Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.04.19
17:54

Със сигурност е заслужено. Както се казва, няма безплатен обяд. 🙂 И важи за всичко.

04.04.19
18:15

Храната :

1. Гуакамоле , филия ръжен хляб, зеленчукова супа(без застройка)
2. По план - кюфтета от киноя и майонеза от растителен произод

Денят тръгна добре само за да се сгомняса тотално впоследствие .Даже изгубих и апетит.

06.04.19
16:34

Тренировка:

1. Лег - 3х90,110,120,110,90
2. Полулег - 6х90,90,100,90
3. Тяга - 3х110,1х130,140,0х150,1,1,1,1,1,1,1х140
4. Мечка - 6,6,6 х70
за финал - екстензии и малко планк.

Направих едно леко раздвижване днес. На тягата хванах лоста за пилета на грил и 150 ги изпуснах. Затова пък направих малко повече единчки на 140, което за моя стил на трениране си е обемна тренировка.

Храната вчера:
1. Соево мляко с овес, сушени плодове, лещници, черен шоколад.
2. Кюфтета от киноа, майонеза(растителна), три филии ръжен хляб, черен шоколад, шепа лешници , чай с мед.

Кило по-лек тази събота- сравнено с миналата. Храната беше добре и очаквах повече, но като се замисля нямах никакво движение тази седмица и тренирах само вторник и днес.

Гърдите в момента ми са  хем водни, хем плоски и без обем, но като сваля още малко ще се оправят нещата и визуално ще изглеждат значително по-добре.

Мнението беше редактирано от I`M на 06.04.19 16:35.

07.04.19
16:07

Вчера  на около 15 кк калории. Едно, че ядох до много, друго че ядох до късно. Даже към два си начупих един черен шоколад и си сипах 100 грама Къл Ила. Отдавна не бях чувал приятното изкърцван на корковата тапа и усещал уникалния опушен аромат , който се разнася след изваждането на тапата от бутилката. Екстра ми беше. Легнах в 5 . Субудих се в 8:30 наспан и свеж.
Днес ще имам гости и смятах да започна да ям чак вечерта, но майка ми направила едни питки с тахан и само като им усетих аромата и се отказах от плановете да ям чак вечерта. Бяха(изядох ги всичките) с една хрупкава и карамелизирана коричка отгоре и меки и пухккави вътре. Пълнежът бе като домашна халва.
Вънка цял ден ръми и се отказах от излизането. Нещо ми е запушен носът и първо минах през инхалатор с горещата пара. После инхалации с физиологичен разтвор. За финал една гореща вана. Така ме отпусна, че даже ме мързеше да си настройвам дюзите, които малкия беше разместил и не ме удряха там където иска. То врътката за силата на пръскане бе барал, ама там с едно присягане на ръката се оправих. Вечерта отново на тестени изделия и уиски, та сигурно ще ударя едно 10к днес . На обяд винце и чай с ром.  Общо взето е това.

08.04.19
19:28

Днес май отново ще е ден на пълен фаст, даже може да се окаже и сух, защото до момента не съм пил вода, а и не ми се пие като не ям.

Натоварен, изнервен и не до там приятен ден. Нещо подобно на времето.
При нас проблемът с уличните кучета се засилва. Видно, е че прилагания механизъм за справяне с проблема не работи и трябва се мисли в посока за приспиването на животните по някъв хуманен начин, че стават все по -агресивни и опасни за здравето и живота на хората.
Утре ако не мине котка път ще скоча за една тренировка.

Явно е странно да слушаш това и да носиш костюм, щом хората ме гледат странно като слизам от колата.

09.04.19
19:44

Тренировка:

1. Полулег - 6х50,70,90,90+70
2. Лег с дъмбели с у.д. д. една в друга - 8,8,8,8 х30кг.
3. Гребане подхват - 6х50,70,80,90,80,
4. Набиране подхват- 4,4,4,3,3,3

Определено ме мързеше и не си дадох много зор. При набирането подхват не ме болеше толкова предмишницата. Бройките са малко, но го приемам за нормално. Като не правя редовно набирания и веднага губя сила при тях, не че и някога съм имал толкова де.

Храната:
1. Соев протеин със соево мляко,банан.
2. Шепа бадеми и лешници, чаша мляко от овесени ядки.
3. пет пържени кюфтета от ориз,лук, картофи и спанак, две филийки хляб, майонеза(растителна)
4. Черен шоколад, шепа бадеми и лешници.
5. Като 3, но кюфтета на фурна.
6.Кисело мляко от соя с ядки и сушени плодове( по план)

Вчера си изкарах на сух фаст. Днес динамичен ден, та общо взето две от храненията по шепа ядки. Този черния шоколад е от най-черните май, щото чак ми горчи. Добре е храната общо взето.

