днес направих едно контролно теглене след първите десет дни режим . Почти четири кила надолу. Половината и повечето са изхвърляне на вода, но имам и реално свалено. Доволен съм.  Видимо коремът е по-малко издут. Тази година гърбът ми стой по-мазен от гърдите. Обаче пак съм натрупал доста маса на гърба. На снимката не си личи заради широката талия и високия процент мазнини, но като посваля ще изглежда доста голям, та може намаля малко тренировките за гръб на 1-2 упражнения седмично. Ще видя. Не ми се иска да се лишавам от правенето на тяга.

Мнението беше редактирано от I`M на 17.01.19 19:22.

18.01.19
19:34

Сутринта:

1. Лег - 3х110,120,130, 4х130,3х140, 10х80кг.
2. Кофички - 6СТ, 6,6,6 х30кг.
3. Тяга - 3,3,3,3,3х110кг.
4. Набирания широк хват -4,3,3,3

Отидох уж да правя преден клек, а като видях лега и то си ме влече. Легнах си  и взех да си вдигам айляшката. На третото повторение на 140кг. ми подпряха лоста. На 130 се заблях нещо и направих 4 или 5 , вместо 3 и това ми изяде чистата тройка на 140. Не че тренирам по някаква схема, а просто обичам числото три. Набирането с широк хват определено се удеща много добре в “перките”, но удря много в рамената.

Храната:
1. 10 канелонета с кайма, сирена, червен сос и сос бешамел, порция спагети със сосовете като на канелонето, шоколадови бонбони с фъстъчено мaсло, литър портокалов сок.

И днес добре храната. Към един и половина бях много гладен и за малко да си наруша режима, но изкарах до 6 . Утре и другиден без режим.
Днес не съм работил. След фитнеса половината ден по магазини и другата половина вкъщи с битови работи. Утре и неделя ще е същото. Ще ми се да отскоча за поне една разходка в планината, но сигурно няма да остане време. Едно, че имам много неща да свърша вкъщи, друго че  се разбрах и за гости. Ще ми се да кажа, че ще отделя време за един преден клек, но най-вероятно ако стигна до фитнеса ще врътна един лег и тяга.

Лека-полека спирам с алкохола от само себе си. Аз и друг път съм го казвал - твърд алкохол пия два -три месеца през зимния сезон. Пък и да искам да пия няма как, щото този сезон учуващо съм изпразнил бара. Мани ми и и на работа сме  изпразнили запасите.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.01.19 20:09.

20.01.19
09:28

Храната вчера:
1. Пържени яйца, чушки с ориз и кисело мляко, домашен хляб, домашен сладкиш.
2. Свинска вратна на скара, гриловани зеленчуци( гъби,моркови, тиквички, лук, картофи), сирене на грил, хляб, домашен сладкиш, две райски ябълки.
Вчера без режим. Както и писах - уикенда няма да спазвам режим. Само през седмицата.
Вчера цял ден сваляне на шкафове и къртене на плочки. Днес съм смазан и се отказах от клека. Отделно имам още да къртя . Чакам да стане малко по-нормално време и ще я подхващам. Следобед гости и денят си мина.

21.01.19
20:43

Храната вчера:
1. Патица със зеле, домашен хляб, домашен сладкиш.
2. Телешко с ориз, франзела, литър сок от праскова, бонбони, бисквити, вафлички и подобни.

Храната днес:
Леща, домашен хляб ,10 бисквити  с мармалад, паста балкан, вафла, банан

Нещо малко ядох, а рано ми стана тежко.

Днес много работа и никво време.
Колкото и да не ми се  ще, мюй ще  угодя на жената на акъла и ще бутам огромната зидана мивка за да я  заменим с няква гранитена  дето  като си миеш ръцете  едновременно си переш и тениската. Вместо да си облепим огромната мивка с  нови плочки, камъни или квото там си хареса, трябва да си нарушаваме удобството щото със зидана мивка било битово. Ама кухнята си е нейна територия,  та ще я правя както  тя иска. Та утре ще бутам два метра зид с мивка и ниша за пералня. Може преди това за загрявка да скоча за един лег. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.01.19 20:52.

