Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.08.19
20:58

Днес подхванах поредния по-дълъг фаст тази седмица. Не знам вече 5 или 6 седмици  поред , като под 42-43 часа не съм падал. За сега се чувствам добре и ще карам така докато това не се промени.

Иначе поредният натоварен ден.  Утре ми се ще да тренирам, но за да тренирам трябва да стана по -рано от предвиденото и да направя една по-бърза тренировка, че отново ранни ангажименти.Общо взето е това.

27.08.19
19:52

Тренировката:

Кръгове от :

1. Лег от обратен наклон -  5,5,5х110кг.
2. Гребане от легнало положение - 8,8,8 х40кг.
3. Преден клек - 5,5,5 х60кг.
4. Полулег с дъмбели у.д. - 8,8,8 х20кг.
5. Набиране подхват - 5,3,4
6. Раменна преса с дъмбели - 8,8,8,х12.5.

Въпреки, че успях да стана рано все пак времето ми бе ограничено. Съединиха двата кръга в един по осъкатен вариант, намалих тежестите и увеличих темпото. Резултат беше, че приключих още преди да се изпотя, което също беше добре ,защото си забравих хавлията. Като за тренировка на тридесет и няколко часа фаст съм доволен.

Храната след около 46 часа фаст:

1. Протеин с прясно мляко и половин час след него - три контрафиленца на оребрен тиган, филия хляб, половинка студен чай, сладолед.
2. Сигурно преди лягане ще хапна грозде и още един сладолед.

Протеинът беше последната доза.Мисля да не купувам друг за сега, белкем взема , че отслабна най-накрая. Ама както съм свиканал да го пия със студено прясно мляко, най-вероятно ще поръчам скоро отново. Общо взето е това.

28.08.19
22:02

Храната след около 23 часа фаст:

1. Ориз със свинско и кисело мляко, две филии хляб, два детски сладоледа, 50 грама семки.

Много изморителен ден. Буквално преди 30 минути успях да се добера до банята и да си ударя един душ, за да мога да се отпусна в леглото. Снощи до късно четох , днес рано се събудих. Нещо взех да пия по 3-4 кафета на месец, а аз доскоро не пиех изобщо. Много късно лягам и рано се събуждам и то самостоятелно, без аларми и кафето не го пия с цел събуждане. Общо взето от малкото сън ме боли глава и ми се струва, че някой път като пия сутринта кафе (ако съм спал 2-3 часа) ине ме боли главата после. Може да си внушавам. В редките случай , когато пия е чисто кафе, без никакви добавки.

От времето когато костюмите все още ми стояха прилично 🙂

Мнението беше редактирано от I`M на 28.08.19 22:04.

28.08.19
22:47

казано от Иван Марков на 28.08.19, 22:02:

Нещо взех да пия по 3-4 кафета на месец

Ванка, аз само до 11ч. преди обяд вече съм на 4 кафета 😄

29.08.19
20:25

Тренировка:

Трисети от :

1. Полулег - 5,5,5 х90кг.
2.Тяга - 3,3,3 х110кг.
3. Клек с дъмбел -5,5,5 х20кг.

Трисети от :

1. Лег с дъмбели със задържане -  8,8,8 х30кг.
2. Някъв вид гребане на машина с механично движение и свободни тежести - 8х30 кг. на ръка.
3. Зерчер - 3,3,3 х60кг.

Нямах време и не правих почивки между отделните врътки. Между двата трисета почивката беше разтоварването/товаренето на тежестите. Обаче идеята , че няма  грам да почивам ме накара да намаля тежестите повече от нужното и изкарах трисетите относително леко.

Храната след около 21 часа фаст:

1. Гювече, две филии хляб , две големи купи сутляж.
2. Купа леща, купа кисело мляко с овес и мед, детски сладолед.

Вчера ядох късно и днес фаста дойде малко по-кратък. Направих и две хранения вместо едно, но относително леки.

Днес спокоен към доста скучен ден, чак имах чувството, че времето върви наобратно.

И една “мръснишка” класика за финал:

31.08.19
11:02

Тренировка:

Кръгове от :

1. Лег - 3 х 110,120,130кг.
2. Гребане с т лост под наклон - 6х50,60,60кг.
3 и 4 - обръщане от земя и военна преса - 4х60кг.3,3х 70 кг.

Кръгове от :

1. Кофички - 6,6,6
2. Набирания подхват- 4,4,4
3. Преден клек 3х 70,80,80кг.
4. Странично р.  с дъмбели - 8,8,6 х 7.5 кг.

Вчера имахме гости и легнах към два, та днес ми беше малко терсене с всичката тази храна дето ядох посред нощите . Поне като отидох сутринта имаше само един човек във фитнеса и беше айляк за трениране . Спи ми се нещо, така че може и да дремна следобед

Мнението беше редактирано от I`M на 31.08.19 11:03.

03.09.19
19:25

Храната след около 46 часа фаст:

1. Две котлетни пържоли, два земела с крема сирене, две купички сутляж.
2. след малко - слънчоглед и грозде.