Днес доста работа, независещи от мен фактори ми усложняват моите задачи и нещо взе да ми идва в повече тези дни, защото на всичкото отгоре се насъбра от няколко различни места. Утре съм предвидил да работя целия ден по едно конкретно нещо и като се познавам най-вероятно от сутринта ще заровя главата в няколкото класьора документи и ще я вдигна , чак когато приключа в късния следобед или ранната вечер.
Между другото да спомена нещо във връзка с разговорите в дневника на деян на действието на протеина на прах спрямо теглото. Засякох се във фитнеса отново с този познат, който тренира от много години и  е в супер яка форма и стана въпрос за добавки. Споменах му, че общо взето пия само протеин защото много ме кефи вкуса. Той каза,че  и на него го  кефи много вкусът, но много се омазнявал от протеина и изобщо не взимал поради тази причина.

10.04.19
18:39

Храната:

1. Спаначени кюфтета на фурна, филия ръжен хляб, кетчуп и майонеза, черен шоколад с бадеми и лешници.

Изключително уморителен ден. Спи ми се и ме боли глава. Друго няма какво да добавя

11.04.19
16:28

Тренировка:

1. Преден клек - 6х50, 3х80,90,1,2, х100, 3х90,3х80
2. Лег от обратен наклон - 6х50,80,110,120
3. Обръщане от земя  с военната преса- 3х60,70,1х80,85


Клекът ми тежеше доста и ме натовари добре в бедрата и пояса. На обръщането с военна на 85 ми беше доста тежко. Даже като оставих щангата на земята и ми се замая главата, явно кислородът към мозъка намаля.Като цяло съм доволен от натоварването. Изцяло мускулно го усетих ,  без болежки.

Храната до момента:
1. Соев протеин със соево мляко
2. Грах , царевица и тофу на тига, филия ръжен хляб, чаша мляко от овесени ядки.
3. По план - за вечеря грах, като най-вероятно ще хапна по някое време и черен шоколад с шепа бадеми и лешници.

Днес се хванах да си оправям декларациите, че все отлагам и докато се усетя ще мине април. В момента има хубави промоции на климатици и се чудя дали да не взема да сменя конвектора в детската с климатик. Така или иначе съм харесал от доста време една девятка (ама все не стигам до нея) , която я дават с разход на отопление под 700 вата, а и за лятото си трябва. Още повече, че имаме точно такава 9-ка от няколко години и  сме доволни, а и сега е  значително по-евтина от когато я купувахме.

Мнението беше редактирано от I`M на 11.04.19 17:01.

12.04.19
18:42

Нищо интересно днес. Сутринта поработих малко. След това по магазините. Днес ми изтича картата за фитнеса, а не знам колко ще имам възможност да тренирам другата седмица, че имам много работа и никво свободно време. Та в този ред на мисли, смятам да не пускам нова карта от утре , а да тренирам вкъщи докато се освободи достатъчно време за фитнеса.

Мислих да го карам и днес на пълен фаст, но жена ми ме пита - ядат ли ти се лучени кръгчета ? - Да взема да се опитам да ти направя едни с панировка без яйце? ...И ми се приядоха. Та след малко сядам на лучени кръгчета , естествено с някък сос, хлебец и домати с оцет и олио. Утре по план ще направя един лег и/или полулег вкъщи и може би гребане или тяга . Да дойде утре пък ще го измисля. Ако не вали ще скоча и до планината , че тази седмица не съм ходил и ми липсва. Яденето добре, но мисля, че утре кантара няма да отчете разлика надолу. Много стрес ми се насъбра напоследък, а при мен това влияе негативно на опитите ми да понижа теглото си. Общо взето това.

13.04.19
13:15

Тренировка:

1. Полулег с висящи тежести - 6х52, 6 х72,72,72
2. Гребане с висящи тежести - 6,6,6 х72

Много набързо , със секундни почивки и веднага след едночасовото катерене в балкана. Мислих да правя лег и мечка, но реших да ги оставя за утре.

Храната до момента:

1. зленчуци с тофу на тиган, литър сок от ябълка, три питурки със сол, домашно мерло.

За следобед планувам кюфтета от леща с питурки, майонеза, кетчуп и лук. Майка ми  направила вегански питурки, демек без мляко, масло и яйца. Като ги отхапах за първи път чак не можах да повярвам , че са станали толкова вкусни. Даже и при втората хапка подходих със съмнение. Бяха хрупкави и меки едновременно. Характерния за питурките въдух в тестото ги бе издул при печенето , а при отхвапването супер притяно “издишаше” и даваше някаква допълнителна свежест . В момента  съм яко сит и приятно загрят от виното и храната, което състояние ме предразполага към следобеден сън. Като си взема дрямката най-вероятно  ще се излежавам пред телевизора до края на вечерта. Днес никъде не ми се ходи. Сутринта бях в планинатта и направих час активно ходене. Набрах люляк . Много обичам аромата на люляка. За съжаление самото растение много бързо повяхва , може би максимум още две седмици ще може да се бере. Малко зор видях в изкачването, че влажността беше доста висока.

Мнението беше редактирано от I`M на 13.04.19 13:23.

14.04.19
16:50

Сутринта няколко серии лег с висялщи тежесети и малко мечка.

