Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.08.15
19:50

Храната след около 16 часа фаст:
1. Лазаня с четири вида сирена, едно парче пица.
2. Кашкавал и сирене със сметана на фурна, обичайната салата, многозърнест хляб.
3. Доза протеин с прясно ,мляко мляко.

Утре сутринта може да скоча до залата за малко набирания, а клека да го оставя евентуално за недяля. Утре като стана ще видя какво ще ми хрумне.
Изнерващ и скучен ден. Това е !
Доста интересн текст  и въпросите , които се повдигат в песента навярно много хора си ги задават, въпреки, че аз съм вярващ.

29.08.15
12:04

Тренировка:
Загрявка - кръст/рамо и гръб -скрипец

1. Набиране подхват -5СТ, 1,1,1 х 50кг.,1,1,1х40кг.,3,3,3х20кг.,5СТ,5СТ,5СТ.
2. Широка тяга - 5х20кг.,5,5,5,5 х50кг.

Много слаба тренировка. Много отпаднал бях. Събудих се още в 4 сутринта, а фитнеса отваря чак в 8. Отделно имам много силна мускулна треска в гърдите и рамената, която я усетих и на набиранията. На третата серия на 50кг., набиране, дори не можах да заключа и  свалих на 40кг. Тягата изобщо не знам дали я правя правилно в момента. Направих клип на набирането на третата серия 50кг. и на мисля предпоследната серия на тягата. Много бавно се качва в тубата, като се качат ще ги постна.

Храната:
около час след тренировка - една свинска вратна, 300 грама кашкавал на фурна със сметана, голяма купа с кисело мляко, лешници, овес и стафиди.
Днес съм реших да засиля малко храната, че наистина съм отпаднал. До края на деня ще изям едно пиле с картофи на фурна, още 1-2 кисели мляка и кило праскови. За утре сутринта бях планирал да ходя да клякам, ама сега се сетих, че ще идват да слагат паркета и не знам дали ще имам време да скоча до фитнеса преди да дойдат за монтажа.
Сутринта като пътувах за фитнеса на едно от колелата докато чаках да се включа, отстрани на колата чакаше да се включи и една велосипедистка, като след няколко секунди ми светна, че е една от бившите ми приятелки и си викам ” глей ся какъв добър човек съм, ако ролите бяха разменени -аз с колело, тя с кола, съм сигурен че щеше да ме “чукне” с колата, а аз като добър човек се направих, че не я видях и си продължих, пък като се разделяхме аз излезнах лошият”.  Това жените са много злобни същества понякога.
Това е !

KA

29.08.15
17:11

Недей въобще да караш колело, щото другият път тя ще е с колата и ще те забележи и може след това да нямаш късмета да пишеш тук :)

29.08.15
18:21

Няма такава опасност - аз дори не мога да карам колело.

Третата серия набиране, на която не успях да заключа:

Широката тяга, нещо при пускането не ми се получава:

29.08.15
22:36

При мен този “ефект” при спускането се тушира като застана идея по-широко и при клякането се старая да отварям колената.

31.08.15
09:14

При тягата се получава така, защото се стремиш да си изправен в негативната фаза, а това е излишно. Трябва да пускаш контролирано, но не бавно.

Иван

31.08.15
10:07

Някой да ти покаже правилно изпълнение на широката тяга, ако искаш.

31.08.15
10:36

казано от Boby_ на 31.08.15, 09:14:

При тягата се получава така, защото се стремиш да си изправен в негативната фаза, а това е излишно. Трябва да пускаш контролирано, но не бавно.

Прав си. Преди нямах този проблем. Явно наистина в момента много повече мисля върху изпълнението особено върху негативната част и нещата се получават неестествено. Преди наистина го нямах този проблем, явно има някакъв психологически момент и прекалено много мисля върху изпълнение на самото движение.
Иван - клипове в интернет бол. Както писах по- горе проблемът май наистина е в стремежа ми да си държа гърбът постоянно прав, за да не прещрака нещо. Ще пробвам и снимам пак, като имам предвид казаното от Боби и Нервака.

