Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.07.19
19:03

казано от Brown Bomber на 30.07.19, 18:22:

Сигурно са в краката и задника, от катерене и клек, а ти се гледаш в горната част.

Възможно е, макар че баш от клек или по -точно от “клека”, който аз правя  - едва ли. От ежедневното ходене/катерене уж следва да свалям от краката. Иначе по мое субективно мнение са големи краката и имам бая да свалям от тях. Мисълта ми е , че като се погледна в огледало, на снимки , клипове и не си давам толкова много кила, а като стъпя на кантара и като видя цифрата и си казвам уж свалям, а качвам. Сега от август ще направя някои корекции - ще увелича активността и намаля малко въглехидратите и ще видя резултата. Свалих ударно няколко кила за, а сега върнах кило-две. Явно нещо бъркам в момента, което донякъде  просто прави нещата по-интересни и е повод да пробвам нови методи в борбата с наднорменото тегло 🙂

31.07.19
20:09

Преди малко се прибрах. Днес е един от тези дни...
Цял ден супер много работа и то с много проблеми и нерви. За капак денят завърши така:

Мнението беше редактирано от I`M на 31.07.19 20:09.

01.08.19
19:44

Храната вчера след около 28 часа фаст:

Две купи с червена леща, две филии хляб, пракова, банан, 1.5 пепси(от това аспартамовото без калории)

Храната днес след около 19 часа фаст:

Мусака, кисело мляко, две филии хляб, праскова, диня, доза протеин с прясно мляко.

След две седмици употрена и направата на няколко различни видове хляба, мога да кажа, че по качество и вкус на хляба сравнено със старата хлебопекарна, новата по нищо не отстъпва, а дойде с към 70 кинта по-евтино от старата. Верно, че беше и на промация, но и на нормална цена е значително по -евтина. Така, че засега съм доволен от покупката.

Взех си нов протеин с вкус на френска ванилия. Приятен и лек е, но отстъпва много на предишния на скайтек(звучи ми като от териминатор) с вкус на шоколад и кокос. Може би ми е фаворит от всички протеини дето съм купувал до момента. Да отбележа, че никога протеините на мех не са ме впечатлявали с вкус. Не е , че е им е лош вкуса, а по-скоро невзрачен . Поне бях на това мнение докато не опитах вкус банан( в някаква нова опаковака в кутия, не в плик) и мога да кажа, че много добре са го докарали вкуса. Обичам да опитвам различни вкусове, но определено от шоколада с кокос ще си взема пак.

Поръчах си гума. Ще пристигне след някой ден. Чудих се дали да не взема две или да не търся единична втора употреба. Гумите ги взех 2017 и са си с дот 2017. По някакво стечение на обстоятелствата повечето километри ги отнесоха зимните гуми, летните са почти като нови. Та в крайна сметка ми намериха на много добра цена чисто нова гума от друга марка, но с почти идентична шарка. Чудих се дали да не взема две , ама те пак ще са различни от другите две и на всичкото отгоре третата има още 35-50 хиляди живот, а ще е хвърля в избата и като стане на пет , ще я хвърля във варела , та си поръчах една чисто нова с добра отстъпка и така.

На този тийзър направо ми настърхнаха космите на ръцете, като го видях за първи път. Е вече съм го гледал на 50…

01.08.19
20:01

И аз няколко пъти взимах с шоколад на Скайтек, много го харесвах, но в момента пия този бум и също е толкова добър. На Скайтека не му харесвах само това, че с времето започна едно такова усещане, все едно пия някаква синтетика ..... което може би си е и така.

01.08.19
20:07

казано от Деян на 01.08.19, 20:01:

И аз няколко пъти взимах с шоколад на Скайтек, много го харесвах, но в момента пия този бум и също е толкова добър. На Скайтека не му харесвах само това, че с времето започна едно такова усещане, все едно пия някаква синтетика ..... което може би си е и така.

Аз бях така със синтракса уей шейка . После все по изкуствен взе да ми става вкуса и много се пенеше. Иначе шоколадовия на скайтека и децата много го харесаха . Имаше преди години един дето беше много вкусен шоколада. Много реклама му правеха, вкл. и тук в форума, но изчезна изведнъж от пазара. Трябва да спра да ги пия тези протеини, че ми пречат на свалянето, ама пусто много ми харесват.