Кюфтета от леща ми харесаха. Не знам по каква рецепта ги направи жената. Усетих единствено пресния лук. Днес храната ще е подобна на вчера. Утре имам ранно пътуване и ще е добре ако мога да заспя преди 12, но с оглед на времето днес цял ден съм се излежавал. Нямаше ходене. Излизах да пълня вода , но с колата.

Килата си стоят същите последните седмици и още не съм паднал под 100, но видимо се чистя лека-полека, което е добре и не е добре, защото аз искам да свалям и килограми. Не се чувствам добре толкова тежък.

16.04.19
18:20

Вчера пълен фаст. Днес един банан и две кюфтета от леща, домат две филии хляб . За вечера може би малко нахут на фурна с лютичко.


Килограмите продължават да не мърдат надолу или мърдат с много малко. Същевременно всяка седмица изглеждам по -чист на огледало и на снимки, което ме навежда на мисълта, че или качвам мускул или  свалям предимно мазнини, а мускулната маса се запазва. В тази връзка ще си направя експеримент . Няма да тренирам 3-4 седмици , а само ще гледам да увелича движението пеша , за да видя колко кг ще сваля. Мисля си, че ще съм 3-4 кила надолу за това време. За това и днес се отказах да ходя да тренирам. Сутринта обаче ходих в планината. Успях да набера и един хубав и ароматен букет от люляк, който да поднеса на жената с кафето. Въпреки , че пропуснах храненето в понеделник, днес до момента съм на един сандвич с две кюфтета от леща и домат и съм сит. Трябва да се напъна да сваля 2 кила тези дни, че Великден е другата неделя, тоест ще почвам животинските и предполагам, че първоначално ще кача пак кило-две. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 16.04.19 18:38.

21.04.19
21:17

Храната на 18.04

1.Две чинии с леща, около 20 филии хляб с два буркана лютеница, 100 грама бадеми, 100 грама кашу

Храната на 19.04
1.Фалафели с арабски питки,
2. Пет филии хляб с лютеница, соево кисело мляко с овесени ядки и мед.

Храната на 20.04.

1.Леща, няколко филии хляб с лютеница.
2. Кифлички с тахан и мед.

Храната днес:
1. Пъстърва на фурна с зеленчуци, картофи с лук.
2. Фалафели с арабски питки, 200 грама слъчноглед.
3. Соев йогурт с бадеми и овесени ядки, три банан с ябълка и много мед.

По средата на седмицата рехих да отидем малко на “село” и да си починем. Общо взето по цял ден играх с децата , а вечерта се излежавах пред камината. Направих едно 60-70 неуспеши опита за коремно. Странното е , че преди години без да тренирам от първия опит го направих, а сега нещо не мога да се превъртя.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.04.19 21:21.

25.04.19
16:50

Храната след около 92-93 часа фаст:

1. Авокадо, краставица , оцет и хималайска сол.


Бях планувал да изкарам 144 часа фаст и да не ям до Великден, но явно нямам никаква воля, чак се ядосвам. Предадох се на 4-я ден. От как започнах фаста не съм се спрял да работя, ходих активно пеша и не бях толкова гладен като цяло. Обаче днес чувствах доста мускулна умора. Едвам качих 70 стълби. Вчера сънувах храна. Даже смятам да направя още едно хранене днес и на езика ми беше да кажа на жената да извади свинските котлети от фризера, но вместо това казах да ми пасира едно авокадо с домат и с това ще приключа с храната за днес.
Целият фаст го изкарах единствено на вода.  Приемах около литър на ден. За първи път минавам границата на 72 часовия фаст.Определено ме яд , че не изкарах 6 вместо 4 дни, още повече , че ми беше готино всяка сутрин като се тегля да съм с кило-кило и половина по-лек от предишната сутрин. Ще пробвам скоро отново. Иначе тези дни не знам как ще изкарам до края на постите. Жената днес прави от пробните козунаци( на хлебопекарната) и у нас мирише на сладкарски цех по Великден. В събота ще са домашно месените на фурна и курабиките , та ще трябва да се изселя.
Иначе от как спрях да тренирам и само увеличих движението, свалям активно килограми. Та поне още някоя седмица смятам да не почвам с фитнеса, та да сваля още някой килограм.
Общо взето е това. Весело посрещане на празниците на всички!

Мнението беше редактирано от I`M на 25.04.19 16:52.

27.04.19
10:41

Храната вчера(късно вечерта)

Купа варен фасул, авокадо, краставица, домат, пресен лук, оцет и олио, 0.5.л. портокалов сок.


Сутринта се теглих. Смятах, че два дни след четиридневния фаст ще съм върна две -две и половина кила, но учудващо сутринта кантара показа 98.00кг., тоест върнал съм само няколкостотин грама. Събудих се рано и се качих до близкия връх. Там се засяках с едни приятни младежи и си направих мухабет. Радвам се , когато срещна млади и възпитани хора по планината( и извън планината). Иначе мускулната умора все още е налице. Наложи се да направя 5-6 почивки от по 30-40 секунди , защото ми тежаха краката.

Определено, като не тренирам и се движа повечко нещата се получават. Само за две седмици се посмалих и изгубих рамери тук-таме. Коремът взе да се поприбира и да става по-плосък. Доближавам се до формата към,  която се стремя.