Освен това, тея дискове май са с по-малък радиус и се получава дефицит. Пробвай да подложиш по един диск отдолу.

31.08.15
13:41

Според мен тая широка тяга ти е излишна за момента, особено с това изпълнение, най-малкото защото ти е лека.
И на теб бих ти препоръчал трап бар, там ще си изправен, а пояса ще се натоварва безопасно.

Gogo

31.08.15
14:06

Самото положение на тялото при старта е погрешно. Оттам идва и проблемът, като се опитваш обратно да се върнеш в същото положение. Клекнал си до долу. Коленете не са върху петите ти, а върху пръстите. Пети, колене, рамо, трябва да са в една линия.

Мнението беше редактирано от Gogo на 31.08.15 14:06.

31.08.15
14:13

Ако питаш щангист ще ти каже, че е правилна стартовата позиция ;)
Просто не му трябва.

Gogo

31.08.15
14:55

До ся се рових да търся някво клипче на тяга от щангист с такава стартова позиция. Е, не намерих такова нещо. Ако ти или някой, който е съгласен с мнението ти, успеете да изровите такава тяга от щангист, ще се радвам да я споделите. ;)

31.08.15
15:10

За щангистите широката тяга не е нещо повече от помощно упражнение за изхвърляне, ако изобщо я правят. Затова трябва да търсиш клипове на цялото движение, ако ще даваш примери с щангисти, а на такива се вижда, че доста щангисти започват от подобна позиция, макар и с не чак толкова “счупен” назад врат.

Гого, аз съм съгласен със Сашо. Има вариант на тази тяга, който се ползва за заякване на позицията и стойката в първата фаза на движението.
Аз също въртя нормална с дефицитна тяга, защото при дефицита, много добре се активира и заяква ядрото и се научаваш да го ползваш добре точно в критичните позиции за тялото - в долна мъртва точка на клек и при първоначалното дърпане при различните видове дърпания от земя, когато си сгънат.

Наистина, въпросът е дали му трябва подобно упражнение и какво цели с него.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 31.08.15 15:15.

Gogo

31.08.15
15:18

Мда, явно сме се разминали нещо. Аз говорих като цяло за тягата. А вие за широката тяга, която е с кг-ми далеч от кг-те за макс на една тяга. Вече, ако някой каже, че такава позиция е нормална и за как да я нарека, нормална тяга, тогава въпросът си ми остава.

31.08.15
15:43

Винаги съм почвал от тази стартова позиция и съм нямал дискомфорт при нея. Не казвам че е правилна или неправилна, но винаги съм тръгвал така и съм се чувствал стабилно.
За съжалеление нямам достъп до трап бар и не вариант към момента, въпреки че ми се иска да пробвам. Принципно въртя тясна - широка тяга, но найстина работните тежести ми са леки, а искам да си задравя още ядрото преди да увелича тежестите. Може да мина само на т.тяга , която май трябва също да снимам.
Ще помисля върху дадените съвети и ще се опитам да ги приложа.

31.08.15
19:45

Тренировка:
Загрявка .
1. Полулег  - 15х50кг.,8х80кг.,5х100кг.,3х110кг.+10х80кг.
2. Лег от обратен наклон - 8х65кг., 8х85кг, 8х105кг.,6х115кг. +10х65кг.
3, Преден клек - 10х20кг.,8х40кг.,6х60кг,8х40кг.

От дискусиите за тягата днес реших да си правя лег. За съжаление, обаче ме заболя нещо, което не беше до сега - лакътя. Та и лега трябваше да правя с по-леки тежести, че особено на 110кг. си ме прободе сериозно болката. Хубавото на предния клек беше,че всяко едно повторение го усещах само и единствено в краката. Трябваше да тренирам утре, но изникна нещо, а днес също съм относително зает, та направих набързо, почти без почивки всичко. Понеже се споменаваше целта на широката тяга, отбелязвам, че при мен няма някаква конкретна цел, просто я усещам добре и ми е кеф да я правя.