02.08.19
08:31

Опитах да си купя ЕАА с естествени подсладители и не успях, реших да търся в краен случай подобни BCAA и се оказа, че не се предлагат други освен Xtend Zero и NOW. Сходен стои въпроса и с протеините, и се принудих да си купувам неовкусени. Всеки ден, в продължение на години да набивам изкуствени подсладители, не се връзва с концепцията ми за здравословен начин на живот и трениране.

И аз си взимам от доста време само неовкусен и го бъркам с овче кисело мляко, боровинки и една лъжица мед, че иначе малко кисело става 🙂

02.08.19
09:04

казано от Brown Bomber на 02.08.19, 08:31:

Опитах да си купя ЕАА с естествени подсладители и не успях, реших да търся в краен случай подобни BCAA и се оказа, че не се предлагат други освен Xtend Zero и NOW. Сходен стои въпроса и с протеините, и се принудих да си купувам неовкусени. Всеки ден, в продължение на години да набивам изкуствени подсладители, не се връзва с концепцията ми за здравословен начин на живот и трениране.

Ще ги приживея изкуствените подсладители, надявам се и преносен и в буквален смисъл . Аз не жуля протеин всеки ден. Някой път го замествам със сладолед, шоколад , торта и т.н. 🙂
Неовкусен не бих взел. Аз го купувам заради вкуса иначе не виждам много смисъл в протеина на прах . И с него и без него все тая. Е имаше един момент в който мислих, че веднага след тренировка помага и.т.н., но в последствие стигнах до други изводи .

02.08.19
18:23

Храната след около 25 часа фаст:

Пилешки крилца на фурна с домашен сладко -кисел сос, две филии хляб, две купи със сладолед и домашни кукита и сладко от боровинки.

Хапнах си доволно . Вчера вечерта походих в планината, но днес ще пропусна . Имах доста работа през деня и не можах да свърша всичко предвидено. Остана ми и за през уикенда. Та като стана въпрос за уикенда - утре смятам вече да направя едни кръгове сутринта. Смятам и събота или неделя(освен ако както обикновенно не вали баш през почивните дни) да направим и пак едно планинско от 3-4 часа преход.

Не знам до колко успях да си самоснимам краката, но това е положението общо взето. То си е направо рядкост тази снимка, защото обикновенно се интересувам само от горната част и не обръщам внимание на краката, освен ако не вземат да ме стягат панталоните 🙂

03.08.19
11:38

Тренировката:

Кръгове от:

1. Лег - 3х 110,120,130кг.
2.Тяга - 3х110,110,110кг.
3. Клек с дъмбели - 5,5,5х20кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели - 8,8,8 х 7.5 или 10кг.

Кръгове от :

1. Полулег - 6,6,6 х90кг.
2. Мечка - 8,8,8 х50кг.
е и 4 обръщане от земя с военна преса - 3,3,3 х60кг.

Всичко ми тежеше и нямах грам въздух. Една седмица почивка и днес ни сила, ни кондиция, ни желание...

Храната - обичайната за събота- пици, сладоледи, плодове и пържоли. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 03.08.19 11:39.

04.08.19
21:15

Днес направихме една разходка по-нависоко в родопите от обичайното. Походихме. Повеселихме се. И се прибрахме. Докато се изкъпем и оправим и станало 9 часа. Направих една аматьорска грешка. Мислих си, че ще ми се размине падането при катерене и слизане по гладка скала с течаща по нея вода и то с кецове с права подметка. Е не ми се размина . Изплясках се със замах с всичките си 102 килограма на скалата. Яко натъртени и зажулени лява ръка и ляв крак. Кутрето на лявата ръка малко ми се поду и боли, но го мърдам свободно. Като отида да тренирам ще си покаже дали съм се разминал само с натъртване. И Нокията го отнесе надолу по скалите и водата, но няма видими поражения . Голям адреналин ми е да се катеря и някой път мисля и действам като малко дете. Както казах аматьорско изпълнение.

Храната  след около 20 часа фаст:

Таратор, пържени картофи със сирене(навън), вкъщи домашни милинки, диня със сирене, калцоне аспартамово пепси.

Мнението беше редактирано от I`M на 04.08.19 21:18.

05.08.19
18:43

Днес храна няма, даже на сух фаст го изкарах до преди малко.  Доста натоварен ден. Цял ден ме боли тялото от натъртването. Движа се бавно и тромаво. Утре сутринта смятам да скоча до фитнеса набързо , ако преди това няма много народ на гумаджията, че ако се забавя при него, ще трябва да пропусна фитнеса, че имам доста неща за вършене.