22.01.19
19:05

Сутринта:

1. Двусети лег с дъмбели и мечка, полулег с дъмбели и гребане с щанга.

Много набързо. Дори не обърнах внимание колко повторения и с кви точно дъмбели правя. Дори правих гребане защото някой не си беше разтоварил щангата и удобно стоеше пред мен. Иначе въздуха ми свърши малко преди края на тренировката.

Храната:
1. Три банана, мляко с протеин.
2. По план - принцеси с кашкавал и нещо  с повече въглехидрати и калории . Мисля си за бисквити с масло и мед/шоколад.

Днес огладнях много рано и хапнах три банана с един шейк около 14 часа. Още вчера предполагах, че така ще стане. Ядох много малко въглехидрат и нормално днес огладнях рано, а и калориите бяха малко, но просто ми беше тежко, въпреки малкото храна.

До преди малко свалях чували с отпадъци, а на връщане качвах цимент и вар. Краката по едно време за малко да откажат и да се изпраскам по гъз на стълбите. Уморих се доста. Иначе я бутнахме мивката.Баща ми я хванал и с арматура в тухлите, та и се ряза. Сигурно две-три седимици ще кихам цимент. Днес трябваше да си взема аспиратора, но се оказа, че няма цвета който искам. Бях се спрял на тека , но май ще го заменям с гореня именно заради цвета.  Иначе като гледам каква дупка е кухнята  в момента имам чувството, че никога няма да приключим. Отделно си имам куп други ангажименти , та ще е интересно тези седмици.
След месеци обещания и не спазаени срокове, буквално преди 15 минути нокиата ми се обнови на андроид пай. Не знам каква беше тази политика да бъдат обновени първо бюджетните версии, вместо 8 и сироко, ама това е положението. На жената ксаомито се обнови на пай доста по-рано. Не че имам толкова значение дали ще е пай или не, просто като съм купил продукт с определени обещание за обновяване за определен срок от време, искам да се спазват. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.01.19 19:07.

23.01.19
20:42

Храната:

Ориз с пуешко, домашен хляб, банан с течен шоколад, 10 бисквити с течен шоколад.

Днес отново се получи ден с малко въглехидрати и утре отново ще огладнея рано-рано. Да съм изял едно 150 грама течен шоколад, трябваше да го комбинирам с фъстъчено масло, но излезнах извън прозореца.

Днес не толкова много работа колкото нерви. Някои неща взеха да ми писват ,но все още не мога да си откажа от някои работи. Тоест мога, но за сметка на лишаване от някои удобства. Тъкмо си харесах огромна гранитена мивка в цвета на кухнята и се отказа, че такива големи никой не поръчвал и ги нямали на склад, та трябва да чакам тепърва да я изработят, та може би ще сменя цвета или размера.  Яко кашлям - предполагам, че е от прахта дето издишах тези дни и просто гърлото ми е раздразнено. Иначе се чувствам добре. Утре имам да свърша доста неща. Дано да не пропусна нещо.
В настроение съм за обръщане и военна, та ако утре стана по-раничко може да скоча и до фитнеса. Общо взето е това.

П.П. -това на андроид пай не можаха ли да измислят изписването на датата под часовника с по -ситен шрифт. Днес колкото и да се кьорих не мождах да я фиксирам ясно.

24.01.19
11:29

казано от Иван Марков на 23.01.19, 20:42:

П.П. -това на андроид пай не можаха ли да измислят изписването на датата под часовника с по -ситен шрифт. Днес колкото и да се кьорих не мождах да я фиксирам ясно.

Има стотици уиджети с часовник и дата, които можеш да си ги настроиш, както си искаш с около 30 секунди занимавка. 🙂

24.01.19
14:36

казано от Boby_ на 24.01.19, 11:29:

казано от Иван Марков на 23.01.19, 20:42:

Има стотици уиджети с часовник и дата, които можеш да си ги настроиш, както си искаш с около 30 секунди занимавка. 🙂

To, че мога-мога.  Не мога да си обясня защо уж нещо дето надгражда е направено по-неудобно за потребителя. Каква е логиката да изпишеш датата с такъв шрифт , та да я виждат само хора на който индианското им име би било орлово око. Иначе по отношение на работата на хардуера определено е по-добър спрямо предишния андройд. От друга страна ако инсталирам приложения за щяло и нещяло за мен се губи чара на стоковия андроид.