Храната след около 22 часа фаст:
1. Свиски врат на скара, обичайната салата, многозърнест хляб.
2. Доза протеин с прясно мляко.

Днес някъв странен ден, със странни проблеми и ангажименти. Иначе наближават избори и се почна с ремонтите, които ми удължават пътя за работа с около 20 минути и ще трябва да тръгвам по-рано.
Едно хубаво парче от далечната 98, найстина остарявам:

НИ

31.08.15
21:35

Сори за спама, ама мисля че ще оцениш, ако не е стигнало до теб. Прясно, прясно от Мос Деф :)

31.08.15
22:03

Лично аз, в този дневник, няма как да определя Mos Def, като спам :)

01.09.15
20:20

Храната:
1. Обяд - 500 грама йогурт, литър прясно мляко,
2. Вечеря - около 500 грама кайма60/40 с/т. на кюфтета, многозърнест хляб, гръцки чушки, кетчуп
3. Доза протеин с прясно мляко.

Вчера само със свинската пържола и дозата протеин, ме изкара точно до днес по обяд. Днес имах уникално изнервен ден, че и окъснях на всичкото отгоре. Общо взето умът ми е зает с “нерви” и “яд”

От друга страна пък циците вървят, дори и по тениска се очертават добре. Не, че са нещо особено, напротив даже са малки, но като за моя ген съм доволен:

02.09.15
19:40

Храната след 16 часа фаст:
1. Две парчета мазна пица, тъпкана с имитиращи продукти - адски вкусна, 500 йогурт череша, 10 бонбона мерси.
2. Може би риба, а може и да пропусна.

Днес не се чувствам добре. По-едно време така ми се замая главата и ме изби студена пот, че още преди края на работния ден, беше ясно че няма да тренирам.
Последният пост от дневника на Петър/галактическия стопаджия/ ме подсети, че и аз напоследък имам също като него изключително изострено чувство за глад. Такъв вълчи глад ме гони от близо 2-3 седмици, че трудно си изкарвам фастовете, ако изобщо ги изкарам, а това се случва много рядко по принцип. Не знам дали и аз се готвя за зимата, ама ако продължа в същия дух и ако взимата е мека като миналата година, може и да нямам нужда от отоплителни тела. Показателно за апетита е и изяждането на 10 броя от тея гадните бонбони “мерси”.  Работния ден - а бе бива.

03.09.15
20:16

Тренировка:
Загрявка -обичайната.
1. Набирания р. надхват -10х5 хСТ
2. Тясна тяга - 8х50кг.,6х100кг.,6х100кг.,3х110кг.,6х80 кг.

Днес отново бях доста зле, ама реших да тренирам. Като цяло слаба тренировка, но поне изнтезитета беше висок. Първите 5-6 серии набиране ги изкарах на горе долу 20 секундни почивки. На 110кг. при тясната тяга не ми тежаха, ама хвата ми си замина като граповото покритие на китайския лост.

Храната след около 16 часа фаст:
1.Обяд  - две кисели млека с малко стафиди.
2. Вечеря - 5 яйца  със сирене и две малки филии многозърнест хляб.
3. Преди лягане доза протеин.

Отново нерви на работа, което ме кара да дам един съвет на четящите - шефа винаги е прав, дори и да говори глупости. Жалко, че аз не го спазвам този принципи си влошавам положението и нервите, което е безмислено. Типично по български, хората знаят, че има проблем, ама не искат да им се казва, че има проблем. Как да е. Май, май е това.

04.09.15
19:10

Храната:
1.Обяд - кофичка кисело мляко 4,5%, 500 грама йогурт с ягоди.
2. Преди вечеря  - един сладолед марс, един сладолед баунти.
3. Вечеря - Пиле с картофи и сирене, кетчуп , многозърнест хляб, литър сладолед с орехи, стафиди и малко бурканче от домашно сладко с боровинки.