06.08.19
17:39

Тренировката:

Кръгове от :

1. Лег от обратен наклон - 5х110,110,120кг.
2. Набирания - 4,4,4
3. Преден клек - 4х60,80,80
4. Раменна преса с дъмбели прав - 6,6,6 х15кг.

Кръгове от:
1. Полулег с дъмбели - 6,6,6 х30кг.
2. Мечка - 6,6,6 х60 кг.
3. Зерчер клек - 3,3,3 х60кг.
4. Странично разтваряне  с дъмбели - 6,6,6х10кг.

Бива . Поизморих се , поизпотих се и се прибрах. Поне въздух имаше. Не беше толкова зле положението.

Храната след около 43 часа фаст:

1. Малко диня.
2. Протеин с прясно мляко.
3. След малко - пилешки гърди на фурна с картофи,хляб и диня.

Днес много работа. На всичкото отгоре продължава яко да ме цепи главата и май ще пия един аналгин след малко. Общо взето е това.

07.08.19
21:38

Храната след около 23 часа фаст:

1. Две купи пилешка супа, филия хляб, диня, 5-6 овесени бискивити, протеин с прясно мляко.
2. Парче пъпеш с мед и ядки.

Развалих си режима днес. Баща ми като ме захапа -опитай го този пъпеш и не ме остави докато не изядох едно парче. До планината не стигнах , защото излезнах с децата и откарах три часа в игра. Направих няколко здрави спринта гонейки дъщерята с колелото. Още от сега усещам мускулна болка  в бедрата, та утре ако стигна до фитнеса не знам дали ще я докарам до клек или тяга.  Иначе днес много неприятна жега. За момент излизане от колата или сградата и ставах вир вода. Имах и доста работа и неприятно главоболие, което се разкара чак вечерта. Скоро не ме беше боляла глава , но тези дни ме тормози. От жегата, от работата и от всякакви проблеми. Утре може би ще тренирам сутринта.

08.08.19
17:24

Тренироква:

Трисети от:

1. Полулег - 6х90,90,100кг.
2. Тяга - 3 х110,120,120кг.
3. Клек с дъмбели - 5,5,5 х20кг.

Трисети от:

1. Лег с дъмбели у.д. - 8,8,8 х30кг.
2. Набиране подхват  - 4,4,4,
3. Преден клек - 3,3,3 х60кг.

Както и предполагах спринтовете от вчера, днес яко ме удариха в бедрата. Предният клек дори с 60 яко ме бодеше в бедрата. Иначе другото бива. Нищо необичайно.

Храната след околко 20 часа фаст.

1. Диня, протеин спрясно мляко, две шишчета, половин филяи хляб с две лъжици лютеница.

Нещо тези дни много малко ям. Иначе като че ли взех да изпадам по-скоро в режим на поддържане, а не на сваляне. Донякъде го отадавам на липсата на време напсоследък и жегата. Нямам толкова време да ходя толкова често  в планината,  а като имам като днес - при температура от около 38 градуса не ми се мърда от вкъщи. Общо взето е това.

09.08.19
17:06

Храната след около 20 часа фаст:

Диня, едно свинско шишче, две филии хляб  с лютеница и луканка.

Търсих да бодна и някоя от овесените бисквите(тези обикновните от лидъл , които много харесвам), ама съм ги изял. Мислих, че има още един пакет, но няма .

Вчера вечерта отново не ходих в планината, но тичах доста след децата и общо взето 2-3 часа на крак с почти постоянно движение. Днес по обед същата история, та като физическа активност не съм толкова зле. Утре ако не мине котка път  - едни кръгове от по 3-4 базови и така.

Преди две -три седмици реших, че брадата ми е за бръснене и щях да пускам да се зарежда машинката, ама така си и остана, Днес се готвя да се бръсна. Взимам машинката, натискам бутона и след като не се появи обичайният вибриращ звук се сетих, че така и не я заредих.  Та може би утре ще я свърша и тази работа, че вече взех да обръщам филиите с лютеница наобратно иначе лютеницата ми остава на мустаците и ям само сух хляб.

Мнението беше редактирано от I`M на 09.08.19 17:09.