Мнението беше редактирано от I`M на 27.04.19 11:09.

27.04.19
13:04

Тази година щерката изяви голямо желание да помага за направата на великденските тестени изделия. Жената й даде да сплете козунаците и да реже соленките. Козунаците на места ги е сплела по дебело, на места по-тънко, съответно на места са малко по-издути, но за 7 годишно дете смятам , че е супер. Най-важното е , че имаше голямо желание да помага и се забавляваха много с майка й докато ги приготвят.

А козунаците...козунаците само ги снимаме...засега. Първата партида:

Мнението беше редактирано от I`M на 27.04.19 13:09.

01.05.19
15:36

Храната вчера след около 24 часа фаст:

Купа пилешка супа( изядох само супата без купата), две филийки с кашкавал на фурна,  три пътжени кюфтета, един голям козунак, великденска салата с две яйца, слънчоглед, курабии с шоколад

Храната до момента:
1. Две свински вратни с тиквички на грил, домати и краставици, козунак.
2. По план - няколко яйца, козунак с шоколад, тиквени семки.

Тези дни полагам неистови усилия да изям всичката храна , която бе приготвена по Великден.. Предупредих майка ми и жена ми да не правят такива производствени количества козунаци, курабии и т.н., ама не ме послушаха. И понеже мирогледът по отношение на храната ми е щом се готви трябва да се яде,  коремът в момента ми е като футболна топка и съм отново 100 кила. Пракитчески обаче съм по-малко, просто съм препълнен с храна. Имаме и доста раздадени купешки козунаци, но аз не ги ям и може би те ще се хвърлят. Баща ми прави някаква уникално яка марина от горчица, мед, зехтин и някви подправки. Много добре ги овкусява пържолите.
Рано сутринта изкаччване на близкия връх. След това се хванах да разчиствам тавана. Ако отделям по час-два през почивните дни може би за около година-година и половина ще го разчистя. Преди малко втори тур в планината. Времето е толкова приятно и ясно, че спокойно се вижда снега по върховете на Стара Планина. Тези дни ставам около 6:30 -7, което за мен е късно и не мога сутринта да ходя в планината в работните дни.

Мнението беше редактирано от I`M на 01.05.19 17:25.

02.05.19
20:39

Храната днес:

Половин тава ориз с около 300 грама п. гърди и две кофички кисело мляко.

Мислих днес да изкарам на пълен фаст, но ми се прияде и ядох след около 22-23 часа фаст. Нещо ми се тренира тези дни, но от опит знам, че всичкия обем дето го загубих тези дни ще го върна много бързо ако почна . Може да пробвам малко лостове да правя. От друга страна и без това съм близо до формата, която искам и след постигането на която ще спра всякакви режими и тренировки, та може би няма и смисъл да се напъвам.

Днес спокоен ден, чак на скука удряше по едно време. Тъкмо реших, че ще си тръгвам и изникнаха някои неща та се замотах. Сутринта 10 километра извънградско ги пътувах над час, добре че нямах някакви ангажименти обвързани с точен час. Дано да не вали утре, че сутринта да направя едно изкачване бързо изкачване на близкия връх,  който е идва малко на 700 , може би 750 надморска. Тръгвам от 320 надморска и се качвам за около 25-30 минути и за толкова се прибирам. Общо взето ми трябва само час всяка сутрин, тоест не отмема много време , а  и е доста приятно и енергизиращо рано сутрин. Общо взето е това.

03.05.19
20:19

Храната след около 24 часа фаст:

Порция манджа от  ориз с домати и пилешко, две пържени яйца, филия хляб, салата от авокадо, домати, пресен лук, краставици , оцет и олио, четири шоколадови яйца.

Опитвам се да намаля малко хляба тези дни до филия. Днес цял ден в път. Почти без движение пеша. Утре имам намерението да режа и цепя дърва за камината, та определено ще се пораздвижа. Нещо съм изнервен тези дни.

11.05.19
16:16

Не съм попълвал дневника тези дни, но нещата отиват изобщо към спирането му. Свалих още няколко кила тази седмица и като цяло спирам активното трениране и стриктния режим. Ще си правя по някой по-дълъг фаст от време на време, но нищо толкова интересно, че чак да го описвам.

Иначе формата след няколко дни глад. Втората снимка е формата след няколко литра кола, но въпреки водната задържка и подупухналостта общо взето се харесвам .

11.05.19
18:07

Жалко, че го спираш. Твоят дневник ми беше от най-интересните.

11.05.19
20:14

казано от dieseldriven на 11.05.19, 18:07:

Жалко, че го спираш. Твоят дневник ми беше от най-интересните.

Поне за момента . Просто няма какво да описвам сега .  Ако( да си го кажа честно-  като) напълнея отново и  ако започна  отново да тренирам и да спазвам режим и имам възможност и време сигурно ще го подновя . До сега принципно така се полупаваха нещата.

