Храната днес :
Свинско с праз и ориз, домашен кекс с шоколад, три земела с луканка, фъсътчено масло, 700-800 милитра сладолед с няколко бишкоти, 3-4 лъжички мед с шоколадов/лешников тахан, две чаши домашно червено вино(то две чаши май отидоха на половин бутилка)
Днес си останах да лежа цял ден вкъщи и се лекувам. Не знам как изкарах цял дне нищо да не правя и да вися на телефона и компютъра. Заболя ме главата. Ще ми се да тренирам утре, но ще изчакам още някой ден. Утре ще взема да се тегля. Не за друго, но ми е любопитно при толкова малко движение дали съм свалил или не. Макар, че доста строитлни материали изнесох по стълбите на гръб и не е без движение изцяло. Да се оправям вече и да се задържа здрав , за да мога започна активното катерене по планината и да свалям по 1-2 кила на седмица.
Храната:
1. Свинско с гъби, 5 филии домашен хляб, чаша червено вино, домашни тулумбички.
2. Пица(полуфабрикат и не ми хареса) , айрян.
Цял ден мързел. Друго няма какво да се отбележи.
Сутринта се теглих- кантара показва с 200-300 грама по-малко от миналата събота, което за мен не е сваляне.
Днес за обяд ще си хапвам домашно приготвени гозби и сладкиши, а за вечеря ще кажа на жената да ми направи принцеси с кашкавал, че ми са се прияли.
Една снимка от сутринта. Формата все още е ала мечо пух, но ще се оправят нещата с времето. Не се притеснявам в това отношение:
Мнението беше редактирано от I`M на 03.02.19 11:21.
Хранта днес:
Сърми с пиле, четири филии хляб, бисквити с мармалад, фъстъчени масло, сладолед.
Малко храна, но пък на това никво движение днес си е даже много. Едната ръка яко ме боли предмишницата. Едвам я свивам.Цепи ме и тиквата. Общо взето е това.
Днес пробвах да направя една тренировка, но много ме болеше лявата предмишница. Врътнах един лег с по-лекички дъмбели и малко гръб на машина и се отказах от повече напъване. Поне се пораздвижих малко.
Храната:
Свински котлети в марина от подправки и мед на грил, пържени картофи със сирене, две филии домашен хляб, чаша домашно червено вино, две парчета руло, литръ сок от морквови и банан.
Отново ядох много малко. На всичкото отгоре отново направих 23 часа сух фаст. До сега имах някакъв късмет да улучвам евтини розета, които ми хареват доста. Днес ми се препи и взех някакво евтино от лидъл . Сядам на вечеря ентусиазиран от приятния цвят на течноста в бутилката, която течност още приятно се разля в чашата. Надигам чашат, помирисвам, отпивам и ...греда. Отиде в мивката. Майка ми ме пита искаш ли от нашето и аз викам давай, та оънах с кеф с котлетите една чаша от домашното мерло. И то една чаша, близо половин бутилка. Утре денят фул. Рано ще излезна, ще пътувам и най-вероятно ще се прибера по-късно от обичайното. Общо взето е това.
Храната:
Леща, четири филии домашен хляб, домашно червено вино, домашен сладкиш с шоколад, фъстъчено масло, сирене пане.
Баща ми беше направил доста сполучлив сладкиш откъм аромати, но на мен ми дойде малко сух, та майка ми ми разтопи шокад с който го залях и ми дойде екстра.Днес по стечение на обстоятелсвата отново на 23-4 часа сух фаст. То както съм я подкарал ще взема да изкарам цялата седмица на сух фастов режим . Така и така половината сдемица си мина, поне да видя има ли някаква разлика между обикновенния фаст. Иначе като идея умишлено да не се пие вода изобщо не ми допада.
Днес цял ден в София и то обикалях доста от единия край на другия и обратно. Все повече се убеждавам, че шофьорите в София са много по-толерантни и организирани от шофьорите в пловдивска област. На връщане ме хвана усилен снеговалеж и шофирането по магистралата не бе изобщо приятно. За капак хем си знаех да не минавам през гарата и пак се набутах там. Да си бях свил към тримона и да си карам по царя, вместо да дремя половин час на гарата.Как да е.
Утре имам много работа от всякво естество. Много ме боли ръката и може би ще скокна до фитнеса за един клек. Объща ми се , но не знам с тази болка в предмишницата дали ще мога.
Мнението беше редактирано от I`M на 06.02.19 21:18.
Тренировката сутринта:
1 Клек - 3х60,90,100,100,1х110кг.,3х100кг.
2. Бедрено рагъване -4х10
3. Военна преса - 3х60,70,70,1х80,5х60кг.
Не съм прави заден клек от може би 3-4 години, но днес нямаше как да правя преден защото предмишницата продължава да ме боли. Нищо утре пък ще ме боли кръстът. Най-трудно станах на деветдесет килограма. Дори сто и десет не ми тежаха толкова, само дето много накриво си сложих лоста и едвам направих единицата без да изпусна или изсипя лоста на една страна. На военната до 70 добре, но на 80 много ме сряза предмишницата и едвам добутах до единица. Иначе не ги усетих толкова тежки.
Храната ще е вечерта и не знам каква ще е още. Утре ще я впиша. Останаха си вкъщи да работя и така.
Храната вчера:
Нещо като гювеч, ама не баш , с голям пилешки бут, 4 филии домашен хляб, фъстъчено масло с 7-8 вафли “Ная”
Храната днес:
Протеин с банан и прясно мляко, 5 принцеси с кашкавал и сирене, фъстъчено масло с шоколадови бонбони и слепени бисквити “Еми”
По -дълги фастове от предвиденото и много малко количество храна, ама такова е положението тези дни. До преди малко сглобявахме с един приятел дърводелец( чисто той си сглобяваше, аз само мухабет правих) шкафовете. Бахти пипкавата работа. За 3 часа и половина - 5 шкафа. Вчера 4. За утре останаха 6 или 7. След това напасване , рязане, слагане на плотове и ако се оправим уикенда ще е добре. Реших да махна и всички висящи полилеи и сутринта елтехникът сложи 5 плафона с лед ленти. Хем са евтини, хем светят супер. Утре ако успея да стана и да отида с отварянето на фитнеса ще мога да направя максимум един лег, че ще идват от рано за сглобяването, а трябва да мина да купя и на малкия памперси,че от няколко дни съм се засилил и накрая ще ходя посред нощите.