10.08.19
11:28

Тренировка:

Кръгове от :

1 лег - 5х 110, 120, 4х 130кг.
2. Гребане т лост лег коитонало положение 6,6,6 х 50кг.
3. Зерчер клек - 3х60,60,70
4. Странично р. с дъмбели - 6,6,6х10кг.

Кръгове от:
1. Полулег с дъмбели у.д. - 8,8,8 х 20 или 25 ( не обърнах внимание точно кви дъмбели взех. По усет ми се видяха някъде там).
2. Гребане т лост легнало положение 6,6,6 х 50кг.
3и 4 - обръщане от земя с военна - 4,3,4 х 60 кг.

На Лега на 130 не очаквах, че няма направя петица, но това е положението. Обръщането с военната много леки, но пък докато достигна до тях и вече хич въздух не ми бе останал.

Майка от сутринта прави отново тимълници и ухаят невероятно. Уханието, което се носи във въздуха наподобява на ретро миризмата на масло и тесто , която се разнасяше рано събота сутрин от бабините та къщи по селата. Извън тикълниците вечерта сигурно ще бодна пица. Другото е обичайното - диня, сладолед и бисквити.

Мнението беше редактирано от I`M на 10.08.19 11:30.

11.08.19
16:29

Днес обичаен неделен ден. Ходих в гората, даже потичах по нагорнищата. Храната - на обяд пиле с кисело зеле, диня, сега ще ям домашна пица и крем карамел. Пицата вчера отпадна , защото ни донесоха едно 20 мекици, та ги ядох с кисело мляко, с мед, с пудра захар и не остана място и за пица. Утре ще подхвана отново един по-дълъг фаст.
Днес се постригах доста късо и забелязах , че отпред коста е взела да ми става по -рядка. В рода уж нямаме плешиви хора, ама .... Може би и това, че около  три пъти на ден си мия косата с шампоан оказва някакво влияние и трябва да започна да я мажа с някакви подхранващи балсами или нещо от сорта. Нещо не се виждам с гола глава...

Мнението беше редактирано от I`M на 11.08.19 16:41.

12.08.19
19:31

Днес ден за почивка на храносмилателната система. Едно, че е по план, друго че вчера стана яко мазало с храната. Ядеше ми се крем карамел. Жената ми направи.Изядох осем купички. После ми донесоха баклава. Ядох и от нея. Ядох и пица и мекици намазани с майонеза. За финал ядох кекс( който по някое време донесе майка ми) с литър прясно мляко, между храненията вмъкнах и 300 грама слъчоглед. Днес съм яко дебел и подпухнал,което е нормално с оглед на водната задръжка. С 2-3 дни фаст обаче ще съм като нов. Ходив планината. Тичах по нагорнищата. Отначало спритнове в комбинация с бързо ходене, после бягане с ходене, до бягане и почивки за въздух. Определено не мога да се оплача от издържливостта. Принципно като ходя поддържам доста високо темпо.

На снимката 1 - теренът , по който тичам или по-скоро се опитвам да тичам, не , най-точно се е да се каже - се мъча да тичам. На снимка 2 шкембето, което нося. Не знам защо правя такава водна задръжка. Принципно само след 2-3 дни фаст или ограничения и формата изглежда съвсем друга.

13.08.19
16:31

Тренировката:

Кръгове от:

1. Лег от обратен наклон - 5,5,5 х110кг.
2. Тяга -  3х110,120,120кг.
3. Клек с дъмбели - 5,5,5 х20кг.
4. Раменна преса с дъмбели прав - 6,6,6 х15кг.

Кръгове от:

1. Кофички - 8,8,8
2. Набирания -3,3,3
3. Преден клек - 3х60,80,90кг.
4. Раменна преса с дъмбели прав - 6,6,6 х15кг.

след кръговете още няколко двусета кофички с набирания.

Да тренираш на 32-33 часа фаст, определено не е като на 18-19. Изморих се бързо, но пък като цяло се чувствах добре. Особено на кофичките, където усещам основно напрежението в рамената. Този път напрежението го усетих точно в гърдите.

Все още не съм ял и се чудя дали да не направя тридневен фаст. От друга страна вече взеха да се появявят характерните пристъпи на силен глад, а и вкъщи има мусака. Общо взето ако прегладнея супер много вечерта ще ям, ако не ще пропусна, то няма някаква много сложна философия по въпроса.
Днес колегата разправяше, че му хвръкнал камък и пукнал стъклото и завел щетата по телефона, като с някакво приложение директно чрез камерата си снимали щетата и приключил супер бързо без да ходи на място. (това го споменавам донякъде с оглед темата в дневника на Боби и понеже е спам, да си спамя в моя) .

