06.04.13
21:49
Може ли да ми кажете тази програма дали е добра за покачване на мускулна маса,защото още не мога да си направя програма и искам малко помощ!МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Всичките упражнения са по повторения8х4серии
I ден
1.Изтласкване от тилен лег
2.Изтласкване от обратен лег
3.Изтласкване от полулег
4.Повдигане на дъмбели за гърди
5.пулл оувър на скрипец с въже
II ден 8*4
1.Дърпане на горен скрипец
2.Гребане със щанга
3.Мечка
4.Гребане с дъмбели
5.пулоувър
III ден 8*4
1.Раменна преса зад врат
2.Раменна преса с дъмбели от седеж
3.Разтваряне на дъмбели встрани
4.дъмбели пред тяло
5.Дърбане на скрипец с въже за рамо
6.повдигане на дъмбели за трапец
IV ден 8*4
1.Сгъване за бицепс на скотова пейка
2.бицепсово сгъване на долен скрипец
3.бицепсово сгъване с крив лост
4.Чуково с дъмбели
5.Сгъване с дъмбели от наклон
6.Разгъване на въже за трицепс 2х20
V ден Крака
1.Клек
2.Разгъване на машина
И Правя още 2 упражнения за задно бедро,но аз бедрата си ги знам ,тренирал съм доста
за крака.
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО,ЩЕ ЧАКАМ ОТГОВОРИ!
ЗДРАВЕ!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.04.13 17:43.
06.04.13
22:01
Здравей. Това 8х4 искаш да кажеш ми се струва- 4 серии по 8 повторения, което по-често се изписва 4х8. Като цяло - упражненията по мускулни групи са добре, но при положение, че не се знае какъв ти е стажа в залата и изобщо какъв опит с тренировките имаш е малко трудно да се коментира. Като цяло ми се струва, че краката доста си ги поорязал откъм упражнения, все пак 4 упражнения за крака, при положение, че правиш по 6 за другите мускули, а краката са доста голяма част от тялото ти. Също ми се струва странно, че имаш само 1 упражнение за трицепс в тоя ден за ръце при 5 за бицепс. Не знам как си мислиш да ги редиш дните за тренировки, но ми се струва малко нелогично да наредиш гърба и гърдите в два последователни дни - това са две доста големи мускулни групи. Раздели ги с някоя по-лека тренировка - примерно тая за рамо и трапец. Също вкарай посредата на сплита поне един почивен ден, за да можеш все пак да възстановяваш/
И отново да попитам - какъв ти е стажа в залата? За да може да ти се отговори по-конкретно и точно:)
По - здрави!
06.04.13
22:13
Тренирам от два месеца и мисля ,че вече съм свикнал с тренировките! Краката пак казвам,напрао не ги тренирам ,защото са ми силна част от тялото , зашото от малък бягам по 2-3 км ,ден не пропускам!
Не , не е добре ! Много упражнения , много нещо.
5 тренировъчни дни за 2 месеца стаж ? Няма как да стане.
06.04.13
22:47
При два месеца стаж - пет дневен сплит е твърде тежка и обемна програма. Посъкрати броя упражнения за мускулните групи, намали и броя тренировъчни дни - направи си един 3-дневен сплит, ако държиш да е сплит и това е.
Колегата от предишния пост вярно ти е казал - много са упражненията.
Прекалено много упражнения са, особено за начинаещ който тренира от два месеца. На места има по над 4- 5 упражнения за даден мускул- прекалено много. Самата програма е пет дневна- пак е прекалено много за един начинаещ.
Ориентирай се към някоя програма която е три дневна. Ще имаш по- голям резултат, защото ще можеш да си почиваш.
Наблегни на основните упражнения- лег, мъртва тяга и клек.
Аз на твое място бих направил следното.
Понеделник: Гърди и трицепс
Вторник: почивка
Сряда: Гръб и бицепс
Четвъртък: почивка
Петък: рамо, трапец и крака
Като в тая програма съкратя доста от упражненията. За големи мускулни групи като гърба, прави най- много по 4 различни упражнения, за другите по три. Дори не бих правил по 4 серии, ами по 3, тоест (3х8).
Ако не тренираш крака ще направиш голяма грешка. Почти всеки който не тренира краката се извинява с причината- “ами те ми са здрави краката” . Да ти кажа, това дето бягаш по 2- 3 километра, не си мисли че е много. Аз бягам по 4 километра след тренировка и отделно пак си тренирам за крака, щото иначе не растът. Клекът с щанга натоварва и развива цялото тяло, така че ще ти помогне.
Иначе ако искаш разгледай сайта, има интересни програми за начинаещи, можеш да си харесаш нещо.
Надявам се да сме ти били полезни.