Събота и неделя си похапнах-  и двата дни ядох  домашни пици, отделно на жена ми една приятелка ни донесе една тава чийзкейк, който си изядох почти сам . Нямах време да тренирам днес , а май ще пропусна и поне идните 3-4 дни , че ме боли коляното. Мисля, че го контузих по -възможно най -тъпия начин  - докато се люлях на люлката... Отделно  имам и доста ангажименти през идните дни. Сега съм обещал да гледам някаква анимация по хбо-то с дъщерята , което е много удобен момент за чопленето на слънчоглед. Общо взето е това.

04.09.19
19:37

Храната след около 22 часа фаст:

Три пържени яйца , три принцеси с кашкавал, домат, два детски сладоледа, 50 грама слънчоглед.

Мислих да направя един лег вкъщи, но не ми остана време и днес.
Миналия ден пихме  с колегата Тhe Irishman single malt, аз по-скоро само го опитах , но ме изненада изключително приятно и много ми хареса. Някакси вкусът му ми навяваше вкуса на по-отлежали от него уискита . Пък може би и щото не съм пил уиски скоро.

09.09.19
18:45

Отново направих над седмица без тренировки. Първо нямах време, след това по средата на седмицата се качихме малко нагоре. Отново падна яко ядене. Двете препоставки за яко преяждане при мен бяха налице - имах на разположение барбекю, дърва и домашни продукти. Не знам до колко прави впечатление от дневника, но аз джънк фууд( в широко приетия смисъл на думата) не ям. Не обичам чипсове, снаксове и прочие, а вафли и други подобни купени сладкиши ям много рядко. Преяждам основно с домашно приготвени храни . В случая почти всичко , с което се  хранех е отглеждано в двора и то сортове , коитосе ползват още отпреди навлизането на гмо -тата. Домашни домати, тиквички, краставици, картофи, чушки, ягоди, сливи и т.н. Всичко на жар. Пробвах и пица в камината, ама не се получи точно както го очаквах. След това се поразчетох и за другия път ще знам. Иначе телешки бургери, наденични, пържоли, зеленчуци - всичко си направих супер вкусно. Между другото правих сутрин , обед и вечер по 3-4 двусета кофички и набирания. Качих пак 2-3 кила, но не се оплаквам , а и ще гледам да ги сваля тези дни.
Утре ако не мине котка път утре ще отскоча до фитнеса. Отбелязвам си и че за два месеца кръгови тренировки/трисети имам доста напредък в издържливостта. Сега съм в доста по-лоша визуално форма от обикновенно, а се чувствам доста по -издържлив и не само чувствам и практически се вижда.

Това малкото на снимката не е глава лук, а домашен био пъпеш

Мнението беше редактирано от I`M на 09.09.19 19:19.

10.09.19
14:43

Тренировката днес:

Кръгове от :

1. лег от обратен наклон - 5х 110,120,120кг.
2. Мечка - 6 х 60,60,70
3. Преден клек - 3х80,90,90 кг.
4. Раменна с дъмбели успоредно- 8,8,8 х някви леки дъмбели.

Кръгове от :

1. Полулегс дъмбели - 8,8,8 х 30 кг.
2. Гребане под наклон с т лост - 5 х 75,75,65
3. Зерчер клек - 3х 60,70,70 кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели - 8,8,8 х 5 или 7.5 кг.

Като цяло доста по- добре отколкото очаквах. От нехарактерно многото за мен кофички и набирания последните дни имам яка мускулна на гърдите и гърба. Очаквах да ми се отрази негативно днес , но се получи добре. Малко по-бавно темпо от обикновено, но пък и бях на 33-34 часа фаст.

Вечерта  сигурно ще ям  нещо. Чудя се дали да не спра въглехидратите за няколко дни, ама по - скоро ще бодна 2-3 сладоледа още тази вечер . Кетото не е за мен .

11.09.19
19:01

Храната вчера след около 43-44 часа фаст:

1. Четири бъркани яйца с луканка, няколко маслини с аншуа.
2. Две кофички кисело мляко, три сладоледа, филия със сирене.

Храната днес след около 22 часа фаст:

Две големи порции ориз с кофичка кисело мляко, половин пиле, три сладоледа.

Днес имам зверска мускулна на краката. Отделно коляното ме заболя отново. Може би не трябваше да клякам вчера. Утре по план трябваше да тренирам, но имам ранен ангажимент и най-вероятно ще тренирам в петък. Другата седмица също ще ми са разбъркани малко ангажиментите и най -вероятно ще трябва да разместя малко тренировките. Предпочитам да тренирам вторник, четвъртък и събота, като общо взето си тренирам в тези дни. Сега обаче  с почването на училище , оставянето и забирането на щерката на/от училище , може би нямам да имам избор в дните и часовия пояс и ще тренирам , когато  и ако имам време. Вчера бях на родителска с жената. Малко странно, защото имаше само още един татко, всичко друго беше майки, но пък имам желание да ходя или поне за момента е така. Предполагам, че след още 2-3 такива срещи и ще оставя  жената да си ходи сама. Общо взето е това.