На всичкото отгоре поех един ангажимет да погледна едни неща до понеделник -вторник и сега трябва да сядам да работя, а ме мързи страшно много.
Мнението беше редактирано от I`M на 08.02.19 21:25.
Сутринта:
1. Лег -тройки на 110,120 и 130 кг.
2. Тяга - няколко тройки на 110 и двойки на 130кг.
Правих тяга с дебелия и вътящ се лост и веднага се отрази на хвата, едвам задържах 130 кг.
Храната:
1. Протеин с мляко и банан(нямах време за истинско ядене)
2. Фасул със свинско на фурна, две филии хляб със сланина, две големи парчета ябълков пай.
Ако продължавам да се храня по толкова малко може и да зачезна скоро. Сутринта се теглих -килограмите същите като миналата седмица, но може би се дължи на факта, че бях с дебели чорапи, анцунг и блуза. Просто ме мързеше да се събличам, а се сетих да се тегля след като се бях облякъл вече. Така или иначе при това никво движение тази седмица е достаъчно, че не съм качил, въпреки и че не съм свалил. Сега се каня да гледам някакъв филм, след което като заспи жената ще седна да поработя малко. Общо взето това.
Храната днес:
1. Три големи домашни калцонета, две големи домашни кифли с локум, някво безалкохолно дето купил баща ми и дето не ми хареса
Сигурно изядох кило и половина тесто наведнъж. Може и две да са били. защото едното калцоне на око го определям около 400- 500 грама.
Днес посглобихме почти кунята. Остана дреболии -слагане на дръжки, вграждане на аспиратор , лед ленти, да напаснем водобрана в ъгъла и много, много чистене но вече имаме работеща мивка и сложихме пералнята и миялнята. Общо взето не е перфектно, не е нещо особено и има доста дребни забележки, но пък е ново.
Взех всички уреди цвят черно стъкло , а пералнята ми е бяла. Само, че е купена преди 2 или три години и има още 2 или три години гаранция , та нямаше никав смисъл да се сменя, а и сме доволни от нея. Само дето сега ще се наложи да сменям и паркета във всекидневната, че стана леш от ремонта в кухнята. Реших да сменя и таблото, та утре ще се кърти отново и имам чувството, че поне 4-5 месеца няма може се изчитим от този прах. Вчера боядисвах до късно, ама днес вече ме мързи и ще го оставя за утре вечер. Утре ще имам доста работа и обикаляне.Вечерта по вкъщи отново с битовизмите и честно казано взех да се изморявам вече. Дърт съм.
Иначе се получи горе-долу каквато ми беше идеята в главата.
Мнението беше редактирано от I`M на 10.02.19 19:43.
Храната днес:
Каша със сирене, четири филии д.х.,литър сок от праскова, домашен козунак с шоколад и стафиди .
Днес кофти ден от в работно отношение. Много работа. Неприятни изненади и по едно време ми се случи нещо, което почти не ми се случва в работно отношение - видимо показах че се ядосах и за кратък период не мислих рационално, което като казах почти не ми се случва. Е и аз съм човек. И вкъщи се ядосах на някои дреболии, ама майната му бе може всичко да е перфектно. Утре имам голям мерак да тренирам сутринта, но се чудя дали ще имам времето. Сутринта ще дойде елтехника. После трябва да закарам малкия на преглед . Да го върна и да отида за една среща, на която два пъти променям часа . След това е хубаво да поразчистя някои неща дето се понатрупаха, а отдавна трябваше да съм ги приключил. След това вечерта трябва помагам на другия майстор и към 8-9 избора е между боядисване и закуска . Тц, тц днес трябваше да отида да поръчам и тортата за градината за на щерката рождения ден. Още една задача за утре...
Тренировка:
1. Лег - 3х90,110,120,130, 2х137.5
2. Полулег - 3х6-8 по 80 или 90 или 100
3. Пулдаун - 4-5 серии по 6-8
Беше ми много кът времето, но успях да направя един бърз лег. Почнах си тройките с идеята да направя на 110,120,130 и140. Слагам си 140 вадя ги и много ми натежаха от едната срана. Направих едвам двойка и викам нещо накриво ги хванах сигурно, щото от едната страна тежаха повече. Взехме да разтоварваме лостта и моя приятел ми вика, абе ти от едната страна си сложих 2.5, вместо 5 . Поне разбрах от къде дойде разликата. На полулега много набързо ръгнах там някви 15-ки и 5-ци или 10 дискове и врътнах за две минути три серии и приключих. Пулдауна беше на път към съблекалнята .
Хрнаната:
1. 70 грама протеин с половинка мляко и един банан.
2. 5 пренцеси с кайма и кашкавал(жената май слага и яйце), 70 грама протеин с банан и половинка мляко.
3. Грах, един хляб със сусам(от този лидълския), две телешки наденици, две вафли, един портокал.
Днес не съм на режим.Просто ми се пиеше шейк сутринта. Принционо когато ми се яде или пие нещо конкретно нарушавам режима. Ако изпитвам общ глад, почти нямам проблеми.
Пуши ми главата. Имам много работа. На всичкото отгоре се налага другата седмица да врътна пак 2 хилияди километра . Още повече, че не искам да ходя по рано да пренощувам, ще трябва ставам ставам посред нощ и да се върна отново вечерта. Не ми е за първи път, сигурно няма и да е последен. И понеже по всички закони на мърфи в други периоди от време може със седмици да дрема и да няма работа, сега защото имам лични ангажименти по ремонта ми се струпаха хиляда неща. Сега отново сядам да работя, че да приключа до към 11, че да взема да легна към 12-12:30 днес , че утре отното ме чака тежък ден . Поне успях да мина да поръчам тортата на детето най-накрая.Дано сега да не забравя да мина да я взема...
Мнението беше редактирано от I`M на 12.02.19 20:36.
Ванка, кухнята много симпатична е станала!
