13.04.13
19:35
На кратко и ясно:
- Изостават ми гърдите, решил съм да ги тренирам 2х седмично 1х за маса 1х за сила
- Ще изключа за 30 дни краката (до бала)- причини: Взех си абитиуренски костюм малко по рано, а в краката започна да се вталява :D
- Моля за мнения и съвети дали правилно съм конструирал програмата, понеже не намерих в сайта програмта на Владо, която четох.
Понеделник:
Ръце
4х6 Лег с щанга (тесен хват)
4х6 Френско
Разгъване на дъмбел над глава 4х6
Бицепс:
Сгъване с прав лост 4х6
Сгъване на скотова пейка 4х6
Чукчета 4х6
Корем:
Коремни преси 4х30
Повдигане на крака от ВИС 4х15
Вторник: Гърди (за маса)
Полулег: 4х8 (80%-90%)
Лег: 4х8 (80%-90%)
Кофи: 4х8 с тежест
Флайс: 4х10
Врат: 4х10 с шапка
Четвъртък:
Гръб и задно рамо, трапец:
Набиране 4х8 с тежест
Мъртва тяга 4х8
Гребане с щанга 4х8
Долен скрипец: 4х10
Разтваряне с дъмбели 4х10
Повдигане за трапец 4х20
Събота:
Гърди и рамене:
Лег: 6х1
Полулег: 4х5
Кофи: 1х отказ 3х10 есклозивно
Раменна преса 4х6
Разтваряне с дъмбели 4х10
Ще започна с добавките: Л-карнитин, и глутамин за първо време и стабилна храна
Моля давайте съвети и критики :))
Темата беше редактирана от LOSER_X на 13.04.13 19:37.
13.04.13
19:40
Антон току що завърши специализация за гърди. Може да разгледаш в дневника му. Има какво да си откраднеш ;)
Доколкото виждам постигна максове на тягата, клека, военната преса и лежанката, но все още не е написал какво става с гърдите. Което е нормално, защото би трябвало да изчака една седмица след края на специализацията преди мерки (и снимки).
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 13.04.13 19:42.
Гърдите лесно се претренират, сплита не ми харесва на мене... Забелязвам, че флайс от полулег никой не прави почти (тежко). Много отричано упражнение, но на мен лично точно то ми е дало най-много. Флайс за мен е по-естествено движение от лежанката с лост. Къде в ежедневието на човек му се налага да избутва нещо легнал? Но пък лежейки да си вдигнеш телефона - движение наподобяващо флайс и изобщо в ежедневието има адски много такива подобни движения, отколкото избутвания. Така си го обяснявам аз.
Препоръчвам ти да го включиш в тренировките си (за предпочитане от полулег) и постепенно да увеличаваш тежеста.
13.04.13
20:30
казано от Миsh0 на 13.04.13, 19:53:
Гърдите лесно се претренират, сплита не ми харесва на мене... Забелязвам, че флайс от полулег никой не прави почти (тежко). Много отричано упражнение, но на мен лично точно то ми е дало най-много. Флайс за мен е по-естествено движение от лежанката с лост. Къде в ежедневието на човек му се налага да избутва нещо легнал? Но пък лежейки да си вдигнеш телефона - движение наподобяващо флайс и изобщо в ежедневието има адски много такива подобни движения, отколкото избутвания. Така си го обяснявам аз.
Препоръчвам ти да го включиш в тренировките си (за предпочитане от полулег) и постепенно да увеличаваш тежеста.
С колко килограмови дъмбели според теб е добре да се изпълнява упражнението флайс и полуовър ? Поздрави..
13.04.13
20:37
Флайс от полулег не е лоша идея,но като го правиш имай в предвид ,че натоварването в раменния пояс(в ставите там) е по-голямо от обикновено.
За по-сигурно нека наклона е под 30 градуса и не работи с прекалено големи тежести.
Успех.
Програмата ми харесва с малки изключения. Малките групи бих им намалил сериите на 3 а повторенията с 2 повече. Малките мускули(особено ръцете) обичат 2-3 серии с повече повторения. От големите мускулни групи можеш също да махнеш по 1 упражнение. Другото ми харесва!
14.04.13
09:26
Гръдните мускули са лесни за тренировка , стига да не се смазват от упражнения.
За мен е грешка , при изоставането им да се правят повече от 5,6 серии. От по-горната програма, успех няма да има.
Виждам и грешка с правенето на трицепс с тесен хват в понеделник и на другия ден основна тренировка за гърди. Ми така стават 3 пъти натоварване на гърдите в седмица. Къде им е почивката за да пораснат. Та ти ще ги размажеш по тоя начин.
Мнението беше редактирано от Антон Добрев на 14.04.13 09:28.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече