22.04.13
17:50
Момче на 16 години, 180см висок, 78кг, доста дълъг спортен стаж - карате, борба, кик-бокс, джудо и джуджицо, волейбол, футбол (общо взето съм бил сериозен само на борбата и на джудото другите са били “за да си начеша крастата” (сериозен фитнес стаж 8 месеца - без прекъсване + около 8 нередовни месеца като по-малък). В момента съм на НВД с доста висок белтъчен прием (над 3-3.2гр/кг протеин) и пия БЦАА (около 9гр дневно) и мултивитамини. В понеделник правя зареждане с въглехидрати... Почти не “чийтвам”, дори в понеделник.
Започвам да тренирам двуразово : От 4 до 5 фитнес (разделям всеки мускул : гърди, гръб, ръце, крака, рамене, корем - 2 пъти седмично) и от 6 съм на борба (2 часа - без силови тренировки) .. Събота и неделя историята е същата с по-голяма почивка между тренировките.
Имам 1 час през който приемам 4 таблетки Scietec 6400 bcaa, 1 multivitamin, 60-70гр протеин (месо + сирене), минерали и витамини (зелена салата с ябълков оцет) и в понеделник 50гр бърз въглехидрат (стафиди).. Пия по 3литра+ вода и спя по 8+ часа на ден (събота и неделя се старая да са около 10, а другите дни 8-9)
Въпроса : ПРЕТРЕНИРАМ ЛИ ? .. Имам ли достатъчно добро възстановяване и как мога да го подобря и изобщо възможно ли е да тренирам така и да постигна някакви резултати натурално ? ..
За претрениране никой неможе да каже, а ти си прецени сам - тренирай така месец време и усети ако нямаш въобще сила да мръднеш - “претренираш”.
ПС: Отначалото може да ти е малко “тегаво” докато свикнеш, иначе при такива тренировки си трябва яко ядене.
28.04.13
17:45
Ще се смажеш, защо си мислиш, че 8 месеца са сериозен стаж в залата? С това възстановяване няма да стигнеш до никъде.