Здравословно хранене и преяждане

02.05.13
01:41

Здравейте,реших и аз малко да подосаждам,като се надявам да получавам съвети и критики относно грешките си.

Като цяло се опитвам да се храня и живея здравословно-вредни храни(хляб,салами,кайма,червени меса,много от сладките неща-шоколад) не ги ям, а и последните 2 мес спортувам редовно 3-4 пъти седмично ходя на фитнес,но най-големият ми проблем е това, че преяждам,а съм се обнадеждила,че ще го прекратя. Свалих около 7кг от март до сега,но искам да смъкна още 4 -висока съм 162 и тежа около 48-49кг.....ами май това е биографията ми :д
:D

Темата беше редактирана от secret Dzan на 02.05.13 01:43.

02.05.13
09:39

Не виждам нищо вредно в каймата и червеното месо. Как по-точно изглежда едно твое “преяждане” ?

Далеч не съм уверен, че ще изглеждаш добре при още 4 kg по-малко... Напротив - тръгнала си в погрешна посока още от самото начало. Да си слаба изобщо не значи, че изглеждаш добре и си привлекателна... да не коментираме дали означава да си здрава и жизнена. При този ръст можеш да изглеждаш фантастично при около 52-54 kg, ако си с друго съотношение между мускулатура и телесни мазнини. Не, няма да изглеждаш като културист, просто спри да робуваш на женските списания и клишетата.

RS

02.05.13
15:05

При този ръст и 60 кг. няма да са много...

02.05.13
23:58

Ами,да попринцип не би трябвало да са ,ама имам кофти структура и чрез фитнеса се боря с нея уж,пррекалено закраглена съм в краката и бедрата.На 53-54кг бях зимата и определено не се чувствах в кожата си ...

03.05.13
00:02

червено месо не ям просто,защото ....ами нещо като вегетарианство жал ми е за крави,телета,говеда и т.н ама пак съвсем без месо не мога,затова ям доста пиле и шунки.
Иначе колкото до едно преяждане ....ами например снощи беше 2 коф.кисело мляко,2 банана,около 100гр.бадеми,стафиди,няколко форми,3-4 кракера със сирене(пълнозърнести),а като за капак малко по-късно след това и солидно парче козунак,че и с масло ....

03.05.13
09:32

казано от secret Dzan на 03.05.13, 00:02:

червено месо не ям просто,защото ....ами нещо като вегетарианство жал ми е за крави,телета,говеда и т.н ама пак съвсем без месо не мога,затова ям доста пиле и шунки.
Иначе колкото до едно преяждане ....ами например снощи беше 2 коф.кисело мляко,2 банана,около 100гр.бадеми,стафиди,няколко форми,3-4 кракера със сирене(пълнозърнести),а като за капак малко по-късно след това и солидно парче козунак,че и с масло ....

А за пилетата не ти е?
Нека ги колят. :D

03.05.13
20:58

така менюто м за днес,чесно казано аз самата не мога да преценя дали е много ли малко макар да е строго индивидуално чесно казано вечерята си беше чиста лакомия-не бях гладна .

Закуска (8ч)около 100гр.кис.мляко и кафе черно
към 11ч-1ябълка;в 12ч.80-100gr. шунка и една малка краставичка
към 3ч.-1/2 коф.активиа (умирах за сладко и това беше най-добрия наличен вариант)
8ч.-въпросната вечеря от лакомия-зелена салата подправена със зехтин(300gr) и 40гр шунка ...+ около 2л вода за деня,днес не съм била и на фитнес,но затова пък си направих една хубава разходка с приятели

Мнението беше редактирано от secret Dzan на 03.05.13 21:04.

03.05.13
21:10

Ядене на гладно сомалииче, а му викаш преяждане!!!!!!!!!!!!!!!

03.05.13
23:07

wow,сигурен ли си?смисъл попринцип идеята е да сваля сравнително бързо още малко,а пък попринцип тялото ми е свикнало на какви ли не диети и режими и лишения и въпреки това доста често преминава в режим запас....

Не само той, много хора сме сигурни.

Кое в тази храна е в излишък, че да говорим за преяждане? Белтъчини, мазнини или въглехидрати? Или пък енергията е неколкократно повече от нужното? Дай да не си разказваме приказки от шипковия храст (навремето имаше такова детско филмче за Сънчо!). Това е глад! Това е недостатъчно хранене - като количество и особено като качество. Няма баланс, няма нищо! Това, че си издевателствала над тялото си, значи само едно - то определено няма да даде много от резервите си (които ти всъщност искаш да махнеш), още по-малко пък бързо. Не е ясно какви поражения си нанесла на този организъм с безконтролния глад и лишенията до сега... това се заплаща със здраве, можеш да ми имаш доверие.

Смяташ ли, че е нормално да не си гладна вечерта, след като цял ден си била на няколко лъжички кисело мляко, една ябълка и не особено голямо парче шунка? Ако минава за нормално - проблемът е вече старателно създаден от теб самата. Имаш да променяш много неща, предимно в главата си. Ако си готова - давай. Ако не желаеш - ще стане по трудния начин.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.05.13 09:11.

04.05.13
14:45

ok,в такъв случай приемам всякакви съвети изключая тези от рода на ,,хвърли се през прозореца”:D нали за това започнах този дневник...
Иначе днес дотук:
ЗАкуска 1коф.кисело мляко,1кафе и топлата вода,която пия преди всичко всяка сутрин
Фитнес(беше хубава тренировка 40 мин.тичане и след това всичко останало)
1 какао и 2 курабиики с масло
Вечеря:още около 10тина,ако не и повече от въпросните домашни великденски курабиики  с масло(което съвсем не беше добре,а и за това говоря,когато казах че преяждам сравнително често при това с някакви неща,които не са ...от най-добрите храни)

Мнението беше редактирано от secret Dzan на 04.05.13 20:34.

