26.04.13
18:35
Здравейте,
бих искал да ми дадете няколко съвета относно тренировки, упражнения и хранене. Знам че има сума теми и статии, но просто искам да се посъветвам с някой по напреднал. Та, искам да заприличам на нещо. Тренирам в домашни условия от 3 месеца. Разполагам с дъмбел (10кг). Следвам програмата на passion4professional и клиповете им от youtube за корем и гърди. Отделно правя също техни упражнения за бицепс, трицепс и перки. На 17г. (скоро правя 18), висок съм 185 и тежа 71кг. Занимавам се с футбол (професионално). И все пак имам минимален напредък за това време.
Притесняваме факта, че съм постигнал максимума който може да се постигне в домашни условия. Може би трябва да се обърна към фитнес залата ? Стремя се към нещо такова- http://prikachi.com/images.php?images/565/6122565V.png , а в момента съм това- http://prikachi.com/images.php?images/750/6070750Y.jpg. Определено трябва да кача мускулна маса, но ми е доста трудно :(
Ще съм Ви много благодарен, ако ми отделите някакво време за отговор. Ако трябва да обясня още нещо относно досегашните тренировки само кажете :)
27.04.13
13:49
Започни с фитнес, ако имаш възможност, ако не с лостове, но фитнесът е по-добрия вариант щом искаш да покачваш маса, тренирай по три пъти в седмицата кръгово, наблягай на базовите упражнения, като клек, лег, набирания, кофички, раменна преса, гребане с щанга, храни се правилно, трябва да приемаш много калории от качествени източници, старай се да си набавяш по 130-140 гр. протеин от храната на ден, научи се да броиш калориите, не е нужно да е с точност, просто приблизително да знаеш колко приемаш. Ако си стриктен за два-три месеца ще имаш доста добър ефект, след това ще промениш малко тренировките, като се насочиш към някой подходящ за теб сплит.
27.04.13
13:54
Тежки базови упражнения + хубава храна ;)
При първа възможност започвай фитнеса и както каза Митко - тежки базови,добро хранене и ако има пари - добавки (гейнър,креатин)
28.04.13
18:18
Благодаря за отделеното време и стойностни отговори! Относно добавките, нямам намерения да взимам каквато и да е химия :D ;)
А какво ще рече “тренирай по три пъти в седмицата кръгово”, в смисъл Пон-Сря-Пет и така всяка седмица ? :?
Храня се по 5-6 пъти на ден, различно но в повечето случай по 4 пъти имам сигурно хранене в деня. Ям предоволно, всички у нас сме смятат за прасе :D но проблема е че не качвам (единствено през зимата наддавам и като стане +10-15 градуса и топя всичко качено). А някаква примерна програмка за тренировки да предложите ? :)
П.П. Честит празник на всички празнуващи ! (y)