01.07.19
21:41

Уж не смятах да подновявам дневника поне до септември, но тази година много бързо качих килограмите след като спрях режима и тренировките. За около два месеца качих 12 килограма. Хем се чудя как качих толкова много, хем съм напълно наясно. Спрях всякаква физическа активност. Дори и ходенето пеша . Навсякъде само с колата. Спрях фастовете и ядох както и квото ми е кеф. Мисля, че не съм падал под 7000-8000 кк на ден, а през уикендите може би на моменти минавах 20 000кк.  Относно целите - да сваля 12-13 килограма до началото на ноември за да мога декември да спра да пазя режим и да има къде да качвам през празниците. Ще почвам фитнеса отново, като ще си въртя кръгове, двусети или сплитове-взависимост какво ми е кеф да правя. Отделно активно ходене в планината и пеша. По отношение на хранителния режим - фастове, омад и повече въглехидрати.
Днес вече на режим. Преди маллко ходих в планината, но много рано издъхнах, а и колена и глезени взеха се обаждат. Бързото качване на килограми си казва думата. И при мен не е някакъв й0-йо ефект. Аз просто целенасочено си гледам кефа , без да се съобразявам с формата.

Като цяло се чудих дали изобщо да го подновявам дневника, защото нямам нужда от някакви съвети . Познавам си тялото и знам как да си постигна целта. Не бих казал и че форумът го ползвам за някаква информация , но имам някакви наблюдения че като го водя този дневник съм по-стриктен в спазването на режима, няма логика , но практически е така. Отделно ми е и навик толкова години като тренирам и пазя режим да пиша.

Иначе не бих казал, че съм изгубил мускулна маса, даже като че ли съм по-едър. Само дето съм качил 10-15% мазнини. Отделно на живо изглеждам с една идея по-едър от колкото на снимки. Та началната форма за поредното сваляне.

Мнението беше редактирано от I`M на 01.07.19 21:45.

01.07.19
22:17

Ти си уникум 🙂 как се изпилваш така добре и после се освинваш не знам. Имай предвид че това няма да е вечно. След някоя и друга година ще си останеш само дебел. Трябва да има движение постоянно и разумно хранене. Така на етапи ....

02.07.19
09:53

казано от kaloyan на 01.07.19, 22:17:

Ти си уникум 🙂 как се изпилваш така добре и после се освинваш не знам. Имай предвид че това няма да е вечно. След някоя и друга година ще си останеш само дебел. Трябва да има движение постоянно и разумно хранене. Така на етапи ....

Аз никога не съм се изпилвал, а и не съм целял много нисък процент мазнини. Иначе си прав. Като минах трийсетте взех да го усещам този момент с по- трудното сваляне. Последните 2-3 години се усили значително трудността на свалянето. Все по - бавно и с повече ограничения се случват нещата, ама ще продължа да я карам така. Като стана дебел , ще бъда дебел. Вече карам 35 и фокусът взе да ми се насочва към други неща. Все по - малко взе да ми пука дали ще съм с корем на плажа или не.

По същество.

Рано сутринта:
Кръгове от:
1. Легнах от обратен наклон -6,6, 6х100
2. Преден клек- 5,5 х50,,5х60
3. Набирания - 3,5,4
4. Раменна преса с дъмбели - 8,8,8 х 12.5 кг.

Двусети от:

1. Лег с дъмбели - 8,8,8 х 30кг.
2. Мечка - 10,10,8 х 45 кг.

Доста зор видях. Свърши ми въздуха. Доста вода хвърлих. Тежеше ми. С други думи - екстра беше. Подредбата ми се щеше да е друга. Набиранията след Лега , а пресата след клека, но въпреки ранния час имаше хора и ми се обърка малко реда. Първоначално в главата ми имах план за два кръга, но дробовете и краката ми решиха, че ще пропусна втория кръг. Направих едни бързи двусети, колкото езикът да ми залепне за небцето и се прибрах. Вечерта ако не ме мързи ще направя и един час ходене, пък може и на обяд в жегата.

02.07.19
16:33

Ванка, така като гледам, че някой друг е надебелял, някъде дълбоко у мен се обажда микроскопичната ми шопска жилка - не е важно аз да съм добре, важното е Вуте... Така де. 🙂
За компенсация мога да те успокоя - поне още 10-15 годинки свалянето няма да е проблем. 🙂 За по-натам ще ти кажа, като доживея.

02.07.19
21:13

Храната след 48 часа фаст:

Три св. котлетни пържоли с марина от много съставки, от които запомних само кетчуп и мед, четири филии хляб с лютеница, таратор, два големи сладоледа. Мислих да опъна и два-три джина с тоник, но джина свършил. Аз твърд алкохол не пия лятото, но шурето ме запали с тоя джин на морето и много ми хареса. Той даже беше взел някакъв румънски джин, който се отказа учудващо сполучлив и по нищо не отстъпва от английкия , който си взехме след румънския. Та да се върна на темата за храната. Малко тежко ми дойде всичката тази храна на едно ядене след 48 часов фаст, но ще се  стремя да се придържам към омад режима.