Извън фитнеса походих доста пеша градско. Навън не се диша. Смятах сега да ходя да потичам, но жегата ме отказа. Малко по -късно смятам да излизам да играя с децата , което е доста изморително и не знам дали ще ми останат силици и за излизане в планината.
Моя малкият а.к.а. “белята” взел , че изкъртил вратата на новия гардероб. Реве ми се вече от него...даже пуснах една сълза докато пиша...

Мнението беше редактирано от I`M на 13.08.19 16:33.

14.08.19
20:51

Храната вчера след около 44 часа фаст:

1. Две дози протеин с прясно мляко, след 30 минути -  малка порция мусака, две яйца с масло и сирене, филийка хляб.
2. Два салкъма грозде.
3. Протеин с мляко, три парчета баклава.

Вечерта като отворих хладилника да си взема млякото и видях някава непозната баклава. Не знам от къде се появи в хладилника. Домашна, но в продълговата форма и не толкова напоена, но пък хрупкава и доста сладка.

Храната днес след около 22 часа фаст:
1. Пилешко бутче с малко ориз, домати със зехтин, филия хляб, диня.

Днес много малко храна, но пък не съм толкова гладен. Колегата ми донесе едни домати дето майка му си ги гледа в двора . Върнаха ме в детството, преди много , много години, още когато децата от квартала не ми викаха чичо Ваньо. Напоследък купувам доста уж градински и домашни зеленчуци, ама на вкус нямат нищо общо с тези. Точно ми напомнят на вкус на тези, които баба ми отглеждаше в “ранчото” по време оно. Принципно купените домати като им сложа олиолце и сока дето пускат си остава един прозрачен, а при тези стана един ярко червен. С кеф си топих залъка хляб в тях.

Доста бях изморен от работа, но като се прибрах се вдигнах да потичам малко по планината. Почнах отново с познатите интервали -първо спринт с бързо ходене, после бягане с нормално ходене, бягане  с почивка , само дето накрая стигнах до нов вид интервал - лазене с лежане на пътеката по лице...

Мнението беше редактирано от I`M на 14.08.19 20:52.

15.08.19
19:05

Тренировка:

Двусети от :

1. Полулег - 5х90,3,3,3 х110кг.
2. Мечка - 6,6,6,6 х75кг.

Двусети от:

1. Лег с дъмбели и задържане в м.точка - 6,6,6 х30кг.
2. Набиране подхват - 5,4,5

Двусети от :

Обръщане от земя с военна преса - 5х55кг.,1,1,1,1,1 х75кг.

Горе долу бива. На мен двусетите ми идват с една идея по-тежки от кръговете. При кръговете въртя още три упражнения преди да повторя първото, а при двусетите само едно и много бързо повтарям мускулните групи.

Храната след около 20 часа фаст:

1. Протеин с мляко, две пържени яйца(доядох на дъщерята) диня.
2. Пилеки гърди със сметана и къри на тиган, филия хляб диня.

Преди лягане сигурно ще хапна и малко горзде от нашето си и още малко диня. Малкото храна вчера си даде отражение  днес. Нищо днес просто ще хапна малко повече.

Днес малко един такъв ден дето не върви както си го планувал. Утре изникна един ранен ангажимент , който сигурно ще ми изяде половиния ден.

Едно не толкова известно парче от  Ву библиотеката, но с много позитивен заряд.
“It’s nice to be important, but it’s even more important to be nice” - хубаво е когато музиката носи послание.

16.08.19
17:59

Храната след около 20 часа фаст:

1. Порциия пиле с къри(остатък от снощи), екстра люти татарски кюфтенца , три филии хляб, царевица, домати със зехтин, сладолед, парче доамшно шоколадово руло.

Утре сутринта, ако не изникне нещо непредвидено ще потренирам. После ще ходим по магазините. Взехме да се подготвяме за учлище и лека-полека да купуваме необходимите неща.

Иначе днес уж нямаше да ям:

Мнението беше редактирано от I`M на 16.08.19 18:00.