Така и така съм почнал да пиша, та сутринта:
1. Преден клек - 3 х60,70,80,80кг.
2. Бедрено разгъване - 4х8-10
3. Обръщане с военна преса - 3х60,70,70,70кг.

Бива. На бедреното раазгъване нещо много ми се сковаха краката. Изгубих всякаква гъвкавост в бедрата. На военната 1-2 повторения на пуш преса. Отново неволно използвах засилката от обръщането.

Щото отлагах клека доста време и реших да го правя днес, та се наложи преди малко да кача по стъпбите 10 чувала с лепило. И аз щото предпочитам да приключа по-бързо и не почивам принципно. Качване/слизане докато кача всичко и по едно време яко ме пареха бедрата, чак на болка. Иначе както винаги при ремонт - сметките ми излезнаха криви.

Нещо взех да огладнявам, но мисля че ще изкарам до 18 часа.Общо взето е това

Много ме кефи да чуя някое ново парче, което ме връща в хип хопа от  90-те

Мнението беше редактирано от I`M на 24.01.19 14:38.

24.01.19
14:46

Не знам за коя версия на Андроид говориш и на кой производител. Нали знаеш обаче, че повечето производители на телефони си го модифицират, като в някои случаи (Самсунг например) резултатът няма много допирни точки с оригиналната операционна система?
Общото помежду им обаче е едно - възможността да получиш гъвкавост и да си го настроиш, както ти е удобно. Ако искаш да си с вързани ръце и да ползваш нещо фиксирано като за мнозинството, лесно за употреба и без никой да те пита как го предпочиташ, тогава си вземи айфон.

П. П. Това прозвуча като заяждане, а не ми беше такава идеята. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.01.19 14:53.

24.01.19
15:01

казано от Boby_ на 24.01.19, 14:46:

Не знам за коя версия на Андроид говориш и на кой производител. Нали знаеш обаче, че повечето производители на телефони си го модифицират, като в някои случаи (Самсунг например) резултатът няма много допирни точки с оригиналната операционна система?
Общото помежду им обаче е едно - възможността да получиш гъвкавост и да си го настроиш, както ти е удобно. Ако искаш да си с вързани ръце и да ползваш нещо фиксирано като за мнозинството, лесно за употреба и без никой да те пита как го предпочиташ, тогава си вземи айфон.

Стоков андроид 9 на Нокия 8. Преди години отново ползвах телефон със стоков андроид(нексусите). Ползвах и емуето на Huawei, но честно казано стоковия андроид си ме кефи повече. Инсталирам си по някоя игра, 2-3 от комуникационните програми, някъв офис пакет и ми е напълно достатъчно. Аз не се оплаквам от андроида, работи добре и доста по бързо от 8-цата(колкото мога да преценя за ден-два, въпреки че имам наблюдения и от на жена ми телефона) просто се учудих каква е идеята на този толкова ситен шрифт, не че не мога да го увелича ако искам. Всякакъв телефон мога да си взема - но айфон не е моят телефон. Така като ги гледам нещата съотношение цена/качество и ако не се промени ценовата политика от тук натък шаоми/редми с андроид оне програмата ще е телефона за мен. Иначе оценявам възможността която дава андроид да си надграждаш основата, просто аз обичам по- опростения дизайн .

25.01.19
21:33

Храната вчера:

Протеин с прясно мляко, кашкавал пане(към 450-500 грама), 5 филии хляб, фъстъчено масло с течен шоколад(по 100-150 грама ) две парчета ябълков пай, парче шоколадова торта, райска ябълка

Храна днес:
100-150 грама греяна ракия с мед, картофи с пилешко и сирене, 6 филии хляб, фъстъчено масло с течен шоколад( по около 150 грама от двете). половин помело, парче ябълков пай.