Един от малкото комерсиални певци , които харесвам. Отделно и в в този трак флоулът му е много добър и текста си удря твърдо .

11.09.19
19:41

Само да попитам, Wu-Tang Clan не са ли комерсиални?

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 11.09.19 19:42.

11.09.19
21:23

казано от Brown Bomber на 11.09.19, 19:41:

Само да попитам, Wu-Tang Clan не са ли комерсиални?

Не , изобщо не смятам,  че са комерсиални въпреки изключителната им популярност  и успехи. Трябва да се има предвид, че  са популярни и известни най-вече в една група от  хора, които слушат рап още от деветдесетте. В днешно време масово слушащият поп, ар енд би  и дори рап не е чувал за клана. Дори в момента хората, които слушат популярните рап изпълнители по телевизията не са  и чували за Ву танг, както  и аз не знам каква музика пускат по музикалните канали. Отделно това е групата с най-верните  фенове , тоест ако си бил фен на Ву през 93 най-вероятно си  и в 2019г. Определено имат и няколко общоизвестни мейнстриим хита , но като цяло са абсолютно неизвестни за масовия слушател.
И трябва да се има предвид, че говорим само за основнaта група, свързаните с клана групи и певци навярно дори и човек слушащ рап, ако не е запален ву фен, не ги е чувал.
И  за да не бъда напълно голословен ще дам пример - от всички познати и  приятели, които са се возили с мен в колата “най-непоносим” за слушане им е бил ОДБ и са питали каква е тази музика.
Следващо по ред  - по кое общоизвестно/а радио /телевизия можеш да чуеш liquid sword, the mistery of chessboxing , protec ya neck, brooklyn zoo и т.н ? И къде може да чуеш / видиш новите парчета от 2018, 2019 освен по тубата, където имат макс по милион  гледания?  Някак си не съм ги чул ни по радио, ни по заведения, ни от някаква преминаваща кола или от където и да е.

За мен няма значение дали една музика е комерсиална стига да ми доставя удоволствие. Лично за мен  самото понятие комерсиална музика означава известна и разпознаваема . Направена с цел да се хареса на широк кръг от хора и  с цел да донесе повече продажби
и  печалба. В тази връзка и комерсиалната музика е малко като модата, прави се и се продава това , което върви в момента. Колкото по - гледаема/купувана е една песен, албум, група , то и толкова по - разпознаваема й продаваема е за масовия потребител.
Естествено всеки един музикален продукт,  в който са вложени средства е направен с цел печалба, но мисля , че се разбра какво имам предвид.
Отново дълъг пост, но пък тази вечер има свободно време за губене.

И за финал един поздрав:

Мнението беше редактирано от I`M на 11.09.19 22:05.

12.09.19
20:03

Половин пиле, една средно голяма касерола с ориз, кофичка кисело мляко, два сладоледа.

Доядох си пилето от вчера. Въпреки, че вчера отново го съпроводих с ориз с кисело мляко и днес ми се ядеше отново от същото, та това и ядох.

Походих вграда пеша.В планината лека разходка със семейството, направих няколко спринта с децата на рамото, то и нямах физическа сила за нещо повече, защото и днес бедрата са с яка мускулна, а като добавя и болката в коляното...

Може би вечерта ще изчопля 50-60 грама семки и ще изпия литър прясно мляко. Утре мисля да отскоча до фитнеса за едни двусети, но да дойде утре пък ще го мисля тогава.

13.09.19
17:04

Тренировката:

Двусети от:

1. Полулег - 5х90,100,100,100кг.
2. Набирания - 4,4,4,3

Двусети от:

1. Лег с дъмбели и задържане в мъртва точка- 6,6,6 х30кг.
2. Тяга - 3,3,3 х120кг.

Двусети от:

1. Обръщане от зема - 3х60кг.,3,2 х70кг.
2. Военна преса - 3х60кг.,3,2 х70 кг

Нямах много време затова и набързо по план само двусети . То като започнах установих и че всичко ме боли и че ме мързи, та без много напъване и днес.

Гювече, две филии хляб, 100 грама слънчоглед, два сладоледа.

Вчера в крайна сметка си останах на едно хранене . Днес доста ходене пеша.
Нещо не мога се набирам напоследък. На кръговете едвам правя по 3-4 повторения. Пробвах миналата седмица в двусети с кофички и отново супер рано укапах. Едвам правя по 7-8 набирания, като след 3-4 губя и формата на изпълнение. Клипа го прехвърлях от единия телефон на другия и от 4к стана на едвам се вижда...

Мнението беше редактирано от I`M на 13.09.19 17:07.

15.09.19
18:01

Храната вчера след около 23 часа фаст:

1. Тас кебаб, филия хляб.
2. Пица с домашна майонеза, сладолед с домашно сладко от боровинки.

Храната днес :

1. Две големи калцонета, две кифли с шоколад.
2. Прияло ми се е крем карамел...