17.08.19
14:43

Тренировката:

Кръгове:

1. Лег - 5,5,5 х110кг.
2. Гребане от легнало положенис т-лост - 6,6,6 х65
3. Преден клек - 3,3,3 х80кг.,
4. Рамо с дъмбели - 6,6,6 х15кг.

Трисет от:

1. Кофички - 6,6,
2. Набиране - 4,4,
3. Клек с дъмбело - 5,5 х20кг.

Всичко ме болеше днес . И гърди и гръб и крака, та едвам направих тренировката. Даже трисета няма сили и желание да направя повече от две врътки.

Храната до момента -  протеин с мляко, филия хляб с две т. кюфтета,  три чаши пепси. За вечерта не знам.

Нямам никакво настроение . Май ще е най-добре да дремна поне половин час. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 17.08.19 14:45.

18.08.19
12:08

Днес се хванах да разчиствам тавана и направих няколко курса от по 80-90 стълби с багаж в ръцете. Ама трудноще е разчистването.  Баща ми хем дава зор , хем това недей хвърляй, онова недей хвърляй... Свалях една стъклена дамаджана, която сигурно побира едно 50-60 литра и стои в поставка, която практически е  един дървен кош. Хубаво голяма, ама  ако се счупи язък за ракията или виното, дето ще я в нея.После се хванхах да нацепя последните останали дърва . Кубик -кубик и половина, но ми дадоха може би най-много зор от всчики до до сега. Вече бяха изсъхнали и едни големи и чепати пънове, в които като забиеш брадвата и тя просто се  вклинява и после по 10-15 удара от обратната страна(все едно удар с чук) за да се пукне пъна  и откарах поне час в цепенето на толкова малко дърва. Сега едно, че гърбът е леш, друго че ръцете не мога да си ги свия, че яко се набиха от пружинирането на сапа. Поне ги приключих.

Вчера се хванах най-накрая  да изгледам по хбо-то 6-я сезон на ГОТ  . Преди да го подхвана от тук-от там много негативни коментари за края четох, а като го изгледах целия сезон - на мен ми хареса. То не беше и чак толкова изненадващ. С оглед на предишните сезони и действията на Денерис при всякакви форми на противопоставяне  беше ясно, че ще се стигне до това развитие на нещата. Е имаше и изненади, но като цяло за мен това бе добър завършек. Легнах около три и станах в 8, като веднга подхванах с физическата работа, та да приключа по -рано сутринта на хладно. Сега очите нещо взеха да ми се затварят, та може и да дремна.

Вчера се хванах да си правя сам пица. Даже доста оптимистично се пробвах да я въртя на ръка. В интресе на истината блатът ми се получи супер, отвън леко хрупкав, а отвътре мек. Обаче малко габровски съм постъпил с сос, много малко съм сложил и беше леко суха. Нищо за другият път ще знам.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.08.19 12:10.

19.08.19
19:46

Днес по план без храна и като цяло ще се опитам да изчистя малко нещата с храната, че на доста високи калории съм напоследък и щя трябва да орежа малко храната и да съм по-стриктен.

Стипе Миочич победи както и предположих. Определно много по-трудно от колкото смятах, но победи. И ДС имаше шансове също да победи. Ромеро не го познах, въпреки, че според мен трябваше да победи. Извън темата за стероидите  и мръсните трикове , които използва , това е може би най-надарения физически атлет в спорта. На 42 и все още в топ състезателна форма . Единствено се сещам за Котур на тези години , който беше в топ форма , но тогава и като, че ли я нямаше тази толкова силна конкуренция , която е сега и дивизиите бяха много по -празни.

Утре отново ми изникна един ранен ангажимент и ако не се събудя преди седем може и да пропусна фитнеса. Напоследък нещо много късно ставам и не съм толкова раннобуден. Даже няколко пъти ми се случва  в късен час като 7:30 да не мога да отлепя от леглото.

Гледано от по -далече връхчето, което изкачвам за около 30 минути изглежда много по внушително отколкото е всъщност ( обозначено със стрелката):

Мнението беше редактирано от I`M на 19.08.19 19:50.

20.08.19
06:58

Фен съм на ДС, но тея бъркания в очите са мега долни! Доста силна карта беше 241

20.08.19
11:43

казано от Иван Марков на 19.08.19, 19:46:

На 42 и все още в топ състезателна форма . Единствено се сещам за Котур на тези години , който беше в топ форма , но тогава и като, че ли я нямаше тази толкова силна конкуренция , която е сега и дивизиите бяха много по -празни.