На майка ми и казах направи ми 20 грама греяна ракия  с мед, тя почти напълни 200 милитрова чаша догоре. Не бяха най-подходящите първи калории след 23 часа фаст, но добре ми дойде. Тази седмица добре вървя с храната и съм нямал злоупотреби. Утре и неделя без режим. Ще се тегля утре или неделя. По усет съм свали около кило тези пет дни, но кантара ще си покаже най-точно. Не съм имал време да се катеря до планината, а то и времето не позволява, но пък ежедневно имам яко изкачване на стълби с поне 25 кила на ръце или гръб, та енергоразхода е добре. Утре имам да свалям стари хладилници, секции. После да качвам 30кв. гранитокрес и теракот, та няма да остана без физическа активност. Ще ми се утре сутринта да скоча за един лег, но днес дремнах от 4 до 5 , което за мен принципно означава заспиване към 4-5 сутринта. Яко съм се разкашлял, но мисля че е от поглъщането на многото прахоляк тези дни, дано да не се разболея отново, че ми писна вече.

26.01.19
18:35

Сутринта:

Двусет от:

1. Лег - 3х120,110,110,110кг.
2. Набиране с много широк надхват - 4,3,3,3

Втори двусет от:

1. Полулег - 6,6,6,6, х70кг.
2. Мечка - 7,7,7,7 х60кг.

Много набързо. С обличане, загрявка, товарене и разтоварване  около 20 минути. Принципно мислих тяга да правя, а и ми се правеше, но  едно, че нямах време да товаря и разтоварвам лоста за тяга, а и всичко много ме болеше и се чувствах цялостно отпаднал. На лега щом 120 ме смазаха в двусети, значи хубаво, че изобщо съм успял да отида. Сутринта като се събудих в 7 много чудене беше , защото наистина бях яко отпаднал и с болки в мускулите( то и мускули нямам ,явно и сланината можела да боли, може и да съм я натъртил), ама от ден за лег трудно се отказвам.

Храната днес:
1. Протеин с мляко и банан.
2. Тас кебаб, 5 филии хляб(домашен) , две парчета домашна бисквитена торта, чаша домашно червено вино.
Трябва и да вечерям нещо, но нямам апетита. Ще се  “напъна” за един коняк с чай и мед, но за друго не знам-може би някъв плод.

Сутритна се теглих. Както писах вечра/миналия ден - имах чувството, че съм свалил кило -почти познах. Общо за 18-19 дни режим съм свалил около 4.5кг. +- 200 грама. Има и видима промяна в огледалото. Коремът поспаднал и е налице малко по-видима дефиниция на мускулите. Даже имам някаква наченка и на гърди . За първи път изглежда така сякаш,  като сваля килограмите може би ще остане нещо не дотам плоско.Ако спазвам режима ще си смъкна до 93-4 килограма до април-май.

Днес сборно имам изкачване и слизане на по едно 1500-1600 стъпала. Важното е, че свалихме и натоварихме  всички стари шкафове, секции, хладилник, печка и т.н. Старият ни хладилник, който е с два мотора ми видя сметката., докато госвалим по много тясното и вито стълбище. Така си извих китките в един момент докато се въртим да промушим хладилника над парапета на стълбището, че си викам ей ся изпукаха на гипс. Кофтито беше, че и яко валеше, а аз хем потен -хем се намокрих яко в дъжда. Три суитчера смених, ама резултатът май е налице . Втриса ме и съм яко отпаднал. Ако съм жив утре остана да кача към 30кв плочки(исках да ги приключа днес, но нямах сили) и още 10-12 торби с вар. Та ако съм жив -отново ще е кардио ден и то отново с над хиляда стълби. В момента даже и телевизия не ми се гледа. Даже и моментните хленчещи словоизлияния ме мързи да пиша, но аз съм учудващо упорит , когато трябва да се оплаквам от нещо...

Мнението беше редактирано от I`M на 26.01.19 18:42.

26.01.19
21:55

Леле...и това от една зидана мивка ли се получи???
При нас горя кухнята...ама за три дена я оправих.Е ,сега чакаме шкафчетата и кухненския ъгъл...

Мнението беше редактирано от nervak на 26.01.19 21:55.

26.01.19
22:15

казано от nervak на 26.01.19, 21:55:

Леле...и това от една зидана мивка ли се получи???
При нас горя кухнята...ама за три дена я оправих.Е ,сега чакаме шкафчетата и кухненския ъгъл...