Вчера общо взето цял ден се занимавах с приготвянето на доматено пюре. Правихме го по старомодния начин с ръчно мелене на доматите, та си отне време приготвянето.Тъкмо приключихме и братовчед ми докара мавруда за виното, та го разтоварихме и сложихме в бидоните и него. Принципно нашите си предпочитат мерло за вино, но тази година ще е мавруд. Днес цял ден почивка и даже допреди малко спах. На мен следобедната дрямка в повечето случаи ми е най-хубавият сън. През ноща спа по-малко и неспокойно.
Утре смятах да отида да тренирам след като приключим с първия учебен ден, но ми изникнаха едни работи и не знам дали ще ми остане време и за фитнеса, а следващите дни няма  да имам грам време за трениране, та ще се опитам утре да вмъкна една 12-20 минутна тренировка . Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.09.19 18:04.

16.09.19
21:45

Тренировката:
Кръгове от:

1. Лег - 5,5,4 х120кг.
2. Набирания - 5,4,4
3. Преден клек - 5х60кг., 3,4 х80кг.
4. Раменна с дъмбели - 6,6,6 х20кг.

Кръгове от :

1. Кофички -5,5,5
2. Мечка - 6х60,70,70кг.
3. Зерчер клек - 3й60,70,70кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели -  8,8,8 х7.5 кг.

Отидох късния обед, в нетипично за мен време. Имаше някакви тинейджъри дето ги чаках , редувах се. На лега беше ебаси слабата работа . За кофичките изобщо няма какво да споменавам.
Учудващо зерчерът ми беше лек, за късмет обаче я нямаше меката поставка /приставка дето я слагат по принцип да им е по-меко на врата при клек. Аз я слагам на зерчера, че като се поизпотя и яко ми се плъзга лоста по предмишниците. Затова и не рискувах с повече килограми. На последната серия ръцете ми яко се плъзгаха по лоста и бая притискане на предмишниците към тялото падна.
Иначе днес времто си мина в еуфорията покрай първия учебен ден. Аз лично се изморих доста защото гледах синковеца докато жената се оправя с щерката за първия учебен ден. Сборно сигурно съм го държал на ръце поне два часа и половина.
За финал смятах да завърша деня с вкуса на пълнолетен ливет, но незнайно защо вместо ливета ми се припи джура , та с кеф си сипах едно от джурата. Очакват ме няколко натоварени и не дотам приятни дни.

Мнението беше редактирано от I`M на 16.09.19 21:46.

19.09.19
10:07

Тренировката:

Трисети от :

1. Лег от обратен наклон - 5,5,5 х120,4х130кг.
2. Тяга - 3,3 х 120кг., 3,3 х130кг.
3. Клек с дъмбели -5,5 х20кг.,5,5 х25 кг.

Трисети от :

1. Полулег с дъмбели - 6,6,6,6 х30кг.
3. Набиране подхват - 4,3,3,3
4. Преден клек - 3х60,80,80,80 кг.

Храната вчера след около 24 часа фаст:

Хапки от пилешки гърди на фурна с домашен млечно-майонезен сос, две филии хляб, половин шоколад, доза протеин.

Тази седмица за ралика от последните няколко няма да имам по-дълъг фаст. Пратиха ми някви реклами на намалени протеини и си взех.
Вчера около 900 км път, надявам се за последно ходих до Варна. Общо взето нямам време тези дни. Напоследък лягам около 1 и ставам около 5:30-6:00. Вчера от пътя ли се уморих много или поради друга причина, но заспах в 11 и днес се събудих в 4 . Малко скука докато стане време за трениране, но се чувствах супер енергичен и наспан, та общо взето се въртях в леглото , докато се събуди щерката да се оправя за училище.

Уж коремът взе да се прибира и да ставам по-чист, а съм качил кила. 104 бях днес сутринта. Струва ми се, че съм качил размер в рамена и ръце, защото днес сложих една тениска , която ми беше добре , а сега ме стягаше в ръцете и се впи в раменете.
И гърбът ми се струва , че е малко по-чист и по-голям отпреди.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.09.19 10:13.

21.09.19
11:34

Тренировката:

Кръгове от :

1. Полулег - 5х90кг., 3х100,110,120 кг.
2. Гребане с Т -лост поднаклон - 6х50, 60кг., 5х70,70кг.
3. Обръщане от земя - 5х60, 1х 70,75,80 кг.
4. Военна преса  - 5х60, 1х 70,75,80 кг.

Кръгове от :

1. Кофички - 5СТ, 5х,15,15 кг.
2. Набиране - 3,3,3
3. Зерчер клек - 3х60,70,80 кг.
4. Станично разтваряне с дъмбели - 8,8,8 х 7.5 кг.

Днес увеличих малко тежестите и темпото, но пък ми падна броя на повторенията. За отбелязване е, че почти не се задъхах и бях относително свеж до края. На зерчер клека мисля, че за първи път слагам 80кг. и ги усетих много добре като натоварване и в краката и в ядрото. Военната ми тежеше. Мога да използвам оправдание, че я правих след полулег и в кръгове, но истината е , че просто  ми е слабо движение. 70 и 75 ми тежаха повече от 80, които бутнах доста по -леко от 75кг. При кофичките петиците с 15 кг., ми бяха по-леки от петиците със собствено тегло.
Ще се съберат отново няколко дни на домашни пици и сладкиши, но формата в момента не е толкова зле и мога да си ги позволя.