След храненето се хванах да направя една разходка в балкана. Отначало ми тежеше малко всичката  погълната храна, но след половин час изкачване ми поолекна. С тромавата си походка , огромно туловище и явно сладка кръв бях лесна плячка за комарите и ме нахапаха яко. Ако бях в анимацинен филм  сигурно комара скаут щеше да надуе сирената от мидени черупки или от листо от липа и  да  се провика “идвайте цялата колония в тоя има много “материал”. Навръщане срещнах някаква мацка, лелка или баба( от потта в очите не можах да я фиксирам точно) , която много странно тичаше с щеки. Много чести срещам хора с щеки да ги ползват за опора при изкачването и по неравните терени, но за първи път виждам някой да ги ползва за бягане. След планинското малко игра с малкия на двора на хлад. Сега след поредния душ сядам да се радвам на полъха на климатика и магията на цветната телевизия.


п.п. - принципно влезнах  да напиша набързо с две изречения храната ...

02.07.19
21:23

Много се тъпчеш, няма друго обяснение за качването на килограми. Хубаво е, че има кой да ти готви и да те глези, но тази лакомия е излишна. В нас е същото, прибера ли се в България и започвам да се тъпча, защото хладилника винаги е пълен, чекмеджетата винаги са пълни с джънк, а не ме хваща мира като знам, че са там, а жена ми купува, но не яде, също така не си изяжда всичко в чинията, а аз ако не е празна, дори да съм се наял отдавна не спирам. Когато съм в чужбина отслабвам, защото ям предимно навън, което ще рече 2 или 3 храненета за деня и дотам, освен това като не тренирам съвсем нямам апетит и обикновено свалям. Извода е, че рано или късно трябва да спреш да се тъпчеш така, а просто да се храниш като останалите хора, да речем взимай пример от жена си и децата, защото този кръговрат на качване и сваляне е порочен.

02.07.19
21:40

казано от Brown Bomber на 02.07.19, 21:23:

Много се тъпчеш, няма друго обяснение за качването на килограми. Хубаво е, че има кой да ти готви и да те глези, но тази лакомия е излишна. В нас е същото, прибера ли се в България и започвам да се тъпча, защото хладилника винаги е пълен, чекмеджетата винаги са пълни с джънк, а не ме хваща мира като знам, че са там, а жена ми купува, но не яде, също така не си изяжда всичко в чинията, а аз ако не е празна, дори да съм се наял отдавна не спирам. Когато съм в чужбина отслабвам, защото ям предимно навън, което ще рече 2 или 3 храненета за деня и дотам, освен това като не тренирам съвсем нямам апетит и обикновено свалям. Извода е, че рано или късно трябва да спреш да се тъпчеш така, а просто да се храниш като останалите хора, да речем взимай пример от жена си и децата, защото този кръговрат на качване и сваляне е порочен.

Напълно наясно съм , че се тъпча и че кръгът е порочен. От една страна съм много лаком. Обичам да си хапвам  и наистина много ме глезят по отношение на храната. От друга страна вкъщи се готвят по две три различни ястия на ден. Малката иска едно жената и сготви, отделно готви за мен , а и майка ми носи и тя храна ( въпреки многократните ми молби да не носи/изпраща храна) и в много случаи остава много храна, която едно че е вкусна, друго че ако не се изяде трябва да се хвърли, а аз изпитвам много силни угризения когато се наложи да се хвърля храна и се напъвам да дояждам доста неща.  Иначе навън много рядко ям, защото съм привикнал на домашна храна и един тип на готвена(на жена ми и трябваше доста време да се нагоди към начина по, който ми готви майка ми), че много рядко да ми допадне нещо толлкова че да ям много.Не, че не ми е вкусно, просто съм свикнал на определен тип на готвене с определени подправки. За това и предпочитам определени периоди да се лишавам и да пазя режим и определени периоди да се отпускам да ям квото ми е кеф.Това работи за мен в дългосрочен план, поне до момента.

Мнението беше редактирано от I`M на 02.07.19 21:40.

02.07.19
21:57

Така като те слушам, едва ли жена ти и децата ти качват и свалят по 12кг през  месец, по-скоро ти се тъпчиш най-много от всички, което е безмислено, само и само храна да ти минава през гърлото, баси кефа 🙂

Мен ме гложди най-много, че има хора, които гладуват докато аз преяждам, честно и затова гледам да не се тъпча много и напоследък май успявам.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 02.07.19 21:59.

03.07.19
09:39

казано от Иван Марков на 02.07.19, 09:53:

Като стана дебел , ще бъда дебел. Вече карам 35 и фокусът взе да ми се насочва към други неща. Все по - малко взе да ми пука дали ще съм с корем на плажа или не.

Ванка, добре е да ти пука не дали ще си с корем на плажа, а какво ще е здравето ти след 5-10 - 20 години. Не коментирам, за да те поучавам и да морализаторствам, а за да ти напомня, че за пълноценен живот - за да сме добре и ние, и близките ни, най-напред трябва да се грижим за здравето си. Това сваляне и качване на немалко килограми за кратко време не е хубаво нещо.