Ранди дебютира в UFC на 38, на 42 беше в пика на силите си в ММА. Техничен, бърз. Общо взето тогава преобладаваха техничните състезатели, сега красива и чиста техника не съм видял...И съвсем не мога да се съглася с това за нивото тогава и сега. Кормие го знам от 10-ина години, технически е същия дървар, като и другия тулуп Ротуел.

20.08.19
12:02

Кормие и вскичи други от АКА не могат да удрят и нямат грам бокс, Хабиб май е с най-добрата боксова техника, другият с добра стойка е Рокхоуд, но той не може да си държи ръцете горе.
АКА трябва да си сменят името на American Wrestling Academy.

20.08.19
14:23

Имам предвид , че в момента са много по- наситени дивизиите с много повече бойци. Дори и да не са толкова добри технически е много по- вероятно да се попадне на неудобен съперник, тоест дори и да не е толкова добър технически, да е по- добър в дадена област , в която опонента не е. И сега има технически добри бойци според мен( без да имам твоя поглед) и преди имаше бойци като Абат, Силвия и т.н.

Конкретно за ДС така и не успях да преценя това бъркане в очите с пряк умисъл ли го прави или от небрежност.

П.п. - ако говорим за техника при борбата не мисля, че е дървар.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.08.19 14:24.

20.08.19
14:57

В тежката няма технични боици освен ДС и Стипе и затова са най-доминантните в тежката.
Полутежка е същата работа, макар че там се появиха няколко таланта

Мнението беше редактирано от CottageCheese на 20.08.19 14:58.

20.08.19
15:12

казано от Иван Марков на 20.08.19, 14:23:

П.п. - ако говорим за техника при борбата не мисля, че е дървар.

Ти не мислиш, но е далеч от нивото на Ранди или Витор, чисто като технически умения и прилагането им.

казано от CottageCheese на 20.08.19, 14:57:

В тежката няма технични боици освен ДС и Стипе и затова са най-доминантните в тежката.

Точно защото тия са най-техничните, сега смятай какви са другите 😄

20.08.19
15:21

Пълна трагедия! Видя се в боя на Стипе срещу Нгану. Сега се сетих, че Дос Сантос също има добър бокс, но натиснат ли го на мрежата бива никаутиран.
Най-доброто е на 145 и 155, след това са 175 и 185, другото е трагедия

20.08.19
18:49

Тренировката:

Кръгове от:

1. Лег от обратен наклон - 5,5,5х110кг.
2. Набиране подхват -5,5,4
3. Зервер клек - 3х60,60,80кг.
4. Раменна преса с дъмбели -6,6,6х15кг.

Кръгове от:

1. Полулег с дъмбели с задържане в мъртва точка - 6,6,6х25кг.
2. Гребане от земя(почти) - 6,6,6 х60кг.
3. Обръщане от земя - 3,3,3 х60кг.
4. Военна преса - 3,3,3 х60кг.

Бива. Общо взето като хванах лоста за гребането го пуснах чак след като приключих с военната.

Храната след около 44 часа фаст:

1. Две дози протеин с 0.5 прясно мляко.
2. Фрикасе с пилешки гърди, три филийки хляб, три домашни бисквиткит.


Днес много изнервен и неприятен ден.

22.08.19
20:44

Тренировка:

Трисети от :

1. Полулег - 5 х90,100,100,100кг.
2. Набиране -4,3,4,3
3. Клек с дъмбели - 5,5,5,5 х20кг.

Трисети  от :

1. Лег с дъмбели със задържане - 6,6, х22.5 кг., 8 х30кг.
2. Гребане с т лост под наклон - 6,6,6 х55кг.
3. Преден клек - 3х80,80,80кг.

Храната :

1. Диня, лазаня,
2. Кърначе, две филии хляб, сладолед.

Движение вчера и днес - доста.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.08.19 20:59.

23.08.19
20:42

Храната :

Кашкавал, бяло сирене и топено сирене пане, домашно сладко от боровинки, филия хля, диня.