Няма ли да е трудно да се разминат двама с тенджери, ако се разготвят заедно? 🙂
13.02.19
21:04
Много красиво е станало, но за кльощави хора 🙂 Повечето ми познати/ колеги/ роднини няма да могат да влязат между шкафовете, камо ли да ги отворят 🙂
Със здраве да си го ползвате!
Пардон, написах едно необмислено нещо преди малко. 😄
Харесва ми и на мен, цветовете са супер!
Мнението беше редактирано от Елена на 13.02.19 21:08.
Ванка, кухнята много симпатична е станала!
Няма ли да е трудно да се разминат двама с тенджери, ако се разготвят заедно? 🙂
Мерси , Боби! 80 санта( може и да се бъркам, ама не искам да виждам повече ролетка поне седмица )е промеждутъкът между двата плота и е малко тясничко, но иначе няма опаснот да се се разготвя и аз 🙂 Отделно жената обича да се оправя тя с тази част от домакинството. Разминаваме се иначе двамата с жената. Пред самата печка има място, тьй като срещу нея няма плот, а вградена ниша, в която боднах миялната. Обаче си е кунески бокс и не е много голямо помещение. Трябваше да се напраят някои компромиси с мястото за сметка на повече функционалност и шкафове. Даже хладилникът ни стои във всекидневната - отстрани свода. Като цял имам дребни забележки. няма как, защото кооперацията е строена баш в края на 80 и е масивно монолитно строителство, но къде криви стени, къде неравен под и трудно за ремонт. Интресеното е, че първоначално по план кунхята е била част от банята и са променяли после плана. Казвам интересното, защото в момента в банята имам вана, отделно душ панел и мивка, тоест доста е голяма. С бокса сигурно е около 12-13 кв, което някакси ми се вижда огромно пространство за баня в апартамент. Сега за някаква хасиенда може и да е малка. Отплеснах се ама с тези мъки покрай бутане на мивки, плочки, хвърляне на тон боклук докато стигнем до вида на снимкате доста се озорих и сега ми е кеф да си я гледам. Почти всичко ремонтирахме по апартамента, остана ми един огромен вграден гардероб, който като материали струва колкото половината кухня и не знам кога ще стигна до него , ако стигна изобщо .
Храната днес:
Канелони, фастъчено масло, един шоколад с лешници.
Малко храна , но нямах апетит , но за сметка на това имах главоболие.
Много натоварен ден.Пак измислиха едни нови неща, които на всичкото отгоре засягат и мен и трябва спешно да изготвя за мен и за други лица доста неща за петък . Просто не знам от къде ще ми дойде времето, защото имам и други неотложни работи , естествено за вчера и просто не ми го побира главата, а даже тези дни почивките ми са един фитнес за 20 минути и два-три часа четене на новини, форум или игра на телефона и сън. Това говоря за целия ден, а аз ставам рано и лягам късно. На всичкото отгоре не мога да съм на 100 места едновременно и да угодя на всички. Утре може би ще тренирам пак за 20-30 минути, така и така трябва сутринта да мина да взема тортата и да я оставя в градината. И да гледам да приключа в късния следобед за да мога закарам жената и децата на детския център и ако има там още нещо да се прави и после пак работа. Многословен съм, ама като спра да пиша ще трябва да я подхващам отново. Имам сигурно отново камара технически грешки и полуграмотни изречения, на места клонящи към пълна неграмотност. Ама сега и да гледам за редакция ще си видя грешките най-рано след седмица.
Мнението беше редактирано от I`M на 13.02.19 21:46.
Много красиво е станало, но за кльощави хора 🙂 Повечето ми познати/ колеги/ роднини няма да могат да влязат между шкафовете, камо ли да ги отворят 🙂
Със здраве да си го ползвате!
Мерси! Аз съм 100 кила( е добре де малко над 100) и минвам спокойно. Жената е към 57-58, (като още не е свалила напълно килата от бремеността като преди раждане беше над 80) , като нормално е към 51-2 килограма, та и за нея не се притеснявам.
Пардон, написах едно необмислено нещо преди малко. 😄
Харесва ми и на мен, цветовете са супер!
Много исках да си сложа декорация тип тухлички, но разумът надделя, защото имат много фуги и много е трудно се почистват , особено за кухня. Тези са плочки и имат фуги, но малки и ми харесаха като модел.Аз принципно харесвам по нетрадициони цветове. Холът ми е лилаво и бяло, детската я боядисах зелено и бяло, спалнята ми е цвят сахара. Много харесвам комбинацията черно и бяло и мислих банята да я правя така, но в крайна сметка само тоалетната направих черно-бял шахмат, щото много се цапа и си личи и жена ми до колкото я познавам щеше да спи с парцала и кофата в банята да търка. Баси разговорих се като някой дето цял живот се занимава вътрешен дизаин, а аз грам понятие си нямам.
Мнението беше редактирано от I`M на 13.02.19 21:44.
Храната вчера:
Много хубаво шоколадово руло, ориз с пилешки бут, шоколадови бонбони, домашен хляб със сланина.
Вчера цял ден торти разнасям, а торта не видях, та минах да си взема руло. Продавачката ми вика по-лекинчко ли, аз и викам( викам използвам образно водих разговор в нормално приетия тон в общесвото) дай най-тежкото и сладко. Та ми предложиха едно 1,200 кг. шоколадово изкушение , което изядох половината преди да почна ориза.
Храната днес:
Торта(жената вчера донесе доста от детския център дето останало, ама аз вече бях изпукал половината руло , а и ми беше минал прозореца), свински котлети, гъби, тиквички, моркиви, лук и картофи на грил.
Напоследък много обичам гриловани зеленчуци. Дори ям зеленчуци, които принцепно не ям въобще, като тиквичките например. Котлетите и те стават супер. И тортата вкусна, но малко по-лека за моя вкус, е все пак е за деца.
Вчера не ми остана време за тренировка. То беше много натоварен ден. Много работа, лични ангажименти и заспах в 11 часа(баси кефа от кога не съм заспивал толкова рано). Днес уж си освободих деня следобед, а то практически не спря д ами звъни телефона. Поръчах си едни протеини с вкусове дето не съм взимал , но забравих да мина да ги вземеа от куриера. Утре след фитнеса дано да се сетя да мина.Общо взето...
