Мнението ви за програмата

06.04.13
21:49

Може ли да ми кажете тази програма дали е добра за покачване на мускулна маса,защото още не мога да си направя програма и искам малко помощ!МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Всичките упражнения са по повторения8х4серии
I ден
1.Изтласкване от тилен лег
2.Изтласкване от обратен лег
3.Изтласкване от полулег
4.Повдигане на дъмбели за гърди
5.пулл оувър на скрипец с въже
II ден 8*4
1.Дърпане на горен скрипец
2.Гребане със щанга
3.Мечка
4.Гребане с дъмбели
5.пулоувър
III ден 8*4
1.Раменна преса зад врат
2.Раменна преса с дъмбели от седеж
3.Разтваряне на дъмбели встрани
4.дъмбели пред тяло
5.Дърбане на скрипец с въже за рамо
6.повдигане на дъмбели за трапец
IV ден 8*4
1.Сгъване за бицепс на скотова пейка
2.бицепсово сгъване на долен скрипец
3.бицепсово сгъване с крив лост
4.Чуково с дъмбели
5.Сгъване с дъмбели от наклон
6.Разгъване на въже за трицепс 2х20
V ден Крака
1.Клек
2.Разгъване на машина
И Правя още 2 упражнения за задно бедро,но аз бедрата си ги знам ,тренирал съм доста
за крака.
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО,ЩЕ ЧАКАМ ОТГОВОРИ!
ЗДРАВЕ!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.04.13 17:43.

06.04.13
22:01

Здравей. Това 8х4 искаш да кажеш ми се струва- 4 серии по 8 повторения, което по-често се изписва 4х8. Като цяло - упражненията по мускулни групи са добре, но при положение, че не се знае какъв ти е стажа в залата и изобщо какъв опит с тренировките имаш е малко трудно да се коментира. Като цяло ми се струва, че краката доста си ги поорязал откъм упражнения, все пак 4 упражнения за крака, при положение, че правиш по 6 за другите мускули, а краката са доста голяма част от тялото ти. Също ми се струва странно, че имаш само 1 упражнение за трицепс в тоя ден за ръце при 5 за бицепс. Не знам как си мислиш да ги редиш дните за тренировки, но ми се струва малко нелогично да наредиш гърба и гърдите в два последователни дни - това са две доста големи мускулни групи. Раздели ги с някоя по-лека тренировка - примерно тая за рамо и трапец. Също вкарай посредата на сплита поне един почивен ден, за да можеш все пак да възстановяваш/
И отново да попитам - какъв ти е стажа в залата? За да може да ти се отговори по-конкретно и точно:)
По - здрави!

06.04.13
22:13

Тренирам от два месеца и мисля ,че вече съм свикнал с тренировките! Краката пак казвам,напрао не ги тренирам ,защото са ми силна част от тялото , зашото от малък бягам по 2-3 км ,ден не пропускам!

06.04.13
22:23

Не , не е добре ! Много упражнения , много нещо.
5 тренировъчни дни за 2 месеца стаж ? Няма как да стане.

06.04.13
22:47

При два месеца стаж - пет дневен сплит е твърде тежка и обемна програма. Посъкрати броя упражнения за мускулните групи, намали и броя тренировъчни дни - направи си един 3-дневен сплит, ако държиш да е сплит и това е.
Колегата от предишния пост вярно ти е казал - много са упражненията.

06.04.13
23:14

Прекалено много упражнения са, особено за начинаещ който тренира от два месеца. На места има по над 4- 5 упражнения за даден мускул- прекалено много. Самата програма е пет дневна- пак е прекалено много за един начинаещ.
Ориентирай се към някоя програма която е три дневна. Ще имаш по- голям резултат, защото ще можеш да си почиваш.
Наблегни на основните упражнения- лег, мъртва тяга и клек.
Аз на твое място бих направил следното.
Понеделник: Гърди и трицепс
Вторник: почивка
Сряда: Гръб и бицепс
Четвъртък: почивка
Петък: рамо, трапец и крака
Като в тая програма съкратя доста от упражненията. За големи мускулни групи като гърба, прави най- много по 4 различни упражнения, за другите по три. Дори не бих правил по 4 серии, ами по 3, тоест (3х8).
Ако не тренираш крака ще направиш голяма грешка. Почти всеки който не тренира краката се извинява с причината- “ами те ми са здрави краката” . Да ти кажа, това дето бягаш по 2- 3 километра, не си мисли че е много. Аз бягам по 4 километра след тренировка и отделно пак си тренирам за крака, щото иначе не растът. Клекът с щанга натоварва и развива цялото тяло, така че ще ти помогне.
Иначе ако искаш разгледай сайта, има интересни програми за начинаещи, можеш да си харесаш нещо.
Надявам се да сме ти били полезни.

07.04.13
19:00

Толкова зле подредена програма не съм виждал.При положение , че стажа ти е 2 месеца каде се хвърляш на 5 дена 1 след друг и  то с по 6 упржнения за всяка МГ... Я се стегни малко и  тренирай някоя програма като за тебе.

Мнението беше редактирано от krNbarca на 07.04.13 23:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1