Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Прескочи до:

Днес подхванах поредния по-дълъг фаст тази седмица. Не знам вече 5 или 6 седмици  поред , като под 42-43 часа не съм падал. За сега се чувствам добре и ще карам така докато това не се промени.

Иначе поредният натоварен ден.  Утре ми се ще да тренирам, но за да тренирам трябва да стана по -рано от предвиденото и да направя една по-бърза тренировка, че отново ранни ангажименти.Общо взето е това.

Тренировката:

Кръгове от :

1. Лег от обратен наклон -  5,5,5х110кг.
2. Гребане от легнало положение - 8,8,8 х40кг.
3. Преден клек - 5,5,5 х60кг.
4. Полулег с дъмбели у.д. - 8,8,8 х20кг.
5. Набиране подхват - 5,3,4
6. Раменна преса с дъмбели - 8,8,8,х12.5.

Въпреки, че успях да стана рано все пак времето ми бе ограничено. Съединиха двата кръга в един по осъкатен вариант, намалих тежестите и увеличих темпото. Резултат беше, че приключих още преди да се изпотя, което също беше добре ,защото си забравих хавлията. Като за тренировка на тридесет и няколко часа фаст съм доволен.

Храната след около 46 часа фаст:

1. Протеин с прясно мляко и половин час след него - три контрафиленца на оребрен тиган, филия хляб, половинка студен чай, сладолед.
2. Сигурно преди лягане ще хапна грозде и още един сладолед.

Протеинът беше последната доза.Мисля да не купувам друг за сега, белкем взема , че отслабна най-накрая. Ама както съм свиканал да го пия със студено прясно мляко, най-вероятно ще поръчам скоро отново. Общо взето е това.

Храната след около 23 часа фаст:

1. Ориз със свинско и кисело мляко, две филии хляб, два детски сладоледа, 50 грама семки.

Много изморителен ден. Буквално преди 30 минути успях да се добера до банята и да си ударя един душ, за да мога да се отпусна в леглото. Снощи до късно четох , днес рано се събудих. Нещо взех да пия по 3-4 кафета на месец, а аз доскоро не пиех изобщо. Много късно лягам и рано се събуждам и то самостоятелно, без аларми и кафето не го пия с цел събуждане. Общо взето от малкото сън ме боли глава и ми се струва, че някой път като пия сутринта кафе (ако съм спал 2-3 часа) ине ме боли главата после. Може да си внушавам. В редките случай , когато пия е чисто кафе, без никакви добавки.

От времето когато костюмите все още ми стояха прилично 🙂

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 28.08.19 22:04.

28.08.19
22:47

казано от Иван Марков на 28.08.19, 22:02:

Нещо взех да пия по 3-4 кафета на месец

Ванка, аз само до 11ч. преди обяд вече съм на 4 кафета 😄

Тренировка:

Трисети от :

1. Полулег - 5,5,5 х90кг.
2.Тяга - 3,3,3 х110кг.
3. Клек с дъмбел -5,5,5 х20кг.

Трисети от :

1. Лег с дъмбели със задържане -  8,8,8 х30кг.
2. Някъв вид гребане на машина с механично движение и свободни тежести - 8х30 кг. на ръка.
3. Зерчер - 3,3,3 х60кг.

Нямах време и не правих почивки между отделните врътки. Между двата трисета почивката беше разтоварването/товаренето на тежестите. Обаче идеята , че няма  грам да почивам ме накара да намаля тежестите повече от нужното и изкарах трисетите относително леко.

Храната след около 21 часа фаст:

1. Гювече, две филии хляб , две големи купи сутляж.
2. Купа леща, купа кисело мляко с овес и мед, детски сладолед.

Вчера ядох късно и днес фаста дойде малко по-кратък. Направих и две хранения вместо едно, но относително леки.

Днес спокоен към доста скучен ден, чак имах чувството, че времето върви наобратно.

И една “мръснишка” класика за финал:

Тренировка:

Кръгове от :

1. Лег - 3 х 110,120,130кг.
2. Гребане с т лост под наклон - 6х50,60,60кг.
3 и 4 - обръщане от земя и военна преса - 4х60кг.3,3х 70 кг.

Кръгове от :

1. Кофички - 6,6,6
2. Набирания подхват- 4,4,4
3. Преден клек 3х 70,80,80кг.
4. Странично р.  с дъмбели - 8,8,6 х 7.5 кг.

Вчера имахме гости и легнах към два, та днес ми беше малко терсене с всичката тази храна дето ядох посред нощите . Поне като отидох сутринта имаше само един човек във фитнеса и беше айляк за трениране . Спи ми се нещо, така че може и да дремна следобед

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 31.08.19 11:03.