Днес като цяло средна работа работен ден.  Нещо ми е мързеливо. Пуснал съм си си тубата на ти ви то и сега след като допиша дневника ще отворя малко манга да прегледам и така...

Мнението беше редактирано от I`M на 04.09.15 19:11.

05.09.15
13:28

Тренировка:
Загрявка - обичайната.
1. Лег КВВ - 30х20кг., 8х50кг.,5х100кг.,5х110кг.,18х80кг.,15х50кг.
2. Полулег с дъмбели - 8,10,12 х24 кг. /на ръка/
3. Преден клек - 8х20кг.,8х40кг.,5х60кг.,8х40кг.

На лега петиците на 100 и 110 без проблем. Замислих се дали да не кача на 120 и там да направя една петица, ама заради болките в лакъта, реших да сваля и да направя малко бройки. Чудих се на 80 дали да не направя една 20-ка, ама бях сам и викам да не рискувам да се затисна. Поради проблемите с лакътя умишлено държах лактите по -навън от тялото, което пък от своя страна удари рамената.
На предния клек последния път 60-ми бяха екста, даже днес виках да качвам на 70кг, да ама не. Днес си ми тежаха доста, даже мисля, че на 1-2 повторения малко присвих колената и се приведох напред. Снимах клип на клека и лега, като ги обработи тубата по късно ще ги кача.

Храната:
досега  - 400 грама пилешки гърди с 200 грама бял ориз със зеленчуци, доза протеин с прясно мляко.
Днес скочихме уж да купим само някой дребни неща, а то си заминаха пак пари. Не знам какво става, ама имам чувството, че всичко е станало супер скъпо, за разлика от доходите. В единия магазин почти нищо особено не купихме, само основни неща и си заминаха почти 70 лева, направо не знам. Олието за няколко месеца скочи с почти 40%, знам, че говоря като пенсионер, ама нещо ме вълнуват тези неща.
Много тавтологично повтарям “Днес” в постовете, ама то пък не е и утре дето се вика.
Иначе това са покупките за 70 лева, без малко, чак ги снимах като количество, баси верно искат да ни изгонят от тази държава:

05.09.15
17:35

Легът:

Преденият клек:

Мнението беше редактирано от I`M на 05.09.15 17:37.

06.09.15
14:00

Тренировка:
Загрявка - обичайнато.
1. Тясна тяга - 8х20кг.,5х50кг.,5х100кг.,5х100кг.,5х80кг.,5х50кг.
2. Набирния с успореден хват  -няколко серии собствено тегло.
Няколко суперсерии за рамо на машини.

Днес, някакъв типичнен неделен мързел ме бе налегнал и отидох до залата само заради скуката, породена от пустото ми раннобудие. Тясната тяга зор, мускулна в бедрата и задника. Набиранията -мъка, мъка. Поне отчетох някаква физическа активност. Веднага след тренировка и около 2 часа физически труд, тип хамалин.
Храната до момента:
1. 5 яйца с много сирене и кашкавал, ръжен хляб, кетчуп.
2. Пилешки гърди на фурна, бял ориз варен ориз, ръжен хляб кетчуп.
Вечерта ще имам и гости, та може да вкарам малко бърбънче за наздраве.
Отпуснах храната пак и веднага взе да си проличава визуално, водна задръжка, подпухване и омазняване. Иначе в момента уж преспивам детето, ама то и на мен взеха да ми се затварят очите, та нищо чудно да му ударя и аз една дрямка.

Все пак снимах тясната тяга, мисля че положението на тялото при  старта е различно от при широката тяга:

“Любимите” набирания. Тук трагедията е пълна, на два -три пъти се наложи да прихващам дръжките в движение, е хвата изпуснана:

07.09.15
20:18

Вчера попрекалих и днес цял ден съм с главоболие, а и отново вдигнах високо кръвно.
- купа пилешка супа, хляб от лимец, една телешка наденица, кетчуп.

