Мнение..

Здравейте.Нов съм в сайта, а във фитнеса имам 2 месеца вече.На 16 години съм, висок съм 174 и тежа 62-3кг.Чета постоянно, старая се да се храня и тренирам правилно и всичко засега върви много добре..с едно малко изключение.Перките ми много изостават..абе направо да си кажа няма ги никакви...Гърдите и бицепсите ми, за тези 2 месеца, се развиха повече от останалите мускули, но гърба си липсва.Та пробвах да го вкарам 2 пъти в седмицата(което е грешка, защото не може да се възстанови хубаво мускула, но все пак реших да пробвам как ще ми се отрази) и пак никакъв напредък.Сила имам.Последното ми постижение е 85кг мъртва тяга, 5 повторения.Тренирам усилено,постоянно, но гърба не мърда и вчера се реших да си променя програмата по-сериозно.Та ето старата:
Придърпване на горен скрипец 4х12
Придърпване на хоризонтален скрипец 4х12
Гребане с щанга 4х12
Мъртва тяга 5-6-7(различно, но минимум 5)х12
...която промених така:
Набирания подхват
Гребане с дъмбел 4х12
Гребане с щанга 4х12
Мъртва тяга 5+х12

Та, общо взето съм махнал скрипците и съм ги заменил с набирания.Кажете си мнението за тренировката и ако нещо не е както трябва да го оправя.Благодаря предварително :)

11.04.13
19:35

Не мислиш ли, че повторенията ти са много. На мен 12 повторения ми се струват множко, тоест че работиш с по- леки тежести. Опитай да правиш по 6/8 повторения на серия с по- големи тежести. Даже според мен ще е добре и самите серии от 4 да ги направиш на 3. Защото можеби ти идват множко сериите и се пренатоварваш.
Аз бих правил мъртвата тяга като второ упражнение, не като последно. И пак по 3/4 серии по 6 до 8 повторения.
Иначе подбора е добър, осъзнал си, че свободната тежест помага повече, за разлика от скрипците и подобните им.

Принципно 12 повторения са ми лимита.4-5 серия като вдигна килограмите повечко ги правя 8-10, като се старая под 8 да не падам, понеже там вече отива за сила.

За два месеца няма как да усетиш бруталния ефект. Сложи мъртвата първо или второ упражнение, набиранията ги прави с широк надхват и ако искаш направи пул-овър с обратен наклон.

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 11.04.13 21:21.

11.04.13
21:37

Това вече го писах другаде сега ще ти го напиша и на теб.Погледни обективно на нещата.
Фактори:

Години: 16
Ръст: 174см
Тегло: 62-63кг

Стажа ти е едва 2 месеца, което е доста малко.А и дори тренировките ти да са добри и да имаш някакви постижения, то килограмите ти са прекалено малко и няма как гърба ти и плешките да изглеждат големи и да виждаш някаква разлика.

Добре значи да разбирам, че е нормално да не са ми излезли перките още и да не се притеснявам?

11.04.13
23:13

Пусни една снимка, да видим за какво се тревожиш?

Ето http://store.picbg.net/pubpic/FA/BF/faf2cf302952fabf.jpg ..перките не са мръднали откакто съм започнал да тренирам...слаба работа.

12.04.13
00:05

Нещо си се филмирал с тези перки.

Обзалагам се, че дори не знаеш как да се стегнеш за да си видиш перките, та чак прецени, че изостават!

Тренирай и хич да не ти пука, за перките следващите 5 години.

Мнението беше редактирано от megabolic x на 12.04.13 00:05.

Баса ще го изгубиш, знам как да си стягам перките :D Иначе мерси, за мненията, наистина се филмирах, щото блъскам здраво, излизам на 4 крака от залата, а напредък-никакъв..

12.04.13
00:50

Надявам се да не те обидя ,но като цяло не само перките ти не са мръднали.
Тренираш само от 2 месеца ,а искаш резултат.
Не отдавна четох статия на не без-известен форумец,където човека казваше така:Фитнеса е инвестиция ,която се отплаща след години.
По-тренирай още време,пък нека да видим няма ли да излязат и перки и хриле и всичко по тебе.Ако тренираш и се храниш правилно с годините,не само перките ,ами и козунаци ще започнат да ти растат по гърба!

Тъй като гледам ,че си само 62 кила,предлагам ти да работиш за маса(но това значи и да се храниш).
Гледай да не изразходваш много енергия като тренираш,но да натовариш оптимално тялото си.
Като за начало избери си 3 базови тежки упражнения и ги изпълнявай,ще видиш ефект ако си постоянен.

Пример 1.
1.Скрипец с тесен хват(горен) - 4 серии (2те последни до отказ 8-10 повт.)
2.Чукчета в надхват - 4 серии (2те последни до отказ 8-10 повт.)
3.Тяга - 4 серии (2те последни до отказ 6-8 повт.)

Разбира се има и други варианти,експериментирай.

13.04.13
09:44

аз бих правил така гръб:
1.набирания пред гърди с широк надхват - 4х5-8
2.гребане с щанга с надхват - 4х5-8
3.гребане с т-щанга - 4х5-8
4.мъртва тяга - 4х5-8

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1