Казваш, че не обичаш да хвърляш храна. Не знам дали някой изобщо ОБИЧА, но ти пак я “хвърляш”, само че в корема си и когато е излишна, може да навреди на теб.

Мнението беше редактирано от Елена на 03.07.19 09:53.

03.07.19
10:24

То ,пък не може нон стоп човек да се ограничава...кеф му е -яде и пие ,колкото му е гот.
Кво пък толкова...качил ,сваля...щот може.Има сила ,як е...дреме му)))

03.07.19
10:27

казано от nervak на 03.07.19, 10:24:

То ,пък не може нон стоп човек да се ограничава...

Това е по-стандартно и от “Sasipahte q taq durjava”

Постоянно да се ограничава и да не се тъпче постоянно, са две различни неща.

03.07.19
13:47

Аз не виждам никакъв проблем, предполагам, че хората, които виждат никога не са го практикували това нещо, и затова им се вижда странно, непознато и ужасно. Но Иван е в отлично здраве- катери, вдига тежко, грижи се за семейство и изпитва удоволствие от живота, не случайно дневникът му е толкова харесван!

03.07.19
14:11

Така е!
Ако не се тъпче, Иван няма да е в отлично здраве- няма да катери, да вдига тежко, да се грижи за семейство и да изпитва удоволствие от живота, и не на последно място, дневникът му няма да е толкова харесван!

Бг мама мнения...

03.07.19
19:34

По въпроса за тъпченето:

Първо - не смятам, че тъпчене е най-подходящия термин за мен. Някакси звучи все едно цял ден се излежавам вкъщи и непрекъсното ям. Реално има два периода в годината , през който се отпускам повече с храната и то винаги след няколко месеца на активен режим и сваляне на килограми. Както споменах в случая качих толкова килограми за толкова кратко време по-скоро инцидентно и то не толкова заради храната, а поради липсата на всякаква активност. И друг път като спирам режима се храня по-подобен начин , но качвам по-малко килограми за доста по-дълъг период. Разликата този път беше, че спрях абсолютно всякаква активност.

Второ - чисто здравословно, като изключим въпросните периоди на почивка, през по голямата част от годината съм на стриктен режим, завишена активност. Под стриктен имам предвид не толкова вида на храната, а спазването на принципа на интервалното хранене и калориен  баланс. На много хора ползите от фастването им се струват пресилени( в някои случаи са), но лично аз съм ги усетил и в здравословен план и в тренировъчен. Почти ежедневно съм на около 20 часа фаст и годишно имам десетки дни с над 24 часа фаст. За мен съм си убеден, че чисто здравословно работи добре метода. Виждам го и от изследванията ми и от начина по който се чувствам.  За здравето ми  много повече ме притеснява мръсния въздух , който дишам, ежедневният стес, на който съм подложен, облъчването от телефони, компютри, химиите , които ядем и т.н. , отколкото качването на някой и друг килограм, който ако реша ще го сваля. Като цяло идеята за здравословен начин на живот в днешно време ми малко утопична. Някакси трябва се отделиш дълбоко в планината, да си отглеждаш сам храната ( че и да си я ториш сам) , да си вземеш козичка да дойш и да я храниш само с тревичка поливана с планинаска роса.

Трето по ред , но не и по значение - аз като всеки един нормален човек имам пороци и лакомията явно е един от тях. Можеше пък да пуша или нешо друго.


Храната след 24 часа фаст:
Две дози протеин с прясно мляко, три пържени яйца, една франзела, купа леща, два сайдера, купичка( във формата на сърчице) с домашен пудинг.

Много жега днес. Мислих да вечерям на терасата , но дори на високото при нас е жега.Преди да се прибера спрях за малко до магазина да си взема джин. Купих една камара други неща, като за джина се сетих чак на касата. Върнах се и зех. Чак у нас обаче установих, че не взех тоник и лимон. Нищо сомърсбито ми дойде и то добре. Като се качих в колата за 15 минути на слънце -44 градуса. Като взех да се потя, да ми премалява и помислих че получавам топлинен удар. Хич не ми понася жегата, може би заради това и хич не обичам да ходя на море. Сега хващам пътя към гората. Щях да пиша една мини рецензия на вкуса на протеина, но много дълъг стана поста, а вкусът е доста добър за да го отразя само с едно изречение.

п.п. - от форума на бг мама съм научил доста интерсни неща.

Мнението беше редактирано от I`M на 03.07.19 21:04.

04.07.19
18:37

Тренировката:

Кръгове от:

1. Тяга - 3,3,3 х110кг,
2.Лег - 3,3,3 х110кг.
3. Странично разтваряне с дъмбели - 8,8,8 х10кг.
4. Клек с дъмбели - 5,5,5 х 20кг.

Кръгове от:

1. Полулег с дъмебели д. един в друг -  8,8,8 х25кг.
2. Набирания подхват - 3,3,3
3. Зерчер клек - 3,3,3 х 60кг.
4. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 8,8,8 х 15 кг.