Нещо ново и свежо, което на нещо старо в добрия смисъл:
Тренировка:
1. Полулег - 5х50,70,90,100,4х110кг.
2. Полег на машина - 4х8
3. Лег с дъмбели.
4. Тяга - 3х90,110,110,130,130,1х 140,140кг.
5. Мечка - 8,8,8х65кг.
Слабо днес, щом на полулега едвам направих четворка на 110.Премишницата ме скъса от болка и на мечката изпуснах лоста като пробвах с по-голяма тежест. Единствено от тягата съм доволен. Усетих цялата верига как се натоврва. Днес отидох по-късно и съжалих. Беше необичайно пълен фитнеса за по това време, а имаше и доста жени, които принципно се лутат насам-натам и ..., абе обичам да тренирам в по -празна зала.Липсва ми първата зала в, която тренирах. Много мъжка зала. Почти всеки дърпаше тяга и буташе лег и дори и като беше пълна , никой на никой не пречеше. Отплеснах се. Да се върна на днешната сутрин и да си обоснова допълнително тезата защо не обичам да тренирам при по-пълна зала . Рядко след полулега използвам една машина за горен лег, която е със свободни тежести. Слагат се дискове и няма въжета и макари. Отивам оглеждам се няма никой не само на нея, а на целия ред машини. Ръгнах няколко 20-ки и сядам.На 2-та серия изникна една госпожа дето взе ми казва, че правила на тази машина и нямала да може да прави с тези тежести. Аз и казах, че ще й ги сваля и няма проблем, когато каже може да и осоводя машината и да си тренира. Тя каза , че ще ме изчака и че има да прави още серии на други машини. Врътнах си още една серия и разтоварих. Сигурно почна да ползва машината 20 минути след този момент. По-късно отиде да взима да маха тежестите от друга машина , на която тренираше едно момче и той като и каза г-жо тренирам в момента, тя се възмути и каза (не чух добре и не съм сигурен), че трябва да се държи по-учтиво или културно, а то момчето няколко пъти съм разговарял с него и на пръв поглед ми изглежда доста възпитано. Как да е. Определено ходенето възможно най-рано сутринта е най-добър за мен.
Сутринта теглене - малко по-тежък от миналата седмица, но тази наистина никво движение и няма как да станат нещата. Предполагам, че до 10 март ще съм горе -долу в поддържане на тегло. Тогава ще увелича още малко въглехидратите и намаля протеина и ще почна да свалям по-целенасочено. Така или иначе свалих първите 5 кила и бива.
Днес по план -пържоли, пици, вино, торти и рула.
Тренировка:
1. Преден клек - 3 х60,80,90,2х100,3х80кг.
2. Бедрено разгъване - 4х8-10
3. Сгъване с някви лекви дъмбели.
4.Разгъване с леки дъмбели.
5. Военна - 5х60,3х70
6.Странично разтваряне с 5-6 килограмови дъмбели
7. Трапец на машина.
Много ограничен бях днес от предмишницата. Не знам защо изобщо се опитах да правя военна. На всичкото отгоре тръгнах и с обръщане. От чудене кво да правя дори сгъвах дъмбели за първи път тази година ( сигурни и за последен). Предният клек обаче вървеше неочаквано добре. Дори 100 - те кила не ми тежаха, а усещах само мускулно натоварване в бедрата. Не съм се привеждал напред и ядрото държеше.
Днес отидох раничко и нямаше досадни лелки и нахлепани момиченца и се тренираше добре . Само дето нищо не тренирах в крайна сметка. Така ми се обръщаше. Трябва да почина някъв ден и да взема да се мажа с някъде крем. То тези дни ще съм зает яко и може би няма да тренирам близките 3-4 дни.
Храната вчера :
1. Две дози протеин с банан и 0.5 л. мляко,
2. Мезета( луканки и домашни руски и млечни салати) , вратна на фурна с гъби и сос от топено сирене, 3 филии домашен хляб, чаша вино, литър сок от портокал, две парчета шоколадово руло и две парчета торта.
3. Домашна пица , шоколадови бонбони( около 10) шоколадово яйце, три домашни мекици с майноеза.
Пицата беше много добре станала , но нещо ми беше тежко от обяд и изядох само половин тава. За днес отново ми се яде пица, само че не с кайма, а с ананас. Забравих обаче да мина да купя ананас , а вече прибрах колата в гаража и ме мързи да ходя по магазините пак. Май ще е обикновена вегетарианска с няколко видя сирена.
Вчера поработих някои час, но остана и за днес.
Този протеин които взех с вкус на ягода и бял шоколад е екстра. Вече имам 4 различни на вкус протеина. Единият с вкус на шам фъстък (въпреки че аз го определям на вкус горчив бадем) ми хареса, но малката не й хареса. Другия с вкус шоколад с фастъчено масло и на мен не ми хареса, защото преобладава един остатъчен вкус на фъстъци 4-то качество, който може да се усети в нискокачествени опаковки с пържени фъстъци. Другият с вкус на банан, но не съм го опитал още. За сега ще се пие ягодата с бял шоколад заради щерката. И така
Мнението беше редактирано от I`M на 17.02.19 11:34.
Храната днес:
Фрикасе с пилешки гърди , три филии домашен хляб, пица , две купички с пудинг, две дози с протеин, банан и прясно мляко( практически с дъщерята изпихме по равно, много й хареса ягодата с бял шоколад).
Вчера заспах към един. Около 4:30 излезнах от нас и се прибрах преди малко. Хапнах набързо и се чудя дали след като си поиграя с децата да пускам телевизора или да лягам. Сега съм шен, но сутринта от 7 до към 8 и нещо така ми се спеше. За първи път ми се спи така докато шофирам. Ама след 8 се оправих и нямах проблеми цял ден. Иначе денят скапан и неприятен . На всичкото отгоре преди 2-3 месеца смених масло и филтри, а вече съм се засилил към нова смяна
. Май ще е обикновена вегетарианска с няколко видя сирена.