Храната вчера:
1. Овесени ядки с кисело мляко и бисквити.
2. Три домашни бургера, 1.5 литра сок, 50 грама уиски( то не е баш храна, но да кажем , че е храна за душата)
3. 100 грама слънчоглед, 500гр. йогурт.

Много обичам бургерите, които ми приготвя жената. Принципно ги ядем с телешко, но пробвах някакво много леко пикантно месо за бургери от лидъл и останах много прятно изненадан.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.09.19 11:37.

ДЕ

21.09.19
11:53

И аз на кофите съм така, но явно е от това, че сравняваш първата серия със СТ и веднага следващите с доп. тежест. Поне при кофите, първата серия и втората серия със СТ ми идват доста дървено, т.е. явна защото още не съм “загрял”/вработил движението. И вече като си направил 1-2 загряващи серии си готов, ама чак тогава слагаш тежест. При някои от другите движения имам същото обяснение-правиш в ниски бройки, с покачване във всяка серия, които едва ли не са вработващи, но явно точно момента в който вече си подготвен си набарал да сложиш по-тежкото, което ти е дошло по-лесно за вдигане.

21.09.19
11:59

казано от Деян на 21.09.19, 11:53:

И аз на кофите съм така, но явно е от това, че сравняваш първата серия със СТ и веднага следващите с доп. тежест. Поне при кофите, първата серия и втората серия със СТ ми идват доста дървено, т.е. явна защото още не съм “загрял”/вработил движението. И вече като си направил 1-2 загряващи серии си готов, ама чак тогава слагаш тежест. При някои от другите движения имам същото обяснение-правиш в ниски бройки, с покачване във всяка серия, които едва ли не са вработващи, но явно точно момента в който вече си подготвен си набарал да сложиш по-тежкото, което ти е дошло по-лесно за вдигане.

Принципно и аз донякъде така си го обяснявам логически , но пък  кофите са на вторите кръгове , тоест отдавна съм загрял . Отделно и правя по едни загряващи кръгове( които не ги вписвам ) преди работните . Пък може и психика да е. Като сложа тежест/ по-тежко очаквам едвам да се изправя/ избутам, а впоследствие излиза по- лесно отколкото съм очаквал.

ДЕ

21.09.19
12:10

Абе загрял си, ама е по-специфично движение. Не е като да идеш на раменна след лег. Ето например при мен-ако след лег тръгна да правя 10 ка на кофи /не в супер серия естествено/, ми е по-трудно, сравнено с ако преди това направя една петичка за вработване и след това 10 ката. Поне аз съм така.

23.09.19
11:52

Тренировката :

Трисети от :

1. Лег - 3х 120,130,140кг.
2. Тяга -3х120,120,120кг.
3. Клек с дъмбели - 5х25,25,25кг.

Трисети от :

1. Полулег - 8,8,6 х30 кг.
2. Набиране подхват - 3,3,3,
3. Преден клек 3х80,90,90 кг.

Не ми беше много ок тренировката, че вчера ядох до късно и днес сутринта ми тежеше на стомаха, а аз съм свикнал на по-леко да тренирам. 130 на лега ги усетих много леки и реших да пробвам 140. Даже хванах едно момче да ме пази с идеята да ми помогне на първото или второто повторение, а то направих чиста тройка с аванс за може и още едно повторение. НА вторите трисети имаше около 10 секунди почивка преди предния клек, че се редувах с един младеж и качвахме дискове.Въздухът днес свърши много отрано. На полулега 30-те ми бяха много леки затова и последната серия ги хванах успорено и допрях едни в други и бая зор ми дадоха.

След всичката храна тези дни , днес сутринта от любопитство се притеглих. 108.4кг. Реално теглото ми е в 4-5 кила по-малко, просто много “необработена ” храна имам в мен. Смятам даправя един 3-4 дневен фаст да се прочистя малко. Днес нахут с телешко( не от магазина) и вечерта пица с една дузина купички крем карамел.

25.09.19
22:17

Храната след около 48 часа фаст:

1. 5-6 оризовки.
2. Татарско кюфте, две купи леща, едно авокадо и домат на глакамоле, круша, 50 грама уиски.