Мускулната треска от тренировката миналия ден, както обикновенно не ме удари вчера, а днес. И най-вероятно поради факта, че не бях тренирал от доста време ме удари силно. Като се събудих всичко ме болеше, като гърите бяха най-зле. При кръстосване на ръцете яко ме стягаха. Зачудих се дали да не пропусна днес, но си казах -фактически още не съм започнал да тренирам и се предавам на  мързела. Вдигнах се от леглото и се закарах до фитнеса. Врътнах набързо кръговете описани по-горе. Макар и да бяха с пределно жалки тежести в повечето движения, ми дадоха бая зор. Само на лега и тягата съм относително доволен. При лега очаквах да ми тежат доста 110кг в кръгове, но ми бяха добре, даже може би и със 120 щях да правя тройки в същия кръг. Тягата беше с дебелия лост и очаквах хвата да се предаде, но изкара и той. В 08:30 вече се бях прибрал, изкъпал и готов за работа.

Храната след 23 часа фаст:

Кашкавал и сирене пане, домат с олио и сол, франзела намазана с топено сирене и крема сирене, диня, джин с тоник и лимон, две дози протеин с половин литър прясно мляко.

Към три се прибрах и бях доста гладен, за това макар и пек хванах пътя за гората , че ако бях  останал вкъщи може би щях да прекъсна фаста към 20-21 час , а ми се щеше да не го прекъсвам преди 23 час. Въпреки жегата направих една сносна разходка. Покатерих се , попеках се докато ходих и се прибрах. Иначе вчера като излезнах вечерта. Като се раздуха едно силно в планината. Като стана едно мрачно небето и като взеха да отекват гръмотевици и се прибрах набързо. Направих пак един час, но беше хладно и можеше повечко. Иначе може би е глупаво предположение, но все си мисля, че в жегата горя повече калории при катеренето, заради потенето . Всмисъл тялото хаби повече енергия за охлаждане от обикновенно, не че потенето само по себе си гори калории.
Правя една грешка при прекъсването на фаста - смесвам въглехидрати и мазнини , но ще я коригирам . Най-вероятно ще прекъсвам с протеинов шейк или няква салата от зеленчуци  и  тридесет минути след това ще ям от всички  нутриенти наведнъж.  Между другото вчера джина дето го взех( хем бе на промоция с чаша) се оказа доста добър и свеж. От джин грам не разбирам и налучквам. В скромния ми опит от три различни марки до момента не съм удрял на греда.
Днес по айляк го давах на работа, тьй като знам, че утре ме чака доста изнервен и натоварващ ден.

Храната днес като количестов. Иначе като видях чашата с джин с тоник и лимон, така приятно изпотена и ми стана хубаво още преди да съм пил от нея.

Мнението беше редактирано от I`M на 04.07.19 18:54.

казано от Иван Марков на 04.07.19, 18:37:

Иначе може би е глупаво предположение, но все си мисля, че в жегата горя повече калории при катеренето, заради потенето . Всмисъл тялото хаби повече енергия за охлаждане от обикновенно, не че потенето само по себе си гори калории.

Ц, не ти е вярно предположението 🙂 Потенето си е потене - чисто и просто топлообмен - водата отнема топлина от тялото (или по-точно тялото отдава топлина на водата) и водата (потта) през порите отдава тази топлина на околния въздух. Колкото по-топло е, толкова повече вода трябва да се изхвърли, за да се охлади тялото, защото разликата във вътрешната температура и тази на околния въздух намалява.

Студа е друга бира - там си има горене на мазнини за да се генерира енергия и топлина. Съответно пък потенето е минимално, за да се минимизира топлообмена с околния въздух.

05.07.19
11:11

казано от Alexander Krastev на 05.07.19, 10:26:

казано от Иван Марков на 04.07.19, 18:37:

Иначе може би е глупаво предположение, но все си мисля, че в жегата горя повече калории при катеренето, заради потенето . Всмисъл тялото хаби повече енергия за охлаждане от обикновенно, не че потенето само по себе си гори калории.

Ц, не ти е вярно предположението 🙂 Потенето си е потене - чисто и просто топлообмен - водата отнема топлина от тялото (или по-точно тялото отдава топлина на водата) и водата (потта) през порите отдава тази топлина на околния въздух. Колкото по-топло е, толкова повече вода трябва да се изхвърли, за да се охлади тялото, защото разликата във вътрешната температура и тази на околния въздух намалява.

Студа е друга бира - там си има горене на мазнини за да се генерира енергия и топлина. Съответно пък потенето е минимално, за да се минимизира топлообмена с околния въздух.

За студа знам. Именно от там презумирах, че от топлото ефекта е подобен. Иначе веднага мога да сменя теорията , че при жегата изкачването ми е значително по - трудно от при нормално време, респективно полагам повече усилия за да измина същия път и съответно горя повече калории 🙂

Много по-изморително - да, много по-енергоемко - едва ли 🙂
Изкачването ти е по-трудно, защото сърдечно-съдовата и респираторната система се товарят допълнително заради охлаждането, губиш вода и електролити и това допринася за умората, но реално калориите, изгорени при изкачването са горе-долу едни и същи при различни температури.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1