Смятай...вегетарианската с 3-4 вида сирена,а нормалната)))?
. Май ще е обикновена вегетарианска с няколко видя сирена.
Смятай...вегетарианската с 3-4 вида сирена,а нормалната)))?
Хаха. В смисъл без месо. Вкусово винаги съм обичал комбинацията от няколко вида сирена. Иначе за мен обикновена вегетарианска пица е Маргарита, на която добавям още сирена( бели, топени, пушени, полутвърди( едам,гауда и прочие)
Храната днес:
Пилешки крилца на грил с домашен сладко-кисел сос, три филии домашен хляб, литър портокалов сок, две дози протеин , половинка мляко и банан(уж), шоколад.
Добре, само дето щерката ми изпи почти целия шейк.
Малкият вади зъб и тази нощ беше тежка, още повече с 2-3 часа сън изминалата нощ и близо 1000 км шофиране. Днес пак триста, но ми се видяха като айляшка разходка в сравнение с с вчера.
Иначе не мога да разбера как някои хора за да спестят 20 ст. гориво рискуват собсвения си и чуждия живот Днес излизам от един магазин намиращ се до високоскортния еднопосочен път с две скоростни ленти и една аварийна във всяко платно. И гледам как една двойка притичка трите ленти. Прескочи двойната мантинела и притичаха и през другите ленти за да се качат в колата си паркирана на аварийната лента от другата страна( която между другото не се ползва за да си спираш за да пазаруваш). И това в 6 без нещо при вече лек сумрак , адски много движение и “съзтезатели”. Ми карай 2-3 километра обърни . Спри си на паркинга. После карай още 2-3 завий си на колелото и си въри накъдет си тръгнал. Аман от ...
Мнението беше редактирано от I`M на 19.02.19 20:55.
Сутринта:
1. Лег - 3х90,110,120,120, 2х130кг.
2. Полулег - 6,6,6,х85 или 90
3. Кросоувър - 3х6-8
4. Гребане подхват - 6х50,70,90,70
5. Машина свободни тежести - 6,6,6,
6. Хоризонтален скрипец - 4х6-8
Много зор днес. Сила никаква. Даже на 130 май второто повторение не допря лоста в гърдите. На полулега имаше оставени някви малки дискове , ама петици ли бяха, 2.5 ли бяха не обърнах внимание, то и без това няма значение с колко тренирам.Предмишницата отново ме тормозеше. Най -вече на кросоувъра я усетих. Взех днес някав репарил гел и ще се мажа.
Храната днес:
1. Две дози протеин сбанан и половинка мляко.
2. също като 1.
3. Хлебче с маслини с малко създърма и сланина.
4. Котлет със зеленчуци на грил, две малки хлебчета с маслини(баш малки) , 1.5 литра пепси.
Видимо днес не съм на режим, за разлика от другите дни. Иначе моя малкият на година и три месеца с такъв кеф набива сланина ( хапна няколко малки парченца, сега някой да не си помисли, че е опукал кило сланина) с хляб, че чак ме учудва. Той и лук на грил си поиска да яде . Рядко отказва храна 🙂 Иначе от тази сланина и създърма с вечерята изпих 1.5 пепси и два литра вода.
Изминалата нощ отново учудих себе си. В неделя срещу понеделни спах около 3 часа и после цял ден път и работа. Понеделник срещу вторник спах около 5 часа и отново цял ден работа и пътуване. Вчера се нагласих психически, че ще заспя към десет и ще стана към 7 да се оправя, закарам щерката на градина и да отида на фитнеса. Легнах към 12 и заспах в ...4 сутринта. Въртя се в това легло, въртя се и си мисля сигурно стана 12 часа погледнах часовник -1. Станах разкарах се по апартамента. Легна отново въртях се въртях се и погледнах часовника отново -2 :36. Айде една обиколка. По едно време жената вика ти няма ли да спиш.Минах завих децата, че бяха захвърлили завивките, като докато стигна до тях стъпих на няколко ръбести играчки и тихо изпсувах.Легнах и посленото ми поглеждане на часвоника беше 3:42 и след това явно съм заспал, защото нямам спомен да съм гледал повече часовника. Има гадния навик като погледна часовника и да си смятам, колко часа имам за сън докато стана . Към един си викам има време ще поспя 6 часа, после ще поспя 5, 4 и последователността е ясна. В крайна сметка реших, че няма да ходя да тренирам, като жената ще закара щерката на градина. Да , ама не в 6:30 бях кукуряг и се услушвах дали няма чуя някой петел. Отидох да тренирам с идеята като се прибера да дремна от 10-12. Имах леко главоболие и и няква неприятна унилост по време на тренировката. Влизам във фитнеса и върви едно много старо парче( на фейтлес ако не се лъжа) Исномния. То някво техно звучене и постоянно се повтаря ай кент гет ноу слийп. Като приключих с фитнеса реших да си измия и колата. После се прибрах вкъщи и ми се обадиха. Излезнах и се размина спането. Оставих го за 14. В два пък реших да закарам жената по магазините и да дремна в 4. Прибрах се в 5 . Та за 72 часа съм спал сборно около 10-11 часа сън и то на части . И сега съм шен , но се надявам след 3-4 часа да заспя. Ебаси дългия пост.
Мнението беше редактирано от I`M на 20.02.19 19:24.
Хранат днес:
1. Два тостера(свински котлет, бяло сирене, топено сирене, кашкавал, майонеза и кетчуп)
2. Две порции мусака, таратор, три филии домашен хляб, няколко слепени шоколадови бисквити, фъстъчено масло с един шоколад.
Вчера много протеин и по-малко въглехидрати и днес резултатът е налице- огладнях много още по обяд. Поне тостерите стнаха супер и оползотворихме едната котлетна пържола, която остана от вчера.Сега ми се яде още нещо сладко , но не знам точно какво.