08.09.15
20:34

Тренировка:
Загрявка - обичайното
1. Полулег  -10х40кг., 6х80кг.,5х100кг.,5х110кг.+10х80кг.
2. Лег КВВ - 6х60кг., 6х90кг., 5х100кг., 3х110кг., 10х80кг.
3. Лег на машина - 3х8

Като цяло реших да не си давам много зор днес и не си дадох. На лег на 110 загубих баланс малко и не можах да направя петица.

Храната след около 17 часа фаст:
1. Две кисели млека 4,5%, 50 грама стафиди.
2. Вечеря - гнездо/кайма, яйце, кашкавал/ хляб от лимец, лек десерт/ к. мляко, сметана, праскови, ябълки, банани, сладко от боровинки, акациев мед и бишкоти/
3. Доза протеин - под въпрос.

Днес да взема да опиша и добавките - дхеа, магнезий, омега 3, мултивитамини, 30 грама бцаа и може би доза протеин.

Жената направи един лек десерт, който става доста тежък като изядеш две големи купи от него.
Взе да ми свършва Кетчупа и трябва да купувам. Интересното е, че го купувам на цената от 8.79лв.и в деня след като си го купя, го пускат на промоция от 5.55лв., чак взех да се дразня. Вече няколко пъти се случва така и  сега съм сигурен, че няма да го намалят докато не  го купя на нормалната цена, ама утре ще мина да взема, та да го намалят, поне другите хора да го купуват на промоция.
Апетитът продължава да расте, пропорционално с мързелът, та както е тръгнало за коледа може да приличам на дядо коледа - с коремче и румени бузки . Какво пък, поне детето ще ми се радва. Това е, поне до Коледа.

Верно така стана внаши дни!

09.09.15
20:34

Храната след около 21 часа фаст:
1. Свинска кайма на фурна/около 300 грама/, една дебела телешка наденица, две свински пържоли, кетчуп, купа сметана с кисело мляко, бишкоти и сладко от боровинки, 5-6 бискивити намазани с течен шоколад, грозде.
2. С оглед на количеството описано в т.1, точка 2 най-вероятно ще остане празна.

Ми гладен бях, сега вече не съм гладен. Нашето си грозде е доста сладко и ми се ослажда, та похапвам по-повечко.
На работа някакви интересни неща се случват, които все още не мога да осмисля, добри ли са, лоши ли са, плюй си на петите Иване ли са, ама то скоро ще се разбере.

Иначе главата както обикновенно ми е пълна с празни мисли за жени. Та май е това -  празна глава, пълен търбух  - мечтата на средностатистическия българин.

Който може да дой кравата докато може и  то по най-добрия начин който знае:

10.09.15
21:05

Тренировка:
Загрявка -обичайната:
1. Набирания подхват - 15СТ, 2х3х15кг., 4,3,3 х 10кг.
2. Военна преса - 15х20кг.,8х40кг.,5х60кг.
3. Разходка с дъмбели/20кг./ + фейс пул + разтваряне с дъмбели над глава/6кг./

Днес трагично положението. Минали ден тренирах гърди, а днес имам брутална мускулна треска на гърба. Още на първата серия набиране мъка. Едвам правих тройка с 15 кг., добре, че поне някои повторения бях със задържане. За съжаление на военната се подведох. Планът беше да правя с най -много 30, но използвах лоста на едно момче, което правеше гребане с него. На всичкото огоре ги обръщах от стоеж, действително само на ръце, без участие на кръста, ама сега кръстта леко ме стяга, дано да е само натегнатост.Напоследък, уж сравнително често тренирам, а постоянно имам мускулна треска, което не ми харесва.

Храната след около 18 часа фаст:
1. Йогурт череша 500гр., 400гр. к. мляко 4.5%
2. Гювече/кайма, яйце, сирене, кашкавал, маслини и кетчуп/, малко ръжено-пшеничен хляб.
3. Доза протеин с прясно мляко.
Нещо нямах много апетит на вечеря.

Де%€ба нещо студено стана. Отделно бях забравил, че събота е било работен ден. Общо взето е това.