Храната след около 46 часа фаст:

1. Две котлетни пържоли, два земела с крема сирене, две купички сутляж.
2. след малко - слънчоглед и грозде.

Събота и неделя си похапнах-  и двата дни ядох  домашни пици, отделно на жена ми една приятелка ни донесе една тава чийзкейк, който си изядох почти сам . Нямах време да тренирам днес , а май ще пропусна и поне идните 3-4 дни , че ме боли коляното. Мисля, че го контузих по -възможно най -тъпия начин  - докато се люлях на люлката... Отделно  имам и доста ангажименти през идните дни. Сега съм обещал да гледам някаква анимация по хбо-то с дъщерята , което е много удобен момент за чопленето на слънчоглед. Общо взето е това.

Храната след около 22 часа фаст:

Три пържени яйца , три принцеси с кашкавал, домат, два детски сладоледа, 50 грама слънчоглед.

Мислих да направя един лег вкъщи, но не ми остана време и днес.
Миналия ден пихме  с колегата Тhe Irishman single malt, аз по-скоро само го опитах , но ме изненада изключително приятно и много ми хареса. Някакси вкусът му ми навяваше вкуса на по-отлежали от него уискита . Пък може би и щото не съм пил уиски скоро.

Отново направих над седмица без тренировки. Първо нямах време, след това по средата на седмицата се качихме малко нагоре. Отново падна яко ядене. Двете препоставки за яко преяждане при мен бяха налице - имах на разположение барбекю, дърва и домашни продукти. Не знам до колко прави впечатление от дневника, но аз джънк фууд( в широко приетия смисъл на думата) не ям. Не обичам чипсове, снаксове и прочие, а вафли и други подобни купени сладкиши ям много рядко. Преяждам основно с домашно приготвени храни . В случая почти всичко , с което се  хранех е отглеждано в двора и то сортове , коитосе ползват още отпреди навлизането на гмо -тата. Домашни домати, тиквички, краставици, картофи, чушки, ягоди, сливи и т.н. Всичко на жар. Пробвах и пица в камината, ама не се получи точно както го очаквах. След това се поразчетох и за другия път ще знам. Иначе телешки бургери, наденични, пържоли, зеленчуци - всичко си направих супер вкусно. Между другото правих сутрин , обед и вечер по 3-4 двусета кофички и набирания. Качих пак 2-3 кила, но не се оплаквам , а и ще гледам да ги сваля тези дни.
Утре ако не мине котка път утре ще отскоча до фитнеса. Отбелязвам си и че за два месеца кръгови тренировки/трисети имам доста напредък в издържливостта. Сега съм в доста по-лоша визуално форма от обикновенно, а се чувствам доста по -издържлив и не само чувствам и практически се вижда.

Това малкото на снимката не е глава лук, а домашен био пъпеш

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 09.09.19 19:19.

Тренировката днес:

Кръгове от :

1. лег от обратен наклон - 5х 110,120,120кг.
2. Мечка - 6 х 60,60,70
3. Преден клек - 3х80,90,90 кг.
4. Раменна с дъмбели успоредно- 8,8,8 х някви леки дъмбели.

Кръгове от :

1. Полулегс дъмбели - 8,8,8 х 30 кг.
2. Гребане под наклон с т лост - 5 х 75,75,65
3. Зерчер клек - 3х 60,70,70 кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели - 8,8,8 х 5 или 7.5 кг.

Като цяло доста по- добре отколкото очаквах. От нехарактерно многото за мен кофички и набирания последните дни имам яка мускулна на гърдите и гърба. Очаквах да ми се отрази негативно днес , но се получи добре. Малко по-бавно темпо от обикновено, но пък и бях на 33-34 часа фаст.

Вечерта  сигурно ще ям  нещо. Чудя се дали да не спра въглехидратите за няколко дни, ама по - скоро ще бодна 2-3 сладоледа още тази вечер . Кетото не е за мен .

Храната вчера след около 43-44 часа фаст:

1. Четири бъркани яйца с луканка, няколко маслини с аншуа.
2. Две кофички кисело мляко, три сладоледа, филия със сирене.

Храната днес след около 22 часа фаст:

Две големи порции ориз с кофичка кисело мляко, половин пиле, три сладоледа.