Вчера отново докарах до 1 часа, но пък днес спах до много късно. Събудих чак в 08:30, но пък бях свеж и отпочинал. Излезнах и поработих до ранния следобед. След това направих една кратка разходка в планината. Времето беше приятно и слънчево, но като се качих на по-високото вятърът вече се усещаше доста неприятно. Имах идеята към четири да ударя една сладка дрямка. Някак си успях да оправя чаршафа, който малката беля беше направил на топка. Нагласих си удобно възглавницата и взех телефона с идеята да натисна иконката с минусчето оградено в кръг и точно в този момент звънна. Вдигнах, докато говорих получих още няколко обаждания , на които после върнах обаждане и стана 17 и 15-20. Отиде ми дрямката. Утре имам възможност да тренирам , но ще го оставя за събота или неделя. Да направя поне още един лег тази седмица. Мажа се днес с репарил гела, та да видим дали ще има резултат.
Обмислям една схема да мина на едно основно базово с по 2-3 на машини. Примерно тяга и скрипец и няква машина за гребане, лег и скрипци и машина за гърди и т.н. Да си имам едното основно и всичко друго да е изолиращи на машини. Мисля, че ще ми се отрази добре, че май пак качвам размер. Общо взето е това.
Храната :
1. Тостер със сушеница и сирена, овесени ядки с кисело мляко, горски плодове и протеин ,
2. Две татарски кюфтета, две филии домашен сок, литър домашен нектар от праскови.
Жената ми бе направила кюфтетата екстра люти и освен нектара поех и литър и половина вида с тях. Стана ми доста тежко, но шерката от един час иска шейк та сигурно ще ударя и един протеинов шейк, че няма да го изпие всичкия.
Днес се отадох на почивка и си останах вкъщи. Към два дремнах даже, като този път телефонът ми звънна само един път и то разговора беше кратък. Общо взето само ме питаха нещо и отговорих в просъница и продължих да си спя. Събудх се към три и половина и въпреки неприятния вятър излезнах и направих една разходка в балкана . Утре живот и здраве ще отскоча за един лег и може би тяга. Чудя се дали да мина още една ръка с бяла боя във всекидневнта, че белята вече я нацапа с шоколад и не знам до колко има смисъл да бодядисвам с две малки деца.
Хубаво ще е утре другиден да отскоча да си напълня малко вода от балкана.
Още един от изпълнителите , които не бих казал, че слушам редовно и че съм голям фен, но пък имат някои уникално яки парчета и/или албум дето мога да ги слушам стотици пъти без да ми писнат:
Мнението беше редактирано от I`M на 22.02.19 19:50.
Сутринта:
1. Полулег с дъмбели - 8,8,8,8 х30 кг.
2. Тясна тяга - 7х3х90кг.
3. Скрипци и машини за гръб.
Много зор. Предмишницата ме скъса. Вчера много я натоварих, защото носих и държах малкия на ръце. Понеже не можех да тренирам с нормални за мен килограми , съкратих почивките за да се изморя и натоваря с малки тежести. На тягата почивки между 7и10 секунди, с идеята да направя толкова серии, колкото мога. Мислих, че ще ми свърши първо въздухът, но на 7-та серия така ме запариха и се вдървиха предмишниците, че ми беше невъзможно да държа лоста повече.
Храната до момента:
1. Две дози протеин, прясно мляко и банан.
2. Кисело зеле със свинско, чаша домашно мерло, две филии домашен хляб, около 400 грама сладолед с домашно сладко от боровинки.
3. Жената ми меси тесто за питки тип-тортиля/италиански/арабски, от които после стават адски яките сандвичи . Обикновно слагам пилешки гърди, доматче, лукче, сиренца, подправки и сосове. Стават уникално яки.
Аз съм споменавал , че не пия червено вино, но на баща ми виното тази година е уникално. Щом сестра ми, която покрай работата опитва най-различни евтини и скъпи вина, каза че това е най-доброто червено вино, което е пила, значи не само на мен ми харесва. По обяд излизах с децата и беше едно тичане и теглене на шейната, че яко се изморих. Следобед ходих да се разкарам по балкана в снега. Трудно ще изпусна да има сняг и да не направя разходката в балкана. Обаче се лъзнах и с всичките си 102 килограма паднах и нацелих един заострен каък. Нацепиме точно отдясно над кръста. Пререва ми се. Прибрах се. Изкъпах се и заспах , чак до преди малко. Кво ще правя цяла нощ не знам.
Сутритна се теглих-още съм качил и чукнах 102. Знаех си , че приема на толкова много протеин напоследъл ще ми се отрази. Нищо се коригирам тези дни нещата.
Мнението беше редактирано от I`M на 23.02.19 18:32.
Храната днес:
1. Пиле с картофи, две филии домашен хляб, пържен сладолед, домашни бонбони.
2. По план - отново като вчера.
Вчера жената замеси от питките и станаха страхотни . Направи и домашна майонеза, която също се получи супер. Единственото ми притеснение, е че яйцата са сурови, но пък ги взимаме от кварталното магазинче, което зарежда директно от фермата и следва да няма проблем.
Сутринта се събудих около 6 . Плахо разгърнах щорите с надеждата снега да не се е разлял в кал и киша. За моя радост през ноща температурата бе паднала до минус 7-8 градуса и земята беше замръзнала. Отказах се да тренирам. Едно, че ме боли предмишницата и кръста дето паднах и се ударих вчера. Друго, че имам и яка мускулна треска по цялото тяло от дърпането на шейната с децата също вчера. Отделно когато трябва да избирам между фитнес и ходене в планината избирам планината. А и времете бе много подходящо минус 5-6 градуса и сняг. Хем студено, хем рано сутринта и не срещнах никакви хора.Кеф. То беше и така да кажа приятно студено, още повече че нямаше вятър. Качих се вече по-нагоре от предишните пъти. Само дето някъв .... си беше оставил кучето да се изчвъка баш на пътеката, все едно в гората няма дървета и храсти дето да се изходи животното.Как да е култура.
Днес кумовете щяха да идват на гости, но го отложихме за да могат да отидат на ски.После се разбрахме ние да ходим на гости у едни приятели. След това бабата дойде изненадващо. Отложихме госитито и сега се готвих да лежа до края на вечерта, но в крайна сметка (докато довърша поста) се рабрах да излизаме.
Три бройки си хапнах от питките( вместо с пилешко филе, ги пълнихме с кайма)
Мнението беше редактирано от I`M на 24.02.19 18:07.
