Фитнес програма съвети

19.04.13
16:19

Здравейте колеги бодибилдъри,
искам да се консултирам с вас по съставянето на фитнес програма. Та ситуацията е следната: през последните 7-8 месеца успях да кача 13-14 кг може да кажа чиста мускулна маса. Висок съм 185 и съм 83-84 кг., но вече си псотавих за цел да гоня 90 кг. Няма да коментирам какво ям, спазвам си добър режим, но искам да се консултирам с вас за тренировъчната ми програма. Досега тренирах на следния принцип:
първи ден - гърди, бицепс, корем
втори ден - гръб, трицепс
трети ден - почивка
четвърти ден - рамо, трапец, корем
пети ден - крака и така шести ден съответно почивка и всичко отначало.
Възстановявам се добре, силата ми е на ниво, но ми се ще да налея още в ръцете, ръката ми стегната е 38, напомпана стига и до 41 см. Интересно ми е, ако премина на следния принцип:
първи ден - гръб, 2-3 упражнения за трицепс, трапец
втори ден - гърди, 2-3 упражнения за бицепс, корем
трети ден - почивка
четвърти ден - трицепс, бицепс, предмишница, корем;
пети ден - крака, рамо
Малко мисля дали рамото да не го разпределя по някакъв друг начин или в отделен ден, за това реших да се консултирам и дали въобще програмата според вас е добра ...
Благодаря предварително!

19.04.13
17:20

Програмата не е лоша,но лично аз винаги вземам почивка след гърба и краката.
Що се отнася до рамото,ето малко насоки.Предното рамо се натоварва при всички бутащи движения,изобщо всякакви гръдни преси.Задното рамо пък се товари от повечето упражнения за гръб.За средното рамо обаче,имаме натоварване ,само когато повдигаме ръцете в страни.
Т.е. ,може да вкараш по едно упражнение за задно рамо при гърба и едно за предно при гърдите,плюс нещо за средното в деня за ръце.
Ако пък искаш да тренираш рамото с краката ,също не е лоша идея,макар че има своите минуси.

26.04.13
21:52

Да благодаря ти и аз като цяло съм на мнение да разпределя рамото вместо да го правя с крака ... иначе пробвах така допада ми програмата свикнал съм с натоварването .. а може попринцип гръб с трицепс да го правя като втори ден и след това почивка аз дори така правя просто съм го написал в обратен ред!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1