В интерес на истината не бях много гладен, но ми беше мерак да опитам дюърса, та общо взето чупих фаста малко по-рано от предвиденото, иначе щеше да е утре сутринта или най-късно по обяд. Та днес се чудих кво уиски да си взема , като принципно не съм много по блендовете и все гледам нещо да опитам в насока сингул малц. Понеже обаче на Дюрса 12 ми хареса много и то не само за бленд,  апо принцип ,та като ми попадна в полезрението днес и си взех 15. След като вече опитах 12-та тук нямаше изненада - очаквах да ми хареса и ми хареса. Меко е на вкус и има приятен послевкус на дъб. Лично на мен ми харесва доста повече от другите по-масови и известни блендове. Между другото някой ако е опитвал Тамнавулина да каже(колкото и субективно да е ) как е спрямо другите спейсайд сингъли и като цяло бива ли го. Между другото ако не ме лъже паметта мисля, че  тази година за първи път купувам уиски. То така или иначе аз пия твърд алкохол 2-3 месеца през есенно-зимния сезон. Поне по това време вървят и повечето промоции. Баси пак го откарах на тема алкохол , та за протокола утре смятам да скоча да тренирам.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.09.19 22:19.

26.09.19
16:26

Тренировката:

Трисети от :

1. Лег от обратен накло 3х120кг., 3, 7 х130 кг.
2. Гребане подхват - 6х70,80,80кг.
3. Клек с дъмбели - 5х15,15,25кг.

Трисети от :

1. Лег с дъмбели с няколко секундни задържания в мъртва точка -  6,6,6 х30кг.
2. Мечка - 6 х55,65,65
3. Зерчер - 3х70,80,80кг.

Много трудно днес.Всичко ми тежеше много и бързо се изморих. Като цяло не съм доволен днес, дори и за моите скромни възможности си беше слабо. Отделно и имаше необичайно много хора за толкова рано сутринта.

Още не съм ял, но вчера татарското кюфте ми хареса , а не му се наситих, та днес ще хапна едни татарски кюфтенца. Трябва да си взема  кокали за буьонче за прекъсване на фаста,ама все забравям. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 26.09.19 16:26.

27.09.19
20:55

Храната вчера след около 19 часа фаст:

1. Протеин с прясно мляко и банан
2. Три татарски кюфтета, две филии хляб , две малки купички грис.

Храната днес след около 23 часа фаст:
1. Протеин с прясно мляко о банан:
2. Бургери( телешко, лук,чедър, домат майонеза, яйце, кетчуп)

Бургерите им сменихме малко рецептата. По принцип всичко се пърже, но стават доста тежки дори и за мен и напоследък вместо пържени, продуктите ги запичаме на грил тиган.

Днес работа и главоболия. Като за петък се прибрах към три с идеята да дремна, но децата бяха в стихията си и единствено си докарах главоболие с 30 минутна дрямка съпроводена  10-15 стряскащи събуждания. Нямам време за планината, но почти всяка вечер излизам с децата за да си почине малко жената. А излизането с децата е тичане, скачене, лазене , кълбета и т.н. Утре ако не мине котка път трениране . По някое време трябва да поработя , че не довърших всичко днес с идеята да дремна...

28.09.19
11:21

Тренировката:

Кръгове от:

1. Полулег -5х100кг., 3 х110,120кг.
2. Набиране - 4,3,3
3 и  4 - обръщане от земя и военна преса - 5х60кг., 2х70кг., 1х80,85кг.

Кръгове от :

1. Кофички - 6,6,6 х15кг.
2. Гребане с Т лост под наклон -5,5,5 х55кг.
3. Преден клек -4х60кг.,3х90,100кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели - 6,6,6 х7.5 кг.

Горе долу бива днес. Темпото беше добро. Задъхах се сериозно чак на последните врътки от вторите кръгове. На военната 85 ми тежаха доста, но не мисля,че ми бяха маск. На предния клек 100 си понатежаха, а и вече бях изморен, та на третото повторение имаше малко привеждане напред при изправянето.

Станах много рано тренирах рано , ама след това трябваше свърша накой неща и се забавих, та общо взето се прибрах преди малко. Храната днес ще е пържоли, пици, домашни сладкиши и т.н.

105 кг. ( на огледало и нормална снимка) :

Мнението беше редактирано от I`M на 28.09.19 11:26.

01.10.19
15:47

Тренировката:

Трисети от :

1. лег - 5,5,9 х120 кг.
2. Тясна тяга - 3,3,3х120кг.
3. Клек с дъмбели - 5,5,5 х15кг.

Трисети от :

1. Полулег с дъмбели със задържане - 6,6,6, х30кг.
2. Набиране подхват - 3,3,3,
3.Зерчер клек -3х60,70,80кг.

Бива горе долу. Усетих се днес, че се отпускам последните дни повече на лежанката и взех да слагам 130-140 кг. и знам, че ако продължавам в същия дух ще се увлеча отново и утре -други ден ще бутна 150. След седммица -две 160 и накрая  ще се мъча да си чупя пак рамената на 170 . Не мерси. Реших си да гледам да не слагам повече от  120 Те пък се оказаха тежки. На третата серия за финал реших да направя една 10-ка, но откровено не можах. Даже 9 повторение беше на кантар. Зерчер клекът повече ми тежи на ръцете, отколкото краката. Определено го усещам добре и в ядрото.Отдавна не се бях сещал за тясната тяга и тя се получи добре.Иначе тренировката на около 32-33 часа фаст.