Днес имам зверска мускулна на краката. Отделно коляното ме заболя отново. Може би не трябваше да клякам вчера. Утре по план трябваше да тренирам, но имам ранен ангажимент и най-вероятно ще тренирам в петък. Другата седмица също ще ми са разбъркани малко ангажиментите и най -вероятно ще трябва да разместя малко тренировките. Предпочитам да тренирам вторник, четвъртък и събота, като общо взето си тренирам в тези дни. Сега обаче  с почването на училище , оставянето и забирането на щерката на/от училище , може би нямам да имам избор в дните и часовия пояс и ще тренирам , когато  и ако имам време. Вчера бях на родителска с жената. Малко странно, защото имаше само още един татко, всичко друго беше майки, но пък имам желание да ходя или поне за момента е така. Предполагам, че след още 2-3 такива срещи и ще оставя  жената да си ходи сама. Общо взето е това.

Един от малкото комерсиални певци , които харесвам. Отделно и в в този трак флоулът му е много добър и текста си удря твърдо .

11.09.19
19:41

Само да попитам, Wu-Tang Clan не са ли комерсиални?

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 11.09.19 19:42.

казано от Brown Bomber на 11.09.19, 19:41:

Само да попитам, Wu-Tang Clan не са ли комерсиални?


Не , изобщо не смятам,  че са комерсиални въпреки изключителната им популярност  и успехи. Трябва да се има предвид, че  са популярни и известни най-вече в една група от  хора, които слушат рап още от деветдесетте. В днешно време масово слушащият поп, ар енд би  и дори рап не е чувал за клана. Дори в момента хората, които слушат популярните рап изпълнители по телевизията не са  и чували за Ву танг, както  и аз не знам каква музика пускат по музикалните канали. Отделно това е групата с най-верните  фенове , тоест ако си бил фен на Ву през 93 най-вероятно си  и в 2019г. Определено имат и няколко общоизвестни мейнстриим хита , но като цяло са абсолютно неизвестни за масовия слушател.
И трябва да се има предвид, че говорим само за основнaта група, свързаните с клана групи и певци навярно дори и човек слушащ рап, ако не е запален ву фен, не ги е чувал.
И  за да не бъда напълно голословен ще дам пример - от всички познати и  приятели, които са се возили с мен в колата “най-непоносим” за слушане им е бил ОДБ и са питали каква е тази музика.
Следващо по ред  - по кое общоизвестно/а радио /телевизия можеш да чуеш liquid sword, the mistery of chessboxing , protec ya neck, brooklyn zoo и т.н ? И къде може да чуеш / видиш новите парчета от 2018, 2019 освен по тубата, където имат макс по милион  гледания?  Някак си не съм ги чул ни по радио, ни по заведения, ни от някаква преминаваща кола или от където и да е.

За мен няма значение дали една музика е комерсиална стига да ми доставя удоволствие. Лично за мен  самото понятие комерсиална музика означава известна и разпознаваема . Направена с цел да се хареса на широк кръг от хора и  с цел да донесе повече продажби
и  печалба. В тази връзка и комерсиалната музика е малко като модата, прави се и се продава това , което върви в момента. Колкото по - гледаема/купувана е една песен, албум, група , то и толкова по - разпознаваема й продаваема е за масовия потребител.
Естествено всеки един музикален продукт,  в който са вложени средства е направен с цел печалба, но мисля , че се разбра какво имам предвид.
Отново дълъг пост, но пък тази вечер има свободно време за губене.

И за финал един поздрав:

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 11.09.19 22:05.

Храната след около 23 часа фаст:

Половин пиле, една средно голяма касерола с ориз, кофичка кисело мляко, два сладоледа.

Доядох си пилето от вчера. Въпреки, че вчера отново го съпроводих с ориз с кисело мляко и днес ми се ядеше отново от същото, та това и ядох.

Походих вграда пеша.В планината лека разходка със семейството, направих няколко спринта с децата на рамото, то и нямах физическа сила за нещо повече, защото и днес бедрата са с яка мускулна, а като добавя и болката в коляното...

Може би вечерта ще изчопля 50-60 грама семки и ще изпия литър прясно мляко. Утре мисля да отскоча до фитнеса за едни двусети, но да дойде утре пък ще го мисля тогава.

Тренировката:

Двусети от:

1. Полулег - 5х90,100,100,100кг.
2. Набирания - 4,4,4,3

Двусети от:

1. Лег с дъмбели и задържане в мъртва точка- 6,6,6 х30кг.
2. Тяга - 3,3,3 х120кг.

Двусети от:

1. Обръщане от зема - 3х60кг.,3,2 х70кг.
2. Военна преса - 3х60кг.,3,2 х70 кг

Нямах много време затова и набързо по план само двусети . То като започнах установих и че всичко ме боли и че ме мързи, та без много напъване и днес.


Храната след около 23 часа фаст:

Гювече, две филии хляб, 100 грама слънчоглед, два сладоледа.