10.09.15
21:35

Аз след травмата( и сега за пореден път) много внимавам с обръщанията,те винаги са инициирали  болка по-късно...А един път направо си ме върнаха седмица назад с лечението...

10.09.15
22:18

казано от nervak на 10.09.15, 21:35:

Аз след травмата( и сега за пореден път) много внимавам с обръщанията,те винаги са инициирали  болка по-късно...А един път направо си ме върнаха седмица назад с лечението...

Аз изобщо ги избягвам, въпреки че ги смятам за едно от най-добрите упражнения за трапец. Просто едно момче, правеше гребане от стойка и реших да обръщам за военната преса от стоеж, вместо  тепърва да разтоварвам лоста от пода и да го товаря на стойка. Направих общо 3 обръщания- само с лоста, с 40 и 60, като наистина само на ръце ги обърънах или поне така ги осетих. Определено са противопоказани за нашите болежки.

11.09.15
18:59

1. Грах със свинско каре на фурна, ръжено-пшеничен хляб, домашен сладкиш/ кисело мляко, сметана, банани, праскови, ябълки, стафиди и домашно сладко от боровинки, 0,5 л сладолед със стафиди, орехи и сладко от боровинки.
2. Кофичка кисело мляко - 4,5% с 50 грама стафиди.

Днес си изкарах фаста, въпреки големите напливи на глад. Общо взето се стремя поне в дните, в които не тренирам да изкарвам поне по едно 20 часа. В дните, в които тренирам, целта е 16 часа.

Днес е петъко-четвъртък, утре е събото -петък, а неделя си е неделя, само че с работна предистория.Това е. Общо взето постът ми днес ще доста по-постен от вечерята.

13.09.15
12:56

Тренировка:
Загрявка - обичайната.
1. Лег - 20х20кг.,12х60кг., 5,3 х 120кг., 5х110кг.,5х100кг.+15х60кг.
2, Полулег  с дъмбели - ъп серии - 8х16кг.+8х18кг. + 8х20кг. +8х22кг./на ръка/
3, Преден клек - 6х20кг.,6х40кг.,6х50кг.,6х60кг.

Разочароваща тренировка. Легът трагедия. Помагах си с крака, кръст, бритон и всичко налично за да ги бутна тези трагични 120кг. На много движения не ми пука за работна/максимална тежест, ама на лега не е така. Ще наблегна малко на него, че да не се излгам с такива опити на 120кг. Общо взето това, за днешните напъни да тренирам.

Храната до момента:
1. Грах с пилешко, две ръж./пшен. филии хляб. По  - късно гювече, кисели млека и сладкиша със сметаната и плодовете. Вчера съм изял  почти 0.5 сметана разбъркана с едно кисло мляко и доста плодове и мед + пакет бисквити с 400 грама течен шоколад.

Обобщения за деня - мързи ме да гледам.

Жалките 120 кг.:

13.09.15
13:46

За мен си ги вдигаш съвсем добре и свежо...бих желал и аз така!

13.09.15
15:05

казано от nervak на 13.09.15, 13:46:

За мен си ги вдигаш съвсем добре и свежо...бих желал и аз така!

За съжаление на 4-то и 5-то повторение си отлепих задника от пейката, защото ми тежаха. Тоест едвам вързах една 5-ца, което за мен на тази тежест си е доста сериозен регрес.

Иван

13.09.15
16:03

Не ти ли е неудобно с тези черпаци на главата?

13.09.15
16:39

казано от Иван на 13.09.15, 16:03:

Не ти ли е неудобно с тези черпаци на главата?

Изобщо, даже толкова съм им свикнал, че ми е странно, ако не съм ги сложил.

13.09.15
17:18

Според мен много “плоско” лягаш на лежанката. Не че аз правя кой знае какъв мост, но при всички случаи все пак опирам в уреда само с таза, плешките и раменете, а не с целия гръб.
Ако пробваш с лек мост и стабилно поставени крака (по-назад от сегашната им позиция), ще намалиш автоматично възможността за отлепяне на таза.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1