04.05.13
15:04

Ще си позволя да цитирам поста на една мацка, защото тук е съвсем на място:
В един “прекрасен” ден, обикновено когато всички “звездни” методи за отслабване със супи от зеле и коприва, парченце шоколад и една ябълка на ден са се провалили, жената решава да посети фитнес залата. Причината е една – да сваля килограми. Без да уточнаваме какво – вода, мускули, кости, дрехи...
Източник: Техники за водене на битка с женското тяло

04.05.13
17:38

казано от secret Dzan на 03.05.13, 20:58:

така менюто м за днес,чесно казано аз самата не мога да преценя дали е много ли малко макар да е строго индивидуално чесно казано вечерята си беше чиста лакомия-не бях гладна .

Закуска (8ч)около 100гр.кис.мляко и кафе черно
към 11ч-1ябълка;в 12ч.80-100gr. шунка и една малка краставичка
към 3ч.-1/2 коф.активиа (умирах за сладко и това беше най-добрия наличен вариант)
8ч.-въпросната вечеря от лакомия-зелена салата подправена със зехтин(300gr) и 40гр шунка ...+ около 2л вода за деня,днес не съм била и на фитнес,но затова пък си направих една хубава разходка с приятели

И кое му е лакомията?
Кафето няма нужда да го вписваш в него няма нищо хранително.
Дневната ти храна не знам дали дори има и 500 кал.

04.05.13
20:36

Ами голямата купа зелена салата ....смисъл то си беше супник не по-малко от 400гр.(в него имаше цяла марула и 1 краставица по-голяма)

казано от secret Dzan на 04.05.13, 20:36:

Ами голямата купа зелена салата ....смисъл то си беше супник не по-малко от 400гр.(в него имаше цяла марула и 1 краставица по-голяма)

Изобщо не я слагай в сметката тази марула, пък ако ще и кило да е била. Краставици, домати, зеле, репички и т.н. - също. Погледни съдържанието на тези храни и прецени струва ли си... Салатите са абсолютно неизменна част от едно здравословно хранене, но една такава салата просто няма начин да мине за хранене. В нея единствено зехтинът (ако слагаш) съдържа нещо важно за теб, но той е в такова количество, че трудно може да окаже влияние. Сложи в тази салата 3-4 цели варени яйца, настържи отгоре поне 50 g сирене + поне 50 g кашкавал - тогава вече можем да говорим, че може да бъде самостоятелно хранене.

Ето и нещичко повечко за четене по тези въпроси - тук и тук.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.05.13 21:06.

04.05.13
21:50

Мерси много за информацията и статиите,а исках да попитам много ли са фатални за един режим на отслабване разни сладки и тестени неща от време на време,защото аз попринцип,както вече казах шоколад и хляб не ям,а се опитвам през повечето време да не припарвам и до тестените изделия като цяло,но от време на време се отдавам на изкушения като домашни сладки или сладки като цяло,бисквитки и тем.подобни...

04.05.13
22:47

казано от secret Dzan на 04.05.13, 21:50:

Мерси много за информацията и статиите,а исках да попитам много ли са фатални за един режим на отслабване разни сладки и тестени неща от време на време,защото аз попринцип,както вече казах шоколад и хляб не ям,а се опитвам през повечето време да не припарвам и до тестените изделия като цяло,но от време на време се отдавам на изкушения като домашни сладки или сладки като цяло,бисквитки и тем.подобни...

Да, поне в началния етап са.
Но зависи и от тренировките.

05.05.13
16:05

Ами обикновенно м/у 30-40 мин.кардио(тичане)+ обща тренировка коремни преси(7-8 серии х 20),а след това наблягам на краката,защото това ми е проблемната зона и от всичко правя по 7-8 серии х 20.
като целта ми за момента е отслабване и стягане де успоредно с това ...
страх ме е,че макар през повечето дни да не припарвам до сладкото провалът веднъж седмично ми разваля всичко ти Petq Pavlova   видях,че си направила доста голям прогрес ....дай ми съвет плс
Благодаря предварително

Мнението беше редактирано от secret Dzan на 05.05.13 16:06.

05.05.13
16:29

казано от secret Dzan на 05.05.13, 16:05:

Ами обикновенно м/у 30-40 мин.кардио(тичане)+ обща тренировка коремни преси(7-8 серии х 20),а след това наблягам на краката,защото това ми е проблемната зона и от всичко правя по 7-8 серии х 20.
като целта ми за момента е отслабване и стягане де успоредно с това ...
страх ме е,че макар през повечето дни да не припарвам до сладкото провалът веднъж седмично ми разваля всичко ти Petq Pavlova   видях,че си направила доста голям прогрес ....дай ми съвет плс
Благодаря предварително

Принципно, ако изядеш едно или две малки кексчета в седмицата едва ли ще ти стане нещо, стига обаче да на се 5-6 на ден, защото при някои хора като хапнат едно искат още едно и после още едно и накрая...

05.05.13
17:26

Ахам,Благодаря ти много наистина
А можеш ли да ми препоръчаш някакъв режим?

05.05.13
17:32

казано от secret Dzan на 05.05.13, 17:26:

Ахам,Благодаря ти много наистина
А можеш ли да ми препоръчаш някакъв режим?

Този допада ли ти?
http://www.bb-team.org/articles/913_pokachvane-na-teglo-s-nisko-vaglehidratna-visoko-mazninna-dieta-nvd-vm

06.05.13
09:42

горе-долу,
Благодаря ти !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1