Вчера в крайна сметка си останах на едно хранене . Днес доста ходене пеша.
Нещо не мога се набирам напоследък. На кръговете едвам правя по 3-4 повторения. Пробвах миналата седмица в двусети с кофички и отново супер рано укапах. Едвам правя по 7-8 набирания, като след 3-4 губя и формата на изпълнение. Клипа го прехвърлях от единия телефон на другия и от 4к стана на едвам се вижда...

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 13.09.19 17:07.

Храната вчера след около 23 часа фаст:

1. Тас кебаб, филия хляб.
2. Пица с домашна майонеза, сладолед с домашно сладко от боровинки.

Храната днес :

1. Две големи калцонета, две кифли с шоколад.
2. Прияло ми се е крем карамел...

Вчера общо взето цял ден се занимавах с приготвянето на доматено пюре. Правихме го по старомодния начин с ръчно мелене на доматите, та си отне време приготвянето.Тъкмо приключихме и братовчед ми докара мавруда за виното, та го разтоварихме и сложихме в бидоните и него. Принципно нашите си предпочитат мерло за вино, но тази година ще е мавруд. Днес цял ден почивка и даже допреди малко спах. На мен следобедната дрямка в повечето случаи ми е най-хубавият сън. През ноща спа по-малко и неспокойно.
Утре смятах да отида да тренирам след като приключим с първия учебен ден, но ми изникнаха едни работи и не знам дали ще ми остане време и за фитнеса, а следващите дни няма  да имам грам време за трениране, та ще се опитам утре да вмъкна една 12-20 минутна тренировка . Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 15.09.19 18:04.

Тренировката:
Кръгове от:

1. Лег - 5,5,4 х120кг.
2. Набирания - 5,4,4
3. Преден клек - 5х60кг., 3,4 х80кг.
4. Раменна с дъмбели - 6,6,6 х20кг.

Кръгове от :

1. Кофички -5,5,5
2. Мечка - 6х60,70,70кг.
3. Зерчер клек - 3й60,70,70кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели -  8,8,8 х7.5 кг.

Отидох късния обед, в нетипично за мен време. Имаше някакви тинейджъри дето ги чаках , редувах се. На лега беше ебаси слабата работа . За кофичките изобщо няма какво да споменавам.
Учудващо зерчерът ми беше лек, за късмет обаче я нямаше меката поставка /приставка дето я слагат по принцип да им е по-меко на врата при клек. Аз я слагам на зерчера, че като се поизпотя и яко ми се плъзга лоста по предмишниците. Затова и не рискувах с повече килограми. На последната серия ръцете ми яко се плъзгаха по лоста и бая притискане на предмишниците към тялото падна.
Иначе днес времто си мина в еуфорията покрай първия учебен ден. Аз лично се изморих доста защото гледах синковеца докато жената се оправя с щерката за първия учебен ден. Сборно сигурно съм го държал на ръце поне два часа и половина.
За финал смятах да завърша деня с вкуса на пълнолетен ливет, но незнайно защо вместо ливета ми се припи джура , та с кеф си сипах едно от джурата. Очакват ме няколко натоварени и не дотам приятни дни.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 16.09.19 21:46.

Тренировката:

Трисети от :

1. Лег от обратен наклон - 5,5,5 х120,4х130кг.
2. Тяга - 3,3 х 120кг., 3,3 х130кг.
3. Клек с дъмбели -5,5 х20кг.,5,5 х25 кг.

Трисети от :

1. Полулег с дъмбели - 6,6,6,6 х30кг.
3. Набиране подхват - 4,3,3,3
4. Преден клек - 3х60,80,80,80 кг.

Храната вчера след около 24 часа фаст:

Хапки от пилешки гърди на фурна с домашен млечно-майонезен сос, две филии хляб, половин шоколад, доза протеин.

Тази седмица за ралика от последните няколко няма да имам по-дълъг фаст. Пратиха ми някви реклами на намалени протеини и си взех.
Вчера около 900 км път, надявам се за последно ходих до Варна. Общо взето нямам време тези дни. Напоследък лягам около 1 и ставам около 5:30-6:00. Вчера от пътя ли се уморих много или поради друга причина, но заспах в 11 и днес се събудих в 4 . Малко скука докато стане време за трениране, но се чувствах супер енергичен и наспан, та общо взето се въртях в леглото , докато се събуди щерката да се оправя за училище.

Уж коремът взе да се прибира и да ставам по-чист, а съм качил кила. 104 бях днес сутринта. Струва ми се, че съм качил размер в рамена и ръце, защото днес сложих една тениска , която ми беше добре , а сега ме стягаше в ръцете и се впи в раменете.
И гърбът ми се струва , че е малко по-чист и по-голям отпреди.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 19.09.19 10:13.

Прескочи до:
Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1