Вече няколко човека ми казват , че съм качил на рамене и гърди. В гърдите съм си плосък, ама на рамена определено съм качил и смятам да намаля сериозно военната преса. Хем си знаех , че толкова често правене ще ми се отрази по този начин. Принципно на този процент мазнини, който съм в момента тежа около 99-100 кг., а сега съм 104-105. Ще спра и ОМАД, че явно при него качвам повече мускул и ще мина на нещо от рода на едно основно + нещо допълнително .

Храната след около 42 часа фаст:

1. Бульон от свински кокали , моркови, малко оцет и хималайска сол.
2. Мусака, домашен хляб ,  ябълка(след около час)

Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 01.10.19 15:51.

02.10.19
19:56

Храната след около 21 часа фаст:

Ориз с кисело мляко, две филии с майонеза.

Изморителен ден. Смятам да си сипя едно уиски и да се пльосна на дивана пред телевизора.

Мнението беше редактирано от I`M на 02.10.19 20:15.

03.10.19
10:54

Тренировката :

Кръгове от :

1. Лег от обратен наклон: 5х 130,120,110кг.
2. Гребане Т лост под наклон - 5 х 55,55,65 кг.
3. Обръща не от земя - 1 х90,80 кг., 4 х 70 кг.
4. Военна преса - 1 х90 , 80 кг., 4 х 70 кг.

Трисети от:

1. Полулег с дъмбели един в друг- 6,6,6 х30 кг.
2. Набиране - 3,3,3
3. Преден клек - 3 х80,90,90 кг.

Миналия ден казах, че ще намаля значително правенето на военна преса и днес сложих 90 . Несериозна работа . Единственият ми спомен когато съм бутал 90 е свързан с няколко секундата борба и много тежко. Днес минаха плавно и от раз. Отдавам го на факта , че съм 104 килограма . Много често съм минавал 100 килограма, но все когато не съм тренирал. В момента тренирам редовно и просто мускулната маса е повече съответно имам повече сила. Може би ще бутна 95 , но сто ме съмняват. Общо взето това ми е слабо движение( то аз май силни нямам , над 100 кила съм пък не мога бутна 170 лег) така, че пак бива . В крайна сметка за мен е по- важно да ми е тежко, отколкото самата  тежест , въпреки че по- някой път се унасям като тийнейджър на втората седмица във фитнеса.  Предният клек добре се получи . Точно в бедрата усетих натоварването. То и за Лега мога да кажа същото. Въздухът намаля към края на трисета, който трябваше да бъде кръг,  но забравих рамото с дъмбели . Доволен съм. Днес обратна пирамида за разнообразие. Общо взето е това .

03.10.19
11:20

Може би някъде има слабо звено, което те ограничава да клекнеш тежко на гърди, защото е странно да имаш по-силен лег от клек. При условие, че лежанката ти върви, не е чак толкова невероятно и военната да ти се отдава, въпреки че Нервакът ще го оспори.
Като спомена 170кг лег се сетих за Ванката и за “средностатистическия трениращ” с 270 кг мъртва тяга...
Усещането къде влиза дадено упражнение е субективно. Доскорошният рекордьор на лег например твърди, че не трябва да се бута с гърди и трицепс, а с гръб.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 03.10.19 11:29.

03.10.19
12:20

казано от Brown Bomber на 03.10.19, 11:20:

Може би някъде има слабо звено, което те ограничава да клекнеш тежко на гърди, защото е странно да имаш по-силен лег от клек. При условие, че лежанката ти върви, не е чак толкова невероятно и военната да ти се отдава, въпреки че Нервакът ще го оспори.
Като спомена 170кг лег се сетих за Ванката и за “средностатистическия трениращ” с 270 кг мъртва тяга...
Усещането къде влиза дадено упражнение е субективно. Доскорошният рекордьор на лег например твърди, че не трябва да се бута с гърди и трицепс, а с гръб.

Определено има, въпреки и че реално погледнато аз клека не съм го напъвал и не съм го правил толкова редовно. Напоследък го правя що годе редовно и лека- полека прогресира. Почнах с тройки на 60 сега спокойно правя на 90 , че и 100. В кръгове ми идват екстра . Предполагам , че на свежо може би ще направя 1-ца на 130-140. Не съм фен на големите крака и никога не съм имал желание да се напъвам на клека. Най- много  време и усилия си отдавам на лежанката. Иначе най - силното движение ми е тягата - най- бързо прогресирам там, но и на нея вече не ми се напъва. В интерес на истината кръговете без почивки с лекички тежести все повече ми харесват и в момента реално ми съвпадат с целите и възможностите.

П.п.- имам толкова много работа , а от сутринта само ръчкам по телефона и не ми се почва.

Мнението беше редактирано от I`M на 03.10.19 12:21.

03.10.19
13:08

казано от Brown Bomber на 03.10.19, 11:20:

При условие, че лежанката ти върви, не е чак толкова невероятно и военната да ти се отдава, въпреки че Нервакът ще го оспори.

Ако Нервака буташе тия кила по правилата, и пресата щеше да му върви 🙂 170 СТРИКТЕН лег си е сериозна тежест, без значение колко тежиш.
А тоя да не е рекордьор по лег с екипировка?