Ми не само. Към мивката имаше и вградена ниша за пералня, отделно изкъртих всички плочки. Касата на врата и къртихме около нея, че ще я правим със свод. Къртене и на вграден зидан  шкаф. Отделно и секцията от всекидневната.Хладилник, печки, шкафове и т.н На пода нова замазка Отделно и се бавим защото и нови кабели и тръби се слагат, та доста време си отнема.Общо взето всичко се изрина до основи.

26.01.19
23:21

Свод...е ))),като в църква.
Правил съм много,и винаги съм питал  на ,какво ще го вържете в тези квадратни стаи))?-адекватен отговор не съм получил)))
Но пък се плаща добре)))

27.01.19
08:45

казано от nervak на 26.01.19, 23:21:

Свод...е ))),като в църква.
Правил съм много,и винаги съм питал  на ,какво ще го вържете в тези квадратни стаи))?-адекватен отговор не съм получил)))
Но пък се плаща добре)))

Не е баш като в църква 🙂 Махнахме вратата и разширихме отвора и няма да има врата. За да не изглежда грубо ще се заоблят малко горните ъгли без да се прекалява с извивките .  Като е готово ще го снимам нагледно. Жената иска така да е , а и на мен ми харесва визуално повече от големия отвор с прави ъгли. Пък и като в църква да е - то  кухнята си е свещено място 🙂

27.01.19
19:25

Храната днес:

1. Поничка с шоколад, фасул със свинско и люти чушки, 4 филии д.хляб, две парчета домашен чийзкейк с киви, литър сок от портокал.
2. Пица, литър сок от ябълка, две парчета чийзкей .

Нещо определено не съм добре, защото изядох само половин тава пица и две парчета чийзкейк за вечеря. Днес отново ден, който не беше лишен от физическа активност.
Сега обещах да гледам някаква анимация с щерката, та сядам да прегледам хбо-то какво има дето не съм го гледал над 10 пъти. Ако малко ме поутпусне главата ще е добре.
Другата седмица имам много ангажименти и най -вероятно няма да тренирам по план. Ако успея да отскачам  за по един лег и някое набиране ще е добре. И това при условие , че не се доразболея. Пък може хем да ми се осободи повечко време, хем да оздравея още от утре - не , не мога да си го представя. Та така време е да почвам да подбирам няква анимация...

27.01.19
19:25

Дублиран пост, ако е възможно нека бъде изтрит!

Мнението беше редактирано от I`M на 27.01.19 19:28.

28.01.19
21:19

Храната днес:

1. Две парчета баница с картофи, ориз и сирене, две парчета чийзкейк, две кивита, смес от фъстъчено масло и течен шоколад(около 200-250 грама), банан.

Две парчета от на майка баницата-над половин кило. Малко храната днес, но пък и движението беше сведено няколкото крачки от паркинги до колата, та никва енергия не съм изразходвал и може би утре няма да ме гони глад още от сутринта при малкото хранене тази вечер.

Щях да напиша , че кашлям като магаре, но като се замислих аз магарета да кашлят не съм виждал, та кашлям както сутринта кашля  60 годишния комшия , който пушеше по три кутии арда без филтър докато не ги спряха от производство. Днес три пъти си променях графика за утре, но в крайна сметка ще съм отново цял ден на стол в офис и в кола. Можеше да си освободя сутринта за тренировка, но с тази комшийска кашлица реших да оставя тренировката за друг път. Иначе днес се замотах до по -късно от плануваното и се прибрах по тъмно и докато вечеря, малко мухабет с нашите и станало 9 часа. Както се очертава тази седмица движението ще е минимално и най-вероятно или ще сваля малко или няма да мръдна, но така или иначе съм предвидил, че ще свалям по-сериозно от 10 март. Най-вероятно пак правя сметки без крачмаря...

29.01.19
21:19

Храната днес:

Пилешка супа с люто, 6 филии хляб, поничка с шоколад, банан с фъстъчено масло и течен шоколад, киви, чай с мед.