Храната днес:
Две питки с пилешки гърди, сирена, лучец, домашна майонеза, домати и подправки, два еклера
Питките като на снимката от вчера. Вчера в крайна сметка ходихме на гости и хапнах агнешко с ориз(май пилаф се казваше, много вкусен), и обичаините торти и мезета. Та от вчера ми се ядяха от домашните питки и като отпаднаха казах на жената да ми ги направи за днес. Много добре й се получават тестените изделелия на жената, който израз по принцип се последва от фразата ” че ще стана сто кила “, но при мен я няма тази опасност, защото аз отдавна съм ги минал.
Днес натоварен и изнервен ден. Вчера не спах отново добре и дне бях леко изнервен от това, а и бързо се изморих нещо още по обяд. Утре имам намерение да скоча до фитнеса и после евентуално да скоча до Стара Загора, ама може и съвсем по друг начин да се развие денят и да пътувам в другата посока. Цялата седмица ще е пак една една мъгла на бърза скорост. Цял ден без липса на никакво движение.
Пускам си музика за настроение:
Тренировка:
1. Лег - 3х5х110кг.
2. Полулег - 3х6х80кг.
3. Мечка - 3х6 х70кг.
4 и 5 -скрипци.
На лега отново странно. Първите две серии много тежки. И на двете 5 повторение беше на кантар. Третата серия много лека, имах аван за още 4-5 повторения. После направих един двусет кросоувър с мечка и се присетих, че щях да наблягам на машините . Абсолютно хаотична тренировка, типично в мой стил.
Храната :
1. Кисело мляко с горски плодове и мед.
2. Задушени зеленчуци с пилешки гърди, еклер.
3. Свински котлет с домашни марина и сос, две филии д. хляб, малко черен шоколад.
И днес прецаках режима, защото сутринта много ми се приядоха овесени ядки с кисело мляко и мед.
Днес планът се промени и имах един неочаквано спокоен ден. Утре най-вероятно ще си “платя” за него. Иначе походих пеша по града и се прибрах пеша. То прибирането пеша до вкъщи е почти като изкачването на Альоша( . Качих се и в планианта, но след като кецовете ми станаха по над две кила и тежеста им се увеличаваше с всяка следваща крачка се отказах и се прибрах. Яко кал.
Иначе на вечеря моя малкият си изяде сам една пържола с една филия хляб и картофки . Децата на неговата възрраст ядат още пюрета, той си хапва почти всичко. Обаче аз нещо напоследък хич не мога да спазвам режим. Може би защото се настроих, че ще свалям по-сериозно като спра животинските след две седмици и сега тази мисъл ми дава стимул да не спазвам режима.Поне се стремях порциите да са малки. Това ми бяха обядът и вечерята общо взето:
Мнението беше редактирано от I`M на 26.02.19 20:03.
Храната:
Три купи с пилешка супа,литър домашен нектар от праскови, три филии домашен хляб, три големи слепени бисквити.
Пилешка супа със смляна люта чушка-класика. Аз супатя я ям с ориз вместо фиде. Отдавна не бяхме правили пълнозърнест хляб, та днес направихме. Вкусен си е и той. Е не колкото белия, но си го бива.
Вчера предположих, че днес ще си “платя” за айляка вчера. Цял ден работа, нерви и проблеми. Даже трябваше да свърша една много дребна работа на братовчед ми и не успях. Остана за утре. Утре принципно сутринта имам време да тренирам(поне до настоящия момент) , ама нещо май ме мързи и може би ще го оставя за събота или неделя фитнеса. Отново ме очакват няколко тежки работни дни, лошото е,че май ще се превърнат в седмици. Иначе днес спазих режима, ама не поради някаква нереална проява на воля, а просто защото главата ми беше затрупана с най-различни проблеми и мисълта за храната беше заровена дълбоко под купчината с кортизолен хормон. Даже отново на сух фаст . Сега ако децата ме оставят да си затворя очите само за пет минути на тишина ще е добре 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 27.02.19 19:31.
Храната :
1. Овесени ядки с кисело мляко и мед.
2. Свинска саздърма с черен хляб, голяма кофичка йогурт.
3. Три яйца с кашаквал и сирене, домашен хляб, няколко шоколадови бонбона.
Отново без режим. Ама няма какво да го коментирам вече.
Днес сутринта не отидох да тренирам, но напрвих една хубава разходка в планината. Духаше малко повче вятър от колкото ми се искаше, но иначе времето беше ок.Вчера яко уморен та заспах още нямаше 10 часа, което доведе до събуждане в три наспан и свеж.
Тренировка:
1. Полулег - 6х60,100,3х110,120+6х90кг.
2. Лек с дъмбели с успоредни длани и квв- 4х8-10 х30кг.
3. Кофички - 6СТ,6х15кг.,6х30кг.5х40кг.
4. Тяга - 3,3,3, х110кг.,3,3,3х130кг.,3,3х110кг.
5. Мечка - 4х6-8х70кг.
6. Скрипец
Две седмици без дефицит, едно качено кило и лега веднага тръгна нагоре. В интерес на истината и предмишницата не ме болеше. Едва на кофичките се появи умерена болка, но поносимо. За това и не сложих повече от 4о кила. Тягата 110 ги усетих по-натоварващи от 130. Хвата може би щеше да издържи и тройки на 140 , но се отказах. Лега го направих доста бързо и на тягата учудващо нямах въздух.
Сутринта ходихме на гробищата и се забваих с фитнеса, та отново имаше доста посетители и то повечето жени, които този път се мотаха и в залата със свободните тежести, вместо при машините. Не, че е някакъв проблем, но както съм отбелязвал многократно обичам да тренирам при по-празна зала, да не казвам изцяло празна.
Вече няколко дни подред ходя в планината и взех всеки път да се качвам с една идея по - нагоре. Общо взето все повече ще измествам фокуса на физическа активност към ходене в планината и по-малко занимания във фитнеса. Иначе няма как да сваля. Храната не я следя тези дни. Така или иначе от понеделник спирам месото, а от по-следващия и всякви животински. Като се затопли времето и ходя всеки ден по час-два в планината ще сваля едно 7-8 килограма за месец-месец и половина.