казано от Иван Марков на 01.10.19, 15:47:

Усетих се днес, че се отпускам последните дни повече на лежанката и взех да слагам 130-140 кг. и знам, че ако продължавам в същия дух ще се увлеча отново и утре -други ден ще бутна 150. След седммица -две 160 и накрая  ще се мъча да си чупя пак рамената на 170 . Не мерси.

Ако ставаше така... 😄 Може да вдигаш много и без да си чупиш нищо. Пробваш да работиш максимално стриктно и с пауза на гърдите, пък ако можеш бутай и 200 по този начин.

казано от Иван Марков на 01.10.19, 15:47:

Вече няколко човека ми казват , че съм качил на рамене и гърди. В гърдите съм си плосък, ама на рамена определено съм качил и смятам да намаля сериозно военната преса. Хем си знаех , че толкова често правене ще ми се отрази по този начин. Принципно на този процент мазнини, който съм в момента тежа около 99-100 кг., а сега съм 104-105. Ще спра и ОМАД, че явно при него качвам повече мускул и ще мина на нещо от рода на едно основно + нещо допълнително .

Проблем ти е, че качваш мускул!? При това в раменете?!

03.10.19
13:31

казано от Петко К на 03.10.19, 13:08:

А тоя да не е рекордьор по лег с екипировка?

Не, ето го рекорда:

На 22-та минута тук обяснява това, което написах.

казано от Иван Марков на 03.10.19, 12:20:

Предполагам , че на свежо може би ще направя 1-ца на 130-140.

Ще е интересно, въпреки че пак ще е по-слабо постижение от лега ти. 🙂

казано от Иван Марков на 03.10.19, 12:20:

Не съм фен на големите крака и никога не съм имал желание да се напъвам на клека.

Не вярвам да ти пораснат краката от единици, няколко пъти месечно.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 03.10.19 13:39.

03.10.19
13:33

казано от Петко К на 03.10.19, 13:08:

Ако Нервака буташе тия кила по правилата, и пресата щеше да му върви 🙂

То щото пресата много зависи от лега...като кофите.

03.10.19
13:45

Един или два пъти съм пробвал 170 и имах чувството, че гръдният кош ще ми се отвори отвътре навън. Може би това е най- натоварващата тежест , която съм усещал от всички видове упражнения. И като натоварване и като усещане е много различно от 160.  Преди на лежанката нямах никва техника и лягах плоско на пейката. Сега малко събирам лопатките и като, че ли вдигам малко по- добре, но ме съмнява да мога бутна 170 дори целенасочено да тренирам за това. Иначе при височина 179-180 и над 100 кила за толкова години трениране би следвало да имам много повече сила на лега. Аз и друг път съм го казвал - за мен човек тренираш редовно с базови упражнения за година трябва стигне 140-150 лег ако не е надарен физически, ако е надарен може и повече.

Иначе аз не търся едра физика и размер. Стремя се да поддържам по атлетична и нормална фигурс. Проблемът е че много ям и като тренирам и качвам и мускул . Знам как трябва да тренирам и храня за тази цел, но ми липсва воля основно храненето.
То и генетиката ми е такава , баща ми също е широкоплещест , само дето на моите години беше със светлинни години напред спрямо силата.

Бомбър -  под не искам големи крака нямам предвид , че от единици ще ми пораснат, а че ги неанглижирам , системно не им обръщам внимание и нямам мотивация да се напъвам на клека . А за да качваш сила трябва да натискаш. Аз лично винаги съм качвал сила в пирамида .

П.п. - ебаси некадърно написаният пост , ако се сетя по късно ще го редактирам от лаптопа, че с телефона зор.

Мнението беше редактирано от I`M на 03.10.19 13:54.

03.10.19
13:53

Ако си генетично предразположен да качваш в горната част, не се притеснявай, че може да ти пораснат краката 🙂

03.10.19
14:09

казано от Brown Bomber на 03.10.19, 13:53:

Ако си генетично предразположен да качваш в горната част, не се притеснявай, че може да ти пораснат краката 🙂

Ми всъщност генетично ми са големи ръцете и краката . Пък краката може и да ми са малки според общо приетите норми, ама на мен като ми изгледат големи ...

03.10.19
14:22

“за мен човек тренираш редовно с базови упражнения за година трябва стигне 140-150 лег ако не е надарен физически, ако е надарен може и повече.”
Ако беше така масово щангите по залите нямаше да са по 80…макс 100кг. на лега.

03.10.19
14:29

казано от nervak на 03.10.19, 14:22:

“за мен човек тренираш редовно с базови упражнения за година трябва стигне 140-150 лег ако не е надарен физически, ако е надарен може и повече.”
Ако беше така масово щангите по залите нямаше да са по 80…макс 100кг. на лега.

Това е така защото масово във фитнесите не се тренира. Във фитнеса в който тренирам се инвестира основно в нови машини. И то защото това се ползва и за машини  питат хората. Дъмбелите са до 30 кг., просто защото никои не ги ползва.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1