Принципно от доста време вече с жената вечеряме отделно. Единият гледа малкия за да не направи беля, другия яде и после се сменяме. Просто няма как да вечеряме заедно нормално, че синковеца или ще изцапа нещо или ще счупи нещо.Днес пакостникът се качи на стола до мен с едно парче диня и взе да яде . Гледам го как си стои мирно и викам на жената остави го при мен , ти си почивай. Голяма грешка. При опита да отхапя първата хапка от храната го видях как се омаза целия с диня. Спрях да ям  за да го избърша. Седнах да ям отново и ме заля с чаша студена вода. Докато забърша водата от масата и нашият изсипа сладкото от боровинки в салата с доматите( ако някой реши да пробва да знае, че боровинки и домати със зехтин и оцет не се вързват много). Докато вдигна буркна и белята се покатери на другия стол само за да го омаже с диня. Та това ми беше вечерята, не че се оплаквам.


Нещо ми е ми смотано тези дни и аз не знам защо, но нямам настроение.

Поне кланът продължава да бълва яки парчета.Като се има предвид, че сигурно от около 20 години ставам и си лягам с тази музика , това парче ми е направо със сантиментална стойност.
.

Мнението беше редактирано от I`M на 23.08.19 20:49.

24.08.19
11:50

Тренировка :

Трисети от :

1. Лег - 3 х110,120,120,120кг.
2. Тяга - 3 х 110,120,120,120 кг.
3. Странично разтваряне с дъмбели -8,8,6,8 х7.5 кг.

Кръгове от:

1.Кофички - 6,6,6
2. Мечка - 6,6,6 х 50
3 и 4 - Обръщане от земя и военна преса - 4,3,3 х 60кг.

Много слабо днес. Миналата седмица кръговете на Лега бяха 110,120,130. Днес мислих да ги правя 120,130,140 , а то 120 тежаха на затискане и си останах на тях. На тягата тройките на 120 бяха на последната свивка на пръстите на ръцете и едвам задържах лоста за да завърша серията .Темпото също ми беше по- бавно от обикновено . Планувах за финал да направя самостоятелно един зерчер клек, но след първата серия на кръговете батерията рязко изгуби проценти и отиде в червеното.

Храната ще е съботна - пица, крем карамел,сладолед ...

25.08.19
20:35

Днес храната се състои от няколко купички крем карамел, тава пица(пил. гърди, сирена, кашкавал и домати) с домашна майонеза, сега се готвя да ям сладолед с домашно сладко от боровинки и прясно набрани къпинки, по късно като като почна да гледам някъв филм ще хапна и салкъм грозде от нашето. Имаме два сорта, червено много сладко и бяло много сладко, но като цяло аз предпочитам бялото и червеното почти не го ям. Принципно пицата щях да я ям вчера, но майка ми донесе едни големи парчета баница и кебапчета, та пицата я оставих за днес. На кебапчета не съм и много фен и  почти не ядох от тях, но пък баницата ми беше достатъчна.
Сутринта излезнах с малкия в планината.Доста го носих на ръце и рамена.Като цяло не се разхождахме много продължително, че в 10 сигурно мина 30 градуса. Към 6 пробвахме отново да се разкараме и поиграхме с детето, но то беше едно пуфтене и потене. Малкият зачерви бузите още  при пръвото тичане след топката. Поиграхме все пак до 8 и се прибрахме. 
Не знам дали на някой  му е правило впечатление, но в жегите когато някой дебел или слаб се разкарва без тениска( говоря в квартала , парк и т.н.,не гурме ресторант) се приема за нормално. Обаче когато някой , който спортува се съблече всички го гледат все едно се съблича не щото му е жега, а щото тренира. Или поне така ми се струва на мен.
Чака ме доста натоварена седмица, нетипично за август, но пък това не е толкова лошо, просто ще трябва да жонглирам с времето за да мога да напасна различните ангажименти един с друг.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.08.19 20:39.

26.08.19
09:50

казано от Иван Марков на 25.08.19, 20:35:

...пил. гърди...кебапчета...

Ванка, аз ли нещо се заблуждавам или беше по едно време на вегетариански режим?

26.08.19
10:34

казано от Boby_ на 26.08.19, 09:50:

казано от Иван Марков на 25.08.19, 20:35:

...пил. гърди...кебапчета...

Ванка, аз ли нещо се заблуждавам или беше по едно време на вегетариански режим?

Не точно. От няколко години спазвам Великденските пости , което практически е 40 дни веганството . Общо взето се опитвам да ям само растителни продукти за поне месец през годината . Първият път , когато го реших съвпадна с постите. Хареса ми как ми се отрази и продължих да го правя.

Прескочи до:
Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1