Вечерта ще имаме гости , та отново на обилно ядене и пийване. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 02.03.19 11:53.
Ще се самоцитирам.
...
Не мисля. Тони ще е следващия шампион при леките. Даже ще отида по -далеч и ще направя едно предположение, че господин 30% ще е новият шампион при 170 паундовата дивизия 🙂 ...
Имам и още постове , в които давам предположение, че Усман ще е шампион( още преди да бъде в графата претендент), ама са сигурно преди година и в момента не ми се рови да търся цитат. Освен много добрата игра, се държа изключително почтително и достойно спрямо Уудли след мача. Яд ме е за Лолър ...
Иначе днес абсолютен релакс. Цял ден ядене , гарнирано с три часов следобеден сън(вечерта ще е дълга). Сега похапвам, пийвам и се чудя какво да си избера да гледам. Утре ако не стана много късно( ако легна към 4-5 едва ли ще стана в 7) ще отида да тренирам. Ако поспя- с оглед програмата -четвъртък /петък или през уикенда. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 03.03.19 20:38.
Тренировка:
1. Преден клек - 3х50,70,80,90кг., 3,2,1х100кг., 3х 80кг.
2. Лег - 3х60,80,110,120,130,140кг.
3. Обръщане от земя и военна прес - 5х50,3,3,3,3 х70кг.
Айляшка тренировка. Лега и военната учудващо леки , без никви затруднения. На лега 140 ми натежаха малко повече, но и те относително леки. Може би щях да бутна една двойка или тройка и на 150, но нямаше кой да ме пази и не ги сложих. Единствено на предния клек малко по-тежко, но добре натоварих бедрата. Военната с обръщането и тя вървеше безпроблемно. Като съм дебел съм по-силен. Въпреки,че съм далеч от средностатистическия трениращ. На 102 килограма лично тегло трябва да бутам около 170-180 лег , а аз се съмнявам да бутна и 160 в момента. Хем дебел, хем слаб 🙂 Най важното си остава да сваля личното тегло с 10 кила, пък ако ще и да падна на 110-120 лег.
Иначе се позамотах защото се заговорих с един трениращ , който се оказа бивш активен катерач, а на мен тази тема ми е интересна и ме вълнува.
Трябва да взема да помисля върху храненето и как да си направя по разнообразна храната, че изборът ми става по-ограничен в момента.
Храната вчера:
1. Три варени яйца със сирене, четери препечени филийки с масло, кроасан с шоколад, няколко шоколадови бонбона.
Традиционна закуска, която ми дойде добре за вечеря.
Храната днес:
Кашкавал със сметана на фурна, три филии домашен хляб, домашен млечно-яйчен сос, домашен ябълков пай.
Покрай многото работа и нямам апетит толкова и две поредни вечери изкарвам с малко калории.
Днес си отложих пътуването до Варна, но и без пътуване до Варна времето си беше кът и не тренирах. Утре щях да ходя в Кърджали , но и там се отложи, та може би ще успея да скоча до фитнеса за един лег. Нямам време за нищо тези дни, та отново ще го карам почти без ходене в планината. За сега не съм обещавал на никой да ходя на гости през уикенда, та може и да походя в планината събота-неделя. Нещо и мързел ме е налегнал . Днес реално станах в 5 и можеше да направя едно сутрешно планинско, но ме домързя и вместо ходене играх на телефона. Квото такова.
Честит празник на всички дами! Нека все така да носите радост на мъжете по света!
Тренировката - обичайните тройки на полулег и лег. Не ми се правеше тяга днес затова я пропуснах и направих малко мечка.
Вчера заспах към четири и половина сутринта и към 7 се събудих супер свеж и надъхан за тренировка. Пооправих се и тъкмо преди да тръгна реших да си включа телефона за да си погледна календара да не съм пропуснал нещо - и да имах записан ранен ангажимент и то важен, та добре че си погледнах телефона. Тази нощ заспах още нямаше дванадест и спах чак до 7, ама като станах нямах никакво желание за фитнес. За това и тренировката ми беше толкова вяла. Вчера следобед обаче си направих една супер яка разходка в гората. Тук-таме вече се показва по някоя цъфтяща пъпка цвят, която само след няколко седмици ще обсипе пейзажа с красива зеленина и приятен аромат. Отделно явно сутринта бе роснало , което допълнително засилваше свежия полъх на боровия аромат. Походих доста. Извървях единия от по-леките маршрути. Върнах се до едно от разклоненията и подхванах друг маршрут. Стигнах до едно по-високо местенце с една пейка, която е много симпатично сгушена под едно дръвче. Седнах и се загледах в позакърпения асфалтов път в низината, по който приличащите на кибритени кутийки автомобили се извиваха в многоцетна колона, а шумът от двигателите им се чуваше като едва доловимо бръмчене, подобно на жуженето на майския бръмбър. Освободих се за миг от всички натоварващи мисли и станах и си тръгнах, че имах работа. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 08.03.19 13:52.
Ванка, гледам те влечат и теб планините и горите. Дай пролетта/лятото да направим едно хубаво форумно изкачване някъде.
Ванка, гледам те влечат и теб планините и горите. Дай пролетта/лятото да направим едно хубаво форумно изкачване някъде.
Ти си на съвсем друго ниво от мен. Ти си си направо професионален катерач, Аз просто ходя в планината над вкъщи . Откровено казано в повечето случаи обичам да ходя сам, за да се откъсна от цялата тази лудница и да не общувам с никой за час-два. Обожавам да ходя в планината, но в периода от изгрева най -късно до залеза на един и същи ден Иначе да ходя някъде на палатки или хижа - не е за мен. Единствения път дето съм оставал в хижа беше на райското пръскало и защото бях с четири жени, които нямаше как да ми следват темпото надолу и да слезнем преди смрачаване. Повече не искам да оставам в хижа. Тогава и много подценихме ситуацията. Оставихме колата след Карлово(Карлово ли беше?)до някакви симпатични вилички и тръгнахме да се катерим към 10 или 11, не помня вече. Не очаквах да не можем да се върнем, а то стигнахме към смрачаване.Лапешка история...