Днес излезнах малко от прозореца с чая с мед, ама квот  такова. Иначе аз нямам проблем да ям една и съща храна ежедневно през дълъг период от време стига да ми харесва. Така се получава тези дни с фъстъченото масло с течен шоколад. Принципно си взимам от Триумфа, че там поне виждам как мелят фъстъците на място(друг е въпроса какво качество са) и ми харесва на вкус. Наскоро в лидъл имаше няква америкйанска седмица и купих няколко буркана, не е от най-доброто на вкус, но не е и лошо.
Днес отново никакво движение, само нерви и работа. Вчера цяла нощ не съм спал от кашляне. Чак гръдите ме болят мускулно. Жената  се притесни да не развия мневмония и цял ден ме товмози да отида на лекар. Утре ще ходя на лекар да ме преслуша. За късмет утре сутринта беше точното време за една тренировка, ама ще трябва да пропусна. То и да отида файда май няма да има, защото сега се опитах да кача последните пакети гранитогрес за пода. 25-26 кила на пакет и още на трето качване и блокирах и взех да кашлям яко. Пък и може би не беше добра  идея непосредстевено след обилно ядене и излежаване на топло да взема да мъкна плочки..
П.П. - незнам как успявам без да тренирам и без да правя почти нищо тези дни да заформям такива дълги постове.
П.П. 1 - да взема да запомня най-накрая, че когато имам кашлица не е добра идея да ръся с шепите смляна люта чушка в супата.

За мен един от най-добрите рап албуми в хип-хоп историята. В моята класация се нарежда непосредствено след 36, forever, OB4CL, Ironman & SC,Tical, Liquid swordс, 36 dirty version и може би още някое соло на клана, което в момента не се сещам.

30.01.19
20:54

Храната днес:

1. Татарско кюфте, 4 филии д.хляб, две парчета руло с доста тежък крем, фъстъчено масло с течен шоколад.

Днес движение в изобилие. Доста ходене пеша по града и около 2000 стълби сборно за около час. По едно време мъкнейки кашони с плоскости по стълбите си казах е поне 2-3 седмици няма да правя клек. Бях  лекар и не съм си докарал пневмония, но ще трябва си почина седмица вкъщи. Вечерта се разминах с един дето беше само с един работещ преден фар. Нямаше габарити, десен фар, задни светлини и светлини на номера. Изобщо не можах да му видя номера , че даже и ква кола беше, за да се обадя на полицията. Вечерта да караш без светлини, още повече в това мъгливо време не знам как до го нарека. Някой ще го натресе отзад щото няма да го види.

Мнението беше редактирано от I`M на 30.01.19 20:54.

30.01.19
23:06

Преди няколко години в Египет, един тип караше в насрещното на магистралата с поне 100км/ч без фарове, само присветна да го видим.

31.01.19
10:08

казано от Brown Bomber на 30.01.19, 23:06:

Преди няколко години в Египет, един тип караше в насрещното на магистралата с поне 100км/ч без фарове, само присветна да го видим.

Било е ” готино” преживяване птедполагам.
В случая този най - вероятно му е изгорял габарит, след месец- два фар, после задни светлини и т.н. без да си мръдне пръста да смени каквото и да е. На всеки може се случи да изгори няква крушка в колата и да не я смени веднага, ама да караш с месеци и да ти горят и още и още и да не ти пука най - вероятно означава, че така се отнасяш и към другите проблеми по колата и си постоянно опасен за движението.

31.01.19
20:32

Храната :

Сланина с два земела, карначета, голям пилешки бут, четири големи картофени кюфтета със сирене , три филии домашен хляб, сладолед с бишкоти, торта.

Напоследък неволно правя по 23-24 часа сух фаст и днес като седнах с тази сланинка си изпих с вечерята към два литра и половина вода. Забравил съм да купя сок, който напоследък много ми се услажда. Аз наистина пия вода/течности само когато се храня. То затова и през деня не пия или пия по 200-300 милитра най-много и то в повечето случай на зор.
Днес освен малкото нерви с друго няма какво да се похваля. Ако всичко е ок -другата седмица мога и да тренирам. Не знам от лекарствата ли или от самата болест -днес спах до 08:30 сутринта , а вчера заспах към 11 и ми беше някво супер странно да спя до толкова късно сутринта и толкова много. Още повече , че и като се събудих ми се спеше и не бях свеж.
Утре уж смятам да си лежа у нас и да се лекувам, но ще видим как ще се завърти денят.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1