Мнения относно хранене, тренировки и т.н.

08.04.13
21:43

Здравейте.На 23 години съм.105кг.1.95см.Основната ми цел е изчистване на мазнините доколкото е възможно.От около месец гледам да ям само здравословни работи.Тренирал съм в фитнес около 4 години (с прекъсвания между тях),както и съм тичал доста.
От скоро взимам и добавки бцаа, и сега пия л карнитин carni x 80 000 и fet burner oxy elite pro.Тренирам 3 пъти седмично в фитнеса, и последната програма която съм измислил е следната:
Понеделник: фитнес + тичане
Вторник:Почивка
Сряда:Фитнес
Четвъртък:тичане
Петък:фитнес
Събота и неделя: тичане
Относно храненето:Сутрин 7-кисело мляко и овесени ядки,10 и 30 извара или мляко.12-пилешко,ориз и маруля или домати краставиви(зеленчуци), към 3-мляко и вечерята ми е пилешко и салата, или ориз, или яйца.Главно яденето ми е варено, по рядко на скара.Риба ям не-много често :) Пия по около 3 литра вода в момента.Тренирам вечер около 18 часа.Събота и неделя тичането е сутрин, през останалите дни вечер след работа.Л карнитина го пия сутрин заедно с 2 капсули окси,и в тренировъчен ден преди тренировка(останалите капсули окси ги пия 6-8 часа по късно, както е предписанието..Алкохол не приемам.Спя по около 7-8 часа
Чувствам се добре, но нещо не мога да тръгна да свалям килограми.От седмица приемам комбинацията окси и л карнитин, и засега няма резултати ако съдим по кантара.Приемам всякакви критики, съвети и каквото ви дойде на ум и искате да ме посъветвате.Благодаря ви предварително :)

Ако подновяваш тренировки и започваш да спортуваш след дълъг период на почивка, вероятно точно сега тялото ти се презапасява с гликоген, клетките се хидратират както трябва, вероятно покачваш и мускулната си маса с по-бързи темпове благодарение на мускулната памет.

Горните фактори, плюс други, могат да подлъжат резултатите на кантара. А и 1 седмица е твърде кратък период, за да се правят каквито и да било изводи.

Изчакай още 1-2 седмици, прави си и антропометрични измервания, и снимки.

Не забравяй да ползваш и кантара както трябва. Мери се веднъж седмично, в един и същи ден, в един и същи час, при еднакви условия. Най-добре сутрин след ставане от сън и след ходене по малка и голяма нужда, преди да си ял и пил каквото и да е.

Също бих препоръчал да намалиш малко натоварването. Повече не винаги е по-добре. Гледай да се ограничиш до 2-3 пъти фитнес и 1 до 2 пъти тичане.

Поздрави,
Тишо

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.04.13 13:48.

09.04.13
22:09

Последната пауза беше преди около 7-8 месеца някъде.Оттогава насам тренирах но храненето не ми беше особенно добро и не спазвах такава диета.Полезен съвет е това с антропометричните измервания, не се бях замислял за тях :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1